Hur man lyckas i en stressig affärsmiljö

När din dagliga arbetsplats är en stressig affärsmiljö är det nödvändigt att justera din livsstil för att lyckas och klara. Medan generella arbetsplatsregler fortfarande gäller, finns det några specifika steg som du kan ta för att vara mer framgångsrik och övervinna stressen på jobbet.

Steg

Metod 1 av 5:
Identifiera källan till stress
1. Identifiera om du har en missbrukande chef eller medarbetare. Ditt jobb kan vara onödigt stressigt på grund av en fientlig arbetsmiljö som skapats av en missbrukande chef eller medarbetare. Är din chef a narcissist, manipulera andra och ta kredit för sitt arbete? Använder de rädsla och hot mot mobbiga anställda? Är du eller andra sexuellt trakasserade eller behandlade annorlunda baserat på din tävling, kön eller ålder?
  • Dessa problem bör inte ignoreras. Håll en rekord av några incidenter. Prata med ditt företags personalavdelning eller, om det inte finns någon HR-avdelning, prata med en handledare eller högre eller en fackföreningsrepresentant. Om det inte är ett alternativ, prata med en advokat. Helt enkelt hotande att stämma kan vara tillräckligt för att få saker att förändras.
  • En missbrukande chef eller någon form av trakasserier är inte okej. Du kan ha skäl att bedriva rättsliga åtgärder mot dem.
  • Att lämna ditt jobb för en hälsosammare miljö är också en möjlighet. Ibland är hela företagets kultur giftigt, och du är bättre att göra en utgång och gå någonstans med en bättre miljö.
  • 2. Lägg märke till några olagliga eller osäkra aktiviteter. Är du ombedd att förfalska loggar, dokument, data eller på annat sätt begå bedrägeri? Har du en kollega som ber dig att täcka för dem och ljuger om någonting? Märker du tydliga säkerhetsbrott på din arbetsplats, men ledningen vägrar att korrigera dem när de konfronteras? Dessa, tillsammans med saker som att sälja kontrollerade ämnen, stöld och trakasserier bör rapporteras. Om ledningen inte är medveten om dessa problem, tala med dem eller HR-avdelningen. Om ledningen är en del av problemet, kan det vara nödvändigt att involvera myndigheterna.
  • Om din säkerhet är i fara, gå ut ur situationen så snart som möjligt. Berätta för din chef Du kommer inte att fungera i osäkra förhållanden.
  • Se till att lagen faktiskt bryts innan de vidtar åtgärder. I vissa fall kan ledningen inte vara medveten om att aktiviteten förekommer eller kanske inte vet att de bryter mot en lag. Det första steget är att försöka vara samarbetande när det gäller problemet, speciellt om du vill fortsätta arbeta där.
  • Du kanske säger något som, "Jag är glad att arbeta övertiden om du vill, men kom ihåg att jag inte är befriad, så företaget är nödvändigt med federal lag att betala för det."
  • Om inget ändras, väga dina alternativ. Tyvärr kan förfölja rättsliga åtgärder mot ett företag ha en negativ inverkan på din karriär. Försök att konsultera en anställningsadvokat för att ta reda på dina alternativ om du bestämmer dig för att bli en flöjtblåsare i företaget eller efter att du lämnat. Du kommer sannolikt att behöva ta mycket specifika åtgärder för att skydda dig själv.
  • Det finns lagar mot vedergällning och whistleblowing.
  • 3. Fråga dig själv om det är prestationsrelaterat. Du kan betonas på jobbet eftersom du inser att du inte har haft lämplig utbildning för att göra ditt jobb bra eller effektivt. Eller kanske du förväntas göra en viss mängd arbete under en orimligt kort tidsperiod. Eller kanske du har ingen aning om vad förväntningarna är - det kan vara lite eller ingen riktning, vilket gör att du förvirrar om vad som behöver göras.
  • En brist på kommunikation kan ofta göra en arbetsplats toxisk. Om anställda sällan känner att de vet vad som händer eller är det sista att höra om beslut som har gjorts, diskutera lösningar med din ledning. En loggbok, där ny information är tillgänglig för anställda att läsa i början av varje skift eller dagliga eller veckovisa möten för att informera anställda om eventuella förändringar kan potentiellt förbättra kommunikationen.
  • Be din chef om att få ytterligare träning eller om du kan sitta och granska företagets mål.
  • 4. Överväga om det har att göra med karaktären av arbetet. Några jobb, som att vara en första responder eller arbeta i ett akutrum, är i sig stressiga. Fråga dig själv om ditt jobb är, med sin natur, stressigt. Om så är fallet, fråga dig själv om du är villig att leva med det. Om så är fallet, vidta åtgärder för att lära sig att hantera stress på friska, konstruktiva sätt så att det inte störa din hälsa och välbefinnande.
  • Metod 2 av 5:
    Hålla förväntningar realistiska
    1. Bild med titeln Bli en professionell fotograf Steg 13
    1. Ange ambitiösa mål. Ambitiösa mål kan fortfarande vara realistiska. Nyckeln till att hålla mål realistisk är att se till att de är tydliga och att du tillåter dig tillräckligt med tid att få dem uppnådda.
    • Mål behöver en handlingsplan för att vara möjlig. Gör inte ett mål utan att också göra en plan för att uppnå det.
    • Använd kortsiktiga milstolpar för att markera dina framsteg och hålla motivationen upp.
  • Bilden med titeln är mer självständig på jobbet Steg 12
    2. Fokusera på lösningar. Om du alltid tänker på problemen, har du ingen tid att tänka på lösningarna på dessa problem. Det kan vara svårt ibland att komma med lösningen på ett problem, men när du gör det, vidta åtgärder för att implementera det. Detta hjälper dig att känna att du gör positiva steg framåt.
  • Om du inte kan räkna ut en lösning, prata med en kollega som du litar på, eller fråga din handledare för vägledning.
  • Bild med titeln vara en bra handledare Steg 7
    3. Acceptera begränsningarna av deadlines. Många affärsmiljöer körs på strikta tidsfrister. Detta kan vara bra för att se till att saker blir gjort. Men om tidsfrister är särskilt täta, måste du acceptera att kvaliteten kan lida.
  • Om kvaliteten är av yttersta vikt, låt din handledare eller kunden veta att det vill säga att skjuta tillbaka tidsfristen skulle möjliggöra högre kvalitet. De kan vara flexibla.
  • Om du alltid arbetar mot en tidsfrist, lär du dig hur du bekämpar dina egna tendenser mot förskott.
  • Bild med titeln Bli en bildmodell Steg 4
    4. Titta på den stora bilden. Kom ihåg att jobbet inte är hela ditt liv. Det är inte heller din roll i det företag som hela företaget vilar. Ta lite tid att zooma ut och tänka på de andra sakerna i ditt liv som är viktiga. Tänk på alla andra människor som gör affärsarbetet, även när du inte är där.
  • Tänk på din familj, dina vänner och dina hobbyer. Detta är sannolikt inte det första jobbet du någonsin har haft, och det kanske inte är det sista. Håll saker i perspektiv.
  • Företaget var mest sannolikt bra innan du anställdes, och det skulle överleva imorgon utan dig också. Det är bra att ta ditt jobb på allvar, men låt inte insatserna verkar högre än de är.
  • Bild med titeln är mer självständig på jobbet Steg 13
    5. Håll din humoristisk känsla. Detta kan vara tufft om din arbetsplats är särskilt stressig. Men människor som trivs i stressiga miljöer kan ofta överleva eftersom de kan se humor i en situation och inte ta saker för allvarligt.
  • Om du har roliga eller charmiga medarbetare, låt dig bli road av dem. Bli inte bogged ner med frustration eftersom de verkar vara lite mindre effektiva.
  • Kom ihåg att du gör ditt bästa, och att misstag kan vara roliga ibland. Slå inte upp dig över en goofy typo eller när du oavsiktligt slår "svara alla."
  • Metod 3 av 5:
    Hantera din arbetsbelastning
    1. Bildtiteln blir en redaktör Steg 2
    1. Klargöra dina specifika uppgifter. Ofta blir arbetsplatser mer stressiga när gränser och ansvarsområden är suddiga. Om du misstänker att en del av din stress kommer från att ta på sig andras ansvar eller inte veta vad din, får förtydligande från en handledare.
    • Du kan säga något som, "Jag har hanterat allt utgående mail. Jag kan göra det, men det tar en bra del av min dag. Jag ville se till att det här är faktiskt mitt ansvar, bara så att jag inte gör någon annans jobb eller använder min tid dåligt."
    • Om någon annan har tagit på dina uppgifter på ett sätt som är frustrerande, kan du säga, "Hej, jag är ganska säker på att jag hanterar Pinky-kontot. Vet du om det ändrats? Om det inte har, vill jag hellre fortsätta arbeta med det själv, så att jag kan hålla reda på några ändringar. När du tar vissa aspekter av det, kan jag inte vara säker på vad den senaste kommunikationen med Pinky har varit."
    • Se tillbaka till de bästa praxis eller anställningshandboken om du har fått en när du startade.
  • Bild med titeln Kope med stress i skolan Steg 2
    2. Organisera ditt arbetsutrymme. Ibland kan du känna dig för stressad eller överväldigad att spendera mycket tid att organisera ditt arbetsutrymme. Att organisera ditt arbetsutrymme kan dock hjälpa dig att förbättra tidshanteringen och hålla dig ovanpå de viktigaste uppgifterna på din att göra-lista.
  • Avlägsna ditt skrivbord. Kasta något irrelevant eller onödigt bort, eller ta det hem.
  • Grupp liknande föremål, eller föremål relaterade till liknande uppgifter tillsammans.
  • Skapa en mötesmapp som innehåller saker som behöver diskussion.
  • Håll ditt utrymme rent och organiserat genom att städa det och rensa högar varje vecka.
  • Bild med titeln Multitask Steg 9
    3. Prioritera uppgifter. Om du bara har en oorganiserad att göra-lista kan du inte prioritera uppgifter effektivt. Inte allt måste göras på samma tidslinje. Se till att din att göra-lista lägger saker i betydelse, så att du kan bestämma vad du ska fokusera på först.
  • Kom ihåg att det finns en skillnad mellan "brådskande" och "Viktig."
  • Om något kommer att ta en lång tid, eller hållbar ansträngning, se till att schemalägga det på ett sätt som förhindrar förhöjning.
  • Bild med titeln Gör dig själv koppla av steg 12
    4. Ta raster. När du är riktigt stressad, kan ta pauser tyckas som det sista du borde göra. Du har redan för många uppgifter att cram i din dag, så hur kan du eventuellt ägna 15 minuter att göra ingenting? Medan den resonemanget kan tyckas vara vettigt, kan du faktiskt öka din produktivitet genom att hjälpa dig att fokusera och slappna av.
  • Många människor drar nytta av en metod att arbeta på ett mycket fokuserat sätt i 45 minuter, följt av en 15 minuters paus.
  • Göra raster faktiska raster. Tänk inte eller prata om arbete. Stå upp och sträcka, gå ut och lämna din dator och telefon på ditt skrivbord.
  • Bild med titeln Bli en redaktör Steg 6
    5. Stoppa multitasking. Multitasking kan verka som en bra idé på en upptagen arbetsplats. Det hjälper dig att få flera saker som gjorts samtidigt, rätt? Inte exakt. Studier har visat att multitasking egentligen inte är särskilt produktiv och att människor gör bäst när man fokuserar på en uppgift i taget.
  • Om en kollega eller handledare föreslår att du ska vara multitasking, kan du säga något som, "Jag är faktiskt på min mest produktiva när jag fokuserar på en sak i taget. Kvaliteten på mitt arbete är viktigt för mig, och om jag multitask vet jag att kvaliteten på mitt arbete slipsar. Men när jag kan fokusera på en sak i taget får jag saker som görs bra och i tid.
  • Metod 4 av 5:
    Utvecklingsrutiner
    1. Bild med titeln Kope med stress i skolan Steg 13
    1
    Få tillräckligt med sömn. Det här kan vara svårt om du har många andra förpliktelser, eller om du tenderar att ta ditt arbete hem med dig, men sover är en av de viktigaste sakerna du kan göra för att underlätta Burdens av en stressig arbetsplats. Utan tillräckligt med sömn kommer du inte att få energi för att få allt gjort på jobbet.
    • Öva god sömnhygien och se till att din sovande miljö är som att gynna att sova som möjligt. Se till att det är mörkt, tyst och en rimlig temperatur. Stäng av TV: n, datorn, och telefonen är fri från avbrott medan du sover.
    • Om du inte kan sova senare på morgonen, försök att gå och sova tidigare.
  • Bild med titeln Ansök om ett jobb i person Steg 3
    2. Förenkla din garderob. Det kan tyckas dumt, men förenkla vad du bär kan faktiskt ta mycket stress ut ur din rutin. Varje morgon behöver du inte agonize över att klä sig och se till att allt matchar. Välj klädstycken som enkelt går ihop, och det behöver inte för mycket underhåll.
  • Välj subtila, solida färger, eftersom de går bra tillsammans.
  • Välj kläder som passar dig bra och är relativt bekväma. Att vara stressad och fysiskt obekväma är en hemsk kombination.
  • Ställ ut dina kläder innan du går och lägger dig. Detta kommer att spara dig tid och stress på morgonen.
  • Bild med titeln vara en advokat under de närmaste 7 åren Steg 30
    3. Lägg åt tid för e-post och samtal. Hantera e-post och viktiga telefonsamtal kan ta upp mycket av din dag, eller bara lite av det. Hur som helst är det viktigt att ägna en viss tid för dessa kommunikationer, snarare än att försöka klämma dem under hela dagen. Till exempel, återvändande telefonsamtal mellan 11:00 till 11:30 och 3:30 till 16:00.
  • Vissa föredrar att börja dagen genom att återvända alla telefonsamtal och e-postmeddelanden omedelbart. Andra avsätter tid i slutet av dagen.
  • Försök inte multitask när man hanterar kommunikation. Den person du pratar med kommer sannolikt att märka att du är distraherad, eller dina e-postmeddelanden kan vara slarviga.
  • Bild med titeln Cook Rökt Haddock Steg 29
    4. Ta din lunchpaus och ladda. Du är tänkt att äta lunch varje dag - men om du arbetar i en mycket stressig miljö kan du hoppa över lunch ibland, eller bara äta något från automaten. Men lunch borde inte bara vara om cramming mat i munnen. Det är dags att ta en paus och andas varje dag.
  • Oavsett hur upptagen och stressade du är, gör din lunch en prioritet. Ta det samtidigt varje dag och använd hela din lunchpaus för att tanka och centrera dig för resten av dagen.
  • Om du har lunch med medarbetare, gör en övning att undvika butikssamtal medan du äter. Se till att du inte fortsätter att arbeta medan du ska ta en paus.
  • Planera korta pauser för att ta en promenad. Lägger till en liten övning till din rutin och kommer utanför byggnaden om möjligt kan hjälpa till att förnya din energi.
  • 5. Bryt din koffeinvanor. Många människor kommer att förlita sig på kaffe, energidrycker, eller koffeinframkallande för att hålla dem, koffein lägger till stress. Det kan höja ditt blodtryck och hjärtfrekvens, öka stresshormonnivåerna och kan förvärra dina känslor av stress.
  • Försök att minska eller skära ut tobaksbruk. Många använder tobak för att klara av stress, eftersom nikotin orsakar att din hjärna släpper dopamin, vilket känns bra. Detta är emellertid ett kortsiktigt svar, och rökning orsakar en höjd i blodtrycket och hjärtfrekvensen och minskar syre som är tillgängligt för din hjärna, i slutändan ökar stress.
  • Metod 5 av 5:
    Hantera din stress
    1. Bilden med titeln är mer självständig på jobbet Steg 10
    1. Be om ledighet när du behöver det. Detta kommer inte alltid att fungera, men det är värt att försöka. Om du behöver ta ledigt på grund av familjeförpliktelser, eller helt enkelt för att du blir utbränd, prata med din handledare och se om det kan vara möjligt att ta lite tid.
    • Det är osannolikt att de flesta platser kommer att erbjuda dig, men du kanske kan ta ledig tid om du kan hantera utan lönecheck under den tiden.
    • Du kan be om en bit av ledig tid, till exempel en vecka eller två, eller du kan begära en kortare arbetsdag eller vecka.
    • Låt din handledare veta att du begär lämnar så att du kan fortsätta att vara en produktiv anställd. Säg något som, "Jag vet att det skulle innebära att du tar lite tid från kontoret, men det skulle garantera att jag kunde helt begå när jag kom tillbaka, och att jag skulle få energi att bidra med 100% medan jag är här."
  • Bild med titeln Balans Diet och övning Steg 2
    2. Ät en hälsosam kost. När du är stressad kan det vara frestande att nå för komfortmat - men de är ofta fulla av socker, fett och tomma kalorier som kan låta dig känna dig lethargic och out of control. Syfte för högfibermat och friska kolhydrater för att hålla dig.
  • Kolhydrater hjälper hjärnan att producera serotonin, som kan hjälpa dig att känna dig avslappnad när du är stressad. Nå för friska kolhydrater som brunt ris eller sötpotatis, snarare än vitt mjöl.
  • Frukt och grönsaker innehåller massor av fiber och gör bra mellanmål när du är på språng.
  • Bild med titeln Övning Steg 28
    3. Övning. Övning är ett bra sätt att hantera stress. Det släpper ut endorfiner, som är hormoner som får dig att må bra fysiskt och emotionellt. Syfte för regelbunden motion som får ditt hjärtat, men lämnar inte dig att känna sig trött eller utarmad.
  • Välj en träningsmetod som du tycker om. Om du finner det obehagligt, kommer det bara att vara en annan stressor i ditt liv. Välj en sport eller en klass som du hittar roligt och intressant.
  • Rådfråga med en läkare innan du tar något slags träningsprogram.
  • Lätta i träning långsamt. Överdriv inte det eller gå till ytterligheter direkt.
  • Bild med titeln Övning Steg 29
    4. Meditera. Meditation är ett bra verktyg för att minska stressen. Du kanske inte tror att du har tid för det, men vissa tekniker kan ta så lite som några minuter per dag. Devotees av meditation känner ofta att den tid de investerar i meditation kommer tillbaka till dem många gånger i den energi som det ger dem att möta resten av sin dag.
  • Det finns många olika typer av meditation. Hitta en som verkar som en bra passform för dig.
  • Du kan fin guidade meditationer online. Din stad kan också ha ett meditationscenter eller en grupp där du kan ansluta till andra personer som är intresserade av meditering.
  • Om du övar en religion kan det finnas meditationer baserat på den traditionen som skulle må bra för dig.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Övning kan hjälpa till att ta itu med stress genom att släppa endorfiner och öka dina energinivåer.
  • Avkopplingstekniker som meditation och yoga kan vara bra verktyg för att hantera stress.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande