Hur man skapar en positiv arbetsmiljö

Att upprätthålla en säker, positiv miljö är avgörande för någon verksamhetsort. Om du är ansvarig för att ställa in din arbetsplatss ton, finns det gott om sätt att du kan hålla personalen glad och förlovad. Främja en stödjande, lagfokuserad företagskultur, kommunicera öppet och tydligt, och känner alltid igen dina anställdas hårda arbete. Boosting moral kan öka produktiviteten och dra nytta av bottenlinjen, så att förbättra ditt lags livskvalitet kommer att vara väl värt din insats!

Steg

Metod 1 av 3:
Skapa en stödjande företagskultur
  1. Bild med titeln Skapa ett positivt arbetsmiljö Steg 1
1. Göra personalens arbete / livsbalans översta prioritet. Om du är chef, visa din personal empati och flexibilitet, speciellt när det blir svårt. Låt dem veta att de kan komma till dig om saker blir hektiska och att du jobbar med dem för att hitta en lösning.
  • Till exempel, om en anställds barn har influensa, låt dem fungera hemifrån i några dagar så att de kan ta hand om sin lilla. Om deras förälder är sjuk och de behöver gå ut ur staden, hjälpa dem att dela upp sin arbetsbelastning bland resten av personalen.
  • När anställda vet att deras chef och medarbetare har ryggen, bryr de sig mer om sitt jobb. Dessutom är en glad, engagerad personal mer produktiv, så en moral boost kan förbättra din bottenlinje.
  • Bild med titeln Skapa ett positivt arbetsmiljö Steg 2
    2. Ge möjligheter till lågnivå social interaktion. Håll roliga händelser utanför jobbet regelbundet, till exempel veckovisa spelkvällar eller ett årligt företag picknick. Anställda kan också organisera sociala evenemang på egen hand, till exempel en månatlig bokklubb.
  • Dessutom planera firandet på kontoret för födelsedagar, kampanjer och andra speciella evenemang.
  • Vänliga relationer bland personalen kan främja lagarbete, ökning av engagemang och förbättra arbetsmiljön. Om någon är på en hård plats, är en kollega mer sannolikt att hjälpa dem om de har byggt ett vänligt band.
  • Bild med titeln Skapa en positiv arbetsmiljö Steg 3
    3. Skapa kanaler för personalen att erbjuda varandra Kudos. Se till att anställda har möjlighet att offentligt uttrycka uppskattning för varandra och uppmuntra dem att göra det ofta. Ställ in ett Kudos Forum på ditt företags server eller posta en fysisk anslagstavla på kontoret. När någon på personal gör ett bra jobb eller hjälper till med en kollega, posta kudos eller tack notera.
  • Du kan också börja med personalmöten genom att erkänna människor som har gått upp nyligen.
  • Att uttrycka tacksamhet för någons hårda arbete berättar för dem, "du är viktig, vad du gör är meningsfullt, och jag värdesätter dig."När människor känner sig värda, är de mer benägna att vara stolta över sitt arbete och utföra på sitt bästa.
  • Bild med titeln Skapa ett positivt arbetsmiljö Steg 4
    4. Håll vanlig personalövergripande och en-till-en-incheckningar. Samla laget för månatliga möten för att uppdatera dem på företagsnyheter, erkänna prestationer och be om feedback. Dessutom, träffa med anställda en-mot-en minst en gång i kvartalet (var tredje månad eller så) för att granska deras prestanda och bedöma moral.

    Provdialog: Under möten, fråga, "Hur nöjd är du med din position? Hur känner du dig om ditt arbete / livsbalans? Finns det några förändringar som du skulle vilja se?"

  • Bild med titeln Skapa en positiv arbetsmiljö Steg 5
    5. Upprätthålla en öppen dörrpolitik bland handledare. Göra det klart att någon på personal kan ge ett problem till dig eller en annan handledare när som helst. När någon kommer till dig, lyssna på dem noggrant och svara med snabb, lämplig åtgärd. Dessutom, se till att anställda förstår de korrekta kanalerna för att diskutera allvarliga problem, till exempel säkerhet eller genomföra överträdelser.
  • Till exempel, om en anställd har ett förslag om omarrangering av möbler i brytrummet, bör de bara nämna det för en handledare eller kontorschef. För en mer pressande fråga, som ett trakasserier, bör de gå till avdelningen HR (Human Resources).
  • Metod 2 av 3:
    Etablering av tydlig, konsekvent politik
    1. Bild med titeln Skapa en positiv arbetsmiljö Steg 6
    1. Begära politik som återspeglar företagets kärnvärden. Se till att laget förstår vad företaget står för och hur det sätter dessa värden i praktiken. Till exempel, om hållbarhet är ett kärnvärde, inleda ett återvinningsprogram, använd förnybara energikällor och material och uppmuntra praxis som sänker ditt lags koldioxidavtryck, som carpooling.
    • Att begå positiva kärnvärden hjälper till att ge medarbetarna en känsla av syfte. Tänk på att helt enkelt namnge värden i ett uppdragsförklaring eller marknadsföringsmaterial är inte tillräckligt. Nyckeln sätter faktiskt dessa policyer i praktiken.
  • Bild med titeln Skapa ett positivt arbetsmiljö Steg 7
    2. Utveckla klart beteende och säkerhetspolicy. Om det inte redan finns, skapa en handbok för anställda som definierar bolagets regler och föreskrifter. Hålla i åtanke konsistens är en viktig del av verkställande regler och upprätthålla moral. Om du inte kommunicerar och verkställer tydliga, konsekventa regler, kommer laget inte att veta vilket beteende som är acceptabelt och vad som korsar linjen.
  • Inkludera företagets policy om närvaro och tardiness, löner och förmåner, klädkod, digital integritet, mobbning och trakasserier.
  • Vidare, var noga med att skissera förfaranden för inlämning av klagomål och disciplinära standarder i händelse av en uppförandefråga.
  • Bild med titeln Skapa ett positivt arbetsmiljö Steg 8
    3. Ge ett säkert, anonymt system för rapporteringsproblem. Kommunicera tydligt de korrekta kanalerna för arkivering av klagomål. Som en tumregel ska anställda rapportera problem med HR-avdelningen och har möjlighet att lämna in ett klagomål anonymt. HR bör då dokumentera klagomålet skriftligen och ta upp snabba åtgärder för att lösa problemet.

    Variation: Om det inte finns någon HR-avdelning, bör en anställd prata med sin direkta handledare eller, om den personen är problemet, till deras handledares chef.

  • Bild med titeln Skapa en positiv arbetsmiljö Steg 9
    4
    Svara på problem med objektivitet, empati och respekt. I händelse av en uppföringsfråga, undvik att göra antaganden eller aggressivt eskalera situationen. Använd istället en konversationsmodell för att få fakta från båda sidor av konflikten. Visa att du respekterar alla berörda parter och kommer med en rättvis, jämnalad lösning.
  • Till exempel, om det finns en konflikt mellan 2 anställda, träffa varje självständigt. Säg, "Tack för att du tog dig tid att prata med mig om den här frågan. Kan du berätta för mig de specifika detaljerna i konflikten? Vad är ditt perspektiv på frågan?"
  • Medan objektivitet, empati och respekt är avgörande är det också viktigt att ingripa omedelbart och avgörande om en anställds säkerhet är i fara. Om du tillåter en anställd som har trakasserat eller mobbat andra att stanna kvar på personal, kommer arbetsplatsen inte att känna sig trygg.
  • Metod 3 av 3:
    Främja produktivitet
    1. Bild med titeln Skapa en positiv arbetsmiljö Steg 10
    1. Definiera varje lagmedlems roll tydligt. Ge alla på personal med en tydlig arbetsbeskrivning och se till att de förstår sina specifika uppgifter. Hålla fast vid dessa definitioner, och försök att inte tilldela uppgifter som inte är i arbetstagarens arbetsbeskrivning.

    Dricks: Anställda som utför det bästa belönas ofta med en större arbetsbelastning. Ingen borde behöva städa upp någon annans röra! Gör ditt bästa för att dela ansvar jämnt istället för att lägga större vikt på axlarna i dina bästa artister.

  • Bild med titeln Skapa en positiv arbetsmiljö Steg 11
    2. Erbjuda pågående Träning och professionella utvecklingsmöjligheter. Se till att nya anställningar vet exakt hur man utför sina uppgifter effektivt. Tilldela senior anställda att mentorera dem och, beroende på ditt område, ge dem minst 3 till 6 månader för att acklimatisera. Förutom att inrätta nya anställningar för framgång, erbjuda löpande utbildningsmöjligheter för att hjälpa fler erfarna anställda att utveckla sina färdigheter.
  • Till exempel, ta med en expert på den programvara ditt företag använder för att förklara en ny uppdatering till programmet. Om du till exempel kör en restaurang, hålla regelbundna smakprov för att förbättra din personalens mat- och dryckes kunskap.
  • Bild med titeln Skapa en positiv arbetsmiljö Steg 12
    3. Ge din personal så mycket autonomi som möjligt. Ingen gillar att vara mikromanaged, så låt dina lagmedlemmar komplettera uppgifterna på sina egna villkor så mycket som möjligt. Om du tränar ditt lag och underhåller hög moral kan du lita på att de kommer att uppfylla sitt ansvar utan ständig övervakning.
  • Ställa in riktlinjer och tidsfrister är en sak, men ständigt tittar över dina lags axlar är inte bra för moral. Din arbetsplats blir mycket lyckligare och mer produktiv om dina anställda känner att du litar på dem.
  • Bild med titeln Skapa ett positivt arbetsmiljö Steg 13
    4. Upprätta tydliga prestationsmål och belöningar. Ange specifika riktmärken och identifiera incitament för att uppnå dessa mål. När en medlem i laget uppnår ett mål, var noga med att känna igen sitt hårda arbete offentligt.
  • Till exempel kan du belöna varje månads toppförsäljare med ett presentkort och ge dem Kudos i ett företagsövergripande onlineforum eller bulletinbräda.
  • Tydliga mål kan hjälpa ditt lag att förstå vad som förväntas av dem, incitament kan uppmuntra produktivitet, och det offentliga beröm visar anställda som du känner igen sitt hårda arbete.
  • Tips

    Att främja lagarbete, Ge korrekt kommunikationskanaler, Inklusive konferenssamtal, grupptexter och e-postmeddelanden, hårddiskartiklar och videoklippstjänster.
  • Det är klokt att ha en advokat granska din anställningshandbok för att säkerställa att du följer arbetslagar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande