Hur man uttrycker din lycka

Så, något häftigt bara hände i ditt liv. Du är verkligen upphetsad, upphetsad - Joyful även - men du har ingen aning om hur du uttrycker dessa positiva känslor för dig själv eller de som är omkring dig. Du är inte ensam! Många människor kämpar för att uttrycka sin lycka, och det finns många sätt på vilka det kan göras.

Steg

Metod 1 av 3:
Uttrycka lycka till dig själv
  1. Bild med titeln Var nöjd med vem du är Steg 7
1. Tänk snälla tankar. Det är normalt för människor att fokusera på negativa aspekter av oss själva. Självkritiskt beteende är ett evolutionärt drag som håller oss på vägen till progression. Nackdelen är att detta beteende väger på vår förmåga att vara positiv. För att du ska kunna uttrycka lycka till andra, måste du kunna behålla den lycka utan att driva i negativa tankar, och du måste kunna uttrycka den lycka till dig själv.
  • Om du känner dig glad, låt dig känna dig bra och gör ditt bästa för att rensa bort negativa idéer. Var stolt över dina prestationer och låt inte tankar som, "Jag kunde ha gjort det bättre" eller "Jag förtjänar inte det här" komma i vägen. Gratulera, inte flagellat.
  • Bilden med titeln har en stor fantasi steg 14
    2. Skapa konst. Trots den vanliga tropen av den "torterade artisten har" studier visat att skapandet av konst faktiskt kan förbättra lycka och förlänga känslor av nöje. Under konstbehandling rapporterar folk att konstverk är en källa till glädje, även när de skapar konst som kan kommunicera en smärtsam tanke eller minne. Om du redan är glad och uttrycker den lycka genom konst kan till och med förbättra dina redan positiva känslor.
  • Måla, rita, skulptera eller skapa något med dina händer. Människor i konstterapi rapporterar ofta att skapa något fysiskt är en glad upplevelse eftersom de finner nöje i prospektering och innovation. Vissa människor trivs på att ha en konkret produkt framför dem.
  • Skapa en tacksam tidskrift. Om du inte är mycket för visuell konst, skriv dina känslor kan vara ett bra sätt att fokusera på lyckliga tankar. Du kan också skriva en fiktiv historia eller dikt och uttrycka de känslor på ett abstrakt sätt, istället för att bara göra en lista över vad du är tacksam för.
  • Göra musik. Imaging Studies of the Brain visar att glädjande musik aktiverar belöningscentraler i våra hjärnor och släpper ut dopamin-det ger oss en träff av lycka, mycket som droger eller sex skulle. Att spela ett musikinstrument och skapa en positiv sång kan förstärka din lycka medan du uttrycker det genom musik.
  • Bild med titeln Skäm bort dig själv under graviditeten Steg 2
    3. Behandla dig bra. Glada människor tenderar att ha balanserade liv - vilket innebär att de vet när de ska fungera och när man ska spela. Att bara ta dig tid att ta hand om dig själv på vilket sätt du behöver är ett bra sätt att uttrycka din lycka och kärlek till ditt sinne och kropp. Att göra trevliga saker för dig själv är den handlingsbara motsvarigheten att berätta för dig själv positiva bekräftelser i ditt huvud.
  • Om du har längtat efter ett bubbelbad, men du har satt det, eftersom du har varit så upptagen - schemalägga det för senare på dagen så att du kan få mycket nödvändig avkoppling.
  • Om du är den typ av person som kommer att hoppa över lunch medan du är på jobbet för att avsluta ett kalkylblad, ändra det och ta en timme för att ta en promenad och få en smörgås.
  • Metod 2 av 3:
    Uttrycka lycka till andra
    1. Bildbeteckningen är det bästa av dig själv Steg 5
    1. Direkt uttrycka lycka genom språk. Att berätta för någon du är i gott humör är ett enkelt sätt att kommunicera positiv känsla. Försök att inte skryta om att vara lycklig, men som det kan komma som övertygad eller till och med irriterande.
    • Försök också att undvika att säga "Du får mig att känna mig glad" istället för "Jag känner mig glad."Även om det är möjligt att de människor du talar för att vara glad att de ger dig glädje, är det också möjligt att de kan känna sig pressade att svara, eller de kan känna sig ansvariga för att fortsätta din lycka.
  • Bild med titeln Bedöm dina chanser under ett jobbintervju Steg 6
    2. Uppmuntra andra att vara det bästa att de kan vara. Det kan tyckas som att det inte är ett direkt uttryck för din lycka, för att du inte säger personen varför du är i gott humör. Men det här är en vanlig missuppfattning. Uttryck av lycka kan vara abstrakt. Tekniskt sett uttrycker du lycka när ditt beteende påverkas av den känslan. Så helt enkelt genom att vara en positiv kraft i andras liv, skiner din lycka igenom. Exempel på uppmuntran inkluderar:
  • Tala om för din vän hur stolt du är av deras senaste prestationer.
  • Ge dina betydande andra extra komplimanger på sin sångröst när de väcker till sina favoritmetallsånger i bilen.
  • Uppmanar din yngre syskon att gå för det stipendiet, även när de är avskräckta.
  • Bild med titeln vara alfa-kvinnligt steg 16
    3. Vänskapshandlingar. Verbala uttryck av lycka är vanliga, men ibland talar handlingar högre än ord. Om du är i gott humör, varför inte göra något snällt för någon annan att dela den rikedom av positiv känsla?
  • Du kan göra din mamma ett kort för att låta henne veta hur mycket du älskar henne.
  • Du kan dyka upp på din sjuka väns hus med soppa och en DVD.
  • Du kan donera lite pengar till en bra orsak till ditt val.
  • Du kan ge dina betydande mer kramar än vanligt.
  • Bild med titeln vara en glad person utan religion Steg 9
    4. Stiga över negativa situationer och fungera som en positiv kraft i andras liv. När någon du vet är i dåligt humör kan det vara lätt att bli sopad i deras negativitet. Om du är i gott humör, är du på en maktplats för att överföra den positiva energin till den andra personen och ändra situationen.
  • Undvik skvaller. Om någon du vet säger betyder saker om en annan person, försök att styra konversationen bort från skadliga ämnen och prata om någon du älskar eller uppskattar.
  • Lämna negativa miljöer. Om du är med någon som är cranky eftersom de är för heta, trötta eller obekväma, föreslår att du båda flyttar till en annan plats för att hjälpa till att förändra sitt humör.
  • Var där för någon i nöd. Om en vän går igenom en hård tid, gör ditt bästa för att lyssna på sina tankar och känslor och inte vara dömande. Försök inte tvinga dem att vara i gott humör med dig, men använd din lycka för att försöka kanalisera det till ett sympatiskt öra. Att ge din tid till dem i nöd är ett abstrakt sätt att uttrycka din lycka och låna positiv energi till dem runt dig.
  • Metod 3 av 3:
    Utvärdera varför du kämpar för att uttrycka lycka
    1. Bilden med titeln bestämmer sig för att ta testosteron steg 1
    1. Fråga dig själv om du är riktigt glad. Vissa skulle hävda att denna fråga är omöjlig att svara på att lycka är så subjektiv term. Men de flesta psykologer tror att individer kan exakt självrapportera sina känslomässiga tillstånd - om någon känner sig glad, så är de förmodligen.
    • Det är dock möjligt att man kan låtsas vara glad att behaga andra eller gå igenom en hård situation i livet.
    • Fråga dig själv om du är riktigt glad, eller om du bara feignerar lycka av en eller annan anledning.
    • Om du upptäcker att du inte är så glad som du vill vara, så kan det vara anledningen till att du kämpar för att kommunicera lycka till andra.
  • Bild med titeln Börja med att följa ett hjärnskada Steg 11
    2. Ta reda på vad som händer i vägen för ditt uttryck. Varje individ har sina egna unika skäl för att kämpa med uttrycket av lycka. Det finns inte en allt, slutlig lösning för att komma igenom en känslomässig vägspärr. Men låt inte detta avskräcka dig! Vi kan ofta svara på dessa frågor för oss själva genom att ta dig tid att tänka på vårt förhållande till lycka och hur det kan påverka våra beteenden.
  • Tänk på situationer i ditt liv där du lyckades uttrycka lycka. Kom några ögonblick i åtanke? Vad gjorde du i den situationen som var anmärkningsvärd? Vilka delar av det ögonblicket kan du reenact?
  • Tänk på instanser där du inte kunde uttrycka dig själv. Vad gjorde du som du skulle ändra? Vilka tankar har du vid den tiden gjort det svårt för dig att dela dina känslor?
  • Finns det några fall i ditt förflutna där din lycka var kvävd? Minns du några stunder där du förväntades uttrycka lycka när du inte var glad alls?
  • Bild med titeln vara stolt över ditt utseende Steg 12
    3. Ta reda på vilka metoder som uttryck känns rätt för dig. Uttryck av lycka ser inte alltid ut detsamma för alla. Bara för att din favorit TV-karaktär uttrycker lycka genom att le mycket och köpa sin väns lunch, det betyder inte att du måste. Varje människa är unik och det är deras uttrycksmetoder.
  • Testa några metoder för uttryck för att se hur de känner. Köp någon blommor, unna dig en dyr middag, eller bara le på en passerby.
  • Om vissa uttryck av lycka känner sig mer naturliga än andra, gå sedan med det som känns rätt. Gör vad du är bekväm med, och då i framtiden kanske du kan driva gränserna och prova uttrycksmetoder som du normalt inte skulle. Skäms inte för att ta barnsteg.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande