Hur man hanterar är nervös

Att känna sig nervös är helt normalt. Faktum är att alla upplever nervösa jitters från tid till annan, de lär sig bara att gömma det bra. Oavsett om du förbereder dig för en stor händelse eller hanterar en överraskningssituation, det finns flera saker du kan göra för att hantera nerverna och hålla dem från att komma ur hand.

Steg

Metod 1 av 3:
Förberedelser för en nervracksituation
  1. Bild med titeln Deal med att vara nervöst steg 1
1. Bedöm dina nerver. För att veta vad du ska göra för att bäst hjälpa dig genom nerver, ta reda på dina symtom. På så sätt kan du fokusera på sätt att lugna dig själv som fungerar bäst för dig. Vanliga symtom är:
  • Svettas
  • Torr mun
  • Skaka / darrande
  • Fjärilar
  • Svårighet att koncentrera sig
  • Stammering / skakig röst
  • Snabba hjärtslag
  • Yrsel
  • Lätt andning
  • Biting Nails / Fiddling
  • Defensiv kroppsspråk (som att korsa dina armar och ben)
  • Bild med titeln Deal med att vara nervöst steg 2
    2. Repetera i förväg.Precis som allt annat, förbättrar vi vårt förtroende och förmågor med extra övning. Försök att föreställa dig hur det blir som att hälsa på vad du än är nervös. Se dig själv framgångsrikt och med självsäkerhet uppfyller dina mål för denna situation. Försök inte planera allt för en tee (annars kommer du att sluta hålla dig själv). Medan nervositet aldrig kan gå helt och hållet minskar varaktigheten av nervositet under hela evenemanget snabbt med erfarenhet.
  • Bild med titeln Deal med att vara nervöst steg 3
    3. Andas.Försök att lära sig vissa tekniker att ta djupa, avkopplande andetag. Dessa tekniker kommer att tjäna dig som förberedelse av ögonblicket och kan till och med göras i stunder av större nervositet. Oavsett om du har en tendens att använda grunda andetag, övervakas andan, eller andas för snabbt, djupt andning hjälper dig att andas mer effektivt. På så sätt kommer din kropp att få mer av vad det behöver gå igenom ett ögonblick av stora energiutgifter. Också avslappnad andning kommer att slappna av ditt starkt stimulerade autonoma nervsystemet.
  • Bild med titeln Deal med att vara nervöst steg 4
    4. Sväng nervösa tankar till bekräftelser. Nervositet är bara vår adrenalinpumpning - produktion av energi. Så när vi blir nervösa är våra sinnen upptagna med massor av idéer som motsvarar den stressiga intensiteten av våra känslor: "Jag kan inte göra det här." eller "Jag är inte tillräckligt bra." Medan du kanske inte kan stoppa tävlingsänderna kan du ersätta dem med bekräftelser. Bekräftelser är positiva beskrivningar av din förmåga, skriven i den första personen. Följande är exempel på bekräftande uttalanden att du kan dränka negativa tankar och poke hål i din tro på dem:
  • "Jag är den bästa kandidaten för det här jobbet".
  • "Jag är helt kvalificerad för att ge denna prestation och jag ska".
  • "Jag kan hantera det här".
  • "De vill att jag ska lyckas med det här testet och jag ska".
  • Bild med titeln Deal med att vara nervöst steg 5
    5. Använd visualiseringstekniker. Föreställ dig själv om du är nervös för att inte bara göra uppgiften framgångsrikt, men gör det med den mest framgång som kan tänkas. Känna dig själv som målmedveten och självsäker, och koncentrera sig på de små detaljerna om vad som händer runt dig. Gå igenom hela framgångsrika händelser och ta in känslan av prestation som går igenom den. Denna teknik används ofta av idrottare, och har visat sig kraftfullt i ökat speltidens förtroende.
  • Till exempel, om du är nervös om pratar med en förälskelse, Föreställ dig själv som slår upp en rolig, Engagerande konversation som har alla skrattar och din förälskelse tittar på dig på ett helt nytt sätt.
  • Bild med titeln Deal med att vara nervöst steg 6
    6. Acceptera dig själv och din färdighetsnivå. För att koncentrera sig på vad du gör snarare än att vara självmedveten måste du acceptera din skicklighetsnivå. Inte alla är perfekta på allt, och om du gör något svårt för dig, acceptera det och inte döma dig på en nivå är du helt enkelt inte på.
  • Bestämma vad som förväntas, och vad är en bonus. Du kan ha högre förväntningar än vad som verkligen krävs. Kanske allt du behöver är en c på det testet för att passera geometri - en A skulle vara ännu bättre, självklart, men allt du behöver är en c!
  • Till exempel, om allmänhetens tal är inte din starka punkt, döm inte dig hård för ett tillfälligt misstag eller ha förlorat din plats. Realistiska förväntningar baserade på kompetensnivå gör det också lättare att släppa den dömande inställning till dig själv som nerver som vanligtvis orsakar.
  • Ställ inte ut med outsized förväntningar. I din första kampsport turnering är du osannolikt att ta hem en trofé. Så att du sätter på dig själv för att göra det kommer bara att göra dig mer ängslig. Istället, med målet att slutföra din första match är sannolikt mer realistisk.
  • Att acceptera din färdighetsnivå betyder ärligt inför dina styrkor och svagheter så att du kan bilda hanterbara förväntningar. Läs mer om att odla självacceptans här.
  • Bild med titeln Uppnå lycka Steg 11
    7. Omfamna din nervositet. Det kan tyckas kontakta sig för att acceptera och välkomna att vara nervös...När allt kommer omkring försöker du inte känna sig nervös! Men försöker att squelch ner naturliga känslor har ett sätt att göra dem värre.
  • Låt dig känna dig orolig, men känner igen det bara för att du känner dig orolig betyder inte att du inte kan göra något.
  • Acceptera att du kommer att känna dig nervös som ett naturligt tillstånd i en given situation...Precis som du skulle känna dig lycklig, ledsen eller arg i en given situation. I stället för att springa från känslan, låt det bara vara närvarande, men inte överväldigande dig.
  • Att vara nervös visar att du bryr dig. Och om du bryr dig, är du mer benägna att göra det bra på något än någon som inte gör det.
  • Metod 2 av 3:
    Hantera nerver på plats
    1. Bild med titeln Deal med att vara nervöst steg 7
    1. Börja starkt. Vara extra förberedd med en klar, stark utgångspunkt för att ge upphov till att bära dig framåt för resten av tiden. Om du intervjuar för ett jobb, till exempel, kom med ett vänligt sätt för uppskattning för någon aspekt av företaget.
  • Bild med titeln Deal med att vara nervöst steg 8
    2. Skift fokus från själv till innehåll. Människor som är benägna att nervositet tänker vanligtvis mer om sig själva än vad det är så att de försöker göra.Nervositet kan dubbla när du ser orsaken till nerverna (en intervju, ett test) som alltför reflekterande av dig och din potential. Försök att ersätta dina tankar om hur du kommer och vad andra tycker om dig med repetitioner av den verkliga juice av vad du gör. Kanske är det det material som kommer att vara på en tentamen, eller linjer från den musik som du kommer att spela.
  • Bild med titeln Deal med att vara nervöst steg 9
    3. Akta dig. Ansiktsuttryck, gester och intonation är alla tecken på huruvida vi känner oss nervösa. När du märker dessa detaljer om hur du presenterar dig själv kan du skapa det avstånd som behövs för att anpassa sig till ställningar och gester som visar mer självförtroende. Genom att ändra dessa delar av ditt utseende lär du dig själv "agera som om" Du är inte nervös. När din kropp ändras följer ditt sinne naturligt kostym.
  • Något nervöst kroppsspråk som du kanske vill ändra innefattar fidgeting, slouching, defensivt inställning, liten till ingen ögonkontakt och gnuggar ditt ansikte och nacke.
  • Bild med titeln Deal med att vara nervöst steg 10
    4. Ta din tid. Rusar igenom vad som helst som gör dig nervös kommer bara att vara förvirrande för andra, och visa hur nervös du är. Om situationen innebär behovet av att tala (och det brukar det) komma ihåg att tala lågt och långsamt. Att sänka ditt tal kommer att göra det möjligt att bli tydligare och sänker din röst bara något kommer att minska sannolikheten för att du släpper ut en nervös squeak eller vokal spricka.
  • Bild med titeln Deal med att vara nervöst steg 11
    5. Hålla situationen i perspektiv. Kom ihåg att inte svettas de små grejerna. De flesta av det som vi är oroliga att hända, och de som gör är sällan så illa som vi förutser. Försök att fokusera på det stora systemet av saker - oavsett om någon slipning eller fumble kommer att vara, även så snart som nästa år.
  • Till exempel, om du är nervös för att behöva göra en presentation framför en publik, påminna dig om att en felaktighet eller att behöva använda dina CUE-kort kommer knappast att vara minnesvärd i slutet av presentationen. Dessutom, även om presentationen är en flopp, bestämmer en presentation inte ditt självvärt - det är bara en förekomst.
  • Metod 3 av 3:
    Gör långsiktiga förändringar
    1. Bild med titeln Deal med att vara nervöst steg 12
    1. Låt dig verkligen känna dina nerver.Om du känner dig nervös, försök sakta ner och låta dig känna dina nerver helt utan kamp. Lägg inte en tidsgräns på den - istället bara tillåta nervösa känslor fri tyg för länge de varar. Du kommer att känna dig hemskt i en minut eller så, och så kommer dina nerver att återge. Det här är en viktig övning för att lära sig att nerverna inte är långsiktiga hot (som vi ofta uppfattar dem att vara).
  • Bild med titeln Deal med att vara nervöst steg 13
    2. Lossa nervösa vanor. Fidget eller alltid studsa ditt ben när du sitter? Försök att märka eller be någon att påpeka ditt nervösa beteenden och kroppsspråk. Du kan sluta göra dessa beteenden genom att göra det avsiktligt, övervaka och förändra beteendet när det händer, eller genom att ge dig mindre straff när du gör dem, som att snappa ett gummiband på din handled. Att göra detta kommer att lugna jittersna dessa beteenden orsakar och ändra sätt som människor svarar på dig. Båda dessa korrigeringar kommer att öka ditt förtroende på lång sikt.
  • Bild med titeln Deal med att vara nervöst steg 14
    3. Släpp av din perfektionism. Oftast ökar nervositeten med förstoring av våra brister, ignorerar allt som vi gör det bra och dömer våra egna misstag. Även om du gör misstag, vila lätt att veta att alla gör misstag. Dessutom är ingenting mer imponerande än att återhämta sig med nåd och hålla sig.
  • Bild med titeln Deal med att vara nervöst steg 15
    4. Ut och jogga. Att upprätthålla en aktiv livsstil är avgörande för en hälsosam kropp och sinne. Jogging, eller någon annan aerob aktivitet kommer att hjälpa till att bränna adrenalin och nervsystemet som det producerar. Regelbunden motion kommer att hålla dig lugnare dag till dag, minska stress och spänning och öka energi. Du kan se den som en förebyggande åtgärd för motstående stunder av stor stress.
  • Bild med titeln Deal med att vara nervöst steg 16
    5. Reglera ditt sömnschema. Även med störningen av dina nerver, försök att få 7 eller 8 timmars sömn per natt. Sammansatt brist på sömn, trötthet, kompromissa med din förmåga att klara av stressiga situationer, och du kan finna dig själv att känna sig moody och kan inte fokusera. Precis som det är viktigt att få en god natts sömn innan situationen är du nervös, minskar god sömn ångest övergripande.
  • Bild med titeln Deal med att vara nervöst steg 17
    6. Lär dig avslappningsövningar. I stället för att försöka koppla av genom att titta på tv eller surfa på internet, prova en djup avkopplingspraxis som har en fysisk effekt på sinnet. Till exempel slappnar djupt andning en stor nerv som går från membranet till hjärnan och skickar ett meddelande till hela din kropp för att lossa upp. Dessa övningar är ganska användbara för att förbereda sig för särskilt nerve-wracking situationer. Följande är populära metoder för att upprätthålla en avslappnad livsstil:
  • Mantra meditation
  • Djupandning
  • Progressiv muskelavslappning
  • Yoga
  • Bild med titeln Deal med att vara nervöst steg 18
    7. Starta en tidskrift.När din hjärna är rädd att det inte kommer att komma ihåg något, repeterar det det om och om igen.Ditt sinne kan orsaka nervösa tankar genom att få fokus på oro eller frukta mer än nödvändigt. Genom att skriva ut dina tankar, särskilt de som återkommer, släpper du dig från ansvaret för att hålla dem fräscha i åtanke. En tidskrift kan fungera som din papperskorgen för de tankar som du bestämmer dig för att du inte vill hålla hela tiden, som självskadande övertygelse och bedömningar.
  • Bild med titeln Deal med att vara nervöst steg 19
    8. Anslut med andra. Att ha ett starkt stödsystem som du inte tvekar att använda kan göra mer än bara distrahera dig från nervositet. Genom att prata om hur du känner, kan du upptäcka att människor inte kan säga att du är nervös som du föreställer dig att. Det kan också vara till hjälp att komma ihåg att andra upplever sig själva. Det innebär att de rimligen förväntar sig att nerver kommer att komma i spel, särskilt i situationer som vi anser vara värdefulla och värdig vår hängivna uppmärksamhet.
  • Tips

    Om du tror att du kan ha ett mer allvarligt psykiskt tillstånd, titta på rådgivning För att välja en terapi som kan hjälpa dig att ta itu med grundläggande orsaker till nervositet.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande