Hur lugna nerverna

Du vet känslan: Du är redo att ge ett tal framför en klass, som går på en arbetsintervju eller ett blinddatum för första gången. Du bryter in i en svett och känner sig som hyperventilerande. Förhindra att nerverna får det bästa av dig genom att lära sig att vara avslappnad och återfå din coola.

Steg

Metod 1 av 6:
Lugnar ditt sinne
  1. Bild med titeln Lugna nerver Steg 1
1. Gör en lista över saker som orsakar stress. Identifiera vad som orsakar nerverna att frida. Detta kan hjälpa dig att bättre hantera din stress genom att utveckla strategier. Några av dessa stressorer kommer att vara externa (t.ex. att hantera en hotande tidsfrist på jobbet), medan andra kommer att härröra från (som känslor av otillräcklighet).
  • Bild med titeln Lugn nerver temp_long_list 01 3
    2. Öva mindfulness. Mindfulness kan praktiseras var som helst, när som helst. Det handlar om att sänka sig för att märka din omgivning, engagera dina sinnen och undvika bedömningar. Det handlar om att verkligen uppleva det aktuella ögonblicket, oavsett hur vanligt. Här är några exempel på enkla mindfulness övningar:
  • Välj en blomma och undersöka den. Titta på formerna och färgerna på kronbladet. Lukta doften av blomman. Känna marken under dina fötter och vinden runt ditt ansikte.
  • Ät en måltid med tanke på. Lukta aromen i din måltid. Titta på ångens stigande och virvlande. Känna texturerna i din mat och smaka djupet av smak.
  • Dusch medvetet. Känna temperaturen på vattnet. Lyssna på ljuden Vattnet gör som det träffar golvet. Inhale ångan och känna vattnet tricksle av din rygg.
  • Bild med titeln Lugna nerver Steg 3
    3. Prova meditation. Meditation hjälper till att fokusera dina tankar om det nuvarande ögonblicket utan att oroa sig för det förflutna eller framtiden. Medvetenhet om din andetag och kroppshållning centrerar dig i ögonblicket. Det finns inget "rätt" sätt att meditera, men det finns några grundläggande praxis du kan försöka.
  • Lokalisera en lugn, privat plats att meditera. Var säker på att du kan förmedla oavbruten i minst tio minuter. Absolut tystnad är inte nödvändigt eftersom omgivande ljud (trafik, människor utanför, skällande hundar) är en del av det nuvarande ögonblicket.
  • Hitta en bekväm position att vila. Detta kan sitta eller ligga ner på golvet. Stäng dina ögon eller låt dina ögon blicka mot golvet.
  • Var uppmärksam på andan. Känna att andan fyller dina lungor när du sakta andas in. Tryck ut det ur ditt membran när du andas ut. Försök att räkna andan bakåt från tio till en. När du har nått en, börja på tio igen.
  • Om tankar eller känslor går in i ditt sinne när du mediterar, ta din uppmärksamhet tillbaka till ditt andetag. Fokusera på andan hjälper dig att hålla dig från att bli upptagen på någon tanke.
  • Bild med titeln Lugna nerver Steg 4
    4. Prova en guidad visualiseringsövning. Visualisera dig själv i en bekväm och avkopplande plats, som på en tropisk strand, kan hjälpa lugna nerver och förbättra ditt humör. En enkel teknik, det kan göras någonstans och kräver bara din fantasi. Här är några steg till guidad visualisering:
  • Hitta en bekväm position i en lugn, privat plats. Att stänga dina ögon hjälper dig att blockera din omgivning och fokusera på att skapa ett annat utrymme.
  • Ta några djupa andetag. Börja föreställa dig dig själv i en avkopplande miljö. Detta kan vara en varm strand, en frodig tropisk regnskog, eller en försiktigt rullande äng.
  • Börja lägga till detaljer i din scen. Visualisera en väg genom ängen eller skogen. Vad ser träden ut? Finns det moln på himlen? Kan du känna brisen på din hud? Om du verkligen fördjupa dig i din scen, kommer du att känna all spänning i din kropp - särskilt axlarna, knäna och nacken - börja försvinna.
  • Upprätthålla långsam andning. När du är redo att komma ut ur din visualisering, börja långsamt lyssna på ljudet av rummet och gatan. Öppna dina ögon långsamt.
  • Guidade visualiseringar kan göras med din egen fantasi, men du kan också vända dig till ljudinspelningar, en visualiseringsinstruktör eller ett skript.
  • Metod 2 av 6:
    Lugnar din kropp
    1. Bild med titeln Lugna nerver Steg 5
    1. Lyssna på lite musik. Lugnande klassisk musik eller jazz har visat sig sänka hjärtfrekvensen och blodtrycket och minska stresshormoner. Det finns bevis för att det i terapeutiska situationer kan vara effektivare att få avkoppling än verbala stimuli (vilket är distraherande) eftersom musik behandlas främst i de icke-verbala delarna av våra hjärnor. .
  • Bild med titeln Lugna nerver Steg 6
    2. Använd aromaterapi för att hjälpa dig att slappna av. Aromaterapi använder eteriska oljor som härrör från olika örter, frukter, bark och blommor. Därigenom kan aromaterapi positivt påverka humör och känslor genom att koppla mellan dina olfaktoriska sinnen och det limbiska systemet i din hjärna.
  • Lavendel och citron är två av de mest populära oljorna som används för avkoppling och stressavlastning. Kolla online eller prata med en aromaterapi specialist för att bestämma vilka ytterligare dofter eller blandningar som kan fungera för dig.
  • I en aromaterapeutisk massage placeras den eteriska oljan i "bärarolja" -an unscented eller lätt doftande olja-som är säker för hudansökan. Eftersom massageoljan upphettas genom massagets friktion fyller doften av den essentiella oljan luften.
  • Aromaterapi brännare kan köpas och placeras i vilket rum som helst i huset. Vissa är anslutna till uttag, medan andra passar runt topplamporna. Värmen från lampan släpper ut den lugnande essentiella oljedjupet i rummet.
  • Bild med titeln Lugna nerver Steg 7
    3. Prova yoga. Återställande yoga poserar, som barnets pose eller liket poserar, kan lindra stress genom att bidra till att fokusera på andan och främja total fysisk avkoppling. Kraftpositioner som Eagle Pose hjälper till att lindra stress genom att fokusera utövaren i balans medan du sträcker täta axlar och ryggar.
  • Bild med titeln Lugna nerver Steg 8
    4. Försök att dansa själv eller med en partner. Dans är ett annat bra sätt att släppa dessa endorfiner och lugna dina nerver. Dans har många hälsofördelar, inklusive bättre fysisk kondition och ökat minne (tänk på alla de ballettpositionerna!), men är också värdefull som en social aktivitet. Oavsett om du lär dig i en klass eller dans med en partner, interagerar du socialt, och endorfiner och gott humör tenderar att delas bland sociala dansare.
  • Metod 3 av 6:
    Omdefiniera ditt humör
    1. Bild med titeln Lugna nerver Steg 9
    1. Börja skratta. Ta några minuter att skratta antingen själv eller med andra. Oavsett om det är en kort 2-minuters video av en katt som bär byxor eller en funktionslängd komedi, har skrattar många hälsofördelar:
    • Skratt stimulerar många organ. När vi skrattar tar vi mer syre än vanligt, och det stimulerar hjärtat, lungorna och musklerna.
    • Skrattar ökar positiva tankar, vilket leder till frisläppande av stress- och sjukdomsbekämpande neuropeptider.
    • Skratt själv ökar humör och leder till känslor av förbättrad interpersonell anslutning när de delas med andra.
  • Bild med titeln Lugna nerver Steg 10
    2. Le när du känner dig nervös. När du har negativa eller nervösa känslor är det svårt att stoppa dig från att vända sig i dem. Spricka ett stort leende. Det kan vara falskt först, men tänk på något som verkligen får dig att le och fortsätta arbeta med det. Ett stort stort leende kommer tillfälligt att lura ditt sinne om att tänka mer positivt, vilket hjälper dig ur en ruta.
  • Bild med titeln Lugna nerver Steg 11
    3. Prova makt poserar. Power Posing är ett sätt att hålla din kropp att förmedla tryggt och dominerande kroppsspråk. I sin tur kan detta hjälpa till att göra ditt humör mer avslappnad och självsäker.
  • Till exempel, när du talar i ett möte, korsa armarna över bröstet och sitta upp rakt. Om du stänger en affär, visa att du är engagerad genom att stå, luta framåt och vilar dina händer på ett bord medan du tittar på kunden eller annan individ.
  • Metod 4 av 6:
    Lätta dina bekymmer
    1. Bild med titeln Lugna nerver Steg 12
    1. Var beredd och organiserad. Att gå in i en arbetsintervju eller ett offentligt talande engagemang kan vara en stressig tid. Det blir mer stressigt om du är oförberedd och vet inte exakt vad du ska säga. Tillbringa lite tid att skriva ut ditt tal eller skriva ner svar på typiska intervjufrågor.
    • Få dig organiserad innan du går på en intervju eller ger ett tal. Vet var du har satt ditt CV och var redo att lämna ut det till anställningschefen.
  • Bild med titeln Lugna nerver Steg 13
    2. Prata positivt mot dig själv. Ge dig själv en förtroende för att bekräfta dina förmågor. Säg till dig själv, "Jag kan göra det här."Berätta själv att du är självsäker, intressant och engagerande. Att ge positiv förstärkning till dig själv kommer också att bidra till att blockera negativa tankar som bidrar till ökade nerver.
  • Bild med titeln Lugna nerver Steg 14
    3. Rusa inte. Ge dig själv tillräckligt med tid för att komma till en intervju eller till en ny skola hjälper till att lugna dina nerver. Planera din rutt och förutse eventuella förseningar. Lämna några minuter tidigare än du tror att du behöver, så att du inte rusar i i sista minuten med svett som dränerar din panna.
  • Bild med titeln Lugna nerver Steg 15
    4. Visa förtroende. När du är i en högspänningssituation kan du enkelt falla byte mot nerver och börja fråga dig själv. Genom att se säker, kan du lura andra - och själv - att känna dig mer självsäker.
  • Om du känner dina händer skaka, försök att spänna dina lårmuskler. Detta hjälper till att omdirigerar energi bort från dina händer.
  • Bild med titeln Lugna nerver Steg 16
    5. Var inte rädd för att vara sårbar. Särskilt i allmänhetens talande vill publiken höra din mänskliga sida. Relatera något av ditt tal till dina egna sårbarheter. Detta gör dig mer releable till publiken.
  • Bild med titeln Lugna nerver Steg 17
    6. Känna din publik. Att vara förberedd för rätt publik är en nyckel till lugnande nerver i ett jobbintervju eller tal. När din publik förstår vad du pratar om, svarar de mer positivt, vilket minskar din nervositet.
  • Gör lite forskning på din publik så att du vet vad de skulle vilja höra. Ta till exempel vem du kommer att intervjua med och vad deras positioner är.
  • Bild med titeln Lugna nerver Steg 18
    7. Håll saker i perspektiv. Ja, intervjun, tal eller tävling är viktigt för dig. Men det är troligt inte den enda arbetsintervjuen du någonsin har. Ta ner stressnivån genom att sätta saker i perspektiv.
  • Fret inte för mycket över misstag som du gör. Alla gör misstag, speciellt om de är nya på något. Om inget annat kommer dessa misstag att lära sig möjligheter för dig.
  • Om du inte får jobbet, överväga intervjun en övning, och försök igen på en annan intervju.
  • Metod 5 av 6:
    Lugnande genom anslutning
    1. Bild med titeln Lugna nerver Steg 19
    1. Ring en vän. Pratar om vad som stör dig eller orsakar dig stress kan hjälpa till att ge problemet i perspektiv. Att få feedback från en vän eller älskad kan också normalisera problemet, vilket gör att du känner dig mindre ensam. Var noga med att välja rätt person att prata med - om din stress kommer från ett familjeproblem, kanske prata med en nära, betrodd vän istället.
  • Bild med titeln Lugna nerver Steg 20
    2. Kram ett husdjur. Att bara leka med din hund eller katt kan höja nivåer av serotonin och dopamin-nervkemikalier som höjer humör och skapa känslor av eufori. Bara några minuter kan ditt djur sänka ditt blodtryck och hjärtfrekvens.
  • Bild med titeln Lugna nerver Steg 21
    3. Besök en rådgivare. Om dina nerver och stress orsakar ångest eller du har problem med att hantera dina känslor, försök att besöka med en rådgivare att prata om vad som stör dig.
  • Kontrollera med din sjukförsäkring för att se vad som omfattas av din hälsoplan.
  • Metod 6 av 6:
    Ändra dina hälsovanor
    1. Bild med titeln Lugna nerver Steg 22
    1. Träna lite. Går för en körning, gör några hoppa-jacks, och lyfter vikter, alla hjälper till att lindra stress genom att frigöra endorfiner-hjärnkemikalier som lyfter humör, biff upp vår kropps immunsystem och lindra känslor av fysisk smärta. Övning gör det också möjligt för oss att känna att vi har kontroll över vår situation, även om vi kanske inte har kontroll över saker som orsakar oss stress.
  • Bild med titeln Lugna nerver Steg 23
    2. Ät näringsrika livsmedel. Att äta rätt mat kan inte bara få oss att må bra och nöjda, men kan också hjälpa till att höja våra humör. När vi stressar våra kroppar utsöndrar hormoner som påverkar humör. Livsmedel som innehåller vitamin B och folsyra hjälper till att bekämpa stress eftersom dessa mineraler behövs för produktion av serotonin-vår hjärnans glada kemikalie. Försök att äta några av följande superfoods för ett litet humör boost:
  • Blåbär är höga i vitamin C-en stor stress-fighter. Prova dem i en smoothie, ovanpå en del granola, eller ens på egen hand.
  • Gnagning på några råa mandlar kan hjälpa till att få en viss aggression. De är också en rik källa till vitamin B2 och E, som, som vitamin C har visat sig bekämpa fria radikaler som hör samman båda med stress och sjukdom.
  • Asparges är hög i både vitamin B och folsyra. Denna högfibergröna är stor i sallader och pasta, och gör en bra sidorätt helt enkelt ångad med en pressning av citron och streck av salt.
  • Bild med titeln Lugna nerver Steg 24
    3. Drick mycket vatten. Dehydrering kan få din kropp att fungera mindre produktivt, och det kan öka möjligheten till ångest eller till och med panikattacker. Konsumera 9-13 koppar vätskor per dag. Några av denna vätska kan uppnås från frukter och grönsaker med hög vattenhalt.
  • Bild med titeln Lugna nerver Steg 25
    4. Få tillräckligt med vila. Din kropp behöver tid för att återställa sig och tillåta muskler att slappna av. Att få tillräckligt med sömn varje natt kommer att avvärja stress som leder till Jangled Nerver. Försök med 7-8 timmars sömn varje natt.
  • Om du har problem med att sova, försök ta ett varmt bad före sängen eller lyssna på lite lugnande musik.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    De flesta essentiella oljor kräver att de blandas med en bärarolja före exponering för huden. Underlåtenhet att göra det kan leda till en allvarlig allergisk reaktion.
  • Unga barn, gravida och ammande kvinnor, diabetiker, och de med högt blodtryck eller hjärtfrågor bör definitivt konsultera en aromaterapi-specialist före exponering som vissa oljor kan orsaka komplikationer.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande