Hur distraherar du dig själv

Lusten om distraktion är ett naturligt svar som vi ofta känner när vi vill undvika något obekväma eller negativa. När vi upplever fysisk eller känslomässig smärta, kan vi till exempel försöka distrahera oss genom att engagera sig i allvarliga ohälsosamma distraktioner, såsom missbruk, självskadande, övermålning och andra beteenden. Men distraherande aktiviteter kan också vara till hjälp, speciellt om missbruk eller andra beteenden har blivit ett mönster. Distraktion kan hjälpa dig att stoppa dig själv från att använda droger, köpa dig tid och flytta din uppmärksamhet. Att hitta distraktioner kan också vara användbara när du behöver klara tiden, vänd din uppmärksamhet från något, eller lugna dig själv. I dessa fall kan du använda underhållning, avkoppling och andra metoder hjälpa dig att distrahera dig själv.

Steg

Metod 1 av 5:
Förstå hälsosamma sätt att distrahera dig själv
  1. Bild med titeln distrahera dig Steg 1
1. Vet att distraktion kan vara ett ohälsosamt svar. Distraktion är en mekanism som används för att undvika att hantera svårigheter och känslor i våra liv. Vissa distraktioner som anses vara ohälsosamma inkluderar att äta skräpmat när de stressas eller vänder sig till alkohol eller droger. Till exempel, om du har ett ilskahanteringsproblem, kan du vända dig till droger för att hantera dina överväldigande känslor.
  • Bild med titeln distrahera dig Steg 2
    2. Erkänna känslan av att du har. Det är friskare att erkänna och släppa den negativa känslan som du upplever. Du kan fortfarande använda en distraktion, men vet att distraktionen drar dig ifrån något som kan behöva behandlas. Annars täcker du bara eller ignorerar den negativa känslan du känner.
  • Bild med titeln distrahera dig Steg 3
    3. Känna igen att distraktioner kan hjälpa dig genom ohälsosamma svar. Om du har en missbruk kan du använda en distraktion för att förhindra att du använder mer.Detta behov av distraktion händer eftersom du har erkänt de negativa känslorna av att vilja använda. Du gör ett medvetet beslut att positivt ta itu med din missbruk.
  • Räkna till 100 för att köpa dig själv när du känner önskan att använda droger eller alkohol.
  • Använd en distraktion för att ge dig en time-out innan du hanterar de negativa känslorna.
  • Bild med titeln distrahera dig Steg 4
    4. Förvandla ditt svar till en hälsosam distraktion. Din naturliga lutning till en stressig situation eller känsla kan vara att engagera sig i en ohälsosam distraktion. Du kanske vill äta för mycket skräpmat, till exempel, eller drick för mycket alkohol. Det är bra att distrahera dig själv efter att ha erkänt känslan. Men välj mer produktiva aktiviteter så att du behandlar din kropp och sinne med respekt och vård. Dessa kan inkludera:
  • Tar en promenad
  • Äter lite frukt istället för en godisbar
  • Läser en bok
  • Rengöring av ditt skrivbord
  • Metod 2 av 5:
    Med avkopplingsteknik
    1. Bild med titeln distrahera dig Steg 5
    1. Prova djupa andningsstekniker. När du fokuserar på att andas djupt, kan du hjälpa din kropp att frigöra stress och ångest. Ditt sinne kommer att börja rensa som du bara tror om andning.
    • Andas in för ett antal av fyra. Hålla för ett antal av fyra. Andas ut på ett antal av fyra. Placera din hand på magen för att känna att det rör sig in och ut med andan.
  • Bild med titeln distrahera dig Steg 6
    2. Använd en mantra. En mantra är en enkel fras eller ett ord som du upprepar för dig själv. När du befinner dig i en situation när du vill distrahera dig från att tänka på vissa tankar eller göra vissa aktiviteter, använd en positiv mantra. Till exempel, om du vill distrahera dig från oroliga känslor, kanske du säger, "Jag är stark," eller "Jag kan klara mig."Detta kommer att göra din mentala energi bort från de negativa känslorna när du fokuserar på dig själv upprepa dessa ord.
  • Bild med titeln Distrahera dig Steg 7
    3. Träna lite. Om du känner negativa känslor, kan du hitta det är användbart att få lite motion. Att gå på en promenad eller cykeltur gör att du kan fokusera på en aktivitet.
  • Bild med titeln distrahera dig Steg 8
    4. Gå och lägg dig. När du sover, kommer ditt sinne att tysta ner och du kommer sluta tänka så aktivt. Curl upp i sängen för en tupplur.
  • Metod 3 av 5:
    Använda underhållning för distraktion
    1. Bild med titeln distrahera dig Steg 9
    1. Lyssna på musik. Ladda upp en ny spellista och lyssna på lite musik. Hitta en bekväm plats att sitta och lyssna nära musiken. Fokusera på texterna och de musikaliska stammarna. Se om du kan höra när olika instrument spelas.
    • Lyssna på musiken genom hörlurar. Musik med ett snabbare tempo kommer att kräva att du ska betala närmare om du försöker spåra musiken, instrumenten och texterna.
  • Bild med titeln distrahera dig Steg 10
    2. Titta på tv eller en film. Slå på TV: n eller titta på en bra film kan distrahera dig från uppgiften eller tanken till hands. Bli absorberad i historien av en tv-show eller film.
  • Se till att välja en film eller tv-show som inte påminner dig om ditt problem. Till exempel, om du distraherar dig från den känslomässiga smärtan av en uppbrott, titta inte på en film som fokuserar på en person som avslutar ett förhållande med någon.
  • Bild med titeln distrahera dig Steg 11
    3. Spela ett videospel. Videospel erbjuder övertygande berättelser som kan suga dig i sina världar. Om du spelar ett Massivt Multiplayer Online (MMO) -spel, kommer du att interagera med andra online, vilket kommer att uppmärksamma dig från ditt problem.
  • Bild med titeln distrahera dig Steg 12
    4. Läs en bok. Hitta en bra, saftig historia eller revidera en gammal favorit roman. Det hjälper om boken är en ganska lätt läs. Om du måste bearbeta mycket av vad du läser eller ständigt tittar upp ordförråd, kan du förlora din fart för att gå vilse i berättelsen.
  • Bild med titeln distrahera dig Steg 13
    5. Arbeta på ett stort projekt. Dyk in i ett projekt med flera delar. Detta kommer att engagera din uppmärksamhet med olika steg och instruktioner. Ett bra projekt kan arbeta på en modell, måla en bild eller bygga några hyllor för ditt vardagsrum.
  • Metod 4 av 5:
    Att ha medvetenhet om dig själv och omgivning
    1. Bild med titeln distrahera dig Steg 14
    1. Observera något i minut detaljer. Vänd inte din uppmärksamhet åt ett element i din omgivning. Titta på det elementet som om du behövde måla eller dra det. Skärpa din uppmärksamhet på det här objektet, undersöka hur det ser ut och hur det kan känna. Titta till exempel på armen på en stol. Lägg märke till träkorn och mönster. Observera hur smidig armen är och hur det kurerar nedåt.
  • Bild med titeln distrahera dig Steg 15
    2. Var uppmärksam på din kropp. Gnid ditt pekfinger och tumme tillsammans. Lägg märke till hur din hud känner. Lägg märke till vad som händer när du trycker på fingrarna ihop mer försiktigt. Lyssna på din andning. Var uppmärksam på dina ögon som blinkar.
  • Bild med titeln distrahera dig Steg 16
    3. Pinka dig själv. Om du upplever fysisk smärta eller skarp känslomässig smärta, distrahera dig själv genom att påverka en liten mängd fysisk smärta på dig själv. Detta kommer att omdirigera din uppmärksamhet åt ett område, till exempel när du klämmer på bandet mellan ditt pekfinger och tummen.
  • Metod 5 av 5:
    Komma ut och om
    1. Bild med titeln distrahera dig Steg 17
    1. Ta dig på en fälttur. Hitta någonstans ny att besöka. Det nya äventyret kommer att hålla ditt sinne ockuperat på detaljer som att komma dit, hitta en plats att parkera och utforska webbplatsen.
  • Bild med titeln distrahera dig Steg 18
    2. Gör en favorithobby eller tidsfördriv. När du distraherar dig med något du tycker om, kommer du att upptäcka att du lättare kan tåla smärta eller obekväma känslor. Du kan njuta av att göra träbearbetning, trädgårdsarbete eller vandring.
  • Bild med titeln distrahera dig Steg 19
    3. Tillbringa tid med andra. Passera tiden med personer du tycker om att vara runt. Detta möjliggör mer hållbar och intressant konversation. När du är ensam börjar du känna dig isolerad och du kan tendera att fokusera på negativa känslor lättare.
  • Bild med titeln distrahera dig Steg 20
    4. Hitta nya rutiner. Distrahera dig själv från gamla tänkande genom att tvinga dig själv att prova nya rutiner. Retrain din hjärna att tänka på livet på ett annat sätt. Till exempel, om du hade en svår uppbrott, kanske du måste sluta besöka kända restauranger som påminner dig om din ex. I stället hitta en ny restaurang och göra nya minnen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande