Hur man hanterar människor som har ilska problem

Någon är upprörd och upp i ditt ansikte, eller är arg på dig för hundra gånger och du vill veta hur man hanterar situationen. Ja, det är svårt att veta exakt vad man ska göra i varje Typ av vrede-fylld situation som involverar en familjemedlem, vän, medarbetare eller främling. Hantera nödsituationer och pågående kroniska situationer som involverar personer med ilska problem kräver varierade tillvägagångssätt och färdigheter. Det är möjligt att bli välutrustad för att hantera dessa situationer och utöka din förståelse om ilska. Att göra det kommer att förbereda dig för när behovet uppstår.

Steg

Metod 1 av 3:
Hantera en nödsituation
  1. Bild med titeln Deal med människor som har ilska problem Steg 1
1. Öva självkontroll. Återstående lugn är en av de första reglerna att följa när i en nödsituation. Om någon är extremt arg, måste du behandla situationen som om det är en nödsituation.
  • Att vara lugn hjälper dig att göra beslut på plats. Detta kan vara svårt, så kom ihåg att andas. Din kropp kommer att berätta för dig att det är en nödsituation, men du måste berätta för dig själv att du kommer att bli okej.
  • Personen är arg, så du måste visa honom motsatt känsla: lugn. Om du matchar sin ilska med din ilska, kommer negativa känslor att eskalera. Låt honom inte motverka dig till en negativ reaktion.
  • Ta ett steg tillbaka för att få lite utrymme. Håll båda händerna upp på ett lugnt sätt framför dig för att gestiga att du inte vill ha några problem.
  • Bild med titeln Deal med människor som har ilska problem Steg 2
    2. Upprätta säkerhet. Bestäm om situationen är säker. Det finns ingen anledning till varför du borde sätta dig på skadans sätt. Många liv har ändrats för alltid på grund av att man felaktigt deltar i flyktiga situationer. Självbevarande är en primal instinkt. Var uppmärksam på det.
  • Vid det första tecknet på ett hot mot din säkerhet, lämna området så fort du kan.
  • Om du är tvungen att stanna, eller känna att du kan hantera situationen, måste du flytta till problemlösningsläge.
  • Bild med titeln Deal med människor som har ilska problem Steg 3
    3. Klargöra triggers. Klargöra vilken situation som har utlöst personens utbrott. Varje situation kommer att vara annorlunda. Ilska körs på ett spektrum, från irritation till raseri. Om du är mer bekant med den arga personen, kan du vara mer medveten om vad som utlöser den här personens utbrott. Förtydligande vad personen är arg på kommer att tillåta dig att göra nästa beslut om hur man hanterar situationen.
  • Lyssna på vad personen har att säga och inte avbryta honom. Att avbryta eller prata över personen kommer bara att eskalera situationen.
  • Bild med titeln Deal med människor som har ilska problem Steg 4
    4. Lös problemet. Det är dags att vidta åtgärder för att lösa problemet. Du måste ta itu med fyra saker: definiera vad som gick fel - generera alternativ för hur det kan fixas - välj ett alternativ - och genomföra din plan. Det här är den typ av diskussion som kan äga rum omedelbart, eller du kan göra planer på att diskutera det vid en senare tidpunkt.
  • Var tydlig och berätta för den person du inte kommer att kämpa med honom.
  • Försäkra den person som oavsett problemet är, det kan lösas.
  • Du kan behöva föreslå att personen tar en paus eller en promenad. Eller kanske du vill göra detsamma och komma tillbaka senare för att diskutera problemet. Kallare huvuden råda. Målet är att skapa ett avstånd från de negativa känslorna.
  • Ber om ursäkt om och när det är lämpligt. Du måste använda din dom när du ska säga det här. Om du säger det för tidigt kan det göra den person som är arg.
  • Bild med titeln Deal med människor som har ilska problem Steg 5
    5. Få hjälp. Utnyttja andras stöd. Om situationen eskalerar och du har försökt misslyckas med att lugna situationen, måste du ringa för förstärkningar. Det tar mod och styrka att erkänna att hjälp behövs, men det är nödvändigt. Låt inte någon placeras på skadans sätt.
  • Ring polisen för att återställa order eller rapportera ett brott om man har inträffat. Det är deras jobb att skydda och tjäna. Du måste vara villig att be om deras hjälp.
  • Familjemedlemmar eller vänner kan hjälpa till att lösa saken till hands.
  • Om du har att göra med den här typen av beteende i ditt hem, kontakta sedan en hemlig vålds hotline i ditt område för råd och hjälp.
  • Om den här situationen uppstår på arbetsplatsen, kontakta din personalrepresentant för att diskutera dina alternativ.
  • Metod 2 av 3:
    Hantera på lång sikt
    1. Bild med titeln Deal med människor som har ilska problem Steg 6
    1. Bedöma beteenden. Identifiera personens underliggande känslor för att hjälpa dig att välja vilken åtgärd som ska vidtas. Ilska, är en användbar känsla. Det är känt som ett "lock" eller sekundär känsla som kan maskera underliggande känslor. Om vi ​​tänker på det, kan ilska användas för att visa alla slags underliggande känslor, inklusive men inte begränsat till: skadad, frustration och rädsla, med ångest som fyller listan som en gemensam förare till ilska. Du får upptäcka som arbetar under en konflikt.
    • Människor, från en tidig ålder, lär sig att klara av saker som händer runt dem och dem. Om de lär sig att svara på ett arg sätt, kommer de att använda den som hanterar skickligheten om och om igen. Barn bär sina coping färdigheter i vuxen ålder. Även om de kan orsaka problem, kommer vissa människor att vägra att ändra.
    • Barn som växte upp i ett kaotiskt hem har några barndomsförmåga utom för att bli hyper-vaksam - alltid på vakt, alltid externt fokuserad på andra, alltid på kanten och väntar på att se vad som kommer att hända nästa.
  • Bild med titeln vara en bra person som människor ser upp till steg 4
    2. Medla. Tjäna som din egen medlare (en person som ingriper mellan två parter för att skapa ett avtal eller försoning). Gör ditt bästa för att skapa en medlingliknande miljö. I de mest framgångsrika medlings sessionerna får alla parter sina känslomässiga behov, sanningen kan avslöjas, och konflikten kan röra sig mot upplösning. Gör det ditt mål.
  • Om du känner personen är ute av kontroll, hitta ett sätt att ta bort dig själv från situationen. Du kan säga saker som, "Jag kan se att vi inte kommer att lösa detta idag så jag kommer att lämna nu," eller "Vi kan inte lösa detta problem om vi inte kan prata lugnt, så jag" m kommer att ta en paus och vi kan diskutera det senare."
  • Du kan vara chockad över vad som sägs till dig - men att upprätthålla en ärlig och empatisk ståndpunkt hjälper dig att förstå. Helst kan du ställa in markregler från början att det inte kommer att ringa något namn.Om situationen inte tillåter det, kan du säga, "Vi behöver inte tillgripa att ringa för att få det här problemet löst. Låt oss fokusera på problemet."
  • Kom ihåg att du kan ta en paus från interaktionen för att möjliggöra en "avkylningstid." Detta kan hjälpa personen att lugna sig och närma sig situationen på ett mer positivt sätt.
  • Bild med titeln Deal med människor som har ilska problem Steg 8
    3. Var försiktig. Närma sig varje situation noggrant. Människor uppvisar varierande grad av ilska. Vissa reaktioner kan vara milda, och några extrema. Var inte den som ska eskalera problemet.
  • Ilska kan vara en impulsiv reaktion på en stimuli snarare än ett väl genomtänkt svar. Du måste undersöka vad som utlöser ett ilska svar hos den person som du interagerar. I vissa fall kan en person diagnostiseras med ett tillstånd som intermittent explosiv störning.
  • Det finns tillfällen då människor bara vill ventilera om en situation och behöver inte göra något annat än att lyssna och säga, "Jag vet vad du menar."
  • Bild med titeln Deal med människor som har ilska problem Steg 9
    4. Neutralisera ilska. Närma sig en arg person med målet att neutralisera sin ilska. Upprätta ett pålitligt sätt att avväpna och diffusa situationen. Till exempel, säg saker som, "Jag vet att du är arg på det här och jag är säker på att vi kan arbeta ut det."Om du är fångad i en situation med någon som är arg, så är det definitivt en konflikt som behöver lösas. Du skapar i grund och botten en förhandlad lösning på konflikten.
  • Om någon har en ilska utbrott och du är inte, så blir du den som ansvarar för att upprätthålla kontrollen. Du kan säga saker som, "det låter mig som om vi kan lösa vad det här problemet är, fredligt."Sök först för att förstå, då förstås.
  • Lyssna på den person som är arg på att uppmärksamma vad han säger. Utan att avbryta honom, säg saker som, "Jag hör vad du säger. Låt mig se om jag är på mål här. Du är upprörd för att ____."Var en utmärkt lyssnare. Alla gillar att bli hörda. Vänta tills personen är klar med att prata innan du kommenterar, och inte avbryta personen. Detta visar den person som du respekterar honom och vill höra vad han måste säga.
  • Bild med titeln Deal med människor som har ilska problem steg 10
    5. Upprätthålla självkontroll. Svara på ett sätt som visar att du har självkontroll. Du kan vara den enda som utövar självkontroll. Det kan vara svårt att behålla din lugn i svåra omständigheter - men fokuserar på ett positivt resultat kommer att bära dig.
  • Var flexibel och förbli sammansatt även om han är emotionellt "överallt."Det här hjälper dig att vara fokuserad på att identifiera de underliggande frågorna och styra interaktionen mot en fredlig slutsats.
  • Få honom att köpa-in till idén att lösa saken. Säg saker som, "Jag vet att det här är en svår situation, men jag är övertygad om att vi kan arbeta tillsammans för att räkna ut det här."Detta sätter ett positivt resultat helt enkelt genom att låta den andra personen veta att du är en villig och optimistisk deltagare.
  • Alltid vara positiv när ett avtal är uppnått. Berätta den person du är lycklig Ett avtal uppnåddes. Fråga personen om han är glad över hur saker visade sig och om det fanns något som kunde ha gjort det bättre.
  • Bild med titeln Deal med människor som har ilska problem Steg 11
    6. Överväga konsekvenser. Kom ihåg att du är mänsklig och det är den som är arg. Tänk på den större bilden - konsekvenserna av ett misslyckat resultat - och det kan vara bara det du behöver för att hålla konversationen på en positiv väg.
  • För att en person ska växa och förändras behöver de en miljö som främjar äkta interaktioner (öppenhet och självupplysning), acceptans (ses med ovillkorligt positivt) och empati (lyssnas på och förstås). Detta skulle vara din roll i processen att hjälpa någon att hantera sina ilska problem.
  • Vara realistisk om resultatet. Du kanske inte kan lösa varje konflikt. Det betyder inte att du måste sluta försöka. Det är bra att förbli bevakligt optimistiskt.
  • Det kommer att finnas tider när du måste hävda dig själv för att få din poäng över, eller att stänga samtalet ner. Återstående oupptaget kommer att vara nyckeln. Till exempel kan du behöva säga, "Jag förstår vad du säger, men jag måste stoppa konversationen för nu. Vad vi gör fungerar inte. Kanske kan vi hitta en lösning senare."
  • Metod 3 av 3:
    Utöka din förståelse
    1. Bild med titeln Deal med människor som har ilska problem Steg 12
    1. Bli utbildad. Vidta åtgärder för att öka din kunskap om ilska. Det första steget i att förstå något mänskligt beteende är att lära sig om det. Det kommer att ge dig en stark bas av idéer och strategier för att dra när du arbetar med någon med ilska problem.
    • Få tillgång till utbildningsmaterial på nätet från välrenommerade källor som den amerikanska psykologiska föreningen och den amerikanska psykiatriska föreningen.
    • Prenumerera på nyhetsbrev från grupper som täcker ämnet i samband med ilska och andra intresseområden.
  • Bild med titeln Deal med människor som har ilska problem Steg 13
    2. Uttrycka goda avsikter. Visa den andra personen som du har goda intentioner genom att vara konsekvent i vad du säger och gör. Många människor går igenom livet med en känsla av misstro mot andra. Människor som skyddar sina känslor är vanligtvis de som har skadats upprepade gånger i livet. Det är inte lätt att glömma när någon bryter mot ditt förtroende, men att hålla på tvivel kommer sannolikt att leda till att du lider.
  • Det tar tid och ansträngning att bygga förtroende. Upprepade positiva interaktioner är målet. Bara frågar hur någon gör, eller kommer ihåg att han har en hård uppgift som kommer upp på jobbet eller skolan låter honom veta att du bryr dig nog att komma ihåg.
  • Tänk på sätt att du kan visa den person som dina handlingar är inspirerade av godhet. Var snäll. Gör saker som att göra personen hans favoritmåltid, eller berätta för den person du uppskattar de saker han gör för dig.
  • Det tar mod att vara sårbar. Kom ihåg att en person med ilska problem kan kämpa med denna uppfattning. Du kan visa din sårbarhet genom att dela dina egna kamp för att hjälpa den andra personen att känna sig mer tillfreds.
  • Bild med titeln Deal med människor som har ilska problem Steg 14
    3. Utöka din känslomässiga ordförråd. Möjligheten att uttrycka känslor varierar från person till person. Frustration och ilska växer när du inte kan hitta orden för att uttrycka de känslor du känner.
  • När du har utökat ditt ordförråd kan du hjälpa andra att göra detsamma.
  • Föreslå och uppmuntra personen att ta klasser i icke-våldsam kommunikation. Målet med dessa klasser är att lära sig att uttrycka dina känslor och behov med större klarhet och medkänsla.
  • Samla listor som specificerar många känslor för att identifiera de känslor som en person känner. Du kan referera till den listan för att hjälpa till att avgöra om du eller en annan persons känslomässiga behov är nöjda, och när de inte är det.
  • Starka känslor som ilska är utformade för att hjälpa dig att svara på och hantera stress i din miljö, men kan bli dåligt för oss om det inte hanteras med omsorg.
  • Forskning har visat att om människor har tjugo ord för ilska (irritation, raseri, raseri, fientlighet), kommer de att uppfatta tjugo olika stater och kommer att bättre reglera sina känslomässiga stater som ett resultat.
  • Bild med titeln Deal med människor som har ilska problem Steg 15
    4. Visa pålitliga beteenden. Håll ditt ord, säg sanningen, vara transparent och ge utan strängar bifogade. Använd dessa enkla visdom för att visa att du är den typ av person som kan lita på.Att hjälpa andra att övervinna emotionella omvälvning kan vara svårt, men i slutändan hittar du större lycka.
  • Framgångsrikt hanterar situationer med svåra och arga människor, bygger färdigheter som kan användas hemma, på jobbet och offentligt. Du kommer att vara välutrustad för att hantera varje situation med förtroende.
  • Tips

    Avstå från att säga, "Kom bara över det," eller "Låt det bara gå," till någon som är arg. Om det var så enkelt, skulle de redan ha blivit över det eller låt det gå.
  • Inkludera uttryck som, "jag vet hur du känner" För att personen känner sig mer involverad och dela din historia. Försök att lyfta fram hur du kom ut ur problemet och se om det är vettigt för dem.
  • Om personen är provocerande, säg istället för att slå tillbaka på ett oförskämt sätt något liknande, "Jag är ledsen att det hände" eller "Jag ska försöka att inte göra det igen".
  • Bibehålla alltid en respekt för personens kamp.
  • Undvik situationer som utlöser personens ilska.
  • Ibland är det för svårt för en person att byta - så du vill hellre flytta och fokusera på dina livsproblem.
  • Erbjuda dem tid att fylla aktiviteter att göra eller anmäla dem till en som de tycker om. Kreativitet och positiva distraktioner kan göra jobbet bättre än ord och ledighet.
  • Varningar

    Döm inte eller motivera sina åtgärder för att visa dig vård. Det är dämpat och validerar inte sina känslor och kan därför eskalera ilska.
  • Öva extrem försiktighet när du använder humor för tidigt för att diffusa en situation. Det kan återfå på dig och få en person att bli mer upprörd.
  • Om du eller någon annan du vet är i ett missbrukande förhållande måste du vidta alla nödvändiga försiktighetsåtgärder för att skydda alla inblandade.
  • Du kan behöva gå bort från personen eller förhållandet om ett mönster av missbruk inträffar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande