Hur man hittar lycka i livet

Är du alltid ledsen och full av missnöje? Alltid personen "utanför bilden" eller wallflower? Tyst och ensam istället för perky och peppy? Tja, oroa dig inte, den här artikeln skapas för att hjälpa dig att övervinna några av de känslor som håller dig från att nå din lyckligaste potential. Läs vidare för fler tips och strategier om hur man hittar lycka i livet hela tiden.

Steg

Metod 1 av 2:
Hitta lycka själv
  1. Bild med titeln Hitta lycka i livet Steg 1
1. Var stark och optimistisk. Låt inte negativa omständigheter och sorg krypa in i eller förstöra ditt liv. När du är ledsen, försök att hålla huvudet högt. Du bör berätta att livet är fullt av förhoppningar, utmaningar och oväntade vridningar.
  • Leta efter silverbanorna i livet. Ofta kommer något i livet att hända som vi tolkar som dåligt. När vi tittar på det, visar det sig att ha några bra aspekter på det. De kallas silverbanor. Till exempel:
  • Din partner dumpade dig. Silverfodret? Det finns så många olika människor där ute som du kan träffas. Att ha möjlighet att lära känna någon, att släppas in i sitt hjärta och själ, är en kraftfull sak.
  • Du förlorade ditt jobb. Kanske tyckte du inte om ditt jobb alltför mycket. Silverfodret? Du har nu en chans att hitta en bättre, mer meningsfull, högre betalande position.
  • Du misslyckades med något när du trodde att du skulle lyckas. Livet är roligt på det sättet, är det inte? Silverfodret? Du lär dig lika mycket, om inte mer, från att misslyckas med något än du gör från att få det rätt första gången.
  • Bild med titeln Hitta lycka i livet Steg 2
    2. Håll dig upptagen. Du vet vad de säger om tomgångshänder, rätt? Forskning har konsekvent funnit att människor som är upptagna är lyckligare än människor som står tomgång. Inte bara är för mycket ledig tid lite deprimerande, det kan också vara oproduktivt. Tänk på alla saker du kan göra, som att gå med i klubbar, besöka platser, hörsel föreläsningar, och sedan tänka på hur lite tid du ges i livet att göra just det.
  • Bild med titeln Hitta lycka i livet Steg 3Bullet2
    3. Ge dig själv skäl att le. Forskare har funnit att leendet av leende kan faktiskt göra dig lyckligare. Det är rätt: bara leende. Ge det ett försök. Hitta någon av följande skäl att le och ge det en go:
  • En främling passerade dig och log.
  • Någon annan gjorde en trevlig sak för en slumpmässig främling.
  • Något oväntat hände som fick dig att tänka på hur stor och konstig världen är.
  • Du såg något vackert i världen.
  • Bild med titeln Hitta lycka i livet Steg 4
    4. Följ dina instinkter. Människor som håller med sina tarminstinkter kan vara lyckligare än människor som arbetar över sina beslut. Det är därför: Om du håller med din tarm, är du mindre sannolikt att ifrågasätta vad de andra alternativen kanske har varit, smakade som osv. - Om du arbetar över beslutet, är du mer benägna att undra om du gjorde en misstag i att plocka en sak över den andra.
  • Bild med titeln Hitta lycka i livet Steg 5
    5. Vara generös och medkänsla. Du kanske känner dig smart för att tro att vinna en lotteribiljett kan göra dig lycklig, men du skulle vara fel. Pengar ökar lycka bara upp till en viss nivå, där dina grundläggande behov är uppfyllda. Därefter gör pengar dig ingen lyckligare än andra människor. Vad göra Gör dig lycklig, men är medkänsla.
  • En studie har funnit att människor som tittar på andra som ger pengar till välgörenhet gör oss lika glada som att ta emot pengar själva! Det betyder att du borde hitta sätt att vara medkänsla om du kan. Ge tillbaka till välgörenhet, volontär på din lokala matbank, hjälp ett team av andra graders med sina läxor, etc.
  • Bild med titeln Hitta lycka i livet Steg 6
    6. Lär dig hur du förlåter andra. Förlåtande andra är handlingen att låta bygones vara bygones. Om du kan hitta det i ditt hjärta för att förlåta andra människor, även de som inte förtjänar det eller är inte villiga att förlåta dig, säger studier att du blir en lyckligare person.
  • Förlåt andra människor kan göra dig till en lyckligare person genom att minska blodtrycket, sänka övergripande stressnivåer och sakta ner hjärtfrekvensen.
  • Bild med titeln Hitta lycka i livet Steg 7
    7. Vad du än gör, och den som du är, träna. Forskning har etablerat en ganska fast koppling mellan motion och övergripande lycka. Övning kan öka endorfinerna i din kropp, vilket sänker dina övergripande stressnivåer och ger dig den lyckliga känslan.
  • Bild med titeln Hitta lycka i livet Steg 8
    8. Gör de saker som gör du Lycklig. Gör inte vad du tycker borde göra dig lycklig, eller vad som gör andra människor glada - gör vad som gör du Lycklig. Kasta bort förutbestämda begrepp om vad du ska göra och gå efter vad du vet att du kan få.
  • Bild med titeln Hitta lycka i livet Steg 9
    9. Lyssna på inspirerande meddelanden. Oavsett om det läser böcker, skummar Internet för citat, eller deltar intressanta föreläsningar, är världen full av inspirerande meddelanden om du vet var du ska titta. Här är några inspirerande citat som kan få dig motiverad att gå ut i världen och hitta saker som gör dig lycklig:
  • "Utmaningar är det som gör livet intressant och övervinna dem är det som gör livet meningsfullt." - Joshua j. Marin
  • "Den bästa hämden är stor framgång." - Frank Sinatra
  • "Ingen skrev någonsin en plan att vara bruten, fet, lat eller dum. Dessa saker är vad som händer när du inte har en plan." - Larry Winget
  • "Det är aldrig för sent att vara vad du kanske har varit." - George eliot
  • Metod 2 av 2:
    Hitta lycka genom andra människor
    1. Bild med titeln Hitta lycka i livet Steg 10
    1. Gå med i klubbar eller organisationer som uttrycker din personlighet och speglar dina intressen. Huruvida det intresse är bowling, stickning, debatterar, experimenterar, matlagning, flygande, sport eller spel, kommer att vara involverade i ett samhälle av likasinnade människor att göra en stor skillnad.
    • När du kommer dit för första gången, presentera dig själv. Försök att inte fungera blyg. Underhålla ögonkontakt - försök att vara avslappnad. Påminna dig om att andra människor sannolikt kommer att vara lika nervösa som du är.
  • Bild med titeln Hitta lycka i livet Steg 11
    2. Fråga andra människor för hjälp. Var inte rädd för att fråga dina vänner för hjälp. När du gör det, var uppskattande. Som tidigare nämnts får människor tillfredsställelse ut ur att hjälpa andra ut - det får dem att känna sig användbara och uppnås. Gissa vad? Användbara och uppnådda människor är generellt glada och roliga att komma överens med. Det betyder att du har en lättare tid som socialiserar och bara är dig själv runt dem.
  • Be om hjälp på dina läxor
  • Be om anvisningar när du är vilse
  • Be om hjälp på ett projekt
  • Be om råd om ett problem du har att göra med
  • Bild med titeln Hitta lycka i livet Steg 12
    3. Var inte rädd för att öppna upp dina känslor till andra människor. Hålla allt i kan vara en knepig sak: du kan känna dig kvävd, som om du inte har någon att öppna upp till. Av dessa skäl är det bäst att lita på andra människor och berätta för folk du litar på vad du går igenom. Att prata om dina problem, med en vän eller en professionell, kan hjälpa dig att nå Catharsis, vilket är ett ord för rengöring av känslor.
  • Bild med titeln Hitta lycka i livet Steg 13
    4. Håll andras hemligheter. Om någon litar på dig tillräckligt för att låta dig in på deras hemlighet, var tillräckligt bra för att hålla den. Det betyder ingen skvaller, ingen av misstag låter det glida, och inga leksidor mot varandra. Föreställ dig vad som skulle hända om du berättade för någon din hemlighet och de lät det av misstag "glida" till en grupp andra människor? Du skulle bli sårad och känna dig förrådd. Gör inte den andra personen på samma sätt. Att hitta lycka handlar om att hålla dina vänner nära och ge dem goda skäl att lita på dig.
  • Bild med titeln Hitta lycka i livet Steg 14
    5. Hålla dina löften. Längs samma meddelande: Om du säger att du ska göra något, följ igenom med det. Ord är bara ord tills de är verksamma av handlingar. Förstå att dina vänner är beroende av att du håller dina löften att hjälpa till att försäkra dem om att du är en man eller kvinna i ditt ord.
  • Vad har lycka att göra med att hålla löften? Följande på dina löften handlar det om att lärait förtroende. Du lär dina vänner att lita på dig. Om du ständigt lovar saker som du inte kan leverera, kommer dina vänner att sluta lita på dig. Om dina vänner slutar lita på dig, hittar du att dina vänner inte är så nära.
  • Bild med titeln Hitta lycka i livet Steg 15
    6. Luta på dina vänner i en tid av behov. När du är nere och behöver någon att uppmana dig, ring en vän eller två. Hitta ett produktivt, roligt sätt att hålla ditt sinne av vad som stör dig. Dina vänner tror på dig. De är dina vänner eftersom de vill se dig glad, och för att de tycker om att spendera tid med dig. Förhoppningsvis skulle de göra så mycket för dig som du skulle göra för dem. Luta sig på dem när du behöver.
  • Bild med titeln Hitta lycka i livet Steg 16Bullet2
    7. Luta på din familj när du behöver. Din familj älskar dig ovillkorligen, även om de kanske inte visar det på det tydligaste sättet. Din familj bryr sig först och främst om din säkerhet och välbefinnande. Därefter vill de se dig lyckas och leva ett uppfyllande liv. Även bara prata med din familj om problem du kan ha kan känna mig riktigt bra.
  • Försök att inte oroa dig för din familj att döma dig - slutligen, vad de vill ha är att du kan hitta lycka på egen hand. Om du är rädd för att berätta för dina föräldrar något, hitta en vän eller en annan familjemedlem att öppna upp till.
  • Du behöver inte ha en "problem" För att prata eller hänga med din familj. Om du kan prata med din familj om normala, vardagliga saker, vilket kan medföra mycket lycka till dig. Att öppna upp till din familj om vardagen är ett stort steg du kan börja ta i ditt förhållande med dem.
  • Bild med titeln Hitta lycka i livet Steg 17
    8. Har djupa konversationer med människor. En studie har funnit att människor som engagerar sig i djupa konversationer upplever mer lycka än människor som chitchat om små, trifling saker. Så nästa gång du befinner dig gossiping om vädret eller vad Rihanna bar på Grammy s, motstå frestelsen att prata om livets tömningsämnen och nå för något stort och djärvt. Du kommer inte ångra det!
  • Tips

    Var inte rädd för att leva själv. Det är trots allt ditt liv!
  • Vi är här för att leva våra liv, inte andra ".
  • Inse att du kunde ha varit i en sämre situation.
  • Slå inte av om du blir uttråkad. Det är bättre att vara tillfälligt uttråkad än att vara i smärta eller stor elände, rätt?
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande