Hur man klarar av ett hjärtat

Nursing Ett brutet hjärta är en harvande strävan. När du väl kan acceptera vad som hände, och förbered dig för att ta hand om dig själv och dina känslor, kommer du att kunna fortsätta och växa förbi det. En sak att komma ihåg är att du så småningom känner dig som dig själv.

Steg

Del 1 av 3:
Acceptera vad som har hänt
  1. Bilden med titeln Kope med ett hjärtat Steg 1
1. Face Your Heartbreak Head On. Du har blivit skadad, och du känner dig ledsen. Det här är normala känslor, och du måste acceptera att de händer. Ljuga inte för andra, och dig själv, genom att säga "jag mår bra" När du inte är. Du kanske kan trycka ner det en stund, men något annat kommer att ta upp det igen, och du blir sämre eftersom du inte var ärlig med dig själv.
  • Bild med titeln Kope med ett hjärtakreak Steg 2
    2. Kom ihåg att det är okej att känna sig ledsen. Det är faktiskt okej att känna ett stort utbud av känslor, inklusive sorg, förvirring och ilska. Nyckeln är inte att låta dessa känslor påverkar hela ditt liv. Försök inte numera dig med smärtan eller svär av relationerna för alltid. Dessa aktiviteter kommer bara att skada dig på lång sikt. Istället ge dig själv tid att känna det ont.
  • Bild med titeln Kope med ett hjärtat Steg 3
    3. Gråta. Gråt är ett bra och hälsosamt sätt att uttrycka extrema känslor, så om du känner dig som gråt, låt det ut. Hitta en plats där du kan vara ensam, eller med en bra vän och låt tårarna flöda. Det blir överflödigare än du tror, ​​och du kommer att känna dig lite bättre efteråt att få dessa känslor ut.
  • Det finns några ställen där det är olämpligt, offentliga inställningar som en butik eller i klassen, så du vill kunna Styr dina tårar i allmänhet. Andas djupt (genom näsan och ut genom munnen) och blinka några gånger för att styra tårarna. Du kan försöka distrahera dig med någon form av fysisk rörelse som att klämma på en stressboll. Om några tårar släpper ut, täcka dem med en gäspning, eller skylla på något som allergier eller känner sig sjuk.
  • Bild med titeln Kope med ett hjärtat Steg 4
    4
    Släpp dina negativa tankar. Undvik att låta negativa tankar kontrollera din världsutsikt. Dessa inkluderar filtrering, som bara tittar på de negativa aspekterna av din situation och personifierar, skyller dig helt och hållet för vad som hände. Håll ett öga på dig själv för att se om du tittar på din situation på det här sättet, och därifrån leta efter sätt att undvika de negativa tankarna.
  • Ett utmärkt sätt att utvisa negativ energi är att meditera. Sätt dig i ett bekvämt sittande läge på en bekväm plats, vanligtvis ensam och bort från distraktioner som tv eller andra stimulerande saker. Andas djupt, och låt ditt sinne gå genom att fokusera på ett annat objekt, upprepa en mantra eller visualisera en fredlig plats.
  • Bild med titeln Kope med ett hjärtakreak Steg 5
    5. Undersök ditt förhållande. Tänk på vad som gick fel, och varför du bröt upp. Det finns alltid en anledning. Tänk också på vad du gillade i förhållandet, och vilka saker du vill leta efter i en framtida partner. Genom att arbeta genom dessa idéer kan du växa som en person och hitta rätt förhållande senare nerför linjen.
  • Du kan nå en punkt där du och din ex är bekväma att bli vänner, men tänk inte för mycket om det tidigt. Du måste ge dig själv utrymme efter upplösningen.
  • Del 2 av 3:
    Ta hand om dig själv
    1. Bild med titeln Kope med ett hjärtat Steg 6
    1. Tänk positivt om dig själv. Tänk på dina styrkor och känner sig stolta över dem. Gör saker som får dig att må bra om dig själv - ta tid att avsluta den målningen du började eller går på en körning. Erkänna att något dåligt hände med dig, och insåg att du är tillräckligt stark för att hantera det är en viktig del av att komma över ditt hjärtat.
    • Gör en lista över dina styrkor. Påminna dig om dina prestationer, och de goda egenskaperna du har. Handlingen att skriva ut dem kan påminna dig om dem, eller du kan skapa en lista och läsa den när du känner dig nere.
  • Bilden med titeln Kope med ett hjärtat Steg 7
    2. Prata med någon annan. Du är inte ensam i världen. Leta efter en pålitlig vän eller rådgivare, eller en nära släkting, och berätta för dem hur du känner. Ibland bara får dina känslor av bröstet kan hjälpa dig att arbeta genom dem. Dessutom vet du aldrig vad som hjälper andra människor, om det är bra råd, eller bara en axel att gråta på.
  • Bild med titeln Kope med ett hjärtat Steg 8
    3. Övning. Fysisk träning får din kropp att frigöra serotonin (en kemikalie som får oss att känna oss glada) och stimulerar tillväxten av nervceller. På en känslomässig nivå kan träning hjälpa dig att känna att du blir mästaren i dig själv igen. Plus, du ser också bättre ut.
  • Du behöver inte en full träning. Något så enkelt som 10-15 minuter om dagen gör en enkel övning som jogging eller yoga kan räcka för att få dig en bra sinnesstämning. Även arbete som inte känner sig som träning, som att roa en trädgård eller ta en promenad ute, får dig lite frisk luft medan du flyttar. Det viktigaste är att du stannar i vad du gör.
  • Om du känner dig, kan det vara svårt att motivera dig själv att träna. Arbeta runt det genom att distrahera dig själv med något roligt. Kanske bara gå igenom ett köpcentrum eller någon annan plats du tycker om. Du kan också ge dig något att göra bara när du tränar, som att lyssna på viss musik du tycker om, eller titta på din favorit TV-show medan du är på en maskin. Det kommer att tänka på träningen och på något du tycker om. Så länge du lämnar det bara för att träna, kan det ge dig något roligt att komma tillbaka till.
  • Du kan alltid be en vän att komma med dig. Även om du inte pratar, eller har något att prata om, är det alltid trevligt att träna med företaget snarare än själv. Att vara ansvarig för en annan person gör det också lättare att dyka upp regelbundet än att vara ansvarig för dig själv.
  • Bild med titeln Kope med ett hjärtat Steg 9
    4. Se upp för depression. Håll ett öga ut för de stora skillnaderna mellan sorg (en normal och hälsosam känsla) och depression. När du är deprimerad, tycks inget som du tycker om att mata upp i ditt liv, och du kan inte sluta tänka på de saker som orsakar dig sorg. Om du tror att du märker dessa tecken, eller om din sorgsslingare i flera veckor eller upp till en månad, prata med din läkare eller en mentalvårdspersonal.
  • Del 3 av 3:
    Gå vidare
    1. Bilden med titeln Kope med ett hjärtat Steg 10
    1. Bli av med saker som påminner dig eller din ex. Detta inkluderar bilder av dig och din ex, lyssnar på "din" sång och gåvor de gav dig. Medan du inte nödvändigtvis behöver kasta alla saker (den kokboken du två skulle försöka recept från kan komma till nytta i framtiden) Du borde flytta den från din direkta synfält.
    • Men galen du kan vara, det är bäst att inte förstöra något som kan vara av betydande ekonomiskt eller sentimentalt värde för dem (dyra föremål eller familjemenos). Om du har saker så här är det bästa att samla upp dem och ordna en tid för dem att komma till dem. Det här är inte en inbjudan att återansluta, så håll dina meddelanden korta och professionella.
  • Bilden med titeln Kope med ett hjärtat Steg 11
    2. Stoppa all kontakt med din ex. Att hålla kontakten med dem kommer att få dig att känna dig ännu värre än du redan gör. Ring inte din ex att gråta eller skicka passiva aggressiva texter, och definitivt inte kommunicera när du har druckit. Din ex har gjort det klart att de går vidare. Det bästa sättet att göra det själv är att undvika kontakt med dem.
  • Ta bort din ex från sociala medier. Du behöver inte den ständiga påminnelsen om vad de är upp till att du automatiskt kommer från Facebook eller andra sociala medier. Den typen av undvikande kommer att hjälpa dig att tänka på dem.
  • Be dina vänner att hjälpa. Gör inte, eller låt dem fylla dig på vad din ex är upp till. Istället be dem att hjälpa dig att tänka på dem, även om det bara är att spendera tid att prata om något annat, eller hålla dig från att kontakta dem.
  • Bild med titeln Kope med ett hjärtat Steg 12
    3. Bli involverad i nya aktiviteter. Det bästa sättet att komma över det förflutna är att skapa en ny, ljus framtid själv utan den personen. Nu är det dags att uppfylla dina drömmar om att lära sig nya färdigheter eller försöka olika aktiviteter. Anmäl dig till en ny efter skolan eller arbetarklassen, eller gå med i ett idrottslag, även med ett hämtningsspel varje vecka kommer att fungera. Målet är att distrahera dig med nya idéer och aktiviteter, och att träffa nya människor.
  • Bilden med titeln Kope med ett hjärtat Steg 13
    4. Hjälp någon annan. Ett av de bästa sätten att tänka på ditt eget problem är att försöka hjälpa någon annan med en utmaning som de står inför. Fråga dina vänner om vad som händer i sina liv, eller prata med din familj om hur de gör. Låt inte dina känslor blockera dig från det faktum att andra människor har att göra med sin egen sorg.
  • Du behöver inte bara begränsa din hjälp till personer du vet. Volontärarbete är ett bra sätt att sätta din egen situation i perspektiv. Volontär på ett soppkök eller skydd och fokusera dina ansträngningar på att förbättra andras liv. Du kan bara hitta det i processen upptäcker du ny mening i ditt eget liv.
  • Bild med titeln Kope med ett hjärtat Steg 14
    5. Träffa nya människor. Efter att ha givit dig lite utrymme, komma tillbaka i kärleksspelet. Du borde inte stänga dig själv och förlora någon betyder inte att du är olämplig eller kan aldrig älska igen. Använd dina nya aktiviteter för att möta potentiella nya partners, eller till och med vara villig att använda online dating. Du behöver inte aktivt leta efter nya relationer om du inte vill, men omedelbart avvisa möjligheten om någon frågar eller erbjuder.
  • Var försiktig med ett rebound-förhållande. Att öppna dig själv betyder inte att rusa in i ett nytt förhållande omedelbart. Om du flyttar för snabbt kan du misstänka den lätta intimiteten med verklig känsla och skapa större smärta för dig själv och den andra personen.
  • Bilden med titeln Kope med ett hjärtat Steg 15
    6. Ha tålamod. Dessa processer tar tid, och medan du är på väg till återhämtning, kan du komma upp mot dagar som är svårare än andra. Slå inte upp dig själv över att känna dig ledsen när du trodde att du återhämtade dig.
  • Ibland fantasera om din ex är normal. Det säkraste sättet att tänka på något är att berätta för dig att inte tänka på det. Ibland kommer det att hända. Snarare än att undertrycka dessa tankar, acceptera dem och leta efter något annat att tänka på istället.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ibland är det bara bra att berätta för dig högt att du är viktig och någon större är där ute för dig.
  • Att hänga sig i saker som ger kortsiktig komfort, som ohälsosamma mat eller alkohol, kan vara till hjälp i måttlighet, men var försiktig med att det inte kommer ur kontrollen. Du bör undvika saker som piller och andra droger såväl som binge som äter eller dricker. Inte bara kommer de att lämna dig i sämre form, de kan också vara olagliga.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande