Hur man hanterar att bli kär

Att bli kär kan vara en underbar tid, men det kan också få dig att känna alla slags stressiga känslor. Under den här tiden kan du behöva göra somethings annorlunda för att hantera det sätt du känner. Du kan göra saker som att behålla ditt fysiska utseende, med hjälp av positivt självtalande och ställa frågor för att lära känna ditt kärleksintresse bättre.

Steg

Metod 1 av 2:
Hantera dina känslor
  1. Bild med titeln Deal med att falla i kärlek Steg 1
1. Vet att det du känner är normalt. När du blir kär, går dina hormoner vilda och kan få dig att känna alla slags saker som verkar onormala. Du kan känna dig ömtålig med glädje, ängslig, stressad, eller till och med lite besatt av din nya kärlek. Tänk bara på att de känslor du har är normala och de blir mer acceptabla med tiden.
  • Se till att du inte tillåter dina känslor att ta över ditt liv. Fortsätt att göra tid för dig själv och fortsätt med din normala rutin.
  • Bild med titeln Deal med att falla i kärlek Steg 2
    2. Uttrycka dina känslor. För att hantera översvämningen av nya känslor som kommer med att bli kär, kanske du tycker att det är användbart att hitta ett uttag för att uttrycka det sätt du känner. Överväg att prata med en betrodd vän om ditt svar på den nya kärleken eller skriva om dina känslor i en journal. Journaling har den extra fördelen att minska stress och hjälpa dig att hantera problem, så det kan hjälpa dig att arbeta genom dina känslor.
  • Att skriva om dina känslor i en tidskrift kan vara ett bra sätt att klara dem. Försök skriva om hur du har känt dig i ca 15-20 minuter per dag. Du kan till och med hitta dig själv, känner dig mer kreativ som ett resultat av din nya kärlek och vill prova din hand på någon poesi.
  • Bild med titeln Deal med att falla i kärlek Steg 3
    3. Behålla din fysiska hälsa. Även om du är så övervinna med kärlek som du tycker om att spendera all din tid att tänka på ditt kärleksintresse, se till att du fortsätter att ta hand om dina grundläggande behov, som kost, motion och sömn. För att hålla dig själv och snälla, anser att du talar med en nutritionist, som går med i ett gym, eller tar yogaklasser.
  • Äta hälsosamt. Leta efter sätt att förbättra dina matvanor, t.ex. genom att minska fett och socker och äta mer frukter och grönsaker.
  • Övning i 30 minuter varje dag. Du bör försöka integrera minst 30 minuter med måttlig fysisk aktivitet i din rutin varje dag.
  • Ge dig själv tillräckligt med tid att vila och koppla av varje dag. Försök att sova i ca 8 timmar varje natt och låt dig gott om tid att koppla av varje dag. Prova meditation, yoga eller djupa andningsövningar.
  • Bild med titeln Deal med att falla i kärlek Steg 4
    4. Skäm bort dig själv. Att göra tid för att skämma bort och grooming kan hjälpa dig att hantera dina känslor av kärlek och det hjälper dig att se ditt bästa för personen också. Se till att du behåller en bra grooming regim, håller ditt hår trimmat och stylat och behandlar dig själv till nya kläder nu och då.
  • Tillåt tid för grooming. Dusch varje dag. Använd deodorant, smink, hårprodukter och andra produkter som hjälper dig att se och känna ditt bästa.
  • Besök en salong eller barberbutik. Få ditt hår gjort eller få en ny frisyr för att återuppta ditt aktuella utseende. Medan du är där kan du också överväga att få en annan behandling som en manikyr, vax eller massage.
  • Köp dig några nya kläder. Om du inte har köpt dig en ny outfit på ett tag, överväga att få dig några nya kläder. Köp kläder som passar dig bra och får dig att känna dig sexig.
  • Bild med titeln Deal med att falla i kärlek Steg 5
    5. Hitta sätt att distrahera dig själv. Det är viktigt att ta tid för dig själv i något förhållande, särskilt i början. Att ha tid till dig själv kan vara svårt eftersom du är upptagen med tankar om din nya kärlek. Se till att du gör saker du tycker om att distrahera dig själv. Att upprätthålla ett aktivt socialt liv kommer också att visa ditt kärleksintresse att du är välskött och kan öka sin önskan att driva dig.
  • Ta upp en ny hobby.
  • Gå ut och gör något roligt med dina vänner.
  • Koka dig själv en snygg middag och titta på en favoritfilm.
  • Bild med titeln Deal med att falla i kärlek Steg 6
    6. Använd positiv självprata för att hantera ångest eller andra negativa känslor. Att bli kär kan orsaka mycket ångest och självkänsla, så det kan vara nödvändigt för dig att bygga upp dig från tid till annan. Att använda positivt självtalar kan hjälpa dig att övervinna några av de negativa tankar och känslor som du kan ha.
  • Till exempel, om du befinner dig, känner dig orolig över personens känslor om dig, försök att berätta för dig själv "Om det är tänkt att vara, kommer han / hon att berätta för mig hur han känner. Om inte, finns det många andra killar / tjejer som skulle älska att vara med mig."
  • Bild med titeln Deal med att falla i kärlek Steg 7
    7. Överväga att prata med en terapeut om din besatthet verkar ohälsosam. Om du når en punkt där du har problem med att fungera i ditt dagliga liv, kan du behöva söka professionell hjälp. Överväga att prata med en psykisk hälso-professionell om du känner att du utvecklar en ohälsosam besatthet med personen.
  • Metod 2 av 2:
    Interagera med den person du älskar
    1. Bild med titeln Deal med att falla i kärlek Steg 8
    1. Ta det lugnt. Om du inte är i ett förhållande med den person du älskar, försök att inte släppa dig att du är intresserad av någonting mer än vänskap först. Behandla personen som en vän och flör inte för mycket när du först lär känna varandra. Om du kommer på för stark i början kan personen känna sig pressad och undvika att vara omkring dig.
  • Bild med titeln Deal med att falla i kärlek Steg 9
    2. Ge personen utrymme. Du kan frestas att spendera varje vakna ögonblick med din nya kärlek, men det gör inte. Det är nödvändigt för er båda att ha utrymme och att leva dina liv. Om du misslyckas med att hålla andra åtaganden att spendera tid med din nya kärlek, kan du sluta skada dina andra relationer och din nya kärlek kanske inte hittar detta beteende attraktivt.
  • Bild med titeln Deal med att falla i kärlek steg 10
    3. Ställ frågor för att lära känna personen bättre. Forskning har visat att när människor pratar om sig själva, känner de samma nöje som när de äter eller tar emot pengar. För att lära känna någon bättre och få dem att må bra i processen, ställa frågor om deras liv och intressen.
  • Försök börja med normala frågor som "var växte du upp?"Och sedan framsteg till mer intressant en," Om du kunde vara känd för något, vad vill du att det ska vara?"
  • Bild med titeln Deal med att falla i kärlek Steg 11
    4
    Flirta lite. Flirta kan visa någon som du är intresserad av dem och det kan också vara ett bra sätt att driva ett förhållande framåt. Se till att du fortsätter att flörta med din nya kärlek även om du två är i ett förhållande. Enkla saker som en touch på armen, en blink eller en söt kommentar kan räkna som flirta. Några andra flirtiga rörelser du kan försöka inkludera:
  • Ögonblick. En långvarig blick kan låta någon veta att du är intresserad och det kan också öka sin kärlek till dig.
  • Mot den person du gillar. Vetter mot och spegla positionen för någon annans kropp kan visa dem du är intresserad.
  • Leende. Leende kommer att låta någon veta att du är intresserad, men för allt annat kan det bara tyckas som om du är vänlig.
  • Bild med titeln Deal med att falla i kärlek Steg 12
    5. Gå vidare om personen inte känner på samma sätt om dig. Ibland är kärlek bara inte att vara. Om du har jobbat med någon ett tag och de verkar inte svara på dina framsteg, slösa inte längre tid på personen. Det kan vara att de inte är intresserade eller bara inte redo för ett förhållande. Sätt din tid och energi till någon som är beroende av dina känslor.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Låt inte omständigheterna från en tidigare kärlek gör dig rädd för att älska någon ny.
  • Tänk på att vissa människor kanske inte återkallar din kärlek, men det betyder inte att du inte kan hitta någon som kommer att älska och uppskatta dig.
  • Varningar

    Förvirra inte en riktigt bra vänskap med att bli kär. Ibland kommer en bra vänskap leda till att bli kär, Men om du berättar för din manliga eller kvinnliga vän att du älskar dem, kan det verkligen komplicera ditt förhållande!
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande