Hur man anpassar sig till förändringar i en affärsmiljö

I näringslivet är förändring oundvikligt. Några förändringar är små och lätta att anpassa sig till, medan andra är stora och är svårare att bearbeta. Oavsett vilken typ av förändring som kommer upp, måste du lära dig hur du förväntar dig och ramar hur du tänker på dem. Genom att reframing din tankegång om förändring är positiv och genom att förstå omfattningen av förändringen kan du anpassa sig till det på ett mer omtänksamt sätt. I en affärsmiljö kan du undersöka förändringen och ta reda på hur det kan påverka ditt arbete. Du kan också tala med dina medarbetare och förstå hur det kan påverka din arbetsplats.

Steg

Metod 1 av 3:
Välja en positiv tankegång
  1. Bild med titeln Anpassa till förändringar i en affärsmiljö Steg 1
1. Bedöm din nuvarande tankegång om förändringen. I början av denna process måste du fullt ut förstå dina nuvarande tankar om förändringen. Du kan vara upphetsad, tveksam, arg, rädd, orolig eller ambivalent mot förändringen. Du kan ha flera känslor eller motstridiga tankar om förändringen och är osäker på hur du kommer att reagera när förändringen är implementerad. Ta några timmar att tänka på den förändring som inrättas och skriv ner dina tankar.
  • Till exempel kan ledningen medföra en ny policy om övertidslön. Tänk på hur det kommer att påverka dig. Arbetar du ofta övertid? Lita du på de extra pengar eller är det ett incitament för dig att arbeta längre timmar? Eller den nya politiken kanske inte påverkar dig alls.
  • Många tycker att det är till hjälp att skriva sina tankar ner som de reflekterar.
  • Bild med titeln Anpassa till förändringar i en affärsmiljö Steg 2
    2. Acceptera att förändringen är oundviklig i affärer. Ändring är bunden att hända, speciellt om du arbetar i ett fält som snabbt växer och anpassar, som teknik.Du kanske älskar hur din affärsmiljö är just nu, och en förändring kan känna sig som ett slag mot ditt självförtroende. Du bör dock rama hur du tänker på den här förändringen som ett tillfälle att förbättra din karriär och att genomföra nya förfaranden i ditt dagliga arbete.
  • Det kommer att finnas teknik och rutiner som blir föråldrade och är inte längre relevanta för arbetsplatsen. Du kanske måste lära dig hur du använder en ny typ av dator eller program, eftersom den gamla har blivit föråldrad.
  • Bild med titeln Anpassa till förändringar i en affärsmiljö Steg 3
    3. Reflektera över hur du har hanterat tidigare förändringar. Du har svarat på förändringar i det förflutna, även om de inte var på din nuvarande arbetsplats eller karriär. Tänk på vad den förändringen var och hur du reagerade på det. Till exempel kan du ha varit tvungen att byta kontor med en kollega som du ogillar. Blev du upprörd om förändringen och klagade på ledningen? Eller diskuterade du förändringen med din chef och träna en lösning? Tänk på hur du har svarat på förändring i det förflutna hjälper dig att förutse hur du kommer att reagera på den här aktuella förändringen.
  • Det kan vara till hjälp att prata med någon som är nära dig, som en make eller bästa vän, och fråga dem om hur du hanterar förändring. Detta kan ge värdefulla insikter när du börjar närma dig den nya utmaningen.
  • Bild med titeln Anpassa till förändringar i en affärsmiljö Steg 4
    4. Ta ansvar för ditt svar på förändring. Oavsett om du har reagerat dåligt eller positivt att förändra tidigare, måste du ta ansvar för ditt svar. Förståligt är vissa förändringar mycket svårare att klara av än andra. Vissa har djupa effekter på det sätt som vi lever våra liv, och de kan presentera andra oförutsedda utmaningar. Men du kan styra din känslomässiga reaktion på förändring.
  • Tänk på om det fanns en utlösare för ditt svar. Du kan fråga dig själv om du motstod en liten förändring på jobbet, eftersom du var stressad om ditt hemliv, eller om du blev arg på en ny politik var det något annat som störde dig. Förstå dessa triggers kan hjälpa dig att ta ägande av dina svar på förändringar.
  • Bild med titeln Anpassa till förändringar i en affärsmiljö Steg 5
    5. Anta en positiv attityd. Din attityd och tankegång kommer att rama hur du svarar på förändringen och om du kan anpassa dig till den på din arbetsplats. Tänk på hur du har svarat på förändringar i det förflutna och inser att en positiv attityd kan förbättra dina framtida svar. I detta skede kan ändringen eller kanske inte ha genomförts i affärsmiljön. Om det inte redan har genomförts är det här din tid att närma sig förändringen på ett positivt sätt. Om det redan har blivit en ny policy eller mandat, kommer din positiva attityd att reflektera sig i hur du införlivar förändringen i dina arbetsvanor.
  • Till exempel kan din arbetsplats nu kräva olika uppsättningar av blanketter som en del av nya föreskrifter. Snarare än att tänka på dessa former som slöseri med din tid, eller något som du ska rädda, tvätta dina tankar. Tänk på dessa nya formulär som ett sätt att dokumentera din arbetsplatsproduktivitet, och att de tillåter ledningen att effektivt övervaka affärsverksamheten.
  • Bild med titeln Anpassa till förändringar i en affärsmiljö Steg 6
    6. Håll dig ansvarig för att anpassa sig till den nya ändringen. Huruvida förändringen redan har trätt i kraft, eller om den fortfarande är i framtiden, kan du hålla dig själv ansvarig för hur du svarar på det. Det är bra att tänka på denna ansvarsskyldighet i förhållande till tiden. Förändringen kan vara djup och kommer att förändra din arbetsplats avsevärt, eller det kan vara en mindre förändring som kommer att ha mindre effekt.
  • Tänk på och skriv ner vad du vill ha ditt svar att vara mot förändringen. Du bör inkludera hur länge det tar dig att anpassa sig helt till förändringen. Till exempel kan en stor politisk förändring ta några veckor att fullt ut genomföra. Du bör ge dig tid att anpassa sig till policyn, men håll dig själv ansvarig för att följa igenom på ditt mål.
  • Metod 2 av 3:
    Bedömning av förändringens inverkan
    1. Bild med titeln Anpassa till förändringar i en affärsmiljö Steg 7
    1. Förutse hur denna förändring kan påverka ditt nuvarande arbete. För att anpassa sig till en förändring i en affärsmiljö måste du kunna förutse hur förändringen påverkar dig, ditt arbete och arbetsplatsens miljö. Effekten kan sträcka sig från mycket liten till mycket stor. Effekten beror på omfånget av förändringen, vilka typer av justeringar du måste göra, och hur snabbt förändringen kommer att genomföras. Förutse hur denna förändring kommer att påverka dig hjälper dig att hantera dina förväntningar och att anpassa sig effektivt.
    • Det kan inte vara mycket att du måste ändra. Vissa förändringar på arbetsplatsen kommer att påverka dig mer än andra. Andra ändringar kommer att kräva att du gör inkrementella justeringar över tiden för att helt anpassa sig.Till exempel kan en förändring av lönepolitiken inte påverka dig om du arbetar i försäljning.
  • Bild med titeln Anpassa till förändringar i en affärsmiljö Steg 8
    2. Forskning Policyn, om det behövs.I näringslivet kräver vissa förändringar företag och lag att genomgå stora översyn. Dessa policyer kan ändra hur företaget hanterar kunder, påverkar försäljningen eller ändrar organisationens ledning. Du kanske eller behöver inte undersöka policyn för att fullt ut förstå det. Det kan vara mycket användbart att undersöka den förändring som din organisation kommer att göra för att se om andra företag har gjort liknande förändringar. Till exempel kan förändringen vara i förvaltningsstilar och strukturen i ditt verkställande lag. Du kan söka online för andra företag som har gjort samma förändring för att se hur de svarade på det.
  • Medan situationer alltid är olika, ser hur liknande förändringar har påverkat företag är ett bra sätt att förstå hur ditt företag kan svara. Det kan också hjälpa dig att förstå omfattningen av förändringen.
  • Bild med titeln Anpassa till förändringar i en affärsmiljö Steg 9
    3. Prata med din chef eller till ledningen. Helst kommer din ledning att ha öppna kommunikationslinjer och vara mottaglig för att höra frågor och bekymmer om den nya förändringen som görs. Du bör prata med din chef eller handledare om du har frågor om förändringen, särskilt om vilka slags ändringar som du kommer att göra det individuellt och dess inverkan.
  • Du kan till exempel säga, "John, jag har tittat på den nya politiken om att fylla försäkringsanspråk. Jag vill se till att jag fullt ut förstår det innan det träder i kraft. Kan du berätta lite mer om hur påståenden utvärderas?"
  • Bild med titeln Anpassa till förändringar i en affärsmiljö Steg 10
    4. Prata med dina medarbetare om hur de anpassar sig. Om du arbetar i en affärsmiljö där andra medlemmar i ditt lag måste anpassa sig till samma förändring, kan du prata med dem om de steg som de tar. De kan ha förslag att erbjuda dig hur du kan anpassa dig till förändringen. Du kan fråga dem hur de har anpassat och om de kämpar med det och kan använda stöd.
  • Undvik att skvallra eller prata negativt om förändringen och de personer som föreslog eller implementerade det. Du vill att din tankegång ska vara positiv, annars kan du kämpa för att anpassa sig till förändringen.
  • Metod 3 av 3:
    Skapa ett arbetslivsbalans
    1. Bild med titeln Anpassa till förändringar i en affärsmiljö Steg 11
    1. Ta en semester. Hantera ändringar på arbetsplatsen kan vara stressande. Det kan vara till hjälp att ta en ledig dag, eller några dagar, att spendera tid hemma och slappna av. Ta reda på om du har några betalade lediga dagar och dra nytta av dem. Stora förändringar på arbetsplatsen kan orsaka mycket stress, och ta lite tid kan hjälpa dig att återhämta sig från stressen och känna dig själv igen.
    • Om du inte kan ta en verklig semester, bör du ta korta pauser under din arbetsdag för att minska möjligheten att du blir utbränd. Ta en fem minuters paus från ditt skrivbord för att göra dig en kopp kaffe, att gå runt på kontoret, eller att gå ut för ett frisk luft.
  • Bild med titeln Anpassa till förändringar i en affärsmiljö Steg 12
    2. Bygg friska relationer med dina medarbetare. Vänskap både i och utanför jobbet är mycket hjälpsamma för att minska stressen. Eftersom du spenderar en betydande tid varje dag med dina medarbetare, är det bra att bygga starka och friska relationer med folket där. Dessa relationer bör ha gränser men - du borde inte prata om saker som är olämpliga på arbetsplatsen och dina vänskapar ska aldrig distrahera från ditt verkliga arbete.
  • Bild med titeln Anpassa till förändringar i en affärsmiljö Steg 13
    3. Fastställa gränser. Ditt arbete är en mycket viktig del av ditt liv, men det borde inte vara hela ditt liv. Det är orimligt att förvänta dig att du kan ringa i 24 timmar varje dag. Ställa in gränser mellan ditt arbete och hemliv, som inte kontrollerar din e-post efter 6:00 eller inte tar telefonsamtal på helgen, kan hjälpa dig att komprimera ditt arbete och hålla de två separata.
  • Dessa gränser kan bidra till att begränsa den mängd stress som denna förändring kan ha på ditt liv. Din anpassning till förändringar på arbetsplatsen ska inte påverka ditt hemliv.
  • Bild med titeln Anpassa till förändringar i en affärsmiljö Steg 14
    4. Be om stöd när du behöver det. Anpassning till förändring kan vara svårt och det kan bära på dig, speciellt när förändringen är stor och påverkar många olika delar av ditt arbete. Detta kan känna sig överväldigande ibland, och du kan känna att du inte är utrustad för att hantera den. Även om det kan vara svårt att erkänna att du behöver hjälp, kan stöd från andra människor vara till stor hjälp.
  • Prata med din handledare om du kämpar med att göra övergången och se om de har några rekommendationer om anpassning som kan hjälpa dig. Du kan också prata med någon som är nära dig i ditt personliga liv för att se om de har ett yttre perspektiv på din situation.
  • Tips

    Ta din tid när du tänker på förändringen. Du borde ge dig så mycket tid som du behöver för att absorbera den.
  • När du pratar om förändringen, använd positivt språk.
  • Varningar

    Undvik att klaga på förändringen till andra, särskilt medarbetare. Detta kommer att reflektera dåligt på dig som anställd.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande