Hur man gräver en volleyboll

En DIG är en av de grundläggande rörelserna i volleyboll, men gör det effektivt en utmaning, speciellt när man försöker rädda en hård spik från att slå marken (eller ditt ansikte!).Gjort ordentligt, gräva en spik är inte bara en defensiv manövrering - förhindrar motståndaren från scoring - men övergången till ditt lags brott.Korrekt förberedelse, positionering och teknik är kritiska för en effektiv spike, men det är också förmågan att snabbt anpassa sig.

Steg

Del 1 av 3:
Förberedelse för grävningen
1. Studera motståndaren (erna).Titta på honom / henne i uppvärmningar innan spelet ens börjar, om du kan.Titta på hans / hennes slående rörelse på spikar och notera några tendenser som kan ge dig en split-second fördel med att veta var en spik är på väg.
  • Håll ett öga ut för "berättar."Favar han starkt springing till vänster?Övertyglar hon sin backswing när man fakar en spik?
  • 2. Titta på Hitters rörelse när du förbereder dig för att gräva.Även bedrägliga spikers tenderar att anpassa sina axlar i den riktning de tänker slå.Ta en utbildad gissning på var bollen är på väg, men antar inte att den måste åka dit.(Lean lite på det sättet, "sälja inte ut.")
  • 3. Förvänta alltid att bollen kommer till dig.Även om du läser på hitteren säger att du är klar, var beredd att vara fel och att reagera.Goda feldirection spikers satsar på dig avkopplande.
  • 4. Vara ljus på dina fötter.Detta gäller i allmänhet till volleybollspositionering, men speciellt för att gräva.Håll din vikt framåt på tårna så att du kan flytta snabbare.Det finns en anledning till att frasen "på dina klackar" har en negativ konnotation.
  • Del 2 av 3:
    Exekvera grävningen
    1. Få låg och luta framåt.Komma in i en låg "redo" position, ännu lägre än du skulle få en tjänst.Det är lättare att stiga upp för en hög boll än att doppa lägre för en låg.
    • Håll knäna böjda och böj i midjan så att dina axlar är ute förbi knäna.Placera dina fötter bredare än dina axlar.Håll dina armar ut från din kropp.
    • Håll din vikt balanserad på tårna så att du kan springa framåt eller till vardera sidan för att få bollen.
  • 2. Placera dina armar i en mottagande position.När spiken är överhängande, sträck dina armar, pressas ihop från händerna till armbågar, framför dig.Böj och lås armbågar.
  • Du skapar en "plattform" från handlederna till armbågar på vilka bollen kommer att studsa.Du är inte en snickare utan en volleybollsspelare, så gör det inte en nivåplattform om du inte vill att bollen ska studsa tillbaka över huvudet (eller från pannan).Håll dina handleder lägre än dina armbågar för att rikta bollen framåt.
  • För att hålla händerna ihop, placera tummen sida vid sida och överlappa fingrarna i din starkare hand över de krullade fingrarna i din svagare hand.
  • 3. Flytta för att träffa bollen.Kom ihåg ditt fotarbete, och lung inte om du inte behöver.Annars, ta ett snabbt steg eller en blandning och förbli i din färdiga position.Håll låg när du flyttar.
  • 4. Syfte för ditt mål.Ditt mål på en grav är inte bara för att få bollen upp i luften, men för att skicka den till en lagkamrat för att ställa in din offensiva serie.Du kommer sannolikt att sträva efter din setter upp av nätet.Justera din kropp så mycket som möjligt mot det målet medan du tar emot spiket.Använd all den geometri du lärde dig i skolan för att ställa in din plattform i rätt vinkel.
  • Syfte lite kort av ditt mål om det behövs för att behålla bollen tillbaka över nätet.Ge inte dina motståndare en enkel andra chans.
  • 5. Absorbera och omdirigera spiken.Du behöver inte svänga på bollen - Spikern har levererat all nödvändig kraft (och sedan några, troligen) för dina ändamål.Håll dina armbågar låsta och din vinkel av avböjning samma, men låt dina axlar doppa för att absorbera lite av skottets kraft.
  • Även om du inte svänger på bollen, följ igenom med din plattform, flytta armarna något uppåt och mot ditt mål.Tänk på det som nudging bollen i rätt riktning.
  • Del 3 av 3:
    Anpassning av grävningen
    1. Dyka och gräva.En bra spiker kommer inte alltid att ge dig lyxen att ordentligt ställa dina fötter och plattform för att rikta bollen rent till din lagkamrat.Ibland måste du bara träffa golvet (eller sanden).
    • Att dyka för en spik framför dig, böja knäna för att få ännu lägre och driva din kropp framåt.Din plattform och din överkropp kommer att vara parallell med och nära marken.Skjut på bröstet när du slår bollen, helst på din plattform men även med din handled eller knogar.
    • När du verkligen behöver sträcka sig så långt som möjligt kan du prova en "pannkaka."Förlänga dina händer, palmer ner, medan du dyker så att bollen studsar på baksidan av din hand (s).Skjut på dina palmer tillsammans med din överkropp.
    • Håll huvudet upp när du dyker.Gör det inte bara så att du kan se bollen, men så slår du inte på hakan på marken när du landar.
  • 2. Sprawl och gräva.På samma sätt som ett dyk riktas en sprawl mer mot ena sidan eller den andra.Om bollen är till höger eller vänster, gå ut i den riktningen och sträcka sig ut som i ett dyk.Doppa din inre axel (sidan bort från bollen) medan du håller armarna ihop.Detta gör att du kan bibehålla vinkeln på din plattform i den avsedda riktningen.
  • Böj dina armbågar mer eller krulla dina handleder om det behövs för att hålla dem av golvet när du sträcker och för att hålla åtminstone en del av din plattform i rätt vinkel.
  • 3. Få bollen i luften.Korrekt teknik är fantastisk och kommer att göra dig en bättre och mer konsekvent digger, men i slutändan är du viktigt jobb att få bollen tillbaka i luften.(De tilldelar inte poäng för god teknik som bollen studsar förbi dig.) Speciellt på partiella block eller avböjningar som skickar bollen på en oväntad bana, kan du behöva lura din kropp, flail dina armar och landa lite mindre graciöst.Gör vad du måste.
  • Om du inte är i OS eller något liknande, riskera inte skada bara för att gräva en spik, men.Att landa obehagligt kan orsaka ben, arm eller till och med huvudskador.Korrekt utrustning, som knäskydd och fotled, kommer att hjälpa ganska lite.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande