Hur man hanterar en obsessiv psykisk uppmärksamhet

Finns det något du inte kan sluta tänka på? Har det blivit under din hud? Obsessiva tankar kan vara mycket besvärliga och frustrerande och kan återkommer i ett antal år. Det finns dock ett antal sätt att hantera och hantera en obsessiv psykisk uppmärksamhet.

Steg

Del 1 av 2:
Hantera tankar själv
  1. Bild med titeln Deal med en obsessiv psykisk uppmärksamhet Steg 1
1. Distrahera dig själv. Doodle, spela solitaire, lyssna på musik, dans, titta på en film eller spela videospel. Genom att engagera sig i dessa typer av uppgifter kommer ditt sinne att fokusera någon annanstans och du kan sluta tänka på din besatthet.
  • Tänk på att det här är ett tillfälligt sätt att minska dina obsessiva tankar, men det är inte en långsiktig eller meningsfull lösning.
  • Bild med titeln Deal med en obsessiv psykisk uppmärksamhet Steg 2
    2. Föra dagbok. Skriva ner hur du känner är också en hälsosam metod för att uttrycka en känsla. Det är också viktigt att hålla reda på dina tankar. När du har en dag när du inte har tänkt på det så mycket, notera det här i din dagbok. Det påminner dig om att du kan besegra din besatthet. Se till att du noterar situationen som ger upphov till tanken. Du kan lägga en separat rubrik för detta i din tidskrift så du glömmer inte.
  • En dagbok är också ett bra sätt att få en känsla av vad som utlöser din mentala uppmärksamhet. Detta är viktigt för när det är dags att hantera att övervinna dina obsessiva tankar.
  • Tänk på att det helt enkelt skriver ner dina tankar kan uppmuntra ruminering, eller det negativa "bruten rekordslinga" att upprepa samma tanke. Det är viktigt att reflektera över dina tankar genom att fråga vad som orsakade dem, vad du gjorde när de hände, och hur du tror att du kan göra ändringar.
  • Om du befinner dig, försök i din tidskrift, försök att fånga dig själv. Istället för att upprepa samma tankar, börja reflektera över var de kom ifrån och varför du fortsätter att cirkla samma idé eller tanke.
  • Utmana negativa tankar när du fångar dem. Om du är upptagen med tanken att ingen gillar dig, undersök bevisen för en mot denna tanke. Bevis "för" skulle kunna vara "Jag bad om den söta killen på kaféet och han sa nej." Bevis mot kan vara, "Jag känner mina vänner och familj som jag och tycker att jag är bra. Förra veckan frågade en främling mig för mitt nummer vid busshållplatsen. Jag daterade min sista pojkvän i två år och han brydde sig verkligen om mig."
  • Bild med titeln Deal med en obsessiv mental uppmärksamhet Steg 3
    3. Undvik ineffektiva kortfristiga strategier. Det finns metoder som människor ofta använder för att bekämpa påträngande och obsessiva tankar som är ineffektiva på lång sikt. Säg, till exempel, du har en tanke om att stränga ditt husdjur med rep, och du är rädd att den här konstiga tanken som poppar in i ditt huvud betyder att du är en dålig person. Du kan bli frestad att delta i vissa beteenden som ger dig tillfällig lättnad från tanken. Dessa typer av beteenden, som bör undvikas eftersom de bara ger mycket tillfällig lättnad och kommer inte att komma till roten till problemet, inkludera:
  • Kontroll. Till exempel, kontrollera för att se till att hela ditt rep är låst i garaget så att du inte kan agera ut din påträngande oönskade tanke.
  • Undvikande. Till exempel, undviker ditt husdjur helt så, du har ingen chans att agera ut din oönskade tanke.
  • Söka försäkran. Till exempel kan du ta ditt husdjur till veterinären oftare än nödvändigt för att se till att det är okej och du har inte av misstag skadat det.
  • Bild med titeln Deal med ett obsessivt psykiskt preoccupation steg 4
    4. Möt dina rädslor. En strategi som fungerar bra på lång sikt är något som kallas exponerings- och svarförebyggande (ERP). ERP är en metod där du utsätter dig för scenarier som vanligtvis medför dina obsessiva tankar samtidigt som de avstår från något engagemang med ineffektiva kortfristiga strategier som kontroll eller undvikande.
  • Du måste först identifiera de triggers som ger dina obsessiva tankar. Fortsätter med husdjursexemplet, ser det ditt husdjur? Höra ditt husdjur? Att vara i ett visst rum?
  • Om du befinner dig med svårighet att avstå från att använda kortsiktiga strategier som att kontrollera eller undvika, berätta för dig själv att du bara försöker använda dem i trettio sekunder. Du kan upptäcka att efter trettio sekunder är du villig att berätta för dig själv, du kan fördröja ytterligare trettio sekunder och så vidare tills du faktiskt är avstängda från deras användning.
  • Bild med titeln Deal med en obsessiv mental uppmärksamhet Steg 5
    5. Hantera stress. Obsessiva tankar kan tas på eller förvärras av påfrestning. Gör ditt bästa för att minska dina stressnivåer genom att prova följande:
  • Äta hälsosamt livsmedel, såsom magert medel, frukter, grönsaker, och framför allt, konsumerar saker i måttlighet och har en balanserad kost.
  • Få en god natts sömn. Få en känsla av hur många timmar en natt sömn du behöver känna sig helt vilad nästa dag och sträva efter att få det beloppet varje natt.
  • Sök socialt stöd och nå ut till dem ofta.
  • Minska ditt intag av koffein och andra stimulanser, eftersom de kan orsaka eller förvärra ångest.
  • Undvik alkohol och droger som ett hanteringsansvar för att hantera ångest eller dina obsessiva tankar. Detta kommer oftare än inte backfire. Det är i alla fall inte att hjälpa dig att lösa dina problem på något meningsfullt, långvarigt sätt.
  • Prova stress-lindring motion, som yoga eller aerob träning som att springa.
  • Bild med titeln Deal med en obsessiv mental uppmärksamhet Steg 6
    6. Reflektera över sannolikheten för dåliga saker som händer. Ibland uppstår negativa tankar från saker som faktiskt är osannolikt att hända. Kanske är du besatt av tanken att planet du ska fortsätta, kommer att krascha. För att bekämpa sådant tänkande, påminna dig om de tusentals plan som tar flyg och landar framgångsrikt varje dag. Detta kommer att påminna dig hur sällsynta sådana händelser är.
  • Tänk på att du bara hör i nyheterna om plan som kraschar, du hör inte om plan som landar framgångsrikt. Detta kan kasta bort hur sannolikt du ser kraschar att vara.
  • Bild med titeln Deal med en obsessiv mental uppmärksamhet Steg 7
    7. Öva meditation. I stället för att arbeta för att undvika dina obsessiva tankar kan meditativa tekniker betona att omfamna dina tankar. Nyckeln är att låta några tankar komma ihåg och att se dem neutralt, utan att döma om dem. Försök att observera dem som om du är någon annan som tittar på dig.
  • En annan viktig aspekt av Mindfulness meditation involverar uppmärksamhet åt din andning. Ta ett djupt andetag och håll i några sekunder och andas sedan över några sekunder. Observera försiktigt ditt andetag in och ut medan du är lugn.
  • Bild med titeln Deal med en obsessiv psykisk uppräkning Steg 8
    8. Prova Progressiv muskelavslappning (PMR). Ibland är ångest driven av kroppens täthet. Du kan minska den här spänningen och därigenom minska din ångest och obsessiva tankar, genom att lära sig att slappna av din kropp. PMR innebär att spänningen avlägsnas från en muskelgrupp i taget. Att utöva PMR:
  • När du tar ett djupt andetag, applicera spänning i en viss muskelgrupp eller en del av din kropp genom att böja eller dra åt området.
  • När du andas ut, minskade långsamt spänningen genom att minska hur svårt du klämmer / böjer musklerna. Musklerna kommer att bli lösare vid denna punkt om det görs korrekt.
  • Upprepa processen med olika muskelgrupper tills du känner dig mer avslappnad och ditt obsessiva tänkande har sänkt.
  • Bild med titeln Deal med en obsessiv mental uppmärksamhet Steg 9
    9. Planera en bestämd tid att oroa sig. Lägg åt sidan 20 eller så minuter om dagen där du tillåter dig att vara ensam med dina tankar. Ruminera bort och oroa dig allt du vill under den här perioden. Detta kan fungera så länge du har ett avtal med dig själv som utanför de som planeras 20 minuter, kommer du inte att oroa dig!
  • Försök att experimentera genom att ändra tiden på dagen du planerar oro för dig själv. Du kan upptäcka att denna teknik är mest effektiv vid en viss tid på dagen, till exempel, antingen på natten eller på morgonen.
  • Del 2 av 2:
    Få hjälp
    1. Bild med titeln Deal med en obsessiv mental uppmärksamhet Steg 10
    1. Sök professionell hjälp. Kanske är det mest effektiva sättet att bli av med en besatthet att prata om det med en psykolog eller annan mentalvårdspersonal, som en psykiater eller licensierad rådgivare.
  • Bild med titeln Deal med en obsessiv mental uppmärksamhet Steg 11
    2. Prata med nära familj och vänner. Ibland förstår en vän eller en familjemedlem bättre än en psykolog, helt enkelt för att de känner dig så bra. Tänk på att det inte betyder att de nödvändigtvis kommer att kunna befria dig från dina obsessiva tankar bättre än en professionell kan, men det kan innebära att du kommer att bli mer avslappnad och känna dig bättre att prata med dem du är nära med.
  • Bild med titeln Deal med en obsessiv mental uppmärksamhet Steg 12
    3. Bekräfta att ha bisarra tankar är normalt. Studier visar att de flesta människor, från tid till annan, har konstigt, bisarra eller oroliga tankar. Om du har blivit besatt av en tanke eftersom du är orolig är det konstigt eller av eller inte indikativ för din personlighet, kom ihåg att sådana tankar vanligen förekommer i ett brett spektrum av individer.
  • Det kan bara hjälpa till att du inte är ensam i att hantera ditt problem.
  • Bild med titeln Deal med en obsessiv mental uppmärksamhet Steg 13
    4. Behålla behandlingen. Att bli av med obsessiva tankar är ingen lätt uppgift och det är viktigt att du håller fast vid behandling eller terapi som föreslagits av den mentala hälso- och sjukvårdspersonalen som du besöker.
  • Typiska behandlingar för obsessiva tankar inkluderar: Kognitiv beteendeterapi (CBT), ångestmedicinering eller antidepressiva medel.
  • Om du är i tvivel, få en andra åsikt från en annan terapeut.
  • Varningar

    Om du överväger självmord som ett alternativ att hantera din mentala uppmärksamhet, ring den nationella självmordsförebyggande hotline omedelbart på: 1-800-273-8255.
  • Var på utkik om du är alltför rengöring, extremt ängslig, undviker andra platser, undviker familj och vänner, och undviker dina kollegor och din arbetsgivare, saknar skolan eller arbetar, räknar eller kontrollerar om något är fel som ett resultat av påträngande tanke, du kan lida av obsessiv-tvångssyndrom (OCD) som är en psykisk störning. Om du upplever något av detta, vänligen se en läkare eller en psykiater för diagnos.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande