Hur man frigör ditt sinne

Mental frihet från våra tankar och känslor som hunden är en värdefull skicklighet att utvecklas. Ingenting är lika underbart och befriande som förmågan att sätta sinnet gratis och veta att det inte längre finns några ursäkter för sinnet att bli dominerad med olycka. Vägen till frihet i den här artikeln erbjuder en verktygslåda för färdigheter för att kunna släppa och bygga lycka.

Detta är ett direkt sätt att utveckla det, som kommer från den ädla 8-faldiga vägen för buddhismen. Buddha var källan till samlingen som vi vet det, men dessa faktorer är inte exklusiva så att någon kan träna dem och få nytta av dem, eftersom dessa komponenter är relevanta för oss alla.

Steg

  1. Bild med titeln Gratis ditt sinne Steg 1
1. Var beredd på att detta är en pågående aktivitet. Att frigöra sinnet är en riktigt en kontinuerlig handling som kräver rätt förståelse, rätt tanke, rätt tal, rätt handling, rätt ansträngning, rätt försörjning, rätt mindfulness och rätt koncentration. Detta är känt som den åtta viktiga vägen och ordet "rätt" används som en term för att beteckna skicklig eller fördelaktig. Läs igenom listan enligt följande och överväga sätt Du kan tillämpa dem på egen livsstil samt fall från din egen erfarenhet där de kan vara till nytta.
  • Det är ungefär som ett recept, med de rätta ingredienserna får du det önskade resultatet, men när mixen är fel eller saknar viktiga delar gör det aldrig märket. Många av ingredienserna stödjer både och interagerar med andra delar som stöder varandra för att göra det färdiga målet.
  • En annan viktig punkt att överväga är helt enkelt att det finns rätt ansträngning, genom att bläddra i det innebär att det finns en felaktighet. Det betyder helt enkelt att ansträngning, mindfulness, koncentration (etc) på egen hand är inte tillräckligt. Buddhas biografi visade att han övar de 8 komponenterna i olika former, kombinationer och stilar över tiden, men endast när ansökan var rätt fungerade de tillsammans för att ge en lösning.
  • Bild med titeln Gratis ditt sinne Steg 2
    2. Tänk på den första av de 8 och hur du kan tillämpa den - "Rätt förståelse". Detta utforskar och förstår djupt de 4 ädeliska sanningarna av buddhismen, men i huvudsak är rätt förståelse att utveckla medvetenheten om att allt förändras. Det beror på att de ändras utan vårt samtycke kan vi inte i slutändan bero på dem, förvänta dem att de är perfekta eller att ge oss varaktig lycka.
  • Rätt förståelse förstår också vikten av att vara en dygdig person, som övar mental utveckling och utveckla visdom, eftersom dessa tre aspekter inte bara utgör den 8 vikta vägen, men också bygga och stödja varandra.
  • Bild med titeln Gratis ditt sinne Steg 3
    3. Börja med att ansöka "Rätt tanke" där du kan. Rätt tanke är uppmuntrande tankar om goodwill, förståelse och icke-girighet, samtidigt som man överger girighet, hat och utsikt, övertygelser och illamående. Rätt tanke behöver rätt förståelse för att existera, eftersom det inte finns någon grund för att veta skillnaden mellan skickliga och oskaddiga tankekedjor.
  • I praktisk mening de fyra "gudomliga aboder" goodwill, medkänsla, Värdering och jämlikhet (eller acceptans) är bra för att balansera sinnet. Kunskapen om de fyra ädla sanningarna kan tyckas göra livet torrt, sterilt och olyckligt, där dygd som ett stöd och tillämpa de gudomliga abodesna kommer inte bara att motverka olyckliga känslor, men skapa lycka och välbefinnande. I praktiken när du känner cravings, överväga uppskattning av vad du redan har, när du känner dig olycklig, titta på medkänsla. Det är användningen av motsatser som gör det så effektivt. Tänk på den här grundläggande analogi: i matematik, (-1) + (1) = 0, i den meningen kan en negativ känsla balanseras med ett positivt för att balansera den andra för att återfå välbefinnande när det praktiseras med uppriktighet.
  • Bild med titeln Gratis ditt sinne Steg 4
    4. Öva "Rätt tal". Tal följer faktiskt från tanke, när det finns hårda tankar, det är svårt, men när hårda tankar överges, uppstår inte hårt tal eftersom det inte har den mentala avsikten att vara så. På flip-sidan, när det finns ett positivt mentalt tillstånd, kan en person ge mer skickligt och positivt tal i en diskussion.
  • I praktisk mening innefattar det också tider när det kan vara olämpligt att diskutera vissa problem, så rätt tal tar hänsyn till det såväl som det dygdiga talet.
  • Bild med titeln Gratis ditt sinne Steg 5
    5. Den tredje att analysera är "Rätt handling". Detta följer också av rätt tanke i en mening, för om vi har tankar om ilska, uppmanar det åtgärder av samma tema. Rätt handling och tal bör riktas mot att vara ofarligt och låta stress.
  • Det intressanta att märka är att rätt handling också släpper ut saker som orsakar stress i sinnet. Rätt åtgärd bygger och stöder rätt tankar och även rätt tal, för det är inte tillräckligt att bara tänka på att överge något skadligt eller öva något fördelaktigt, du måste faktiskt gå in och göra det. Detta är ett annat viktigt sätt att bankomponenterna kopplar och bygger andra delar av samma väg.
  • Bild med titeln Gratis ditt sinne Steg 6
    6. Överväga "Rätt ansträngning" noggrant. Rätt ansträngning är bara att ansöka om att vara medveten om och att göra de jobb som inte är lätta att göra. Det är till stor del ett mellanklagande fokus, inte en överdödande ansträngning för att tvinga sinnet eller en våldsam insats för att förstöra aspekter av det (vilket är en fruktlös strävan), det är inte heller det motsatsen - ingen ansträngning. Det är en mellanliggande ansträngning med avsikt att inte orsaka skada.
  • I praktisk mening gäller rätten för alla andra vägkomponenter. Utan ansträngning finns det ingen lutning att göra skickliga handlingar som det är mycket lättare att göra ingenting och låt sinnet springa vild. Men ansträngning behöver rätt förståelse som det är så lätt felaktigt och obalanserat.
  • Bild med titeln Gratis ditt sinne Steg 7
    7. Undersöka "Rätt försörjning" och jämför det med dina egna erfarenheter och yrken. Rätt försörjning handlar om att undvika att gå in i ett jobb där du måste vara brutal och hård mot människor och andra levande eller icke levande saker, eller i något arbete som kommer att äventyra dygd, mentala färdigheter och visdom. Det här är inte alltid möjligt och det är det mycket lyckliga som har sådana jobb som är ofarliga och har val i den typ av karriär de tar.
  • I praktisk mening är rätt försörjning inte en försörjning som "äger" du eller som du hävdar att du äger. Om du har ett bra jobb, kommer rätt tanke i spel med att värdera vad du har när du tänker på att det fortfarande är slavarbete i delar av världen. När du är i ett jobb som är mindre än önskvärt, om du i slutet av dagen kan lämna ditt arbete och problem vid kontoret och släppa taget om stressen det kan orsaka dig, då är det minsta att arbeta för. Rätt ansträngning och rätt åtgärd är också relevant, eftersom rätt försörjning är en dygdig anställd som tjänar sin lön och inte involverar sig i kontorspolitiken eller shirking sina uppgifter.
  • Bild med titeln Gratis ditt sinne Steg 8
    8. Tänk också på rätt "Rätt mindfulness" noggrant. Mindfulness är medvetenheten om dagliga aktiviteter såväl som vad som händer i den biologiska kroppen och dess känslor och sinnet och mentala känslor som och när de händer. Mindfulness är en pågående aktivitet som kan innebära mental notering, eller bara nakna medvetenhet och observation. Men idealiskt involverar rätt handling och rätt förståelse så när du ser något, vet du vad du ska göra med det och kommer att göra det. Bara noterar eller tittar inte tar bort problemet.
  • Om du inte kan vara medveten om vad som händer, är det nästan omöjligt att tillämpa rätt åtgärd för att överge stressiga tankar och hårda avsikter. Med mindfulness kan du också känna igen och lära dig att skilja stress (som utvecklar insikt) samt potentiellt skadliga tankar och avsikter. Men mindfulness behöver förståelse och ansträngning att göra, så det är också beroende av utövandet av dessa komponenter.
  • Bild med titeln Gratis ditt sinne Steg 9
    9. "Rätt koncentration" utvecklar sinnet för att stödja mindfulness och fokus. Det kan vara meditation eller dagliga aktiviteter. Utan koncentration, det finns ingen ansträngning eller mindfulness. Det är utvecklat med tid och rätt förståelse, men också med rätt ansträngning, utan vilken koncentration och mindfulness faller platt.
  • I vissa sammanhang är koncentrationen direkt kopplad eller begränsad till meditativ absorption som kallas jhana eller dhyana. Absorptionen är en utmärkt skicklighet att utvecklas men det måste komma ihåg att det i isolering inte gör jobbet. Det kan också orsaka många fler komplikationer som beroende av det fridfulla staten, mer avvikelser och även panik eller förtvivlan att det fridfulla tillståndet inte varar, eller att absorptionen aldrig uppnås även med mycket övning. Det är majoriteten av människor som aldrig kommer att uppleva det.
  • Jhana kan användas som ett förstoringsglas för att se in i sinnet och är mycket effektivt, men den här insikten kan också göras i icke absorptionsmeditation, men bara med mycket tid och engagemang som observerar sinnets dag i dag ute. Dess andra viktiga dygder är att det djupt lugnar sinnet för längre perioder som inte utvecklas i icke-absorptionsmeditioner så djupt eller varaktigt, vilket är därför, varför insiktsmedigering ofta kallas torr, eftersom det inte ger djupt varaktig fred. Det kan också leda till högre mental utveckling som är en annan fördel, beroende på rätt förståelse. Det bör därför komma ihåg att det finns många som har uppnått absorptionerna men fortfarande inte fria från sina problem, så det är en färdighet att utvecklas men fortfarande en komponent. Det behöver rätt ansträngning, rätt förståelse och rätt mindfulness att utvecklas.
  • Intressant lärde Buddha de som kan göra Jhana att berömma och respektera de som inte kan göra Jhana som de behöver styrka, flitighet, engagemang och mycket djup förståelse för att kunna lägga ner bördan. De som inte kan göra Jhana lärde sig att respektera och berömma de som kan för att det är en mycket svår skicklighet och är inte något som alla kan göra.
  • Bild med titeln Gratis ditt sinne Steg 10
    10. Notera den här gruppen och överväga hur varje sektion inte bara avser varandra utan kan praktiseras för din egen fördel. Många av dem verkar logiska och sunt förnuft, men som alltid är beviset i pudding. Det viktiga att komma ihåg är i stort sett, vi hamnar alltid till rätt förståelse som den viktigaste grundkomponenten som alla andra är beroende av, eftersom de andra inte är lika effektiva.
  • Bild med titeln Gratis ditt sinne Steg 11
    11. Börja med att införliva dessa i dina egna dagliga upplevelser och se hur de fungerar för dig. De största fördelarna är när du börjar mäta dem mot ditt eget förflutna och nuvarande erfarenheter genom att experimentera för att se om det gör skillnad och jämförelse med tidigare erfarenheter. Detta ökar inte bara den hastighet som de börjar arbeta, men gör dem lättare helt enkelt för att du förstår deras fördel - rätt förståelse igen.
  • Var noga med att notera att det inte finns något "rätt kultur" eller "Rätt traditioner, ritualer och ritualer" I den här gruppen som de är verkligen "tapet" av livet. Det lägger till färg och intresse, men medan det inte bara är nödvändigt kan det vara en stor nackdel om det hanteras oklart. Den främsta anledningen så många saknar märket är att de fortfarande är knutna till kultur och identitet, lärare, lineage och tolkningar av saker utan att antingen vara villiga att låta dem gå eller faktiskt undersöka om dessa bilagor eller saker någonsin skulle ha lett till mental frihet i Förstaplatsen.
  • Buddha satte detta i en enkel analogi, efter att människor har korsat floden, bär de inte båten på huvudet. I slutändan om du har korsat floden men är knutna till att stanna i båten på andra sidan har du någonsin gått av för att fortsätta ditt livsresa. Dessa saker kan ta dig långt, men du står stilla och går ingenstans om du bor i båten som har landat på stranden. Genom att använda mindfulness att känna igen och förstå saker så är du inte längre hoodkad av våra erfarenheter och släppa taget Av de av inget värde har du satt ditt sinne gratis.
  • `

    Tips

    Var inte en främling, lära känna dig själv.
  • Vet när du är besatt av något och låt det gå. Att vara besatt löser inte problemet, men är något annat att hantera. Ju mer du släpper tankar och känslor, desto lättare är det att vara fri, tills sinnet gör det här ur vana och subtil chattering försvinner bara.
  • Var snäll mot dig själv. Ofta är vi eländiga helt enkelt för att vi inte har någon goodwill mot oss själva. Att försöka förstöra aspekter i sinnet kommer att tvinga sinnet att skydda det du försöker förstöra - det här är sinnets försvarsförmåga när det är under attack.
  • Det är lätt att bli knuten till de lyckliga känslorna och glada tider, men de kommer och går, vi kan inte sticka vårt sinne på den här standarden i hopp om det kommer att stanna där. Eftersom det inte finns något sätt att kula bevisar sinnet som det ändras och reagerar på impulser kan du dock använda dessa känslor som en referenspunkt för att utveckla och lugna sinnet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande