Hur man är glad och älskar dig själv, även när alla sätter dig ner

Att sätta ner är en i stort sett negativ upplevelse som få människor tycker om. Studsar tillbaka från en satte eller en serie svårigheter innebär mycket styrka och kärlek till dig själv. Lyckligtvis, lärande att älska dig själv kommer att behålla din lycka och hjälpa dig att vara mer motståndskraftig när livet och andra människor får dig ner. Följ dessa steg för att behandla dig med medkänsla, oavsett omständigheterna du befinner dig i.

Steg

Del 1 av 2:
Hantering av känslomässig fallout från sänkning
  1. Bild med titeln vara glad och älska dig själv även när alla sätter dig nere
1. Svara med finesse. Inlärning självständighet Och finessen att peka ut de skadliga, kritiska mönstren för andra på ett kärleksfullt och produktivt sätt är i ett viktigt steg mot att hantera sänkning. Odla makt genom att stå upp för dig själv och ändra miljön för att förhindra framtida sänkningar.
  • Att vara assertiv är annorlunda än att vara aggressiv. Försök att tala tydligt och bibehålla ögonkontakt medan du är en mottaglig lyssnare
  • Kommunicera självständigt kan bidra till att öka självförtroendet, få respekt för andra, förbättra beslutsfattande färdigheter och möjliggöra konfliktlösning.
  • Bild med titeln Var glad och älska dig själv även när alla sätter dig nere
    2. Acceptera verkligheten. Ofta är människor för olika för att kunna se öga mot öga. Du kommer att stöta på många människor som inte får dig att känna dig särskilt bra att vara runt, och andra kommer att känna på samma sätt om dig. Nyckeln är att se det, även om inte alla människor är avsedda att vara vänner, gör det inte dig eller den andra personen dålig. Inkompatibilitet är bara en annan del av livet som vi kan lära oss att svara på med nåd eller med försvar och grymhet. När någon sätter dig ner, handlar det om den personen och inte du. Här är de främsta anledningarna som människor kan kritisera dig:
  • De hotas av din kompetens, attraktivitet, etc. så de försöker nivån på spelplanen.
  • De har en oro för din motivation, skicklighet, prestanda eller bidrag.
  • De känner att du inte gör din andel av arbetet eller är en lagspelare.
  • De har ett starkt unmet behov som inte är nöjd.
  • De har en kontrollerande personlighet och måste vara ansvarig.
  • De känner sig berättigade till speciell behandling eller status och känner inte att de får det.
  • De vill få dig att se dåligt ut för att främja sin egen position eller curry favör med cheferna, etc.
  • De känner sig osäkra och överkompenserar.
  • De tror att du får dem att se dåligt framför andra.
  • Bilden med titeln vara glad och älska dig själv även när alla sätter dig ner steg 3
    3. Ta reda på dina val. När vi känner oss ont eller sätter ner är det lätt att ta offerets ställning och antar att det inte finns något vi kan göra för att ändra dessa dåliga känslor. Att se att det alltid finns val du kan göra för att förbättra din situation, försök att tänka på dina alternativ för att svara och ditt tillvägagångssätt framåt.
  • Till exempel, om en peer i skolan konsekvent sätter dig, kom ihåg att du alltid har valet att ignorera den personen helt. Om du känner att det här inte är det bästa sättet att hantera problemet, tänk på vem som kan bli involverad för att hjälpa dig att hävda din önskan om något avstånd.
  • I ett offentligt forum, som ett möte, kanske du vill argumentera för värdet av ditt beslut eller arbeta och korrigera eventuella missuppfattningar.
  • Med familj eller vänner kanske du vill låta dem veta att du verkligen vill förstå deras bekymmer, men att du inte alltid håller med. Beroende på situationen kanske du vill hävda dig själv genom att säga, "Vi är överens om att vi inte är överens."
  • Med aggressiva barn eller tonåringar kanske du vill erkänna att deras känsla är legitim, men att de behöver arbeta med en mer respektfull leverans.
  • Bild med titeln var glad och älska dig själv även när alla sätter dig nere 4
    4. Lär dig att omforma din nuvarande situation. Om du just har satt ner, känner du förmodligen generad, upprörd eller fylld med en känsla av orättvisa. Medan dessa känslor inte skulle nekas, se att de också erbjuder vägar förutom att känna sig fast i dem. Visa sorten som en lärandeupplevelse som ger dig övning för hur man är mer motståndskraftig i ansiktet av vad som helst.
  • När allt kommer omkring är livet fullt av situationer som vi inte nödvändigtvis väljer, och det sätt vi svarar på dessa situationer är skillnaden mellan att roating i sorg och bli upphetsad över hur mycket ont du kan lära dig att släppa taget
  • Förstå vad som hände på dina egna villkor. Fråga dig själv, enligt dina egna värderingar: Vad gick bra? Vad gick inte bra? Vad kan jag göra bättre nästa gång?
  • Prova Öva mindfulness i stunden. Det kan vara till hjälp att ta bort dig själv från de skadade känslorna och ta ett ögonblick att fråga vad satsen sagt om den andra personen.
  • Bilden med titeln vara glad och älska dig själv även när alla sätter dig ner steg 5
    5. Kontrollera ditt tänkande för negativitetsfunktioner. Det är mycket lättare att visa sig realistiskt på vad som har hänt med oss ​​och där vi kan gå från nedskrivningen när vi släpper tankar som skjuter våra tankar till överdrivna, negativa utvärderingar av våra situationer. Följande är några exempel sätt att tänka som gör det svårt att se verkligheten i vår situation:
  • Fortune Telling är när vi antar att sakerna kommer att bli dåligt utan att ha någon verklig grund för denna förutsägelse.
  • Svartvitt tänkande är när vi bara tittar på saker när det gäller extrema domar. I svartvitt tänkande är allting antingen bra eller dåligt (även om verkligheten berättar att saker är för komplicerade för denna typ av dom).
  • Mindläsning är när vi tror att vi vet vad andra tänker (och det är vanligtvis det värsta om oss!) I verkligheten kan vi inte veta vad andra tänker.
  • Märkning är när vi väljer en enkel etikett som "dum" eller "ful" för att beskriva ett beteende, situation eller person som är mycket för komplex som ska summeras i bara ett ord. Etiketter är vanligtvis negativa och får oss att glömma de andra aspekterna i spel.
  • Bild med titeln Var glad och älska dig själv även när alla sätter dig nere 6
    6. Söka mening från sänkning. Det är lätt att fråga dig själv, "Varför jag?" I tuffa situationer. Fastnar i "varför jag" MindFrame kan göra det svårt att se lektionerna som alltid kommer med svårigheter. Söka mening genom att ändra "Varför jag?" frågor till frågor som "Vad ser jag nu om varför och hur vissa människor sätter på andra?" eller "Vad kan jag göra för att spela en roll för att stoppa den grymhet som jag har upplevt?"
  • De mest fjädrande människorna kommer upp med konstruktioner om deras lidande, sätt att se meddelandet att de får om livet genom sitt lidande. Detta betyder att situationen är meningsfull trots att det är obekväma.
  • Bild med titeln vara glad och älska dig själv även när alla sätter dig nere 7
    7. Skratta. I många situationer har den putdown som du hör mycket lite att göra med vem du är och vad som hände i verkligheten. I dessa fall kan det inte ens vara värt att glädja sig med allvarligt övervägande om händelsen eller vad du kunde ha gjort annorlunda.
  • Tänk på absurditeten att döma dig själv baserat på en enda instans. Det är inte mycket förnuft att tro att en glidning eller en persons åsikt av dig borde faktor i din känsla av vem du är, gör det?
  • Försök att skratta om det faktum att du är mycket mer komplex än en putdown kan eventuellt fånga.
  • Bild med titeln Var glad och älska dig själv även när alla sätter dig nere 8
    8. Skift ditt fokus till något du kan styra. Det finns så många saker som vi inte kan kontrollera, inklusive andras beslut. Så studsande tillbaka kan bli lättare genom att återupptäcka din förmåga att ha en positiv inverkan. Arbeta med något som du kan styra, som ett konstprojekt eller en utmanande ny uppgift på jobbet eller i skolan. Observera dig att vara dedikerad till något (och rockar det!) Att komma ihåg att du kan bidra till mycket bra för världen runt dig.
  • Bild med titeln vara glad och älska dig själv även när alla sätter dig nere
    9. Sök socialt stöd. Vänner, familj och andra stödjande relationer i ditt liv är mycket viktiga för din förmåga att studsa tillbaka från putdowns. Se till att du har människor i ditt liv som kommer att lyssna på att du talar fritt om smärtsamma upplevelser utan dom.
  • Håll ditt supportsystem nära, även när dessa människor inte är med dig fysiskt. När du känner dig sparkad av världen, tänk på dessa människor. Vad visar de dig om det goda i din personlighet? Hur känns det att vara runt dem? Då kan du vara den person du är när du är runt dem även i deras frånvaro.
  • Bild med titeln vara glad och älska dig själv även när alla sätter dig nere 10
    10. Vet när du ska söka efter hjälp. Om du sätter ner tid och tid igen av samma person eller grupp av människor, kan du vara en hantering med mobbning. Mobbning är ett allvarligt brott, och det är viktigt att nå ut till dina lärare, föräldrar eller rådgivare som kan hjälpa till att stoppa problemet. Följande är tecken på att du är mobbad och bör söka hjälp:
  • Sätt ner innebär handlingar som att göra hot, sprida rykten, lansera fysiska eller verbala attacker och målmedveten uteslutning.
  • Den person som mobbar du har makt över dig, som fysisk styrka, popularitet eller tillgång till information som kan användas för att skada eller skämma bort dig.
  • Beteendet händer mer än en gång och har potential att fortsätta.
  • Del 2 av 2:
    Att lära sig älska dig mer
    1. Bild med titeln Var glad och älska dig själv även när alla sätter dig nere 11
    1
    Skam. Om du försöker älska dig mer, är Shame en av dina värsta fiender - det berättar att det bara är att du är något fundamentalt dåligt eller fel. Eftersom skam brukar riktas mot de delar av dig som du försöker dölja, skriv om dina djupare känslor (även de som gör dig generad eller äcklad) kan hjälpa dig att förstå att det inte finns något fel med vad som är inuti. När du journal, skriv om de svårigheter och smärtor som du stött på hela dagen, inklusive saker du dömde dig själv om.
    • För varje smärtsamt ögonblick eller händelse, öva omformning av upplevelsen genom en lins av medkänsla. Tänk på vad du lärde dig av vad som hände och vara generöst för dig själv om hur du handlade, visste att du har gott om möjligheter att reagera annorlunda.
    • Försök skriva i en tidskrift varje dag i några veckor för att bli bekväm med ditt eget perspektiv. Du kan bli förvånad när du läser tillbaka över dina poster - titta på denna nyfiken, känslig person som måste ha skrivit!
  • Bild med titeln vara glad och älska dig själv även när alla sätter dig nere 12
    2. Arbeta med självacceptans. I en värld som är så inriktad på framsteg och förbättring, kan vi enkelt glömma vikten av att acceptera saker om oss själva att vi inte kan ändra. Du har unika gåvor och brister som gör dig som du är. Godkännande av dig själv och dina känslor, snarare än att stänga av dem, kan hjälpa dig att arbeta med vad du har. Detta hjälper dig att upptäcka vem du är och vad du verkligen kan (och inte bara vad du tycker du skall vara kapabel till).
  • Godkännandet har visat sig bidra direkt till självkärlek genom att minska den skam som berättar för oss att vi inte är tillräckligt bra eller att vi skulle vara mer önskvärda människor om vi kunde känna och agera annars.
  • En sak som alla måste acceptera är att det förflutna inte kan ändras eller skrivas över. Eftersom det här är fallet, fokusera på framtiden - vad du do har kontroll över är hur du lär dig av och svarar på de situationer du befinner dig i för närvarande.
  • Bild med titeln Var glad och älska dig själv även när alla sätter dig nere 13
    3
    Utveckla dina värden. Starka värden är hjälp med att fylla våra liv med mening som är personligt för oss. Detta beror på att veta att dina värden ger dig sätt att förstå vad som händer runt dig. Dina värderingar kommer också att kliva dig i de nedgångar som är viktiga för dig i det stora systemet, och meddela dig när dessa motgångar bara är obetydliga omnämnd av negativitet som kan ignoreras.
  • Till exempel, säg att dina värden prioriterar firande prestationer och du går ut till en restaurang med vänner för att fira en kampanj. Om du får några ögonrullar från angränsande bord för att ha på sig festhattar och glitter, vem bryr sig? Du agerar enligt dina värderingar och inte andras standarder för korrekt festbeteende.
  • Bild med titeln vara glad och älska dig själv även när alla sätter dig nere i steg 14
    4. Ta ansvar för ditt allmänna välbefinnande. Är du på toppen av de vanor som bidrar till din övergripande livsstil? Var uppmärksam på de saker som är mycket viktiga men enkelt glida genom sprickorna och ta hand om dig själv som om du bryr dig om en älskad (för att du är!).
  • Äter du bra? Fråga dig själv om du har konsekvent sätt att ge dig själv med näringsrika livsmedel som din kropp behöver.
  • Hur mycket sömn får du? Känner du ofta trött under dagen på grund av brist på stabila sovvanor?
  • Vad sägs om motion? Att få 30 minuters kraftig kardiovaskulär övning varje dag förbättrar humör, övergripande funktion och minskar risken för kroniska sjukdomar.
  • Bild med titeln Var glad och älska dig själv även när alla sätter dig nere
    5. Fokusera på dina intressen. Spendera tid själv själv lära dig vad du gillar att göra eller främja hobbyer och intressen som du redan har. Sök ut dina passioner och talanger och ägna en viss tid gör det du älskar varje vecka. Kanske är din sak att skriva noveller eller laga maten som din mamma brukade göra när du var ung. Genom att helt enkelt återansluta med dina favoritaktiviteter gör du din värld lite mer tillmötesgående till dina djupare behov som enkelt förbises när arbete, skola och andra uppgifter stressar dig.
  • Bild med titeln Var glad och älska dig själv även när alla sätter dig nere 16
    6. Lär dig att slappna av. I vår snabba värld är avkoppling svår att komma med - och allt viktigare på grund av sitt sällsynta tillfälle. När du avsiktligt tar steg för att koppla av, ger du dig en underbar gåva och Bekräfta till dig själv som du förtjänar denna paus samtidigt. Följande är några verktyg du kan lära dig för att sammanställa en effektiv avslappningsordning för när du behöver det:
  • Mindfulness meditation
  • Yoga
  • Djupandning
  • Progressiv muskelavslappning
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande