Hur man blir en bättre person i ett förhållande

Det är viktigt att inse att ett förhållande eller en partner inte kommer att ge dig lycka, men du kan lära dig många färdigheter och utveckla dig själv i förhållande. Förhållanden erbjuder många möjligheter att växa personligen, oavsett om du är redo eller inte. Att bli en bättre person i ett förhållande kan innebära att din kommunikation förbättras, du blir mer omtänksam och omtänksam, eller du lär dig att prioritera andras behov ovanför din egen. Du kan också lära dig att förlåta och flytta förbi smärtsamma situationer. Om du är i ett förhållande, erkänner att medan det inte alltid är lätt, tillåter du dig själv möjligheter att förbättra dig själv.

Steg

Del 1 av 4:
Förbättrad interpersonell dynamik
  1. Bild med titeln Abstain från kön med din långsiktiga pojkvän Steg 6
1. Uppmuntra varandra. Det är svårt att växa och bli en bättre person i ett ohälsosamt förhållande. Om du är med någon som är verbalt, fysiskt eller sexuellt missbruk, fråga dig själv om den här personen hjälper dig att växa. Om du är med någon som gör ont eller någon som engagerar sig i ohälsosamma vanor, är det troligt att du får dras ner i dåliga vanor eller negativa känslor. Fokusera på att vara i ett hälsosamt förhållande och med en partner som uppmuntrar dig att växa och bättre själv.
  • Hitta sätt som din partner vill växa och bestämma för att hjälpa varandra att växa. Till exempel kanske du vill komma in i en meditation vana medan din partner vill starta en qi Gong-övning. Uppmuntra varandra att driva dessa intressen och rekommendera att gå till klasser eller engagera sig i enskild praxis. På så sätt kan du förbättra din egen personliga utveckling samtidigt som du uppmuntrar till din partners utveckling.
  • Bild med titeln Deal med att förlora en vän Steg 8
    2. Hoppa över att upprepa tidigare misstag. Fråga dig själv vad som gick fel i tidigare relationer eller vad som har lett till att slåss i detta förhållande. Märker du några mönster som överförs från förhållandet till förhållande? Det här är bra områden att arbeta på. Kanske hade du en dålig vana att inte varna din partner för att förändras i planer, vara kroniskt sent, eller inte följa igenom på önskade uppgifter (som att ta ut soporna eller köpa matvaror). Undersök de gamla mönstren och bestämma för att förbättra dem.
  • Reflektera över vad som inte fungerade bra i tidigare relationer (eller tidigare i detta förhållande) och tänka på sätt att närma sig situationer annorlunda. Vad kan du göra annorlunda den här gången? Ta ansvar för att skapa förändring i dig själv. Bli bättre meddelare, vara mer romantisk, eller bestämma till Tillbringa mer tid med din partner. Genom att visa dig vård och genom att vara stödjande kan du använda dessa möjligheter att bli en bättre person.
  • För mer information om hur du byter dåliga vanor, kolla in Hur man byter dåliga vanor och Hur bli av med dåliga vanor.
  • Bild med titeln Avstå från kön med din långsiktiga pojkvän Steg 26
    3. Byta ihop. I långsiktiga relationer kan många förändringar uppstå. Du kan ändra, din partner kan förändras, och i slutändan påverkar dessa förändringar förhållandet. Händelser kan också ändra förhållandet: Flytta, Startuniversitetet, få ett nytt jobb, eller att ha en bebis kan allt starkt påverka ett förhållande. Checka in regelbundet med din partner och fråga vilka förändringar som uppstår och hur de är positivt eller negativt påverka förhållandet. Hur hjälper dina handlingar eller skadar förhållandet, och hur påverkar de den övergripande kvaliteten på förhållandet?
  • Undvik att växa ifrån varandra som ett resultat av förändring - i stället växa ihop. Till exempel, om din partner startar ett nytt jobb, låt inte de långa timmarna komma i vägen för att spendera tid tillsammans. Hitta nya sätt att spendera kvalitetstid tillsammans, till exempel matlagning tillsammans eller läser en bok tillsammans.
  • Gör din del för att anpassa sig bra för att ändra. Det är inte ditt ansvar hur din partner anpassar sig, så håll fokus på vilken åtgärd du kan ta för att anpassa sig till förändring och vara stödjande för din partner.
  • När du märker att du inte anpassar dig eller inte checkar in med din partner, lägg åt sidan lite tid att prata. Prata om hur man stöder varandra och bidrar till kvaliteten på förhållandet.
  • Del 2 av 4:
    Utveckla bättre kommunikation
    1. Bild med titeln Avstå från kön med din långsiktiga pojkvän Steg 16
    1. Lyssna. När din partner talar, lyssna noga. Planera inte vad du vill säga, men ge din partner din fulla uppmärksamhet. När du lyssnar på din partner, var uppmärksam på all din partner säger, både i ord och i icke-verbal kommunikation. Gör ögonkontakt och vända mot din partner. Stäng av TV: n och låt dig inte bli distraherad.
    • Aktivt lyssnande inkluderar att reflektera vad din partner säger för exakt förståelse. Till exempel kan du säga, "Jag hör dig att säga att du har haft en hård dag och vill koppla av ikväll."
  • Bild med titeln Abstain från kön med din långsiktiga pojkvän Steg 22
    2. Uttrycka dina känslor. Var villig att vara öppen med din partner, dela dina känslor och dela dina osäkerheter. När du är glad, upprörd, arg, skadad eller besviken, låt din partner veta vad som händer. Ju mer du gömmer dig från din partner, desto mindre involverar du din partner i ditt eget liv. Kom ihåg att din partner inte är en sinne-läsare och kan inte anta vad du vill eller behöver. Dela dina känslor och låt din partner göra detsamma.
  • Om du känner dig skadad av något som din partner gjorde, försiktigt ta upp det på ett sätt som inte inkluderar skylt. Säg, "det skadade mina känslor när du valde att spendera tid med din vän när vi redan hade gjort planer tillsammans. Det fick mig att känna att jag var mindre viktig för dig än din vän."
  • Bild med titeln Avstå från kön med din långsiktiga pojkvän Steg 21
    3. Uttrycka empati. Empati hjälper dig att relatera till andra bättre och förstå andra. Ökande empati innebär att vara en bättre lyssnare, förstå andra bättre, och "få" din partners emotionella upplevelse mer och mer. Empati hjälper till att lösa konflikter och läka känslomässiga sår.
  • Vara empatisk mot din partner och hans eller hennes erfarenheter. Om din partner har en hård dag, fråga vilka saker som kan hjälpa till. Om din partner klagar på svårigheter med föräldrarna, lyssna och vara stödjande. Visa din partner som du bryr dig om den emotionella upplevelsen och vill stödja det.
  • Bild med titeln Abstain från kön med din långsiktiga pojkvän Steg 24
    4. Förlåta. Förlåtelse är hörnstenen i ett förhållande. Det kan vara svårt att acceptera att andra människor inte ser världen som du ser det och att uppfattningarna varierar avsevärt, även inom samma situation. Förlåtelse innebär att minska negativa känslor mot den förekommande personen och öka medkänsla. Det betyder att gå bort från trängseln att straffa personen eller kräva någon form av återbetalning.
  • Kom ihåg att ingen är perfekt och att du utan tvekan kommer att känna dig, låt ner någon gång i ditt förhållande. Bestäm att förlåta din partner och öva att släppa av de negativa känslorna.
  • Del 3 av 4:
    Ökande positiva erfarenheter i förhållandet
    1. Bild med titeln Abstain från kön med din långsiktiga pojkvän Steg 5
    1. Uttrycka positivitet. Kanske märker du din kritiska natur när du tar din partner ut för att äta, känner behovet av att kritisera maten, vänta service eller restaurang. Eller du kan vara kritisk för filmer du tittar tillsammans. Abera din kritik och fokusera på att uttrycka nöje och lycka när de är tillsammans. Att fokusera på positiva aspekter kan hjälpa dig att visa din partner som du tycker om att spendera tid tillsammans.
    • Uttrycka hur glad du är när du är med din partner. Låt din partner veta att du njuter av hans eller hennes företag och att du tycker om att dela upp erfarenheter tillsammans.
  • Bild med titeln Abstain från kön med din långsiktiga pojkvän Steg 27
    2. Fungera vänligt. Var snäll mot din partner hela tiden, även när det är svårt att göra det. Om du känner dig kärleksfullt mot din partner eller om du känner dig arg eller upprörd mot din partner, kan du alltid svara och agera i vänlighet. Att vara snäll mot andra kan hjälpa din egen lycka också.
  • För de närmaste 10 dagarna, gör en snäll sak för din partner varje dag. Detta kan inkludera packning lunch, vikning av tvätten, köpa en gåva, eller göra din partner middag. Se då hur du känner och hur ditt förhållande ändras.
  • För mer information, kolla in Hur man är snäll.
  • Bild med titeln avstår från kön med din långsiktiga pojkvän Steg 23
    3. uttrycka tacksamhet. Att bo på ett tacksamt sätt kan ha stora hälsoeffekter, inklusive minskande depression, förbättrar relationer, stärker ditt immunsystem och ökar övergripande lycka. Express tacksamhet i ditt förhållande. Express tacksamhet för att din partner är i ditt liv, för de erfarenheter du delar, och för de saker som din partner gör att göra förhållandet bättre för var och en av er.
  • Skriv ett tackbrev till din partner. Säg alla de saker du uppskattar om din partner. Din partner kommer att känna sig uppskattad och du kommer också att få en ökning av lycka.
  • Del 4 av 4:
    Ta hand om dig själv
    1. Bild med titeln bryta sig bort från sovande medicineringssteg 4
    1. Öva självkärlek. Att ha medkänsla för dig själv är en utmärkt grund för ett förhållande. Öva att vara mild mot dig själv i tider med misslyckande och besvikelse. Öva medkänsla mot dig själv hjälper dig att vara mer medkänsla mot andra människor, inklusive din romantiska partner. Medkänsla är en viktig del av ett hälsosamt förhållande.
    • Ta hand om din kropp och ta hand om din mentala och emotionella hälsa. Övervaka dina negativa tankar om dig själv och engagera sig i friska tankar om din kropp, förmågor och själv.
    • För mer information, kolla in Hur man älskar dig själv.
  • Bild med titeln bryta sig bort från sovande medicineringssteg 6
    2. Få gott om sömn. Sömnbrist kan kraftigt påverka din dagliga funktion, men det kan också ha stort inflytande i ditt förhållande. Märker du att du blir snappier, mer irriterad eller mindre trevlig med din partner när du inte har vilat bra? Sova kan påverka din mentala alertness, energinivåer och humör. Du kan ha svårt att styra dina känslor, känna sig irriterande, kräva naps eller har svårt att koncentrera sig när du inte får tillräckligt med sömn. De flesta vuxna behöver 7 och en halv timme till 9 timmars sömn per natt, och barn behöver mer sömn. Också uppmuntra din partner att sova bra.
  • Gå och lägg dig och vakna på samma gång varje dag. Efter ett schema kan hjälpa din kropp att lösa sig i en rutin. Också, motstå trängseln till tupplur eller lägg dig tidigt, även om du är sömnig. Istället, gör en lätt aktivitet som att ringa eller rengöra middag.
  • Om du har svårt att bosätta sig före sängen, gör du några avkopplingstekniker för att lugna ditt sinne och kropp. Öva andningsövningar eller engagera sig i vissa Mindful meditation, djupandning, eller avkoppling innan de somnar.
  • För mer information, kolla in Hur man sover bättre.
  • Bild med titeln bryta sig bort från sovande medicineringssteg 10
    3. Träna regelbundet. Övning kan gynna både din kropp och ditt sinne. Människor som tränar tenderar att vara lyckligare, mindre stressade och mindre deprimerade. Träning hjälper dig att hantera stress och kan hjälpa dig i ditt förhållande. De många fördelarna med motion inkluderar psykiskt och emotionellt välbefinnande, vilket minskar fysiska hälsorisker, vilket ökar humör, förbättrar sexlivet, främjar sömn och ökar energin.
  • Att träna som ett par kan hjälpa dig att begå att regelbundet träna och förbättra din hälsa. Hitta tid att träna med din partner, gå till gymmet tillsammans, eller ta en yoga eller cykelklass tillsammans.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande