Hur man hanterar en dålig chef

En av de främsta anledningarna att arbetarna blir olyckliga på jobbet är dålig förvaltning. En dålig chef kan göra en bra arbetsmiljö till en obekväm och olycklig arbetsplats. De har möjlighet att tilldela goda eller dåliga uppgifter, och i slutändan att skjuta oss. Denna makt obalans är varför ett bra förhållande med din chef är så viktigt. Du är inte maktlös att tyst acceptera en dålig chef och ha ett ansvar att tala upp i ett försök att ändra situationen. Men du måste erkänna att vissa chefer är avsiktligt dåliga eftersom de får förmåner som de har rätt till och du kan ses som ett hot, i vilket fall du måste veta hur man försvarar dig själv. Om du vill veta hur man hanterar en dålig chef och för att förbättra din arbetsmiljö, se steg 1 för att komma igång.

Steg

Del 1 av 3:
Förbättra ditt arbetsförhållande
  1. Bild med titeln Deal med en dålig chef Steg 1
1. Tala högre. Om du kämpar för ha ett bra förhållande med din chef, då borde du inte stew i tystnad. Att prata med din chef om de problem du har i lugnt, artigt, och professionellt sätt kan hjälpa dig att arbeta tillsammans för att lösa dem. Naturligtvis kan den typ av relation du har och den typ av person som din chef kan påverka hur du närmar dig din konversation, men i allmänhet, säger du något och försöker förbättra förhållandet är överlägset att bli arg och frustrerad och inte kunna få Ditt arbete gjort.
  • Du skulle bli förvånad över hur många chefer har ingen aning om att de människor de hanterar känner sig förbises, arg, frustrerad eller som om de får blandade signaler. När du röstar dina bekymmer med din chef, så kommer han eller hon att vara tacksam att du sa något.
  • Om du aldrig säger något till din chef om det, så är det nästan inga chanser att ditt arbetsförhållande eller din arbetsmiljö kommer att förbättras. Att säga något är obehagligt, men det blir värt det på lång sikt.
  • Du bör noga planera vad du säger, fråga din chef för att ställa en tid att prata och bli beredd med bevis och exempel på tider när du var frustrerad med din situation.
  • Bild med titeln Deal med en dålig chef Steg 2
    2. Arbeta med din chef, inte mot honom eller henne. Även om det kan må bra att undergräva din chef eller göra honom eller henne se dum eller inkompetent, är det mycket bättre att hjälpa din chef att se bättre ut och att uppnå mål som är bra för dig och företaget. Om du spenderar din tid att göra din chef att se inkompetent vid möten eller sabotera dina chefs ansträngningar för att få arbete, så ska du bara förgifta ditt förhållande och din arbetsmiljö. I stället för att göra saker fungera för dig själv, försök att hjälpa din chef att uppnå mål och allt kommer att springa mer smidigt.
  • Visst, det sista du kanske vill göra är att arbeta med någon du inte verkligen respekterar allt så mycket. Men det här är mycket bättre än att ständigt vara i strid med någon du jobbar med.
  • Bild med titeln Deal med en dålig chef Steg 3
    3. Håll reda på alla dina interaktioner. Även om du dokumenterar alla irriterande eller hemska saker som din chef har gjort för dig kanske inte låter som det bästa sättet att spendera din tid, bör du börja göra det när du känner att situationen har blivit ur hand. Håll alla dina negativa e-postkorrespondenser, spara noteringar som visar att din chef ger blandade meddelanden, och bara gör vad du kan för att dokumentera alla problem du har haft i ditt professionella förhållande. Detta är tillrådligt av två skäl:
  • En, om du och din chef diskuterar ditt problematiska förhållande och din chef verkar som om han eller hon inte vet vad du pratar om, då har du något att peka på som bevis. Om din chef bara hör att du får blandade meddelanden är det mindre effektivt än att visa honom eller hennes två e-postmeddelanden med helt olika meddelanden.
  • Om din chef är typen för att få falska anklagelser mot dig, dokumentera alla dina interaktioner, eller till och med att ha din kommunikation framför andra, kan hjälpa dig att ställa in skivan rakt.
  • Bild med titeln Deal med en dålig chef Steg 4
    4. Inte dålig mun din chef till dina medarbetare. Att säga negativa saker om din chef till dina medarbetare kommer bara att bränna elden i bästa fall eller få dig i trubbel i värsta fall. Även om du kan känna dig frestad att ventilera om din chefs ledningsstil, borde du hålla dina negativa känslor för dig själv. Att ha dina medarbetare gå med i att klaga på din chef kommer inte att göra problemet, och om den felaktiga medarbetare fångar ord av vad du säger, kan det komma tillbaka till din chef på ett mycket obehagligt sätt.
  • Du bör särskilt undvika att säga något negativt om din chef till dina överordnade. Detta hjälper inte ditt rykte. Kom ihåg att du vill se ut som den behagliga personen som följer med alla, inte som vevet som alltid klagar över alla på kontoret.
  • Bild med titeln Deal med en dålig chef Steg 5
    5. Förutse problem innan de händer. Ett annat sätt att förbättra ditt förhållande med din chef till är att se upp för framtida problem och försöka få dem att gå förbi innan något blåser upp. Tänk på det som att förutse tantrumet av ett barn: Om du hör din chef börjar fume på andra sidan korridoren, har du bättre förberett något att säga för att lugna honom, eller har hittat ett sätt att hålla sig ur situationen. Om du känner din chef ganska bra, då borde du känna de typer av saker som ställde honom eller henne av, och du skulle vara bättre om du kom med en spelplan innan saker exploderade.
  • Om du vet att en kollega kommer att introducera ett stort problem på kontoret vid ett möte, kan du prata med din chef om problemet i förväg så att han eller hon känner sig beredd.
  • Om du vet att din chef är i ett felaktigt humör när det regnar och han är fast i trafik, var beredd på några goda nyheter när han eller hon går i dörren.
  • Bild med titeln Deal med en dålig chef Steg 6
    6. Arbeta runt dina chefs svagheter. Visst, det kan vara frestande att utnyttja dina chefs svagheter, men det kommer inte att få dig väldigt långt i ditt företag eller din arbetsmiljö. I stället arbetar du med att hjälpa din chef att motverka sina svagheter så att allt går mer effektivt och med mindre konflikt. Om din chef är kroniskt sent till möten, erbjuda att sparka av nästa möte för honom eller henne. Om din chef är oorganiserad, erbjuda att få nästa rapport i form innan du måste presentera det för dina kunder. Leta efter platser där du verkligen kan hjälpa din chef och hoppa på möjligheten.
  • Om du hjälper din chef att få saker i ordning, måste ditt förhållande förbättra. Din chef kan till och med vara tacksam för det.
  • Bild med titeln Deal med en dålig chef Steg 7
    7. Beröm din chef när han eller hon får det rätt. Många chefer får aldrig beröm eftersom det på något sätt är felaktigt trodde att beröm endast skulle flöda från chefer till anställda. Du kan vara nervös för att närma sig din chef för att ge råd, men bra chefer är verkligen tacksamma för konstruktiv, användbar feedback och kommer att uppskatta något tillfälle de får lära sig att göra ett bättre jobb. Men var försiktig så att du inte smickrar en dålig chef, för det kommer inte att få dig någonstans.
  • Din chef kommer att bli imponerad till ditt försök att göra honom eller henne känna sig mer positiv om hans eller hennes hanteringsstil och allt kommer att springa smidigare.
  • Del 2 av 3:
    Ha den rätta tankegången
    1. Bild med titeln Deal med en dålig chef Steg 8
    1. Tänk på att det finns en skillnad mellan ett dåligt förhållande och en dålig chef. En dålig chef är en som avsiktligt betyder eller oetiskt och är inte mottaglig för att hantera dig på ett ärligt och öppet sätt. Ett dåligt förhållande är en oförmåga att kommunicera eller arbeta tillsammans för att uppnå ömsesidigt fördelaktiga mål. När du närmar dig din situation med din chef, bör du fokusera på förhållandet istället för personen. Detta hjälper dig att hålla dig coola och att hitta ett produktivt sätt att ta itu med situationen.
  • Bild med titeln Deal med en dålig chef Steg 9
    2. Se till att du agerar rätt. Innan du går och skyller din chef för alla problem i ditt förhållande, bör du fråga dig själv huruvida det finns aspekter av din egen prestanda som kan förbättras. Du kan känna att du agerar perfekt, men du bör se till att du faktiskt möter de mål du skulle träffas, dra din vikt med projekt och kommunicerar effektivt. Fråga dig själv om det finns något du kan göra för att förbättra ditt eget beteende, och om det kan leda till några av de problem du har med din chef.
  • Naturligtvis är din chef verkligen helt orimlig och det finns inget du kan göra för att förbättra hur han eller hon behandlar dig. Men det är bättre att ha dina baser täckta, bara i fallet.
  • Bild med titeln Deal med en dålig chef Steg 10
    3. Förlora inte din humor. En hälsosam dos av humor kan hjälpa dig att närma dig ditt förhållande med din chef och att inte ta det hela alltför allvarligt. Även om det kanske inte är något roligt om konflikt på arbetsplatsen, måste du ta ett steg tillbaka och påminna dig om att, i slutet av dagen, är ditt arbete inte hela ditt liv och att du har gott om meningsfulla relationer och utanför intressen förutom arbetsplatsen som ger ditt liv mening. Nästa gång din chef frustrerar eller bara är vanligt irriterar dig, lär dig att skratta om det, borsta det och inte att ta det så darn allvarligt hela tiden.
  • Självklart, om din chef är rättvist offensiv, diskriminerande, eller agerar löjligt ute av linjen, så är det inget roligt om det. Men att lära sig att skratta av några av de mår vardagliga irriterande kan hjälpa dig att förbättra din attityd om ditt förhållande.
  • Bild med titeln Deal med en dålig chef Steg 11
    4. Var professionell hela tiden. Även om du kan bli frestad att fördriva din chef, att agera barnslig, att dyka upp sent för att arbeta bara utom trots, eller till och med att göra något så dumt som att stjäla din chefs häftapparat, kommer dessa antics inte att få dig någonstans. Även om du upptäcker att din chef är barnslig eller omogen, bör du inte stanna ner till hans eller hennes nivå och behålla din professionella natur hela tiden - trots allt måste du komma ihåg att du är på jobbet, inte har en barrawl eller tugga ut din vän via telefon. Arbeta för att behålla din lugna och värdighet, så att din chef blir den som ser oprofessionell om du har en konflikt.
  • Om du agerar oprofessionellt, kommer det att reflektera dåligt på dig och dina framtidsutsikter på ditt företag. Du vill inte att de andra människor du arbetar med för att tro att du är barnslig bara för att din chef driver dig galen.
  • Bild med titeln Deal med en dålig chef Steg 12
    5. Kämpa inte eld med eld. Om du och din chef har en altercation, kan det må bra att börja kämpa tillbaka med hårda ord eller missbrukande språk, men bara tillfälligt. Även om din chef blåser upp på dig, bör du undvika att använda offensivt språk, vara aggressivt, göra personliga attacker, eller göra något annat som du kanske vill göra för att få lite av den frustrationen av bröstet. Även om det kan må bra på kort sikt, på lång sikt, kommer du bara att skada ditt förhållande vidare och också inkriminera dig själv. Du vill gå ut ur att ta den höga vägen, inte vara implicerad i din chefs antics.
  • Om du känner dig så arg att du kanske säger något som du ångrar, ursäkta dig och kom tillbaka när du känner dig redo att prata igen.
  • Bild med titeln Deal med en dålig chef Steg 13
    6. Fokusera på problemet istället för din chef. Om du fokuserar på din chef istället för problemet, så är du skyldig att bli frustrerad och göra saker personliga. I stället för att bli arg på din chef för att vara oorganiserad, förvirrande eller avlägsen, bör du arbeta med att ta itu med problemet på jobbet, oavsett om det är att du har problem med att driva effektiva möten eller att det är svårt för dina medarbetare att arbeta tillsammans på ett projekt eftersom du är Boss ger dig blandade signaler. Se hur du kan ta itu med detta problem både genom att arbeta med din chef och arbeta bortsett från honom.
  • Titta på problemet på jobbet istället för det potentiellt frustrerande beteendet hos din chef kommer att göra dina handlingar för att förbättra din situation mer produktiv. Om du fokuserar mer på hur din chef agerar, är du skyldig att göra saker personliga.
  • Del 3 av 3:
    Vidta åtgärder
    1. Bild med titeln Deal med en dålig chef Steg 14
    1. Prata med din handledare. Om problemet verkligen har blivit ur hand, kan din bästa satsning vara att prata med din chefs handledare eller någon högre upp i företaget. Om du har försökt allt eller bara trodde det genom och insåg att det inte finns något annat du kan göra, kan din bästa satsning helt enkelt vara att ta problemet till nästa nivå. Prata med din handledare om problemet. Klargöra att du verkligen skulle vilja göra saker på ditt företag, men att du inte har kunnat arbeta med din chef. Var så lugn och professionell som möjligt, även om du är upprörd.
    • Fokusera på produktivitet, inte känslor. Klaga inte på hur din chef är meningsfull eller oförskämd, men fokuserar på arbetsrelaterade aspekter av jobbet, som det faktum att din brist på kommunikation gör det svårt att få arbete gjort.
    • Gör inte dålig mun din chef till din handledare. Vara så snäll som möjligt samtidigt som du uttrycker dina bekymmer. Säg inte att din chef är galen eller helt galen - istället, prata om hur din chef har varit lite oflexibel eller har förändrat mål mycket. Du vill inte sluta säga något som gör att du ser ut som det är svårt för dig att hålla dig cool eller att komma överens med andra.
  • Bild med titeln Deal med en dålig chef Steg 15
    2. Hitta en annan mentor inom ditt företag. Din chef behöver inte vara allt och sluta alla när du kommer in på jobbet. Om du vill stanna på jobbet men vet att du har ett svårt förhållande med din chef, så kan du vara bättre att försöka hitta någon annan på företaget som är trevligt att arbeta med och som har mycket att lära dig, så Att du kan fokusera på andra positiva relationer. Om du har jobbat med någon som du verkligen beundrar, se om du kan hitta ett sätt att spendera mer tid med den personen och att lära dig mer från honom eller henne - det kommer att leda dig att få en mer positiv arbetslivserfarenhet.
  • Om du och personen är vänlig och kooperativ, kanske kan han eller hon kasta lite ljus på strategier för att bäst arbeta med din chef. Du behöver inte dålig mun din chef för att få lite inblick i hur man kommer att närma sig ditt förhållande med honom. Personen kan erbjuda några värdefulla insikt om detta, särskilt om han eller hon har varit på företaget längre än dig.
  • Bild med titeln Deal med en dålig chef Steg 16
    3. Be om att överföras till en annan avdelning. Ett annat sätt du kan hantera en dålig chef, när du inser att du bara inte kan arbeta tillsammans, är att helt enkelt be om att överföras till en annan avdelning i ditt företag. Om du vill bo på företaget men har bestämt att du helt enkelt inte kan arbeta med din chef, kan din bästa satsning vara att prata med din handledare om att hitta en bättre passform för dig inom företaget. Du kan börja en ny med ett bättre samarbete med en mer förståelse chef.
  • Om du har fungerat bra med andra tidigare och helt enkelt har funnit det omöjligt att arbeta med den här chefen, så kommer det inte att reflektera dåligt på dig. Faktum är att du blir mycket bättre för att ta initiativ till att förbättra din situation.
  • Bild med titeln Deal med en dålig chef Steg 17
    4. Vidta åtgärder om du känner att du har diskriminerats. Om så är fallet för dig är det viktigt att du konsulterar EEOC (gratis) eller en anställningsadvokat (mot avgift) om du tror att du har diskriminerats och du är i en skyddad klass. Vissa konflikter innebär oenighet om vad som är lagligt. Whistle blowers som rapporterar överträdelser kan ha rättsliga skydd, och kan överväga att höja sina bekymmer utanför den normala kommandokedjan.
  • Om konflikten härrör från ett bedrägeri för att få pengar från regeringen, kan visselpipare behöva följa särskilda förfaranden för att skydda sina rättigheter. Den falska påståenden kräver att visselpipslarna med ursprunglig kunskap om sådant bedrägeri är den första som lämnar in deras påstående och avstå från offentliggörande av viss information om deras påstående.
  • Bild med titeln Deal med en dålig chef Steg 18
    5. Överväga om det är värt det för dig att lämna. Om din situation med din chef har blivit så dålig att du inte kan se en väg ut ur det utan att lämna företaget, måste du göra lite själ som söker för att räkna ut det rätta att göra. Om din arbetssituation skadar din hälsa, din självkänsla och ditt allmänna välbefinnande, och det finns inget sätt att överföras eller förbättra situationen, så kan det vara dags att klocka ut. Men kom ihåg att det kan vara ganska utmanande att hitta ett jobb, särskilt i dagens ekonomi, och att du bör överväga om det är värt det för dig att starta sökningen igen.
  • Naturligtvis kan du göra vad många människor gör när de är missnöjda på jobbet: börja ansöka om andra jobb medan du fortfarande är på ditt nuvarande jobb. Detta kommer att göra dig till en mer önskvärd kandidat eftersom du redan är anställd, och det ger dig en känsla av vad marknaden där ute är.
  • Men om din situation på jobbet är verkligen oacceptabel, kan du inte göra några ursäkter om arbetsmarknaden för att tvinga dig att stanna. Du vet var din brytpunkt är.
  • Bild med titeln Deal med en dålig chef Steg 19
    6. Gör din forskning innan du byter jobb. Vissa människor är så ivriga att lämna sina nuvarande arbetssituationer att de är desperata att ta det allra nästa jobbet som ger dem ett erbjudande. Men innan du går och gör det här steget, bör du prata med andra människor i företaget, prata med din framtida chef, och göra din forskning för att se till att du inte släpper ut en hemsk arbetssituation för en som är lika illa. Även om du kan vara ivrig att lämna, kommer det inte att gynna dig att börja en situation som inte är bättre än den du flydde.
  • När du accepterar ett nytt jobb erbjudande, bör du göra det med att ha några dåliga känslor i din tarm om din framtida chef. När du väl har fått det här valet kommer du att vara på väg att ha ett produktivt och hälsosamt arbetsliv.
  • Varningar

    Alla juridiska påståenden har tidsgränser, och vissa är överraskande korta.Tidsgränsen för miljöflöjtblåsare för att lämna ett klagomål mot vedergällning är bara trettio (30) dagar.Vissa offentliga medarbetare har tidsgränser så korta som tio (10) dagar.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande