Hur man spricker ditt sternum

Ibland om du sträcker ett visst sätt, kan du höra ett poppande ljud som kommer från ditt bröst. Detta kan ibland åtföljas av en känsla av lättnad, speciellt om du har kämpat med muskelsårighet i bröstet. Det finns även sträckor du kan göra om du vill försöka knäcka ditt sternum själv. Även om det inte är farligare än att poppa någon annan gemensam i din kropp, bör du se en läkare om du har bestående bröstsmärta, eller om popping åtföljs av stickningar eller svår smärta, som det kan vara en indikation på en mer allvarlig fråga.

Steg

Metod 1 av 3:
Sträcker sig för att spricka ditt sternum
  1. Bild med titeln Crack ditt sternum Steg 2
1. Skjut dina armbågar tillbaka för en enkel stretch som kan knäcka ditt sternum. Börja med att stå med fötterna axelbredden ifrån varandra. Böj dina armar på armbågarna och tryck på bröstet framåt så det börjar sträcka ditt ribbbursområde. När du flyttar bröstet framåt, flytta dina armbågar och axlar tillbaka samtidigt. Denna rörelse kommer att sträcka ut bröstet ännu mer, vilket kan resultera i ditt sternumkrackning.
  • Tänk dig att försöka röra dina armbågar bakom ryggen. Det är den rörelse du bör sikta på!
  • Bild med titeln Crack ditt sternum Steg 3
    2. Vrid din torso sida till sida om din sternum inte har knäckt. Ta upp armarna så att de är nästan även med dina axlar, böj sedan dina armbågar. Vrid din torso till vänster så långt du kan utan ansträngning, hålla fötterna, knäna och höfter på plats. Sedan vrida hela vägen till höger. Upprepa denna process ca 4 eller 5 gånger, eller tills ditt sternum pops.
  • Denna rörelse kommer att hjälpa till att öppna bröstet, vilket kan hjälpa din sternum pop. Men även om du inte hör en pop, kommer du sannolikt att få lite smärtlindring bara från att sträcka.
  • Du kan göra den här övningen medan du står, eller du kan försöka sitta ner om du föredrar.
  • Bild med titeln Crack ditt sternum Steg 3
    3. Prova en dörröppning för en enkel variation på en twist. Håll en av dina armbågar i 90 ° vinkel från din kropp, med din underarm pressas mot en dörrram. Stagger dina fötter och rotera sedan din torso bort från dörrramen, trycka in med underarmen för att öka motståndet. Håll sträckan i 10-15 sekunder, eller tills du hör en pop i bröstet.
  • Sluta göra den här sträckan om du känner dig trängande i bröstet, axlarna eller tillbaka.
  • Bild med titeln Crack ditt sternum Steg 4
    4. Öva kattkojen för att spricka ditt bröstrum med yoga. Kneel på alla fyra, med dina palmer direkt under axlarna och knäna upp med dina höfter. Arch din rygg uppåt och titta på golvet nära fötterna så att dina baksida hunches, som liknar hur en hissing katt ser ut. Sträck i denna position i flera sekunder, sedan bås ner när du tittar upp till taket, så din rygg har en ko-liknande sväng till det. Håll den här sträckan i flera sekunder, slappna av. Upprepa övningen ca 3 gånger.
  • Ditt bröstkorn kan spricka när du flyttar in i ko-positionen.
  • Bild med titeln Crack ditt sternum Steg 5
    5. Prova a brosträcka att popa ditt sternum medan du ligger ner. Ligga på ryggen på en träningsmatta eller matta, böj sedan knäna så fötterna är plana på golvet. Skjut dina höfter upp i luften, klämma på dina AB-muskler och dina glutes när du lyfter. Håll ställningen i några sekunder, slappna av och sänk dig till marken.
  • Eftersom dina axlar stannar på marken kan den här övningen förlänga och sträcka ditt sternum, vilket kan leda till att den spricker.
  • Bild med titeln Crack ditt sternum Steg 6
    6. Försök inte knäcka ditt sternum mer än en gång om dagen. Medan sträckning dagligen är en bra idé, begränsa sprickning av ditt sternum till en gång om dagen på det mesta. Precis som med någon annan gemensam, kan spricka det för ofta leda till hypermobilitet, vilket innebär att fogen kommer att sträcka sig förbi där det är naturligt. Detta kan leda till pågående smärtproblem, och det kan också göra dig mer sårbar för skada i det området.

    Varning: Undvik övningar som får bröstet att dyka varje gång du gör dem, som dips. Med tiden kan dessa rörelser potentiellt påverka ditt brosk och leda till smärta.

  • Metod 2 av 3:
    Andas djupt för att knäcka ditt sternum
    1. Bild med titeln Crack ditt sternum Steg 4
    1. Andas djupt genom näsan. Ibland kan ett djupt andetag expandera din torso nog för att knäcka ditt sternum. Börja sitta eller ligga ner, andas sedan djupt genom näsan. När du andas in, långsamt och stadigt dra in så mycket luft som möjligt. Försök att räkna till 4 eller till och med 8 i ditt huvud när du andas in.
    • Om du inte kan andas in genom näsan är det bra att andas genom din mun istället.
  • Bild med titeln Crack ditt sternum Steg 5
    2. Placera din hand i magen för att känna användningen av ditt membran. När du andas genom ditt membran, kommer din mage att röra sig, snarare än bröstet. Genom att vila din hand i magen, kan du visuellt se om du andas djupt nog.
  • Denna expanderande rörelse är vad som kan pop ditt bröst för dig.
  • Bild med titeln Crack ditt sternum Steg 6
    3. Andas ut genom munnen. Andas ut den luft du drog in. Ta minst dubbelt så lång tid att andas ut som du gjorde för att andas in. Räkna i ditt huvud om du behöver.
  • Bild med titeln Crack ditt sternum Steg 7
    4. Upprepa processen i några minuter. Djupandning är ett bra sätt att koppla av, så även om du inte poppar ditt bröst, har det fortfarande fördelar. Försök att andas in och ut på det här sättet i 1-2 minuter, tills du känner dig avkopplande, eller tills dina sternum sprickor.
  • När du andas, fokusera på att koppla av nacken och axlar. Försök att andas ut spänningen du håller där.
  • Metod 3 av 3:
    Ser en läkare
    1. Bild med titeln Crack ditt sternum Steg 7
    1. Överväg att se en läkare eller kiropraktor för pågående muskelsmärta. Om du upplever långsiktig svullnad, ömhet eller obehag är det en bra idé att gå in för en medicinsk utvärdering. Chansen är bra att det är något mindre, men det är bäst att vara säkert.
    • Din läkare kan hjälpa dig att avgöra om din hållning, sovande position eller träningsvanor kan bidra till ditt obehag.
  • Bild med titeln Crack ditt sternum Steg 8
    2. Besök en läkare omedelbart om du har täthet i mitten av bröstet. Ibland kan kardiovaskulära problem verka som muskelsmärta. Om du känner tryck, fullhet eller täthet i bröstet, gör ett möte med din läkare så snart som möjligt, eller gå in för akut sjukvård om smärtan är svår eller åtföljs av andfåddhet.
  • Andra tecken på kardiovaskulära problem som du behöver vara medveten om att inkludera en brinnande eller krossande känsla i bröstet.
  • Bild med titeln Crack ditt sternum Steg 9
    3. Ring för akutmedicinsk hjälp om popen åtföljs av smärta. Om du känner dig intensiv smärta, domningar eller stickningar efter att du hör en pop, kan det vara ett tecken på en skada. Du kan också uppleva någon lokaliserad svullnad i bröstområdet. Om detta inträffar, få akut sjukvård så snabbt som möjligt.
  • Om du inte söker medicinsk hjälp kan du göra skadan värre.
  • Sträcker rutin och orsaker till ett poppande bår

    Stretching rutin för att knäcka ditt sternum

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Orsaker till ett Popping Berchum

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Försök inte att knäcka ditt sternum mer än en gång om dagen.
  • Undvik övningar som orsakar att ditt sternum spricker upprepade gånger.
  • Se din läkare om du har beständig täthet eller smärta i bröstet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande