Hur man skapar en tankar journal

Alla behöver ett konstruktivt sätt att behandla sina känslor då och då. Att skriva om dina tankar är ett bra sätt att båda släppa dina känslor, och att reflektera över hur du känner dig vid vissa tillfällen, från att känna sig deprimerad att känna euforisk. Tankjournaler hjälper dig verkligen genom att öppna känslorna, utforska dem närmare och identifiera triggarna så att du kan lära dig att bättre hantera dina känslor. Här är några tips och pekare som hjälper dig att skriva en tidskrift och behålla det också.

Steg

Del 1 av 3:
Välja en lämplig tidskrift
  1. Bild med titeln Skapa ett tankar Journal Steg 1
1. Få en trevlig anteckningsbok som du gillar känslan och utseendet på. Det är en bra idé att köpa en online, eftersom du kan hitta ett större sortiment av bärbara datorer, men, om du vill hålla och röra notebooken först, besök några butiker som lager bra kvalitet brevpapper. Om du inte kan hitta en design du gillar, är det en rolig idé att hitta någon form av slitstarkt men flexibelt papper, som omslagspapper, i en färg du gillar, som du kan använda för att täcka en vanlig anteckningsbok med.
  • Skriv ditt namn på första sidan och eventuella relevanta uppgifter.
  • Bild med titeln Skapa ett tankar Journal Steg 2
    2. Köp antingen en fin journal eller dagbok, men med bara en vanlig anteckningsbok eller liten kudde av spiral anteckningsboksplatta av papper är också bra.
  • Del 2 av 3:
    Skriva i din tankar Journal
    1. Bild med titeln Skapa ett tankar Journal Steg 3
    1. Börja med en introduktionssida. Du kan lägga till en bild av dig själv om du vill. Det är också en snygg plats att skriva om dina gillar, dina ogillar, din familj, dina vänner, dina fiender, din förälskelse mm. Detta kommer att anpassa din tidskrift.
  • Bild med titeln Skapa ett tankar Journal Steg 4
    2. Prata om saker du älskar. Inkludera saker om människor, platser, saker eller aktiviteter. Gran upp det beroende på det objekt du pratar om.
  • Bild med titeln Skapa ett tankar Journal Steg 5
    3. Spela in dina tankar i kalenderformuläret. Du kan färgkod ditt skrivande. Använd röd för riktigt galen dagar, blå för sorgliga dagar, solblekt gul för glada dagar och grönt för sjukdagar, men du känner men du känner.
  • Bild med titeln Skapa ett tankar Journal Steg 6
    4. Skriv journalposter från skrivande uppmaningar. Det finns några webbplatser online som kan ge dem, men mest större bokhandlare (som Barnes och Noble och liknande) har skrivit uppmanar tidskrifter som du kan använda för att skapa uppmaningar och svarar dig själv.
  • Bild med titeln Skapa ett tankar Journal Steg 7
    5. Använd journalen när du behöver utforska dina tankar och utgöra en åsikt. Skriv om dina tankar om ett visst ämne du vill skriva om. Det kan vara politik, popularitet i skolan, en historia eller något du tycker om att skriva.
  • Bild med titeln Skapa ett tankar Journal Steg 8
    6. Var inte rädd för att rita, skriva historier och dikter, låtar eller något annat om människor, platser och saker i den.
  • Bild med titeln Skapa ett tankar Journal Steg 9
    7. Använd tidningen när du vill få dina känslor sorterade ut. Det kan vara användbart att skriva ner dina känslor när du känner dig förvirrad, upprörd, orolig eller orolig. Det kan vara lika användbart att skriva ner dina tankar när du känner dig lycklig, upphetsad eller inspirerad. Inspelningstankar kan hjälpa dig att lära dig att du är en balans mellan både negativa och positiva tankar och att du kan luta lite för långt på något sätt och behöver justera att se livet mer realistiskt eller mindre pessimistiskt. Det är också bra att få några positiva poster att läsa på dagar när du känner allt annat än glad eller bosatt.
  • Bild med titeln Skapa ett tankar Journal Steg 10
    8. Använd journalen när du behöver göra ett svårt beslut. Det kan vara ett bra ställe att göra listor, göra pro- och con kolumner och att arbeta igenom konsekvenser. Du kan också läsa tillbaka till andra gånger du har fattat beslut, för att påminna dig om resultatet och det som fungerade bäst för dig varje gång (eller vad som inte fungerade).
  • Bild med titeln Skapa ett tankar Journal Steg 11
    9. Använd journalen för att hjälpa dig att visualisera mål och önskningar. Använd Mind Maps, listor, diagram och andra visuella hjälpmedel för att arbeta genom de mål du vill ställa dig och hopp och önskningar för saker att vända dig som du vill ha dem. Var noga med att inkludera möjliga vägspärrar och hastighetsstötar - tänker framåt om möjliga negativ är ett sätt att planera för det värsta och med alternativa scenarier som hjälper dig att gå vidare.
  • Bild med titeln Skapa ett tankar Journal Steg 12
    10. Försök att rita bilder för att göra det intressant. Naturligtvis kan du också använda fotografier om du har någon.
  • Bild med titeln Skapa ett tankar Journal Steg 13
    11. Det är en bra idé att skriva din tidskrift efter skolan eller högskolan varje dag eller efter middagen. Vid den tiden har mycket hänt den dagen, och du kanske vill skriva om det.
  • Det är verkligen upp till dig om du vill skriva i dina tankar dagligen eller mindre ofta. Fördelen med att komma till en vana att skriva dagligen är att det kan hjälpa dig att se mönster av tänkande och kan vara ett bra sätt att börja omorganisera dina tankar för att vara mer konstruktiva och hjälpsamma för dig. Du behöver inte skriva mycket varje dag - bara några rader är lika bra som flera sidor.
  • Del 3 av 3:
    Håller din tidskrift säker
    1. Bild med titeln Skapa ett tankar Journal Steg 14
    1. Dölj din tidskrift någonstans säker. Du vill inte att din journal finns, speciellt om du skriver om privata tankar eller hemligheter. Så se till att du håller det säkert. Vissa idéer för gömställen inkluderar:
    • Håll det tucked mellan böcker i en bokhylla som du någonsin använder.
    • Sätt det i hög med vikta kläder som bara har tillgång till.
    • Placera den i en skobox av många papper.
    • Göm det på vanlig plats. Gör det så tråkigt som din skola eller högskoleböcker och behåll det bland dem. Ta bara om du inte bär den till skolan eller högskolan med dig!
    • Hålla sig in i hemlig ihålig bok.
    • Och djärvt av allt, oroa dig inte för andra som läser det. Vara djärv och bryr dig inte om vad andra snoop runt och lär sig. Det är deras karma och du står vid den person du är.

    Tips

    Det är din tidskrift. Känn inte som om det finns några "måste göra det här" tillvägagångssätt. Om du vill skriva det upp och ner och tillbaka till framsidan, i bläckfisk bläck och fylld med teckningar, det är helt upp till dig. Det enda måste vara att det är vettigt för dig.
  • Kom ihåg att du skriver för dig själv och att den här tidningen kan användas som en sorglig dag dagbok.
  • Kolla in sparsamhetsbutiker och välgörenhetsbutiker för gamla anteckningsböcker som ingen bryr sig om eller någonsin har skrivit in. Du kan ta ett fynd på det sättet och ge den boken en chans.
  • Välj snygga skrivande redskap. Det här är en viktig del av skrivprocessen, eftersom de gör det roligare. Hitta en penna som flyter snyggt och känns bra att hålla. Använd färgpennor och markörer för att lägga till mönster och bilder.
  • Varningar

    Om du gömmer tidningen, undvik platser där snoops vet att se, t.ex. under en säng, under en kudde eller i en skrivbordslåda.
  • Det är bättre att inte skryta om din tidskrift till dina syskon. Att göra det kommer sannolikt att uppmana dem att försöka hitta och läsa den.
  • Inse att om någon läser dina tankar tidning och gör roligt med dig, det är de som är den mindre personen, inte du. Om de läser något om sig själva att de inte gillar, är det priset för snooping. Det sagt, om den som läser är i en myndighetsställning över dig och kan göra livet svårt eller outhärdligt för dig, använd en kod eller dölja det extremt bra - det är inte nödvändigt att skadas över att uttrycka dina tankar.
  • Om någon läser din tidskrift, berätta för dem att det är din tidskrift och de har ingen rätt att läsa den, eftersom det invaderar din integritet.
  • Saker du behöver

    • Lämplig anteckningsbok
    • Täcker för anteckningsbok (valfritt)
    • Trevligt skrivande redskap
    • Plats att dölja tidningen, om det behövs
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande