Hur man ber om ursäkt för att överreagera till en lärare

Om du har överreagerat till din lärare, bör du ta dig tid att göra en meningsfull ursäkt. Börja med att tänka på hur och varför du överreagerade. Försök inte visa hur du hade rätt, men håll dig ansvarig för dina handlingar. Försök att be om ursäkt i person och privat, och använd kroppsspråk som visar din äkta ånger. Förklara hur du planerar att uppträda bättre i framtiden, och se till att du faktiskt håller fast vid dina ord. Slutligen, överväga att vidta åtgärder för att hantera eventuella stress eller svårigheter som du kan möta det som ledde till din överreaktion.

Steg

Del 1 av 3:
Planerar en meningsfull ursäkt
  1. Bild med titeln ber om ursäkt för att överreagera till en läraresteg 1
1. Undvik att försöka bevisa att du hade rätt. Om du vill göra en bra ursäkt, då bör din främsta motivation vara att avhjälpa situationen, för att inte bevisa att du hade rätt. Börja med att tänka på hur du överreagerade och varför det var fel.
  • Om du känner någon ånger, tänk hårt om vad det är exakt som gör att du känner dig ånger. Tänk på dina känslor så att du kan göra dem till meningsfulla uttalanden.
  • Till exempel, fråga dig själv, "Jag känner mig generad eller som jag gjorde något fel? Vad handlade det om min reaktion som får mig att känna mig generad? Vad önskar jag att jag gjorde det annorlunda så jag skulle inte känna det här sättet?"
  • När du väl kan ange vad du ångrar om din överreaktion, tänk på hur situationen kunde ha gått annorlunda. Tänk på hur konversationen kan ha gått om du inte hade överreagerat.
  • Bilden med titeln ber om ursäkt för att överreagera till en läraresteg
    2. Sätt dig i din lärares skor. Tänk på hur vad du än sa eller påverkat din lärare. Tänk på all stress som de kan vara under, och hur mycket respektlöshet de kanske måste sätta upp från studenterna.
  • Om din lärare har ett rykte för att vara medel, kom ihåg att "bra" eller "dåligt" rykte gör inte en lärare bra eller dåligt. Du skulle inte vilja att andra människor ska göra antaganden om dig baserat på ett falskt rykte.
  • Tänk på hur svårt det är att vara lärare. Det är en otrolig utmaning att ha ett klassrum fullt av barn, som ansvarar för sin välbefinnande och utbildning, och att vara ansvarig för att möta ett brett utbud av utbildnings- och prestationsstandarder.
  • Försök att inte omedelbart hoppa till slutsatsen att din Läraren är bara meningsfull. Tillbringa din tid med tanke på din egen överreaktion och hur du kunde ha agerat annorlunda.
  • Om du upptäcker att du upplever ständiga problem med en viss lärare och du tror att du behandlas orättvist, skriv ner detaljerna i varje situation. Prata med en förälder, vägledare, eller annan betrodd vuxen för hjälp med att förmedla situationen.
  • Bild med titeln ber om ursäkt för att överreagera till en lärare Steg 3
    3. Säg "jag" och hålla dig ansvarig. Använd "I" -utlåtanden för att kommunicera med din lärare som du har tänkt på vad du gjorde eller sa. Undvik att använda ordet "Du" för mycket i en ursäkt, åtminstone så långt som ansvaret går. Var specifik om varför du ber om ursäkt, och se till att du känner igen det faktum att du är fel och behöver be om ursäkt.
  • Till exempel, ber om ursäkt genom att säga, "Jag är ledsen att du känner att jag var respektlös."Att säga" du känner att jag var respektlös "ställer ansvaret för den andra personen.
  • Snarare, håll dig själv ansvarig genom att säga, "Jag är ledsen att jag respekterade dig i klassen. Det var fel för mig att säga att du inte var en bra lärare. Jag borde inte ha sagt något sådant alls, än mindre framför hela klassen."
  • Bild med titeln ber om ursäkt för överreagering till en läraresteg 4
    4. Försök inte göra ursäkter. När du gör en hjärtlig, meningsfull ursäkt, använd inte ord som "men."Sägt" Jag är ledsen, jag gjorde det, men jag kände att jag var till höger "är ett försök att ursäkta, kvalificera eller motivera dina handlingar. På samma sätt, undvik att använda ordet "om" när du gör en ursäkt: säger inte, "Jag är ledsen om du kände dig respekterad."
  • Kom ihåg att vara specifik och hålla dig ansvarig. Säg: "Jag är ledsen att jag munnade när du inte skulle ge mig en förlängning på mitt papper. Jag överreagerade och agerade oundvikligt."
  • I stället för att ursäkta dina handlingar, överväg att erbjuda en anledning, samtidigt som du bibehåller vad du gjorde var fel: "Jag överreagerade och var omogen när du sa att jag inte kunde få en förlängning på mitt papper. Det är förstås ingen ursäkt, men jag har varit under mycket tryck som balanserar min tid mellan läxor och mitt deltidsjobb."
  • För att visa att du inte bara gör en ursäkt, visar att du har fått lite tanke på hur man löser situationen med bättre alternativ: "Jag borde ha kommit till dig tidigare om mina tidshanteringsfrågor, och jag kommer definitivt att vara Att försöka prioritera mitt skolarbete i framtiden."
  • Del 2 av 3:
    Välja den bästa tiden och platsen
    1. Bild med titeln ber om ursäkt för överreagering till en lärarsteg 5
    1. Kyl ner innan du gör en ursäkt. Du vill göra en tidig ursäkt, men säger att du är ledsen rätt i ögonblicket är inte bäst, speciellt om du är arg på läraren. Ta en dag eller två för att överväga hur du överreagerade, hur du kunde ha hanterat situationen annorlunda, och att planera vad du vill säga till din lärare.
    • Om du känner dig ledsen för tillfället är det inte fel att säga något som, "Jag är ledsen att jag bara sagt det. Det var verkligen fel på mig."
    • Samma sak är du mindre benägna att göra en fullt utvecklad ursäkt i ögonblicket, så du borde fortfarande ta en dag eller två att reflektera, följ sedan upp med en mer tankeväckande ursäkt.
  • Bild med titeln ber om ursäkt för att överreagera till en läraresteg
    2. Be om ursäkt inte under klassen. När ber om ursäkt till en lärare, Det är bäst att inte be om ursäkt framför hela klassen. Det finns för många distraktioner och andra människor i klassen för att göra en meningsfull, personlig ursäkt. Överväga att gå före eller efter skolan, gå till klassen tidigt, stanna efter klassen eller be om ursäkt under lunchen.
  • Om det inte finns någon uppenbar tid att göra din ursäkt i privat, överväga att skriva din lärare ett mail eller använda ett annat bekvämt sätt att komma i kontakt med dem för att planera ett möte. Försök skriva, "Hej, jag skulle vilja prata privat om hur jag uppförde i klassen igår. Har du några minuter på nästa dag eller två för en konversation? Tack!"
  • Bilden med titeln ber om ursäkt för att överreagera till en lärarsteg 7
    3. Gör ditt ursäkt ansikte mot ansikte. Det bästa sättet att be om ursäkt är personligen. När du gör ett ursäkt ansikte mot ansikte, var noga med att göra ögonkontakt och använda ansiktsuttryck som förmedlar ånger. Kom ihåg att lyssna noga och inte avbryta om din lärare erbjuder några feedback eller andra svar när du gör din ursäkt.
  • Öva din ursäkt i spegeln innan du träffar din lärare. Se till att ditt ansikte inte förmedlar ilska eller försvar, utan snarare, kommunicerar uppriktighet och ånger.
  • Bilden med titeln ber om ursäkt för att överreagera till en läraresteg
    4. Överväga att skriva ett brev av ursäkt. Medan du ber om ursäkt, kanske du vill överväga att skriva en ursäkt om du är väldigt blyg eller du känner dig generad. Tänk på vad du vill säga, sedan handskriva ett brev för att ge till din lärare eller lämna i sin brevlåda.
  • Ett handskriven brev är trevligt, men även ett e-postmeddelande eller en ursäkt som skrivs på en klibbig anteckning kan hjälpa till att få dina känslor över till din lärare, så länge det är hjärtligt.
  • Försök att säga, "fick du mitt brev? Jag ville skriva ut det, eftersom jag ville se till att jag tydligt och uppriktigt ber om ursäkt. Jag ville inte riskera att bli jumbled upp eller tunga bundet."
  • Del 3 av 3:
    Att vara direkt, uppriktig och ärlig
    1. Bild med titeln ber om ursäkt för att överreagera till en läraresteg
    1
    Var lugn och klart när du ber om ursäkt. Du vill inte vända din ursäkt till ett annat överreaktion eller argument. Håll din sval och kom ihåg vad syftet med din konversation är. Du är där för att be om ursäkt, förklara vad du gjorde fel, och att visa hur du tänker agera bättre i framtiden.
    • Om din lärare säger något som kommer under din hud, försök att borsta det och kom ihåg att du var den som överreagerade i första hand.
    • De kanske inte accepterar din ursäkt direkt, speciellt om det inte är ditt första brott, men det är inte ditt beslut att göra. Allt du kan göra är att vara uppriktig, be om ursäkt, sedan komma över det, och hoppas att din ursäkt är mottagen bra.
  • Bild med titeln ber om ursäkt för att överreagera till en lärarsteg 10
    2. Mumla inte medan du ber om ursäkt. Mumbling kan förmedla att någon annan gör att du ger din ursäkt, eller du vill inte verkligen be om ursäkt alls. Det är därför du borde komma in i konversationen med en plan, som har spenderat lite tid på att tänka på hur och varför du överreagerade. Var riktig, och använd direkt språk som talas i en tydlig röst för att visa att du inte gör en falsk ursäkt.
  • Bilden med titeln ber om ursäkt för att överreagera till en läraresteg 11
    3. Använd ödmjuk, remmoreful kroppsspråk. Förutom att göra ögonkontakt och använda remoreful ansiktsuttryck, använd dina andra nonverbal-signaler för att kommunicera uppriktighet. Stå upp rakt, och inte slouch eller på annat sätt visa att du är ointresserad eller vill inte vara det ber om ursäkt.
  • Försök att inte korsa dina armar, eftersom det stänger av dig och skiljer dig från den andra personen.
  • Om din lärare svarar på din ursäkt genom att ge dig ett samtal eller feedback, visa att du förstår deras punkt genom att nicka och säga "ja" eller "jag förstår" när de gör naturliga pauser i sina uttalanden.
  • Bilden med titeln ber om ursäkt för att överreagera till en läraresteg 12
    4. Förena dina handlingar till dina ord. Den viktigaste delen av att göra en äkta ursäkt är att hålla fast vid ditt ord. När du har identifierat hur du överreagerade och förklarade hur du kan agera bättre i framtiden, se till att du inte blåser upp igen i klassen nästa vecka. Binda dina handlingar till dina ord och följ igenom vad du sa att du skulle göra när du bad om ursäkt.
  • Tänk på vad som ledde till din överreaktion, inte bara för att göra din ursäkt men för att förstå dig själv och dina känslor. Förstå dina känslor så att du kan förhindra en framtida utbrott.
  • Fråga dig själv om du under mycket stress, och vad som orsakar stress i ditt liv. Får den här läraren ofta under din hud? Finns det svårigheter hemma som sätter för mycket tryck på dig?
  • När du planerar din ursäkt, behåll ett utkast eller kula punkter i din ursäkt för din egen referens. Fortsätt titta tillbaka till de punkter du ville göra, och spendera lite tid några gånger i veckan och tänker på hur du har eller inte har fastnat på ditt ord.
  • Bild med titeln ber om ursäkt för att överreagera till en lärares steg 13
    5. Överväg att prata med en guidningsrådgivare, terapeut eller betrodd vuxen. Om du har mycket pågår och det är svårt att kontrollera dina känslor i ögonblicket i ögonblicket, överväga att prata med någon. Fråga din förälder, en annan lärare, tränare eller aktivitetsledare, eller någon annan betrodd vuxen för råd och att få vad som stör dig av bröstet.
  • Överväg att göra ett möte med din skolans vägledare, eller fråga en förälder eller vårdnadshavare som hjälper dig att hitta en terapeut eller rådgivare utanför skolan.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande