Hur man klarar av förändring på arbetsplatsen

Medan förändringar på jobbet är oundvikliga och kan ge nya möjligheter, kan de fortfarande vara ganska överväldigande och stressiga. Genom att lära sig att vara mer öppen för förändring kommer du att vara bättre utrustad för att klara olika typer av förändringar på jobbet. Då kan du reagera positivt genom att hjälpa dig själv och andra utnyttja de nya möjligheterna och växa både personligen och professionellt.

Steg

Metod 1 av 3:
Vara öppen för förändring
  1. Bild med titeln Undvik att stressa över skilsmässigt dating steg 4
1. Bedöm de möjliga resultaten för scenarier så du kommer att vara beredd. När ett viktigt beslut, händelse eller ett projekt kommer upp på jobbet, försök att bedöma vad alla möjliga resultat kan vara snarare än bara det mest troliga eller önskvärda. Medan du kanske inte förutser det faktiska resultatet hela tiden, kommer du i många fall att vara på väg att förbereda dig för den typ av förändring som hamnar, vilket gör det lättare för dig att klara dig.
  • Till exempel, om ditt företag är i samtal med ett annat företag för en buyout eller fusion, kanske du tror att affären inte kommer att gå igenom. Du kan dock kunna bedöma att affären kan gå igenom, eller att ditt företag kan sluta splittring som ett resultat. Genom att identifiera andra möjligheter till förändring kan du förbereda dig om antingen scenario slutar hända.
  • Om du till exempel tror att ditt företag kan köpas av ett annat företag, försök att göra lite forskning om de företag du kan sluta arbeta för och titta på den personal som arbetar i jämförbara roller. Detta hjälper dig att förbereda dig genom att ge dig en uppfattning om vem du kan arbeta med och vad det nya företagets kultur är.
  • Bild med titeln vara singel och glada steg 12
    2. Tänk på de möjligheter som kan komma med förändring. När något ändras plötsligt på jobbet är det troligt att du kommer att känna dig nervös och överväldigad om osäkerheten som kommer med förändring. Snarare än att fokusera på vad du inte vet eller vad som kan gå fel, försök att fokusera på vilka möjligheter som kan komma med förändringen.
  • Förändring kan ofta ge dig mer frihet att bestämma vad som kommer nästa. Även om detta kan vara läskigt kan det också ge dig möjlighet att bedöma vad som är möjligt och vad du vill göra.
  • Bild med titeln Undvik att glömma steg 6
    3. Lär dig nya färdigheter som kan hjälpa dig att klara av förändringar på jobbet. När det är möjligt, försök att förutse vilka förändringar som kan komma och ta initiativ till att lära dig relevanta färdigheter som kan göra din övergång enklare när ändringar görs. Medan du kanske inte alltid kan förbereda, kommer du sannolikt att kunna förutse vad du kan behöva veta baserat på förändringar som uppstår i andra avdelningar eller hos andra företag.
  • Till exempel, om ditt kontor har använt ett föråldrat mjukvarusystem under en tid, ta initiativ till att göra några online-handledning på några av de nya mjukvarualternativen som uppstår på marknaden. Om ditt företag ändrar systemet till en av dessa nya typer av programvara, kan du enkelt klara av förändringen eftersom du redan vet lite om hur det fungerar.
  • Bild med titeln Deal med respektlöst personer Steg 6
    4. Acceptera att du ska göra misstag när förändring sker. Medan det är förståeligt att du kan sträva efter perfektion på jobbet, så kan du göra dig mer rädd för att göra misstag. Om du accepterar att du oundvikligen kommer att göra misstag, blir förändringar mycket lättare att klara av om du är villig att prova nya sätt att göra saker utan rädsla för att misslyckas.
  • En av anledningarna till att förändring på jobbet kan vara så stressande är att du kanske inte känner dig säker på din förmåga att trivas under de nya förutsättningarna. Om du accepterar att du inte alltid kan få allt rätt första gången, kommer du troligen att känna dig mer bekväm med och till och med upphetsad om att prova nya saker.
  • Metod 2 av 3:
    Hantera olika ändringar
    1. Bild med titeln Fira svart historia månad Steg 20
    1. Agera på ett strikt professionellt sätt när du får en ny chef. Medan man får en ny chef kan presentera nya möjligheter till tillväxt, det kan vara ganska nerve-wracking. För att göra denna övergång lättare, försök att sätta din bästa fot framåt genom att agera på ett strikt professionellt sätt under veckorna och månaderna efter denna förändring. Medan du kanske har nått en förståelse med din gamla chef och haft mer flexibilitet, kommer din nya chef sannolikt inte att vara medveten om detta förhållande. Därför är det viktigt att du fastställer din trovärdighet genom att visa dem att du är pålitlig och kvalificerad.
    • Till exempel, när du kommunicerar med din nya chef, undvik att använda något alltför vardagligt språk. Detta visar dem att du tar ditt jobb på allvar och hjälper dig att tjäna deras respekt snabbare.
    • Försök att försöka göra ett försök att komma till jobbet tidigare än din nya chef och medarbetare.
  • Bild med titeln Fira svart historia månad Steg 3
    2. Lyssna och ställa frågor som hjälper dig att klara av nya ansvarsområden. Om du nyligen har fått en kampanj eller din chef har delegerat mer arbete, kan du känna dig både upphetsad och överväldigad. Nya ansvarsområden på jobbet kan ofta kräva nya färdigheter och kunskaper som du kanske inte har. I stället för att du redan vet hur allt ska göras, ta lite tid att lyssna på dina medarbetare och ställa frågor när du stöter på något nytt.
  • Även om det är viktigt att visa att du är säker på och kan hantera ditt nya ansvar, är det ännu viktigare att du förstår hur man gör dem bra. Om du tar tid att lyssna och ställa frågor, kommer det troligen att bli mycket lättare för dig att klara av och till och med excel i din nya roll.
  • Att ta tid att räkna ut din nya roll hjälper dig att navigera i nya ansvarsområden och hjälpa dig att bedöma hur och när du ska hävda dig själv.
  • Bild med titeln Comfort en vän som har blivit sexuellt molested Steg 16
    3. Prata kandidat med nya medarbetare för att räkna ut hur man arbetar tillsammans. Att få nya medarbetare kan vara ganska stressiga, särskilt om du hade ett kooperativt system utarbetat med dina tidigare medarbetare. För att hjälpa dig att klara av dessa förändringar och lära sig att arbeta produktivt med nya människor, försök att schemalägga vanliga tider när du kan komma ihop och prata med kandidat om vad som fungerar för alla och vad som visar sig vara svårt.
  • Medan det kan ta lite tid, är ärlig om vad som fungerar bäst för dig och lyssnar på deras bekymmer, hjälper dig att lära dig att arbeta samarbetande och mer effektivt över tiden.
  • Till exempel, om du har en ny medarbetare som ständigt kommer över till ditt skrivbord för att prata saker eller ställa frågor, låt inte din frustration simma. Istället förklara artigt för dem att du verkligen behöver jobba utan avbrott, men du är glad att svara på frågor via e-post. Om de sedan förklarar att de lär sig bättre genom att kommunicera personligen, kan du äventyra ett kort möte varje eftermiddag.
  • Metod 3 av 3:
    Reagerar positivt till förändringar
    1. Bilden med titeln kommer ut till dina vänner Steg 2
    1. Kommunicera med andra så att du kan hantera förändring tillsammans. Förändringar på arbetsplatsen kan känna sig överväldigande, särskilt om du måste ta itu med det på egen hand. Genom att bygga kooperativa relationer med dina kollegor och kommunicera konsekvent, kommer du troligen att känna sig bekvämare som lutar på dem för att hjälpa dig att klara när förändringar uppstår. Du och dina medarbetare kommer att kunna använda din kollektiva erfarenhet och kunskap för att konfrontera och anpassa sig för att förändras lättare och produktivt än du sannolikt skulle kunna på egen hand.
    • Att erkänna dina egna begränsningar kommer också att göra det möjligt för dig att lita på andras färdigheter och kunskaper när du behöver.
  • Bilden med titeln kommer ut till dina vänner Steg 3
    2. Lyssna på din kollegas idéer och bekymmer. Om du vet att någon form av förändring kommer, försök att ta tid att prata med dina medarbetare eller anställda för att bedöma hur de känner för den kommande förändringen. Du kan upptäcka att de har några bra idéer som i slutändan hjälper dig att klara av förändringen, eller du kan underlätta några av sina ånger och hjälpa dem att vara mer öppna för förändringar.
  • Bilden med titeln beter sig om homosexuella människor om du don
    3. Leta efter möjligheter att hjälpa dig själv och andra med övergången. Medan förändring kan vara läskigt kan det också presentera nya möjligheter till personlig och professionell tillväxt. I stället för att bo på den stress som är förknippad med förändring, försök att ta initiativ till att bedöma och lära sig hur man gör den här förändringen en positiv upplevelse för dig och dina medarbetare.
  • Till exempel, om ditt företag tog med sig en ny chef för att leda ditt lag som har drastiskt olika idéer än din sista chef, kan du och dina kollegor känna sig lite avskräckta och överväldigade. För att hjälpa dig och andra att hantera denna förändring, försök schemalägga en tid att prata med din nya chef en på en så att du kan få en öppen konversation om sina förväntningar.
  • Bild med titeln Försvara mot anslag av namn eller likhetskåpa Steg 10
    4. Fokusera på att lösa problem i stället för dina känslor. Även om det är viktigt att erkänna och bearbeta dina känslor, kanske det inte är till hjälp för att detta är ditt enda fokus i ansiktet av professionella förändringar. Istället, försök att fokusera mer på vad du kan göra för att lösa problemen i samband med förändring medan du är på jobbet. Fokusera på vad du faktiskt kan göra kommer sannolikt att vara mer produktivt och hjälpa dig att klara dig bättre än att fokusera på din rädsla eller ångest om att göra något fel.
  • Till exempel, om din chef bestämmer sig för att ändra din roll och placerar dig på ett nytt lag med nya projekt du vet lite om, försök att fokusera på vad du kan göra för att lära dig mer om dessa nya uppgifter till hands. Att fråga ditt nya team för råd kommer sannolikt att hjälpa dig att klara bättre än att bo på hur orättvis beslutet att flytta dig var.
  • Bild med titeln Ändra din organisation
    5. Försök hitta humor mitt i stressen av förändring. Även om det inte alltid är möjligt, kan ibland hitta humor ge dig ett nytt perspektiv på förändring. Om du känner dig lite lättare och mindre stressad, kommer du sannolikt att kunna reagera rationellt och bättre bedöma vad du behöver göra för att klara.
  • Att hitta humor kan också hjälpa dem runt dig klara av förändringen och påminna dig om att som kollegor, är du i det här tillsammans och bör försöka njuta av processen.
  • Bild med titeln Kope med ett hjärtat Steg 6
    6. Bedöma var den här ändringen passar in i den större bilden. När förändringar sker plötsligt på jobbet kan det känna sig så överväldigande att du inte kan noggrant bedöma sin betydelse i ditt liv. När detta händer, försök att påminna dig om dina större mål på jobbet, liksom det som är mest viktigt för dig utanför jobbet. Din stress om förändring är verkligen giltig, men det kan tyckas mindre och mer hanteras när du sätter det i perspektiv och bedömer dess betydelse i den större bilden.
  • Om du till exempel arbetar med reklam och din klient har inte varit nöjd med ditt arbete, kan din chef besluta att ta dig av kontot. Du kommer sannolikt att bli besviken på tiden, men försök att titta på detta som ett tillfälle att arbeta på ett nytt konto som kan passas bättre för dina talanger och intressen. Denna förändring kan i slutändan låta dig visa upp dina färdigheter, vilket kan leda till en kampanj eller löneupphöjning.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande