Hur man undviker att vara en obsessiv flickvän

Romantisk kärlek kan leda många människor att vara en tad obsessiv, vill spendera varje timme av dagen tillsammans. Men nedsänkning av dig själv på detta sätt kan snart bli en allkrävande uppmärksamhet. Om du blir alltför bifogat känslomässigt är det inte svårt att börja anta att den person som du är kär delar samma känslor och önskemål. Ofta är det helt enkelt inte fallet och det kan vara skrämmande för din partner att upptäcka att dina djupa känslor har blivit obsessiva. För att undvika att driva personen i dina drömmar bort från dig, töm i fixeringen för att återställa din relationsbalans.

Steg

Metod 1 av 3:
Gör det för dig
  1. Bild med titeln Undvik att vara en obsessiv flickvän Steg 1
1. Spot din obsessivitet. Obsessivt beteende i det romantiska sammanhanget tenderar att involvera att ständigt upptagen med den älskade, som vill vara med honom eller henne alla timmar på dagen och med det så att du faktiskt är så mycket som möjligt. Romantisk besatthet kan leda dig att anta den person du älskar behöver dig så mycket, vilket får dig att injicera dig själv i alla delar av hans eller hennes liv, oavsett om det är familj, hem, arbete och så vidare, som erbjuder oskuld, Ombyggnad trots att det inte finns någon indikation någon av detta är användbart eller önskat. I vissa fall är besatthet flipsidan av svartsjuka, i vilket fall du önskar att du hade liknande egenskaper för den person du älskar och på något sätt försöker du anta hans eller hennes karaktär för dig själv genom att vara ständigt närvarande.
  • Bild med titeln Undvik att vara en obsessiv flickvän Steg 2
    2. Kontrollera dina känslor. Du kan hitta dig själv ganska utmattad, vred ut känslomässigt och mycket intensiv när du spenderar tid tillsammans, för att du är för upptagen genom att koncentrera dig på de två utan att ta en paus. Du kan vara mer fokuserad på mängd tid istället för kvalitet, även om det ofta känns oändliga.
  • Det är en ganska vanlig tendens att bli obsessiv i början av ett förhållande. Det är nytt, det är spännande och den här personen är oändligt fascinerande för dig. Genom att inse att du inte är den första personen som känner på det här sättet om någon, kan du släppa skuld och koncentrera istället på att hantera det på ett hälsosamt sätt. Kanske har din besatthet rötter i känslor av osäkerhet och rädsla, eller det kan helt enkelt handla om att vara helt förvånad över hur underbart den här personen i ditt liv är. Oavsett orsaken kan du tämja det!
  • Fråga dig själv varför du känner att du måste mäta så helt med en annan person - kanske du kan svara det här ensam genom att helt enkelt arbeta med orsakerna och ifrågasätta dem. Men om inte, var inte rädd för att söka rådgivning om du tror att det kan hjälpa dig att övervinna din obsessiva tendens.
  • Bild med titeln Undvik att vara en obsessiv flickvän Steg 3
    3. Så snart du har erkänt att du känner dig besatt mot din partner, sätt bromsarna och långsamt nere. Det betyder inte att du inte ser varandra, men det betyder att man kan återinföra en mer balanserad rutin i ditt förhållande. Hitta sätt att förkorta tiden tillsammans samtidigt som man ökar kvaliteten på den tiden.
  • Bild med titeln Undvik att vara en obsessiv flickvän Steg 4
    4. Håll dina hobbyer och vänner. Nyckeln till ett hälsosamt förhållande är balans, snarare än att hänga ihop nära alla möjliga ögonblick. Par behöver tid förutom att återupprätta sina individuella identiteter-dessutom hjälper tiden att definiera gränserna för vem du är utanför ditt förhållande i din partners ögon. Påminn dig om vem du är genom att återansluta med vänner och släktingar, eller plocka upp de gamla hobbyerna du har ställt bort. Föreslår att din partner gör detsamma. Detta är ett enkelt sätt att visa honom eller henne att du är säker och intressant (även om du inte känner så här för nu). Föreslå att din partner går ut med sina vänner medan du besöker med din. Eller till och med föreslå att han eller hon arbetar med sin hobby eller intresse medan du tar tid för din, separat.
  • Bild med titeln Undvik att vara en obsessiv flickvän Steg 5
    5. Ta tid för dig själv. Besök vänner, familj, ta en klass, allt du tycker är intressant eller skulle vilja lära dig. Gör det även om du måste riva dig bort från din älskade. Han eller hon borde vara stödjande för dig och uppmuntra dina intressen också. Faktum är att det här är en bra indikator på huruvida din partner kan hantera separation och lämnas till sina egna enheter - om det inte kan vara ett varningsskylt för dig att din partner är alltför bifogad eller har beroende tendenser. Fokusera bara på den du kärlek lever inte ditt eget liv till fullo. Genom att ta tid för dig själv, gör du plats för personlig tillväxt och nya upplevelser, liksom vistas väl avrundade. Det är inte själviskt - det är motsatsen eftersom det visar förtroende för din partner och fastställer förväntningar att båda kommer att fungera som individer och ett par. Och om du inte är den bästa personen du kan vara, kan du inte förvänta dig att vara den person du behöver vara för din betydande andra. Att ha dina egna erfarenheter kommer bara att förbättra ditt förhållande genom att ge dig mer att prata om.
  • Bild med titeln Undvik att vara en obsessiv flickvän Steg 6
    6. Bekräfta vem du är och varför du är speciell som en individ. Gör de saker som du bäst gör. Om du inte är säker på vad det än är, försök sedan allt. Om du känner mindre än självsäker, eller osäker i ditt förhållande, hjälper det ibland att gå tillbaka till något som skapade en känsla av prestation. Leta inte efter förtroende från din partner - istället, hitta det i dig själv. För att göra detta, söker du de saker där du kan lyckas och få erkännande för utsidan av ditt koppling.
  • Bild med titeln Undvik att vara en obsessiv flickvän Steg 7
    7. Öva detachement. Du äger inte den person du älskar, precis som han eller hon inte äger dig. Men besatthet är lite som att försöka äga en person och när du känner det här sättet är det lätt att anta att den här personen inte kan trivas utan din inmatning eller support, även om detta antagande är helt i ditt eget huvud. Övning av detachement kan lära dig att släppa utan att känna sig rädd att du kommer att förlora den här personen. Lägg undan den här oro och har tro att det är okej att gå tillbaka och sluta försöka lösa allt för din älskade - du kan lagra dina energier för när du verkligen kallas för att vara stark för honom eller henne.
  • Metod 2 av 3:
    Gör det för din älskade
    1. Bild med titeln Undvik att vara en obsessiv flickvän Steg 8
    1. Ge ditt älskade utrymme. Om han eller hon vill hänga med vänner, uppmuntra det - du är inte med i höften. Låt din partner veta att du vill ha honom eller henne att ha en bra tid och att spendera så mycket tid med vänner som gillas. Om du måste, fake din entusiasm och sätta på ett modigt ansikte. Det kommer att finnas tider när du verkligen skulle spendera den tiden med din älskade än att se honom eller henne med vänner - men tvinga din partner att spendera tid med dig, vilket brukar resultera i att ytterligare dra bort, mestadels av rädsla att du kommer insistera på detta tillstånd evigt och han eller hon kommer aldrig att kunna spendera tid med vänner. Om du kan uppmuntra och stödja din älskade tid, kommer det att förstärka sin tro på att du vill ha det som är bäst för honom eller henne, vilket stärker ditt förhållande.
  • Bild med titeln Undvik att vara en obsessiv flickvän Steg 9
    2. Föreslå att din partner tar tid för hans eller hennes hobbyer och intressen. Nyckeln till livslängd i alla relationer är att klargöra att du inte är hotad eller förbittrad över din partners distinkta intressen. Genom att uppmuntra din partner att driva sina intressen, kommer du att stärka din samhörighet. Och genom att försäkra honom eller henne som du älskar att spendera tid tillsammans med det att det är klart att hans eller hennes hobbyer och intressen också är viktiga, tar du bort skuldturen. Det är ännu mer användbart om du klargör att du kan - och kommer - hitta trevliga saker att uppta din tid när du är ifrån varandra, frigör honom eller henne upp för att njuta av tiden. Var noga med att du inte säger en sak men visar att du verkligen betyder något annat - det är manipulerande och kommer att resultera i vrede.
  • Bild med titeln Undvik att vara en obsessiv flickvän Steg 10
    3. Bond genom att göra saker som din partner njuter av. Genom att visa en vilja att vara intresserad av hans eller hennes ansträngningar bortom dina egna intressen, konstaterar du att du inte är obsessiv att tvinga din partner till "Gå med bara dina klubbar" och att du inte är avundsjuk på hans eller hennes intressen. Medan du inte behöver fortsätta att delta direkt i din partners intressen, visa ett initialt intresse och klargöra att du respekterar hans eller hennes val kommer att gå långt för att bevisa att du kan hantera eventuella skillnader mellan er och det Du kommer inte att vända alternativa intressen till en skuldresa. Det kan vara så enkelt som att hjälpa honom eller henne att hitta en plats, en klubb, ett objekt eller en bok - oavsett intresse är - att få saker påbörjade. Sedan ge honom eller henne utrymme för att njuta av intressena utan att vara trångt av dig.
  • Bild med titeln Undvik att vara en obsessiv flickvän Steg 11
    4. Vet när du ska backa av. Lär dig ett litet kroppsspråk så att du kan notera när han eller hon känner sig lite trångt eller ostat om att spendera för mycket tid tillsammans. Indikatorer kan innefatta att vända sig från dig, inte göra ögonkontakt och vägrar att koka eller röra som vanligt. Verbalt kan du höra suckar, mumlande eller ljud av spärr när du föreslår att du spenderar tid tillsammans vid det tillfället. Anta inte det värsta men lika, ignorera inte tecknen - fråga vad som är fel och var väldigt öppet att höra svaret. Lyssna uppmärksamt på vad din partner förklarar och lyssnar också på vad som inte sägs. Det borde vara ganska tydligt för dig att detta är ett problem om att ha mer utrymme och snarare än att känna sig hotad, försök att svara med öppenhet och en vilja att hitta lösningar.
  • Probe inte för djupt - fråga några frågor men inte så många som att vara invasiva och få din partner att inte svara alls.
  • Lyssna på vad din gut instinkt berättar för dig. De flesta gånger kommer det att vara vanligt som dag som den överdrivna tiden som spenderas tillsammans är kärnan i missnöje. Spela inte coy eller naiv-vändande ärendet är mycket rättvisare på båda.
  • Om du känner att din partner drar bort, tvinga inte dig själv på honom eller henne mer. Det kan vara frestande att klamra ännu mer, men du måste motstå detta svar. Släppa och ha tro på den du älskar.
  • Bild med titeln Undvik att vara en obsessiv flickvän Steg 12
    5. Vara djärv och föreslå lite tid ifrån några timmar eller dagar. Låt honom eller henne veta att du är tillgänglig så snart han eller hon vill komma ikapp igen. Under tiden, hitta andra saker att göra med din tid. Om du verkligen måste prata om vad som händer och han eller hon är inte redo att göra det, prata med någon du kan lita på, i mycket breda villkor för att inte ge bort ditt intima förtroende. Helt enkelt prata det kan hjälpa dig att inse att du överreagerar.
  • Bild med titeln Undvik att vara en obsessiv flickvän Steg 13
    6. Lita på din partner. Om brist på förtroende är i hjärtat av din obsessivitet, är förhållandet dömt och obsessiviteten kommer bara att öka över tiden. Om du har förtroendefrågor, hanterar dem innan de äter dig och etablerar ett ohälsosamt mönster mot alla dina relationer. Medan någon kan ha brutit mot ditt förtroende för det förflutna, förutsatt att varje person kommer att göra samma sak att begränsa din möjlighet att upptäcka att förtroendet oftare återvänt än inte. Många människor, när de fått förtroende, kommer att känna sig så djupt tacksam för förtroendet i dem att de kommer att göra någonting för att återbetala det i natura. I slutändan, om du inte litar på din partner, har du ett större problem än besatthet och du borde verkligen inte vara i förhållandet. Antingen litar du på din partner, eller det gör du inte - vilket är det att vara?
  • Metod 3 av 3:
    Gör det för er båda
    1. Bild med titeln Undvik att vara en obsessiv flickvän Steg 14
    1. Pace er själva. Äktenskapet är inte på korten på första dagen och det kan aldrig vara. Tittar på dig som "fru Jones" Innan du ens vet den andra personen är obsessiv. Undvik att försöka skynda saker för fort, undvik mindre än subtila nämnder av biologiska klockor och hur mycket du skulle älska att ha barn någon dag snart, och undvik att göra tips om att bli förlovad eller vad du skulle bära på ditt drömbröllop. För din relationens skull, låt det utvecklas i god tid utan förväntningarna på "evigt". För allt du vet kan det bli för evigt, men lika, det kan bara vara ett underbart förhållande för denna punkt-i-tid - antingen, försöker flytta saker för snabbt, kommer lätt att förstöra det.
    • Var försiktig med att ge gåvor och när du ger dem. Presentgivande kan ge intrycket av ett försök att knyta någon om det förekommer för tidigt i ett förhållande. Dessutom, vilket ger något dyrt för tidigt kan få någon att känna sig obekväma och "bunden" till dig, och ge gåvor som kan vara olämpliga kommer helt enkelt vara pinsamt.
  • Bild med titeln Undvik att vara en obsessiv flickvän Steg 15
    2. Sluta ringa, textning och kontrollera hela tiden. När besattning driver dig för att fortsätta ringa och texta 24 timmar om dygnet, checka upp på din partner, har du vänt Jail Keeper och din älskare är fängslad. Det är okej att ringa en gång och se hur hans eller hennes dag är, men om du ringer varje par timmar, kan det förstärka hans eller hennes tro att du inte har något annat i ditt liv och säkert vill du inte verkar som om du inte har något bättre att göra? Människor lockas till intressanta människor, inte de som är löst. Om det blir klart att det enda du ska gå i ditt liv är han eller henne, kommer han eller hon att förlora intresse - det är för stort ansvar att kompensera för någons brist på självkänsla. Så, stäng av den telefonen, stänga dig ur e-postmeddelandet och jag, och hitta något annat att ockupera med, som att gå på en promenad, fånga upp med vän eller familjemedlem, ta en tupplur, göra ett träningspass eller lära sig något nytt (se ovan).
  • Bild med titeln Undvik att vara en obsessiv flickvän Steg 16
    3. Vrid aldrig stalker. En brist på förtroende kopplad med obsessiv nödhet kan tvinga dig att svansa din älskare. Ingenting är mer benägna att göra honom eller henne av dig än den här typen av beteende och om det verkar som hotar din älskare, kan du hitta dig själv för stalking. Följ inte din partner någonstans som han eller hon hävdar att han kommer - du kommer att bli uppmärksam så småningom och det skickar ett omedelbart meddelande som du inte litar på honom eller henne. För de flesta relationer är stalking dödsknellen.
  • Bild med titeln Undvik att vara en obsessiv flickvän Steg 17
    4. Ställ upp dagar eller tider för att återansluta efter att ha spenderat tid. Detta är enkelt och mycket effektivt. Efter att ha begärt tid, sätt upp en tid och dag för att återansluta. Till exempel, om en av er vill hänga med vänner för dagen, föreslå att du träffas senare till middag. Eller, föreslå en tid följande dag och en aktivitet, där de båda kan komma ihop. Detta ger både människor i förhållandet tillåtelse att njuta av sin tid, samtidigt som du ger var och en av dig en jordningspunkt, eller snarare en försäkran i att veta att du kommer att se den andra personen och de vill se dig.
  • Se till att din önskan att spendera tid ifrån varandra gör det inte förvandlas till ett argument. Spendera tid ifrån varandra kan bli ett känsligt ämne, speciellt om den andra personen känner att det är ett försök att lossa för gott. Gör det helt klart att det handlar om att se till att båda har tid att njuta av som en individ så att tiden som spenderas tillbaka tillsammans är uppfriskad och förnyad.
  • Bild med titeln Undvik att vara en obsessiv flickvän Steg 18
    5. Skapa slutpunkter i dina datum, för att säkerställa att tiden tillsammans handlar om kvalitet och inte kvantitet. Omger din datumtid med aktiviteter på båda sidor, såväl som vanliga åtaganden. På så sätt återställer du balansen till tiden tillsammans istället för att låta dig bara hänga oändligt, ignorera de saker som verkligen behöver din uppmärksamhet. Till exempel, säg att du vill hänga med ditt datum under eftermiddagen. Föreslå en tid och fråga att ditt datum släpper av dig i ditt hus efter utflykten, vilket gör det klart att du har något annat att göra vid den tiden. Detta förhindrar att datumet går i övertid och låter båda ha frihet att göra något mer. Det tillåter också att var och en av er att öppna dialogen om att spendera längre datum tillsammans om det är lämpligt om de tider du är inställning verkar för korta. Det bästa med Endpoints är att ingen av er slutar känna sig instängd men kan faktiskt se fram emot nästa gång du kommer att spendera tillsammans.
  • Tips

    Påminna dig själv ofta att vara tillsammans handlar om Kvalitetstid, inte kvantitetstid. Använd den tid du har tillsammans klokt. Fråga dig själv om du hellre skulle ha 8 timmar medioker tid med honom eller henne, eller 2 timmars fantastiska tid tillsammans.
  • Var försiktig med älskaren som uppmuntrar till Clinginess. Han eller hon kan försöka kontrollera dig och att få ständig uppmärksamhet från dig. Clinginess är sällan ett tecken på balanserad kärlek.
  • Att starta en tidskrift kan hjälpa dig att arbeta genom känslor av obsessivitet. Skriv ut dina känslor, snarare än precis vad du gjorde under dagen. Försök att upptäcka varför du känner ett visst sätt. Osäkerhet leder ofta människor att agera på sätt som vi tenderar att se som "galen" eller "klibbig". Om du har bekymmer om förlust, utforska dessa genom att skriva. Gör värsta scenarier medan de fortfarande hoppas på det bästa. Skriv ner hur du klarar om något gick fel i ditt förhållande - det här hjälper dig att börja bilda en insikt som du kommer att klara, att det kommer att bli en morgon ska det värsta att hända. Undvik att fokusera på din älsklings beteende - fokusera på egen hand och på dina känslor. Försök att komma till navet om vad du är så rädd för. Rädsla för att vara ensam? Rädsla för avvisning? Tidningen kommer att låta dig utforska dina tankar och känslor utan att behöva ställa dem i sten. Det borde vara ett område där du kan uttrycka alla möjliga känslor utan att frukta. En gång på papper, ompröva det, det är fortfarande sant för dig? Vad kan du göra så att du inte kommer att frukta avslag eller ensamhet, och kan bli mer självsäker i vem du är? Bara se till att din partner inte kan hitta den, som kan bli en klibbig situation.
  • Agera inte avundsjuk om det inte finns någon motiverad anledning. Även om du får svartsjuk, försök att inte visa det.Du skulle inte vilja att din partner ska veta att du inte litar på honom. Försök ge honom utrymme.
  • Försök inte att vara så clingy eftersom han eller hon så småningom kommer att få känslan av att du inte litar på dem eller kan ta det som du inte har något bättre att göra med ditt liv.
  • Varningar

    Om du bara ser din kille eller tjej varje par veckor och du bor i rimligt nära varandra, är du inte klibbig. Han eller hon är avlägsen. Förneka inte för en kille eller en tjej som bara ser dig som ett alternativ.
  • Ställa in en utegångsförbud när din partner ska vara hemma eller är tänkt att checka in är extremt kontrollerande beteende. Som du förmodligen vet, när du är ute med dina vänner, flyger tiden och det sista i ditt sinne är tiden. Du är inte hans eller hennes mamma, och frågar honom eller henne att hålla koll på tiden hela natten medan du försöker ha kul bara gör dig något att ångra. I stället uppmuntra honom eller henne att ha kul, att ladda upp sina batterier och ser fram emot att träffa dig igen.
  • Var inte hans eller hennes go-to-tjej, bara för att han eller hon inte kan hitta något annat att göra.
  • Gör inte ursäkter för att vara med honom eller henne. Om du vet var han eller hon är på och du är med vänner, säg inte "Åh, låt oss gå dit". Det verkar som om du är klibbig och vill avlyssna eller vill ha honom eller henne att märka dig.
  • Om du bor sent med hans eller hennes vänner handlar om mer än att bara komma i någon kille / tjej tid - kom ihåg: du kan inte tvinga kärlek. Om det du inte har menat att vara, kommer ingen mängd arga utbrott över hans eller hennes kille / tjej-tid Gör ditt förhållande arbete.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande