Hur man distraherar dig själv från saker du inte vill tänka på

Om vissa tankar eller minnen får dig att känna dig ledsen eller ängslig, kan du leta efter ett uttag för att distrahera dig från dessa tankar. Att hitta distraktioner kan hjälpa dig att få tag i störningar eller negativa tankar. Alla har störande saker som de kanske inte vill tänka på. Men ibland kan dessa tankar peka på ett allvarligt tillstånd som ångest, depression eller posttraumatisk stress. Tänk på att det enda sättet att verkligen gå vidare från störningar eller händelser (jag.e. missbruk, tragiska olyckor, psykisk sjukdom mm.) är att prata dem med en mentalvårdspersonal. Du kan komma igång med att hantera vad som orsakar ditt fokus på negativa eller ohjälpliga tankar genom att försöka förstå dem.

Steg

Metod 1 av 5:
Lättar ditt sinne
  1. Bild med titeln distrahera dig själv från saker du don
1. Hålla en journal. En anledning att det kan vara svårt att sluta tänka på någonting är att vi fortsätter att försöka tvinga dessa tankar ur våra sinnen. Tyvärr kan det ofta betona dem ännu mer, och ta med gagnlöst känslor som skuld eller skam ("Varför kan jag inte sluta tänka på det här?"). Håll en mentalvård journal för att ge dig utrymme för att utforska dina känslor och tankar, även de som orsakar dig sorg eller ångest.
  • Att hålla en tidskrift tillåter dig att erkänna dina tankar och känslor och ge dem utrymme att bara existera. Skriv en post när du känner dig överväldigad av saker som du inte vill tänka på. Få tankarna ner på papper, stäng sedan boken och gå och gör något annat.
  • Försök att tänka på när dessa saker du inte vill tänka på först började. Gjorde någonting för att utlösa dem? Vilka erfarenheter omger dem? Tänker på dem störa din förmåga att leva ditt dagliga liv?
  • Journaling kan förbättra din mentala stabilitet genom att lindra symtom på ångest och depression. Att skriva dina tankar i din tidskrift kan också erbjuda insikter på mönster av störningar och hjälper dig att förstå potentiella utlösare.
  • Journaling om oönskade tankar kan ta upp förtryckta minnen. Om du har upplevt en hel del missbruk eller en svår barndom, tidskrift endast med hjälp av din terapeut.
  • Bild med titeln distrahera dig själv från saker du don
    2. Bryt rumineringscykeln. Runderande avser att mulla ett problem om och om i ditt sinne. Typiskt innebär detta en negativ tanke eller oro. Om du känner behovet av att distrahera dig från dina tankar, kan du vara idussating. Det är viktigt att övervinna denna vana eftersom ruminering är nära kopplad till större depression.Här är bara några sätt att hoppa av Rumination Train:
  • Hitta andra källor till självkänsla. Du kan tänka på en uppfattad fel ständigt eftersom du ser det som en stor del av ditt självkoncept och identitet. Utöver den ena felet, markera andra områden där du har talanger och styrkor. På det sättet, någon enda kritik (från andra eller dig själv) kommer inte att orsaka dig så mycket nöd.
  • Problemlösning bit för bit. Om du befinner dig som ritar på ett problem, gör steg för att lösa det. Det kan tyckas överväldigande först, men om du bryter det större problemet i mindre bitar kan du arbeta för att räkna ut en bit i taget. Då verkar problemet inte så skrämmande.
  • Släpp oss av extrema förväntningar och standarder. Vissa människor förväntar sig 100% perfektion eller ansträngning från sig själva eller andra. Dessa är orimliga och ouppnåliga förväntningar som håller dig från att anpassa sig till livets utmaningar. Om du är ett av dessa personer, kan du börja känna dig låg eller upprörd när dina standarder inte är uppfyllda. Omskolar dig själv för att ha genomförbara förväntningar på både dig själv och andra. Kom ihåg att alla är bara mänskliga - och människor kan inte vara perfekta.
  • Bild med titeln distrahera dig själv från saker du don
    3. Engagera sig i Mindful meditation. Mindfulness innebär att vara medveten om det nuvarande ögonblicket.Detta är praktiken att vara närvarande i här och nu. Tanken är att sakta ner dina tankar och bli medveten om ständiga tankar som fortsätter att poppa in i ditt sinne.
  • Om du är nybörjare, välj en plats som är tyst med små distraktioner. Sitta bekvämt, oavsett om du är på en stol eller på golvkudde. Korsa benen (om på golvet). Räta ut din överkropp och placera dina händer på låren. Ta ett djupt, rengörande andetag, dra in genom näsan och ut genom munnen. Fokusera på ditt andetag - bara på andan. När du är uppmärksam på andan, notera bara det och återvända till ditt andetag och stanna där.
  • Till att börja med, sikta på ungefär fem eller tio minuter med mindful meditation innan du bygger upp till längre perioder.
  • Vissa typer av mindfulness meditation uppmuntrar dig att fokusera bara på ditt andetag medan andra erkänner varje tanke som kommer in i ditt sinne. För att bestämma vilken typ som är rätt för dig, besök större bra.
  • Bild med titeln distrahera dig själv från saker du don
    4. Fortsätt mindfulness praxis i alla dina aktiviteter. Ett underbart sätt att stanna i ögonblicket och undvika att gå vilse i negativa tankar är att utöva mindfulness rutinmässigt. Detta kan vara mycket effektivt för att minimera ruminering och lätta ditt sinne om besvärliga bekymmer eller bekymmer.
  • När du vaknar på morgonen, ta en djupt, lugnande andetag. Gör lite ljus och tänker på hur varje stretch känner till din kropps muskler och leder. Drick ett glas vatten och märker temperaturen, konsistensen och hur det känns ner i halsen. Bo närvarande i varje aktivitet som du deltar i hela dagen: duscha, borsta tänderna, äta, kör, arbeta, etc..
  • När du går under varje aktivitet, avstå från att kasta domar om vad du gör eller låter ditt sinne vandra. När du märker att ditt sinne vandrar, återvänder till aktiviteten till hands och överväga hur aktiviteten påverkar var och en av dina sinnen.
  • Metod 2 av 5:
    Vara kreativ
    1. Bild med titeln distrahera dig själv från saker du don
    1. Skriva, dra, eller färg. Använd dina händer och din fantasi för att göra något från ingenting. Att vara kreativ kan maximera ditt välbefinnande och ge dig positiva känslor om vad du gör med din tid. Dessutom föreslår viss forskning att kreativitet kan förbättra kognitiv flexibilitet och problemlösning. Därför kan träna din kreativitet faktiskt hjälpa dig att komma med lösningar på de problem som stör dig.
  • Bild med titeln distrahera dig själv från saker du don
    2. Kock eller baka. Om du gillar att laga mat eller bakning, kan dessa aktiviteter fungera som en stor distraktion till obehagliga tankar. Förberedelse av en måltid kan ge känslor av prestation och bygga ditt självförtroende. Dessutom kan du dela vad du gör med andra för att sprida dessa goda känslor runt.
  • En försiktighet att överväga när det gäller matlagning eller bakning är att inte låta den här aktiviteten bli ett ohälsosamt beteende där du överger för att lugna ett obekvämt humör eller distrahera dig från störningar. Inkludera andra i dina matlagningssessioner för att minimera möjligheten att äta känslomässigt - och för att hjälpa dig att rensa disken efter.
  • Bild med titeln distrahera dig själv från saker du don
    3. Prova ett pussel. Pussel används ofta i pedagogisk terapi eftersom de behöver fokus, tålamod och kreativitet. De kan hjälpa till med distraktion, oorganiserat tänkande och problem med motivation. Av denna anledning arbetar de också som en bra tillfällig distraktion, för att du måste koncentrera dig på att lösa pusslet.
  • Hitta pussel som du tycker om och kommer att hålla din uppmärksamhet. Korsord och Sudoku är mycket vanliga pussel som är lätta att hitta nästan var som helst.
  • Du kan också prova ett pussel, om du gillar att lägga saker ihop. Att se pusslet kommer tillsammans kan också ge dig en bra känsla av prestation.
  • Många mobila appar och webbplatser har pusselspel, så du kan ta den här hälsosamma distraktion någonstans.
  • Metod 3 av 5:
    Använder underhållning som en distraktion
    1. Bild med titeln distrahera dig själv från saker du don
    1
    Titta på tv eller en DVD eller titta på memes. Humor är bra för att distrahera dig från negativa tankar eller minnen. Titta på ett meme-konto med en lång historia är också ett bra sätt att hålla dig chuckling och i gott humör. Gå till Instagram och sök efter "#jag Jag" tills du hittar ett konto som har en stil med humor som du tycker om.
    • Akta dig för att titta på tv i överskott är ett stillasittande beteende som kan kopplas till en kortare livslängd och fetma.
    • Undvik snacking medan du tittar på TV eftersom det här kan leda till att man kan tänka sig, och får bara få dig att känna dig värre.
    • Försök att balansera din TV-tid med fysisk aktivitet som att titta på när du går på en löpband eller en elliptisk. Om du inte har tillgång till sådan utrustning kan du helt enkelt utföra en serie övningar under reklam eller cirka var 15: e till 20 minuter.
  • Bild med titeln distrahera dig själv från saker du don
    2. Lyssna på musik. Musik har använts för att uttrycka känslor eftersom människor först räknade ut hur man gör det. Forskning har också visat att det är till hjälp att minska stress och främja avkoppling.
  • Musik med ca 60 slag per minut kan uppmuntra dina hjärnvågor att synkronisera med det slaget, vilket resulterar i ett avslappnat tillstånd.
  • Medan populära uppfattningar tyder på det enda "mjuk" musik, som klassisk, jazz eller ny ålder, är avkopplande, ny forskning tyder på annat sätt. En ny studie visade att lyssna på "Extreme Metal Music" hjälpte deltagarna att bearbeta känslor av ilska och återvända för att känna sig positiv och jämnas inspirerad. Vad som verkar vara det som är det som är bäst för dig. Lyssna på musik du tycker om och anslut med.
  • Bild med titeln distrahera dig själv från saker du don
    3. Gå på nätet.En måttlig mängd datoranvändning kan vara underhållande och avkopplande. Online Du kan spela spel, gå fönstret shopping för kläder eller tillbehör, komma ikapp med gamla vänner via sociala nätverk, läsa intressanta artiklar om dina favoritämnen eller Skriv några artiklar för wikiHow. Notera hur mycket tid du spenderar på datorn.
  • Forskning visar att mer än två timmars skärmtid för barn kan vara potentiellt skadliga för hälsan, vilket leder till viktökning, aggression och störda sömnmönster. Försök att budgetera din skärmtid med andra saker som att spendera tid med vänner eller familj eller gå utanför.
  • Bild med titeln distrahera dig själv från saker du don
    4
    Läs en bok. Hitta en spännande roman, serietidning eller tidskrift för att hålla dig förlovad. Fritidsläsning ger en flykt från vardagliga aktiviteter, så att du kan öka din kreativitet och fantasi. Läsning förbättrar också kognitiva färdigheter och vokabulär.
  • Var noga med att läsa något som är lätt eller humoristiskt snarare än ett upprörande ämne som kan få dig att tänka på vad du försöker undvika.
  • Metod 4 av 5:
    Bli fysisk
    1. Bild med titeln Bygg ett lågt kostnadshus gym steg 8
    1. Slå på gymmet. Övning kan lugna känslor av ångest och stress genom att frigöra endorfiner, naturliga humörstärkande kemikalier som din kropp producerar. Studier har visat att människor bara "må bättre" Efter att ha gjort måttlig aerob träning. Så nästa gång du hittar dig själv behöver en distraktion från något du inte vill tänka på, ta tag i dina sneakers och gå till en körning, eller slå på gymmet för att lyfta några vikter.
  • Bild med titeln distrahera dig själv från saker du don
    2. Trädgård. Gör några trädgårdsarbete. Plantera ett träd, en ätbar trädgård eller en prydnadsplåster av blommor. Trädgårdsskötsel kan leverera tre fördelar. Först kan vara ute, öka positiva känslor och minska stressen. För det andra kan den fysiska ansträngningen som krävs för trädgårdsarbete producera känsla-bra endorfiner och hjälpa dig att bekämpa fetma. Slutligen, om du planterar örter eller mat sparar du pengar och ser till att du äter en hälsosam, balanserad kost.
  • Bild med titeln distrahera dig själv från saker du don
    3. Ta en varm dusch eller bad. Forskning tyder på att det bara tar en varm dusch kan bidra till att minska ångest. Att bara vara fysiskt varm kan du hjälpa dig att känna dig mer avslappnad och ännu mer orienterad för sociala relationer. Fokusera på de känslor du upplever i duschen eller badet: vattnet på din hud, värmen som omger dig. Ta djupa andetag. Låt upplevelsen bli en uppmärksamhetsövning i att märka och förneka de trevliga känslorna.
  • Du kan hitta att lägga till några droppar lavendelolja till din dusch eller bad också hjälpa dig att känna dig mer positiv och avslappnad.
  • Metod 5 av 5:
    Spendera tid med andra
    1. Bild med titeln distrahera dig själv från saker du don
    1. Ring upp eller besök vänner eller familj. Oavsett om dina vänner eller familj är nära eller långt, när du behöver en positiv, hälsosam distraktion från störningar, kan du ringa dem. Du kan även ge din vän / relativ en huvud som du ringer för att komma ihåg ett visst ämne - så att de inte oavsiktligt tar upp det.
    • Om dina vänner, föräldrar, syskon eller andra älskade bor i närheten, satt upp ett datum för att umgås med varandra. Gå på en utflykt tillsammans. Se en film, gå bowling, simma, eller delta i en gemensam hobby.
    • Inte bara att spendera tid med andra gör dig lycklig, det kan också förlänga ditt liv. Forskare jämför nu ensamhet till motsvarande att använda tobak - det kan vara skadligt för både mental och fysisk hälsa.
  • Bild med titeln distrahera dig själv från saker du don
    2. Spela med ditt husdjur. När dina vänner eller familj är otillgängliga kan det vara en stor distraktion att spendera tid med en annan följeslagare, ditt husdjur. Hundar och katter är i synnerhet kopplade till minskad depression och en längre livslängd. Plus, om du tar din hund till parken, kan du få mycket behövs fysisk aktivitet genom att gå några varv eller kasta en frisbee runt.
  • Bild med titeln distrahera dig själv från saker du don
    3. Volontär. Besök en plats som behöver hjälp och ge dina färdigheter och tid till en värdig sak. Detta kommer inte bara att distrahera dig, men kan också hjälpa dig att inse att det finns människor värre än du, djur som behöver din hjälp och en miljö som du kan hjälpa till att förbättra.
  • Volontärarbete erbjuder också många hälsofördelar. Det kan avvärja ensamhet och depression och få dig att känna dig mer ansluten till ditt samhälle. Forskning visar också att människor med rent altruistiska skäl till volontärarbete (I.e. att hjälpa andra istället för att hjälpa sig själva) leva längre.
  • Tips

    Omgiv dig med positiva människor och hobbyer som du tycker om att tänka på de saker du inte vill tänka på.

    Varningar

    Om du distraherar dig från en tanke leder till ohälsosamma beteenden som överskott av ätande, dricker eller använder droger, måste du se en mentalvårdsleverantör som kan hjälpa dig att utveckla hälsosammare hanteringsstrategier för att övervinna dessa upprörande tankar eller stressorer.
  • Repetitiva påträngande tankar kan representera de obsessions som är förknippade med obsessiv-tvångssyndrom. Förutom de tvångsmässiga beteenden som upprepade kontroller och ritualer markeras OCD också av obsessions som överdrivna bekymmer, oro eller rädsla.Se en psykisk leverantör om dessa symtom beskriver vad du går igenom.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande