Hur man frågar att arbeta hemifrån

Telecommuting är ett bra sätt att skära ner på stress. Du kan vara mer produktiv hemma och skära ner på din pendlingstid samtidigt. Men din chef kan fortfarande behöva några övertygande att det är lämpligt för dig och din position. Innan du pratar med din chef, analysera ditt jobb, med fokus på hur bra du kan göra ditt jobb hemma. Skapa sedan ett formellt förslag att ta till din chef. Efter konversationen, vidta åtgärder för att bevisa att du kan hantera ansvaret.

Steg

Del 1 av 3:
Analysera ditt jobbs lämplighet för att arbeta hemifrån
  1. Bild med titeln Skriv ett biografiskt skiss steg 8
1. Lista hur du spenderar din tid. Gör en detaljerad lista över vad du gör varje dag, inklusive den tid du är i telefon, när du mailar, och den tid du spenderar med klienter. Du kan till och med gälla dig själv för ett par dagar för att se hur mycket tid du spenderar på varje uppgift varje dag.
  • Det kan bidra till att markera en procentandel för varje uppgift. Du kan ta i genomsnitt över en vecka, speciellt om du inte gör samma uppgifter varje dag.
  • Till exempel, kanske du spenderar femtio procent av din tid på telefonen, trettio procent av din tid som arbetar med rapporter och kalkylblad, tio procent på e-post och tio procent i möten.
  • Bild med titeln Skriv ett biografiskt skiss steg 9
    2. Dela upp uppgifterna. Bestäm vilka uppgifter som skulle vara lättare att göra hemma, liksom vilket skulle vara svårare. Vissa uppgifter kan vara lika hemma och på kontoret. Sedan, kom med lösningar för att göra de uppgifter som är svårare hemma enklare.
  • Till exempel, om ett problem samarbetar med medarbetare, hitta bra programvara som fortfarande kan tillåta dig att enkelt samarbeta.
  • Bild med titeln avgå graciöst steg 16
    3. Kom med exempel på hur du har visat ansvar. En annan punkt som kan stärka ditt ärende är att föra i exempel från det förflutna av hur ansvariga du är. Goda exempel är att vara i tid, saknas inte för många dagar av arbete och träffar dina tidsfrister. Dessutom kan alla projekt som du visade självinitiativ på att vara till hjälp att ta upp.
  • Bild med titeln övertyga din chef för att låta dig arbeta hemifrån steg 1bullet1
    4. Bestäm om du har temperament. Inte alla har rätt temperament för att arbeta hemifrån. Om du trivs på att vara runt människor, kanske det inte är rätt för dig. På samma sätt, arbetar du från hemmet du måste skapa din egen struktur, som vissa människor har svårt med. Du kan bestämma att du inte kommer att fungera bra hemifrån.
  • Del 2 av 3:
    Föreslå att arbeta hemifrån till din chef
    1. Bild med titeln Förbered en kraft av advokat steg 12
    1. Skapa ett formellt förslag. Ett formellt förslag visar att du tar ditt jobb på allvar. Skriv upp den information du har samlat om ditt jobb. Inkludera information om vilka dagar du vill arbeta hemifrån, hur du kommer att vara tillgänglig för din chef och medarbetare, och hur du planerar att kompensera för alla uppgifter som är svårare hemma. Också notera hur du planerar att arbeta på samma sätt (eller liknande) timmar hemifrån.
    • När du går för att prata med din chef, har du förslaget i hand. Du kan säga, "Jag skulle vilja prata med dig om möjligheten till telekommunikation. Jag har skrivit ett förslag om hur jag tror att det kommer att fungera." Då kan du lägga ut grunderna i ditt förslag.
  • Bild med titeln övertyga din chef för att låta dig arbeta hemifrån Steg 4Bullet1
    2. Fokusera på hur produktivt du kan vara. För det mesta kommer din chef inte att bry sig om hur man arbetar hemifrån kommer att göra dig lyckligare. Även om de bryr sig, bryr de sig mer om hur produktivt du kan vara hemma. Gör det till en punkt som visar din chef som du tror att du faktiskt kan vara mer produktiv hemma, bort från distrakten av medarbetare.
  • Till exempel kan du säga, "Jag vet att en av dina bekymmer kommer att vara produktivitet. Men jag tror faktiskt att jag kommer att vara mer produktiv hemma. Ibland på kontoret är bullret en distraktion. Hemma, det kommer inte att vara ett problem, och jag kan fokusera mer effektivt på mitt arbete."
  • Bild med titeln Skriv ett biografiskt skiss steg 10
    3. Adressera dina chefs bekymmer. Din chef kommer sannolikt att ha några frågor, särskilt om du är en av de första anställda som föreslår telekommuting. Ta dig tid att räkna ut lösningar för varje problem. Det är bäst att tänka igenom så många lösningar som möjligt innan du pratar med din chef.
  • Till exempel, om din chef är orolig för ansvarsskyldighet, erbjuder ett sätt att behålla ansvarighet genom att ha veckovisa möten över videochatt eller till och med på kontoret. Du kan också erbjuda att skriva upp veckovisa rapporter.
  • Prata med tekniskt stöd för att du kan ha samma säkerhetsnivå som kontoret har, vilket kommer att sätta din chef mer tillfreds.
  • Diskutera några speciella boenden, till exempel att skapa en VPN och om du måste få en arbetsdator för hem (om du inte redan har en).
  • Bild med titeln Få makt av advokat Steg 10
    4. Få det skriftligt. Det är bäst om du kan få avtalet skriftligen. På det sättet, om du får en ny chef, har du fortfarande ett avtal med företaget att arbeta hemifrån. Även en uppsättning e-postmeddelanden kommer att göra i en nypa.
  • Bild med titeln avgå graciöst steg 19
    5. Acceptera a "Nej." Om din chef slutar säga "Nej," acceptera det och planera att återkomma idén i framtiden. Att bli upprörd eller sulking kommer inte att hjälpa ditt fall någon. Om du bevisar att du är en hård arbetare som kan hantera ansvar, är din chef mer sannolikt att vara lindrig i framtiden.
  • Del 3 av 3:
    Framåt efter att du har fattat ett beslut
    1. Bild med titeln övertyga din chef för att låta dig arbeta hemifrån Steg 2
    1. Kompromiss. Du kanske inte kan få din chef att komma överens om att låta dig arbeta hemifrån. Du kanske kan svänga en dag eller två veckor på en försöksbasis. Om din chef är ovillig att ge dig heltidsnoden, erbjuda det här som alternativ.
    • Man skulle kunna säga, "Jag förstår att du är tveksam till att jag ska arbeta hemma heltid. Vad sägs om vi försökte en dag eller två veckor på en försöksbasis?"
  • Bild med titeln Skriv ditt kongressrepresentant Steg 17
    2. Visa din chef Du kan göra det. Ett annat alternativ är att använda en sjuk dag för att bevisa att du kan arbeta hemifrån. När du känner dig elak nog att inte gå in i jobbet, fortsätt och ta en sjuk dag. Men spendera dagen med att få så mycket arbete som du kan, bevisa din chef som du kan vara produktiv hemma.
  • Bild med titeln övertyga din chef för att låta dig arbeta hemifrån Steg 3
    3. Vara produktiv. Om du får en försöksperiod är det dags att visa din chef som du kan vara lika produktiv hemma som du är på jobbet, om inte mer produktiv. Få allt ditt arbete gjort före tidsfristerna, till exempel, och försök att öka din produktion över vad du brukade göra på kontoret.
  • Bild med titeln Förbered en kraft av advokat Steg 11
    4. Komma in efter behov. Även om din chef håller med dig kan du fungera hemifrån, kommer du sannolikt fortfarande att visa upp för några möten på kontoret. Stanna i slingan och kom in utan att bli berättad för din chef. Det visar ett initiativ som kommer att hålla din chef glad.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande