Hur man uppmanar

Om du är i dåligt humör, kan du känna dig som om du aldrig kommer ut ur det. Lyckligtvis har dina tankar mycket kontroll över ditt humör. Faktum är att de har så mycket makt över ditt humör, att de även kan påverka det sätt du fysiskt känner. Dina hjärnans processer mellan 50 000 och 60 000 tankar per dag. Använd dessa för att ändra din uppfattning och uppmana.

Steg

Metod 1 av 3:
Ändra din uppfattning
  1. Bild med titeln uppmuntra steg 1
1. Sluta tänka på din situation. Undvik att roating, eller bo, på din situation för mycket, vilket kan få dig att känna dig sämre genom att du känner dig fast i en negativ cykel. Ruminering kan hindra dig från att tänka effektivt och problemlösning. Det har också en stark länk till depression. Om du befinner dig fast i ett visst tänkande, försök att distrahera dig själv med andra aktiviteter eller tänka på saker som finns i din närmaste omgivning. Till exempel, titta runt dig och märka belysningen eller byggnaderna på väg till jobbet.
  • Försök att återfokusera dina tankar om vad du kan ändra eller påverka. Detta kan påminna dig om att du har kontroll över din situation och din egen lycka.
  • Bild med titeln uppmuntra steg 2
    2. Referera din situation eller humör. Reframing är en termådgivare att få dig att titta på din situation i ett nytt ljus eller från en annan vinkel. Du kan försöka leta efter silverfodret i din situation, kom ihåg vad du har lärt dig, eller hitta humor i en mindre än optimal situation. Eller, om du bara är i ett udda humör och känner dig grumpy, kan du påminna dig om att inte varje dag är en snygg dag och att imorgon blir bättre.
  • Till exempel, om du är ledsen efter en uppbrytning, kan du påminna dig om att även om slutet av förhållandet har varit smärtsamt, lärde du dig mycket om dig själv genom processen.
  • Bild med titeln uppdrag steg 3
    3. Praxis. Tacksamhet är en attityd, en moralisk utsikt, eller till och med en daglig övning som visar tacksamhet. Det kan också betyda att visa uppskattning och återbetala vänlighet. Försök att vara tacksam under hela dagen genom att ställa in en påminnelse på din telefon. När du uppmanas, ta ett ögonblick att vara tacksam för en sak den dagen. Eller, märk bara saker hela dagen för att vara tacksam för. Dessa kan vara små saker, som att hitta en nära parkeringsplats eller se en vacker soluppgång. I slutet av dagen, skriv ner 3 saker som du var tacksam för den dagen.
  • Att vara tacksam kan sätta dig i ett humör av tacksamhet och optimism. Studier har visat att det också kan förbättra ditt välbefinnande och interpersonella relationer.
  • Studier har också visat att tacksamhet kan få dig att känna sig mer optimistisk om framtiden och förbättra dina utsikter.
  • Bild med titeln uppdrag steg 4
    4. Koka ditt husdjur. Lägg åt tid för att spendera krama eller petting din hund eller katt. Eller spendera tid med ditt husdjur genom att spela ett spel, om du föredrar att vara aktiv. Forskning visar att husdjur och spendera tid med husdjur kan lindra fattiga humör. Faktum är att spendera tid med ett husdjur förbättrats lika mycket som att spendera tid med en älskad eller betydande annan.
  • Inte bara kommer att cuddling ditt husdjur uppmana dig, men det kan också stärka ditt band med ditt husdjur.
  • Metod 2 av 3:
    Skapa en glad miljö
    1. Bild med titeln uppmuntra steg 5
    1. Gör ditt utrymme mer tröstande. Omgiv dig med saker som uppmanar dig, dina favoritbilder, minnesor, växter eller böcker. Glöm inte att förbättra din belysning. Vissa människor som lider av säsongsbetonad sjukdom upplever symptom på depression om de inte har tillräckligt med solljus. Om du är i ett dimrum, öppna ett fönster för lite naturligt ljus. Eller, om du använder artificiellt ljus, försök att belysa en lampa eller ett ljus för att uppmana dig.
    • Om du är på jobbet och i dåligt humör kan du försöka presentera saker från hem för att få dig att känna dig mer bekväm. Dessa kan vara bilder eller en viss luftdoft. Du kan även försöka få ditt favoritte som en varm, lugnande påminnelse hemifrån.
  • Bild med titeln uppmuntra steg 6
    2. Gör ditt utrymme lukt bra. Även om ditt hus inte luktar dåligt, kan ett gott luktande ljus eller favoritdoft lyfta ditt humör. Prova aromaterapi, inandning eller topiskt applicera eteriska oljor, att uppmana dig och minska stress. Studier har funnit att citronolja i synnerhet höjtar och förbättrar humör, medan dåliga luktar i allmänhet får dig att känna sig spänd, deprimerad eller arg.
  • Forskare är osäkra på vad som gör eteriska oljor och aromaterapi effektiv. Men de tror att receptorer i din näsa stimulerar delar av din hjärna som kontrollerar känslor och minnen.
  • Bild med titeln uppdrag upp steg 7
    3. Rengör ditt utrymme. Tillbringa lite tid städning eller omorganisera ditt hem eller kontor. Forskning har visat att att ha rodnad i din lägenhet eller på jobbet kan öka din stressnivå, vilket kan ta ner ditt humör. Försök att avböja utrymmet, vilket kan minska din stressnivå och förbättra ditt humör. Donera, kasta ut eller återvinna saker du inte längre behöver eller vill ha.
  • Du kan även hitta att organisera saker att göra dem mer funktionella kan uppmana dig.
  • Bild med titeln uppmuntra steg 8
    4. Dekorera med färg. Färg kan kraftigt påverka ditt humör. Överväg att måla några rum eller lägga till dekorativa element med en glad färg för att lyfta dina andar. Gul är ett bra val för att ljusa ett utrymme, medan nyanser av rosa kan få dig att känna dig mer lekfull. Tänk inte att du måste använda den ljusaste, djärvaste nyansen av färgen. Även en blekgul kan hjälpa dig att uppmana.
  • Försök balansera flera nyanser av glada färger. Till exempel kan du alternativa gula och orange ränder för att få ett rum att känna sig mer energisk och välkomnande.
  • Metod 3 av 3:
    Ändra din livsstil
    1. Bild med titeln uppmuntra steg 9
    1. Ändra vad du gör. Om du är olycklig eftersom du känner dig fast i en ruta, försök att göra något annat. Ibland kan du bara komma ut ur din nuvarande aktivitet förändra ditt humör. Till exempel, om du har varit i back-to-back-möten under hela dagen utan fritid, behandla dig själv till en rolig film i slutet av din dag. Ändra vad du gör kan fungera underverk på ditt humör.
    • Till exempel, om du har varit i en skrivbord eller på soffan hela dagen, kan ditt humör vara lågt eftersom din kropp behöver lite fysisk aktivitet. Gå upp, gå en promenad och njut av förändringen av takt.
  • Bild med titeln uppmuntra steg 10
    2. Gå ut. Om du tror att ditt stackars humör är stressrelaterat, kom ut för att minska stress och lyfta ditt humör. Försök att gå en promenad i parken, eller du kan besöka en trädgård eller arboretum om du bor i en stad. Att vara ute kan förbättra ditt humör kraftigt. Studier har funnit att att ha möjlighet att gå ut eller besöka en trädgård minskar nivåer av kortisol, ett hormon som din kropp släpper ut när du är stressad.
  • Vänta inte på den perfekta dagen eller vädret innan du går ut. Ta ett paraply och ta en promenad i regnet. Att bara vara utomhus kan uppmana dig.
  • Bild med titeln uppmuntra steg 11
    3. Övning. Kom i ett träningspass, spela en av dina favoritsporter eller aktiviteter, eller bara vara mer aktiv i din dagliga rutin. Studier har visat att träning förbättrar humör genom att signalera din kropp att släppa "känsla-bra" neurotransmittorer i din hjärna. Till och med bara 5 minuters aerob träning har visat sig minska ångest. Att arbeta i någon fysisk aktivitet kan uppmana dig genom att få de neurotransmittor som pumpar.
  • Till exempel, om du tar din hund en promenad, förlänger promenad och låt dig njuta av att vara ute. Eller du kan ringa upp några av dina vänner och få ett spel av pickup basketball.
  • Bild med titeln uppmuntra steg 12
    4. Gör något som får dig att le. Studier har visat att leende kan förbättra ditt humör, även om du är i dåligt humör till att börja med. Även om du inte tycker om att le, påminna dig om att bara leende kan heja upp dig. Hitta aktiviteter som får dig att le, till exempel att titta på en rolig tv-show eller film. Eller du kan prata med en vän som du vet alltid får dig att skratta eller le.
  • Om du inte kan ta dig tid att titta på något eller prata med någon, träna bara leende när du kan.
  • Tips

    Alla kommer ibland i dåligt humör. Påminn dig om att saker kommer att se upp snart nog.
  • Försök att vara öppen med personer som erbjuder stöd. Dra inte bort från kramar och andra tröstande gester om de inte gör dig ledsenare.
  • Inlärning Hur man är optimistisk är ett bra sätt att säkerställa glädjsamhet på lång sikt.
  • Dela problemet med någon nära.
  • Ta djupa andetag att lugna sig ner.
  • Tänk på fina minnen.
  • Gör något som får dig att skratta. Bara genom att skratta kan du komma in i bättre humör.
  • Om möjligt, få ett husdjur. Att ha en följeslagare kan vara extremt givande - hundar är bäst att få.
  • Varningar

    Se till att vad du än gör för att uppmana inte blir en flykt eller missbruk.
  • Om ditt dåliga humör eller negativa tankar kvarstår under en längre tid, se en läkare. Detta är en möjlig indikation på klinisk depression. Klinisk depression kan behandlas medicinskt, men kan resultera i allvarliga konsekvenser om de lämnas obehandlade.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande