Hur man frågar en chef för nödresa

Oavsett om det finns ett burströr i ditt hem eller en medicinsk nödsituation, kan du behöva ta ledig tid när du tar upp situationen. Medan du pratar med din chef kan du lägga till mer stress, många gånger kommer de att förstå och låta dig ledigt. Om du har chansen, försök att nå ut till dem personligen eller via telefon så att du kan prata med dem direkt. Om du inte har tid att se eller ringa dem, skriv ett mail till dem så snart som möjligt för att låta dem veta.

Steg

Metod 1 av 2:
Adressera din chef personligenStöd WikiHow och gå till annonsen
  1. Bild med titeln Fråga en chef för nödresa steg 1
1. Kontrollera ditt företags ledighetspolicy för att se vad som är täckt. Titta i frånvaro och lämna delen av företaget eller anställd manual för att se vad som utgör en nödsituation. Många gånger kan du ta av om du har en medicinsk nödsituation eller död i familjen, en olycka i hemmet, eller ett sjukt barn behöver du ta hand om. Kontrollera om det finns ett visst antal dagar du får ta för varje typ av nödsituation.
  • Om nödsituationen kräver brådskande vård kan du hoppa över det här och prata med din chef om situationen omedelbart.
  • Lämna kan betalas eller obetald beroende på den situation du upplever och hur mycket ledighet du har använt under resten av året.
  • Om ditt företag inte har en avdelning för ledighet eller personal, prata direkt till din chef.
  • Bild med titeln Fråga en chef för nödresa steg 2
    2. Beskriv den nödsituation som behöver din uppmärksamhet åt din chef. Dra din chef åt sidan eller ring dem så snart du kan och förklara vad som hände. Behåll en artig ton medan du pratar med dem så att de är mer benägna att empati med dig. Ge dem så många detaljer som du är bekväm förklara så att de förstår brådskande situationen.
  • Till exempel kan du säga, "I morse hade min far en hjärtinfarkt och är i kritiskt skick, så jag måste vara där för att övervaka honom och hjälpa till att stödja min mamma."
  • Som ett annat exempel kan du säga, "ringde min dotters skola och sa att hon behöver komma hem från skolan. Min fru reser, och jag måste gå ut och ta hand om henne."
  • Du behöver inte berätta för din chef en fullständig medicinsk diagnos om det finns en olycka eller medicinsk nödsituation.
  • Bild med titeln Fråga en chef för nödsituation Steg 3
    3. Berätta för din chef när du förväntar dig att återvända till jobbet. Försök att ge din bästa uppskattning när du kommer tillbaka. Använd ordet "preliminärt" eller frasen "planen till" om det finns komplikationer. Om det är en mindre nödsituation, som att plocka upp någon efter en olycka eller släppa av ett barn på daghem, försök att komma tillbaka inom dagen. För ett allvarligare skick, till exempel en medicinsk nödsituation, låt dem veta hur många dagar du behöver av.
  • Till exempel kan du säga, "Jag planerar att lämna idag till lunch, och jag kan preliminärt komma tillbaka till jobbet om 2 dagar, 4 februari. Skulle det vara bra?"
  • Om du inte vet hur länge du kommer att vara ute från jobbet, ge din chef en tid där du kommer att kontakta dem igen så att du ytterligare kan förklara situationen.
  • Bild med titeln Fråga en chef för nödsituation Steg 4
    4. Hjälp att delegera ditt arbetsansvar till andra anställda. Be andra anställda du jobbar med för att se om de kan täcka dina skift eller uppgifter medan du är borta. Försök erbjuda att ta ett framtida skift från dem i utbyte mot dem som arbetar under din. Se till att arbetstagaren vet vad du vanligtvis slutför så att de inte glömmer något medan du är borta.
  • Din chef kan också tilldela andra anställda till dina uppgifter.
  • Till exempel kan du säga, "Jag kan prata med Denise och Otto för att hjälpa till att täcka mitt pappersarbete och samtal medan jag är borta."
  • Om du vet att du måste lämna oväntat i framtiden, som om din partner är gravid och de går in i arbetet, planerar med andra anställda några veckor i förväg så att de kan fortsätta arbeta med dina uppgifter medan du är borta.
  • Dricks: Om du kan erbjuda att arbeta på distans så kan du fortfarande slutföra några av dina uppgifter medan du är borta.

  • Bild med titeln Fråga en chef för nödresa steg 5
    5. Skicka en uppföljnings-e-post som återställer detaljerna i din ledighet. Sätta "nödresa" eller något liknande i ämnesraden. Nämn anledningen att du lämnar, hur länge du förväntar dig att vara borta, och någon annan information som du diskuterade med din chef i kroppen. Tacka dem i slutet av e-postmeddelandet och be dem att nå ut om de behöver någon annan information.
  • Att skicka ett e-postmeddelande skyddar dig också om din chef säger att du lämnade utan någon varning.
  • Din chef kan be dig att skicka e-postmeddelandet till ditt företags HR-avdelning också.
  • Bild med titeln Fråga en chef för nödresa steg 6
    6. Få verifiering av nödsituationen om din chef begär en. Din chef kan be om verifiering om nödsituationen drar dig ur jobbet för att du inte utnyttjar dem. Fråga någon som är involverad i nödsituationen för en kopia av ett officiellt dokument, till exempel en olycksrapport, doktorsanteckning eller ett dödsintyg. Ge kopian till din chef eller maila den till dem så snart som möjligt.
  • Behovet av verifiering beror på din arbetsplats. Kontrollera medarbetarhandboken för att hitta de fullständiga detaljerna om vad som krävs.
  • Metod 2 av 2:
    Skriva en nödsituation E-postStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Fråga en chef för nödsituation Steg 7
    1. Kontrollera ditt företags ledighet för att se om de har några speciella former. Läs igenom medarbetarhandboken eller kontakta ditt företags HR-avdelning för att ta reda på vad som omfattas av nödresa. Kontrollera om det finns några onlineformulär eller pappersarbete du behöver fil innan du tar ledigheten. Följ ditt företags policy i sin helhet, annars kan du komma i trubbel på jobbet.
    • Lämna policyer varierar beroende på företag, så se alltid upp dem innan du skickar ett mail till din chef.
    • Om ditt företag inte har en HR-avdelning eller lämna policy, prata direkt till din chef för att ta reda på det.
  • Bild med titeln Fråga en chef för nödresa steg 8
    2. Förklara nödsituationen och varför du behöver vara där. Starta ditt mail med ett kort stycke som diskuterar vad som har hänt och som var inblandat. Ge så många detaljer som du är bekväm med att hjälpa din chef att förstå svårighetsgraden av situationen. Kortfattat prata om vad du ska göra under din semester så att din chef ser att du inte utnyttjar dem.
  • Till exempel kan du skriva, "I morse var jag informerad om att min farfar gick bort under natten. Jag måste hjälpa till med att stödja min mamma och göra förberedelser för begravningen under de närmaste dagarna."
  • Bild med titeln Fråga en chef för nödsituation Steg 9
    3. Inkludera start och beräknat slutdatum för din ledighet. Skriv start- och slutdatum i slutet av första stycket eller början av den andra. Nämna det datum eller tiden du planerar att lämna för att ta itu med nödsituationen. När du tar upp slutdatumet, använd frasen "preliminärt" eller "förhoppningsvis" så du har lite flexibilitet när du behöver återvända.
  • Till exempel kan du skriva, "Jag planerar att börja min ledighet imorgon den 5 februari, och jag kommer att preliminärt återvända till jobbet på måndag 10 februari."
  • Bild med titeln Fråga en chef för nödresa steg 10
    4. Lägg till din kontaktinformation för andra för att nå dig medan du är borta. Skriv ner ditt telefonnummer eller en e-postadress där din chef eller medarbetare kan nå dig om det finns en nödsituation. Låt dem veta att du inte kommer att övervaka regelbundna samtal och e-postmeddelanden, och bara svara om de är brådskande.
  • Till exempel kan du inkludera, "Om det finns en allvarlig fråga eller ett nödsituation, kan du nå mig på (555) 555-0123 eller exempel @ gmail.com. Jag kommer att försöka komma tillbaka till dig så snart som möjligt."
  • Bildbeteckningen Fråga en chef för nödresa Steg 11
    5. Skicka in e-postmeddelandet till din chef och HR-avdelningen. Fäst filerna för eventuella ytterligare formulär du fyllde på för företaget. Skicka din chef och HR-avdelningen e-postmeddelandet så att de kan granska semesterförfrågan. Vanligtvis svarar de så snart som möjligt så du vet om din ledighet har godkänts.
  • Beroende på företaget och nödsituationen kan du få betald eller obetald ledighet.
  • Din chef kan skicka in e-postmeddelandet till HR-avdelningen så att du inte behöver.
  • Dricks: Korrekturläsa ditt e-postmeddelande innan du skickar det för att säkerställa att allt ser korrekt ut och underhåller en professionell ton.

  • Bilden med titeln Fråga en chef för nödresa steg 12
    6. Håll kontakten med din chef för att uppdatera dem på situationen. Ring din chef med några uppdateringar om situationen så de vet när du kommer tillbaka. Berätta för dem om du förväntar dig att vara tillbaka förr eller senare än ditt beräknade datum så att de kan planera i enlighet därmed. Om du inte kan ringa dem, skicka dem ett mail istället så att de är uppdaterade.
  • Bild med titeln Fråga en chef för nödresa steg 13
    7. Ge nödverifiering om din chef kräver det. Be om en kopia av en doktors notering, olycka eller polisrapport, eller ett dödsintyg beroende på den nödläge du hanterar. Fäst kopian till ett mail och vidarebefordra den till din chef och HR-avdelningen så att de båda har informationen.
  • Företag kräver vanligtvis verifiering om du dras ut ur jobbet i mer än några dagar i taget.
  • Ditt företag kan ha en godkänd förteckning över verifiering, så kolla anställningshandboken för att se vad som krävs.
  • Tips

    Om du kan hantera nödsituationen under samma dag, försök återvända till jobbet för resten av ditt skifte för att visa din chef som du är pålitlig.

    Varningar

    Försök inte utnyttja med hjälp av nödlöv.
  • Din anställningsort får endast täcka nödsituation för vissa situationer eller de kan ha fastställt tid beroende på nödsituationen. Kontrollera anställd eller företagsmanual för att se vad de täcker.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande