Hur man hanterar arbetsplatsen mobbning och trakasserier

Arbetsplats mobbning avser något upprepat, avsiktligt beteende riktat mot en anställd som är avsedd att försämra, förnedra, skämma bort eller på annat sätt undergräva deras prestanda. Det kan komma från kollegor, handledare eller ledning, och är ett verkligt problem för arbetstagare på alla nivåer. Det är inget skämt. Genom att lära känna igen och ta itu med mobbning av arbetsplatsen kan du hjälpa till att skapa en hälsosammare, mer produktiv miljö för dig själv och dina kollegor. Fortsätt läsa efter hoppet för att lära dig mer.

Steg

Del 1 av 4:
Förstå arbetsplatsen mobbning
  1. Bild med titeln Deal med arbetsplats mobbning och trakasserier Steg 1
1. Lär dig vad en mobbning är och vad en mobbning gör. Precis som deras omogna lilla bröder och systrar på skolgården, använder arbetsplatsen bullies samma verktyg för hot och manipulation för att ta dig ner. Att lära känna igen sitt beteende är det första steget i att stoppa det och komma tillbaka till jobbet i en bekväm miljö.
  • En mobbning får njutning från att plåga andra. Du kanske inte alltid kommer överens med alla på jobbet, men det betyder inte att du har en mobbning på dina händer mer än du är en mobbning själv. Skilja mellan de två genom att erkänna detta drag - verkar den här personen göra särskild ansträngning med att röra med dig, trippla dig eller ta dig ner? Verkar de njuta av det? Om svaret är ja, det kan föreslå en mobbning.
  • Bullies har ofta djupt psykologiska problem relaterade till kontroll. Vet att ditt mobbning har mindre att göra med din prestation och din personlighet och mer att göra med mobbens osäkerheter.
  • Bild med titeln Deal med arbetsplats mobbning och trakasserier Steg 2
    2. Erkänna mobbningsbeteenden. Titta på de säkra tecknen på en mobbning som betyder mer än ett enkelt missförstånd eller personlig meningsskiljaktighet. Arbetsplats mobbning kan innehålla:
  • Ropar, oavsett om det är privat, framför kollegor, eller framför kunderna
  • Kallelse
  • Belittling eller respektlös kommentar
  • Överdriven övervakning, kritisera eller nitpicking någons arbete
  • Överlighåller överbelastning någon med arbete
  • Underminera någons arbete genom att ställa upp dem för att misslyckas
  • Målmedvetet information som behövs för att utföra ett jobb effektivt
  • Aktivt exklusive någon från normal arbetsplats / personal rumssamtal och få någon att känna sig ovälkommen
  • Bild med titeln Deal med arbetsplats mobbning och trakasserier Steg 3
    3. Var uppmärksam på tecken utanför jobbet som föreslår att du är offer för mobbning.Du kan lida av mobbning om du lider hemma på följande sätt:
  • Du har problem med att sova eller kämpa med illamående och kräkningar eftersom du är rädd för att gå till jobbet
  • Din familj blir frustrerad på grund av hur mycket du pratar och obsessar om arbetsproblem
  • Du spenderar dagar utan att oroa dig för att gå tillbaka till jobbet
  • Din läkare märker hälsoproblem som blodtryck och andra stressproblem
  • Du känner dig skyldig att ha provocerat dina arbetsplatsproblem
  • Bild med titeln Deal med arbetsplats mobbning och trakasserier Steg 4
    4. Ignorera inte känslan av att du är mobbad. Om du känner dig oskäligt, eller som om du plockas på en oproportionerlig mängd, kan det vara frestande att komma med ursäkter. "Alla blir behandlade på det här sättet," eller "jag förtjänar det" är vanliga skuldresor som bullies hjälper till att lägga på dig. Falla inte i en fälla av självlösande om du känner att du blir mobbad. Bilda en plan för att stoppa mobbningen och återkräva din arbetsplats.
  • Till skillnad från skolbullar, som tenderar att välja på offer som de identifierar som ensamma eller svaga, väljer arbetsplatsens mobbar vanligtvis på anställda som de anser att det är att hota sin karriär. Om din närvaro gör att någon annan ser tillräckligt illa, känner de behovet av att ta ner dig, ta det som en vriden komplimang. Du är bra på vad du gör. Du vet detta. Låt dem inte förvirra dig.
  • Del 2 av 4:
    Vidta åtgärder
    1. Bild med titeln Deal med arbetsplats mobbning och trakasserier Steg 5
    1. Berätta mobbningen att sluta. Det här är givetvis svårare än det låter, men du kan hålla några enkla gester och uttalanden i åtanke för att ta ut när du känner dig mobbad.
    • Lägg upp händerna, skapa ett hinder mellan dig och din mobbning, som en polis som använder stoppsignalen med handen.
    • Säg något kort som kommunicerar din frustration, som: "Snälla sluta och låt mig arbeta" eller "Sluta prata tack." Detta hjälper dig att stå upp till beteendet och ge dig ammunition för din rapport om beteendet fortsätter.
    • Aldrig eskalera mobbningen. Ropa räknare förolämpningar eller skrika tillbaka kan sluta få dig i trubbel eller göra situationen värre. Använd en lugn, samlad tonröst och berätta för personen att sluta som om du pratade med en hund som tuggar på en slipper.
  • Bild med titeln Deal med arbetsplats mobbning och trakasserier Steg 6
    2. Håll en rekord av alla mobbningsevenemang. Spela in namnet på din plågor och mobbningsmetoden. Spela in specifika tider, datum, platser och namnen på några vittnen till händelserna. Ge och samla så mycket information som möjligt. Att samla dokumentation är det viktigaste och konkreta sättet att få mobbningen att sluta när du tar frågan till dina överordnade eller ett juridiskt team.
  • Även om du inte är säker på att du är mobbad, kan journaling om dina känslor i en dagbok hjälpa dig att få dina känslor ut och ta reda på dig själv vad du kämpar med. Som ett resultat av att skriva ner dina känslor och dina frustrationer kan du bestämma att du inte har en mobbning, eller att du definitivt gör och du måste vidta åtgärder.
  • Bild med titeln Deal med arbetsplats mobbning och trakasserier Steg 7
    3. Få vittnen. Konsultera med dina medarbetare när du känner dig mobbad och se till att de kommer tillbaka dig genom att bekräfta ditt bevis. Få dem att skriva ner det för framtida referens. Välj någon som arbetar samtidigt som du gör, eller som har ett skrivbord nära din.
  • Om mobbning tenderar att hända vid vissa tider eller i synnerhet platser, har ditt vittne kvar i området om du misstänker att du ska bli plågad av din mobbning. Ta med partner i ett möte med en överordnad vem du känner bullies dig. Du har säkerhetskopiering om saker blir fula och du kommer att få bevis för senare.
  • Om du är mobbad är det en bra chans att andra är också. Lag upp och hjälpa varandra att hantera en gemensam fiende.
  • Bild med titeln Deal med arbetsplats mobbning och trakasserier Steg 8
    4. Håll lugnet och vänta ett tag. Se till att du har samlat in ditt bevis och att du är lugn och professionell. Att springa till din chef i trängseln av känslomässig oro kan göra att du verkar whiny, eller som om du överreagerar, när det finns en större fråga till hands. Om du är lugn, kommer du att bli mer formulär, presentera ett bättre fall för dig själv och stå bättre chans att byta din arbetsplats till det bättre.
  • Vänta över natten mellan en mobbning och rapportering av saker till din chef. Om du är mobbad under tiden, eller om du måste vänta ett tag innan du pratar med din chef, gör du bäst för att undvika din mobbning. Förbli lugn och fortsätt på väg. Om du förväntar dig att mobbning kan hända, kommer du att vara beredd när det gör det.
  • Bild med titeln Deal med arbetsplats mobbning och trakasserier Steg 9
    5. Ställ in ett möte med din handledare eller HR-representant. Ta med dina skriftliga bevis, dina vittnen och presentera ditt ärende så lugnt som möjligt. Öva vad du ska säga innan du kommer in och måste säga det. Håll ditt klagomål kort och sött och fyll i eventuella dokumentationspapper som tillhandahålls för dig av dina överordnade.
  • Föreslå inte en åtgärd om inte din chef begär det. Med andra ord är det olämpligt att prata med din chef och säga, "Bruce behöver sparkas för att han bullies mig." Lägg ut ditt ärende så starkt som möjligt och med så mycket inkriminerande bevis som du kan säga, "Jag är frustrerad med detta beteende och jag har slutfört alternativ, så jag trodde du behövde veta." Låt dina överordnade komma till sina egna slutsatser om en handlingsplan.
  • Om din överlägsen är den som mobbar dig, kontakta HR eller kontakta din handledares överordnade. Det är inte armén och det finns ingen "kommandokedja." Prata med någon som kan göra skillnad.
  • Bild med titeln Deal med arbetsplats mobbning och trakasserier Steg 10
    6. Uppföljning. Om mobbningen fortsätter och det fortfarande inte har sorterats ut och ingenting görs för att stoppa det, har du rätt att ta det vidare och gå högre, genom att prata med högre ledning, personal och till och med HR (mänskliga resurser). Fortsätt tills ditt klagomål tas på allvar och situationen är åtgärdad för att du ska kunna arbeta i en välkomnande miljö.
  • Det skulle vara till hjälp att komma med en mängd olika alternativ för att göra situationen bättre för dig. Om din chefs handledare är ovillig att skjuta din chef men erkänner att mobbning har inträffat, är du villig att överföra? Är du villig att arbeta hemifrån? Vad skulle göra situationen "rätt" av dig? Ge några alternativ seriösa tanke om du behöver presentera ett ärende för dig själv.
  • Om du presenterar bevis och inget ändras eller situationen blir värre, kontakta en advokat och överväga rättsliga åtgärder. Ge dem dokumentation och söka rättsliga åtgärder.
  • Del 3 av 4:
    Återhämta sig från mobbning
    1. Bild med titeln Deal med arbetsplats mobbning och trakasserier Steg 11
    1. Göra bättre en prioritet. Du kommer inte vara något bra som en arbetare och du kommer inte vara glad som en person om du inte tar dig tid att återhämta sig från din erfarenhet med mobbning. Ta lite tid och ignorera jobbet ett tag.
    • Om du har presenterat ett bra fall för dig själv, borde du vara en bra kandidat till a betald semester. Hoppa på denna möjlighet.
  • Bild med titeln Deal med arbetsplats mobbning och trakasserier Steg 12
    2. Engagera sig i meningsfull och uppfyllande verksamhet utanför arbetet. Det kallas arbete, inte super-glad-rolig tid, av en anledning. Något jobb, även en på en hälsosam arbetsplats som du tycker om, kan komma till dig efter ett tag och lämna dig i behov av en semester som föryngrar din arbetsetik och din ande. Om du har blivit mobbad och vill börja känna dig bättre, kanske du:
  • Ägna tid till gammal hobbies
  • Läs mer
  • Börja datera
  • Socialisera med vänner och familj
  • Bild med titeln Deal med arbetsplats mobbning och trakasserier Steg 13
    3. Prata med din läkare eller psykiater. Du kanske behöver mer betydande vård än du kan ge dig själv. Terapi eller medicinering kan vara i ordning om du har spenderat en betydande tid i greppet på en arbetsplats mobbning.
  • Bild med titeln Deal med arbetsplats mobbning och trakasserier Steg 14
    4
    Byta jobb. Det kan vara det, även om mobbningen har behandlats, kan du vara mer bekväm att söka nya möjligheter någon annanstans. Behandla hela denna upplevelse som ett tillfälle snarare än ett bakslag. Om du var olycklig på din arbetsplats, kanske utveckla färdigheter i ett nytt yrke, flyttar till ett annat klimat, eller bara överföring till en ny filial kan ge dig en ny utsikt över livet och arbetet.
  • Del 4 av 4:
    Förhindra mobbning som arbetsgivare
    1. Bild med titeln Deal med arbetsplats mobbning och trakasserier Steg 15
    1. Genomföra en mobbning med nolltolerans i ditt företag. Eventuella hälso- och hälsopolitiken behöver involvera anti-mobbningsprotokoll. Se till att detta är täckt och stöds av ledningen och tas allvarligt på alla nivåer i verksamheten.
    • Koppla detta med en öppen dörrpolicy och hålla frekventa orienteringsmöten om mobbning av arbetsplatsen, se till att anställda på alla nivåer är på utseendet för detta beteende.
  • Bild med titeln Deal med arbetsplats mobbning och trakasserier Steg 16
    2. Adress Bullying-beteenden omedelbart. Det är lätt att luta sig tillbaka och hoppas på det bästa, tänker att dina anställda kommer att kunna arbeta ut det bland dem själva. Det kommer inte. Låt inte ett problem fester bland dina anställda om du vill ha en produktiv, hälsosam och effektiv arbetsmiljö.
  • Undersöka alla klagomål på allvar och fullständigt. Även om klagomål verkar komma från alltför känsliga anställda och visa sig vara ett resultat av enkla missförstånd, är de värd att uppmärksamma.
  • Bild med titeln Deal med arbetsplats mobbning och trakasserier Steg 17
    3. Eliminera konkurrensen. Ofta utvecklas mobbning från en känsla av konkurrens på arbetsplatsen, ledande medarbetare som känner sig hotade av andra anställdas färdigheter att försöka ta ner dem eller sabotera sina ansträngningar genom att engagera sig i psykologisk krigföring. Det är en farlig och problematisk arbetsplats dynamisk att låta fester.
  • Arbetsplatsstävling bygger på tron ​​att anställda vill vara bäst och kommer att arbeta hårdare när de belönas för framgångar. Även om det är sant att konkurrensen i vissa affärsmodeller kan öka produktiviteten, ökar det också omsättningen för anställda och kan skapa en fientlig och ovälkommen miljö.
  • Bild med titeln Deal med mobbning och trakasserier Steg 18
    4. Uppmuntra lednings- och personalinteraktion. Ju mer involverade din arbetskraft är på alla nivåer med sig, desto mindre sannolikt är de lägsta arbetstagarna att ta saker i sina egna händer. Tänk på det som Lord of the Flies - Låt inte föräldrarna vara frånvarande från ön, och barnen kommer att vara okej.
  • Prov e-post till medarbetare

    Prov medarbetare dåligt beteende email

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Prov medarbetare oenighets email

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Sample e-post till medarbetare om konflikt

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Prov e-post till HR om konflikt

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    Fortsätt att vara dig själv och fortsätta att känna dig bra om dig själv. Tro inte på skräpet de säger och låt dem inte sluta vara dig.
  • Tro inte mobbning myter som "Pinnar och stenar kan bryta mina ben, men ord kommer aldrig att skada mig!" och andra e.g. "Stora tjejer / pojkar gråter inte." Ord do skada och skära till mycket kärna, och bli mobbad burk minska en person till tårar och sorg.
  • Ta aldrig ut vad en mobbning säger att personligen gör det, kommer det bara att skada dig självkänsla.
  • Retaliate-det kan kasta saker ur hand och du kan sluta bli skylld istället för mobbningen.
  • En mobbning kan förhöra offret med massor av "polisintervju" eller "granskningsstil". Förhör kan göra ett offer vara rädd för att öppna och det kan få dem att känna sig som den dåliga istället för mobbningen / trakasseriet och det kan få dem att känna sig oroliga, defensiva och mer ensamma.
  • Var försiktig med skadliga skvaller och ovänliga anmärkningar som är klädda som skämt eller skämtar. Om det gör ont på dina känslor gör det ont i dina känslor.
  • Håll en dagbok för alla mobbningsevenemang och behåll bevis som e-post och arbetsinstruktioner för att säkerhetskopiera dina påståenden.
  • För otäcka kommentarer sa till dig - det bästa att göra är att inte säga något och gå bort, eller bara använda svar på ett ord för att visa att du inte är intresserad av mobbningens / bullies nonsens.
  • Tänk på reaktionen. Om det eskalerar, se till att du har ett vittne för eventuella framtida åtgärder du kan ta. Mest av allt du sätter den här personen om omedelbart meddelande om att du inte kommer att behandlas på det här sättet och kommer inte under några omständigheter att acceptera sådant beteende.
  • Fortsätt att tala upp. Kom ihåg att du inte är ensam.
  • Om saker är riktigt dåliga, var inte rädda för att gå till din läkare och ta ledig tid eller ha någon årlig ledighet.
  • Kom ihåg att du inte berättar om berättelser när du rapporterar mobbning-du och alla andra har rätt att vara säker, glad behandlad rättvist och fritt från någon form av mobbning.Fortsätt att prata tills någon lyssnar på dig och tar dig allvarligt.
  • En mobbad person kan känna sig mycket ensam, och effekterna kan vara länge, även för livet.
  • Var beredd att behöva gå utanför företagets och HR-avdelningens förfarande och söka rättshjälp.
  • Du kan ge den mobba att om åtgärderna inte stannar har du inget alternativ att eskalera det till ledningen för resolutioner, eftersom trakasserierna gör din anställning oacceptabel.
  • Om du är offer för mobbningsmiljö, speciellt om du alltid är ett offer, mittstadiet av retande cirkel, det är också bäst om du utvärderar dig från tid till annan. Fråga dig själv varför gör de det här för mig, vad är mitt fel. Samla alla de negativa orden som de säger om dig, men det kommer bara att tortyr ditt sinne, bara ett ord bara som verkligen skadar dig, dra ner din persona, ett ord som många kastar mot dig. Kan det vara de trodde att du är en ensam, någon som inte kan komma överens. De misstänkte din blyghet som avskild. Då är det dags att du preparerade dig själv, var vänlig från tid till annan, lär dig att komma överens med sin konversation. Men om du tror att det verkligen finns ett överlägsenhetskomplex med dessa människor, hitta någon eller2 person som har samma intressen eller passion som du. Det är viktigt på arbetsplatsen som du verkligen har en vän, minst en. Eftersom vanligtvis loners och solistpersoner alltid offer för mobbning. Var bara säker och alltid älska dig själv. Om du vill att många människor ska njuta av ditt företag är den enda personen som borde njuta av ditt eget företag.
  • Om mobbningen försöker bereda dig, eller till och med sprickor otäcka skämt på dig, är det bästa botemedlet att spela in samtalen via mobilinspelare. Den bästa lösningen är att helt ignorera dem, om du fortsätter att ignorera honom / henne genom att inte uppmärksamma dem och agera som om du inte känner någonting, kan det upphäva dem och så småningom kan de sluta störa om du inte kan få din uppmärksamhet.
  • Varningar

    Eventuella former av fysiskt och psykiskt missbruk bör behandlas som allvarliga hot mot din hälsa och välbefinnande. Rapportera dem på en gång och söka juridisk rådgivning om det behövs.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande