Hur man lägger till grönsaker till din kost

Försöker du Förbättra din hälsa eller gå ner i vikt? Ökande vegetabiliskt intag är ett av de enklaste och mest effektiva sätten att hjälpa dig att nå dina hälso-mål. Det finns så många sätt att lägga till mer grönsaker till din kost, till exempel en hälsosam sidrätter, snacks, sallader, juice, och smoothies. Om det inte är tillräckligt kan du lära dig att smyga dem i några av dina favoritmat, och till och med byta ohälsosamma livsmedel för mycket hälsosammare alternativ. Syfte att äta 2-3 koppar (470-710 ml) grönsaker om dagen så att du får ditt dagliga rekommenderade intag.

Steg

Metod 1 av 3:
Lägger till grönsaker till varje måltid
  1. Bilden med titeln Få tillräckligt med protein som ett vegetariskt steg 10
1. Gör ett mål att lägga till en eller två grönsaker till varje måltid. Du kan inkludera rå, kokta, färska, frusna eller konserverade grönsaker i dina måltider. Prova en ny grönsak varje vecka baserat på dina personliga smaker, måltiden du gör, hur du förbereder den, din budget och vad som är i säsong.
  • Till exempel, om du inte gillar kokta morötter, försök att äta dem råa. Om fräsch sparris är för dyrt eller inte i säsong, prova konserverad.
  • Glöm inte frukost! Du kan göra en veggie omelett eller ha en sallad med dina ägg och toast.
  • Försök att lägga till ljusa och mörka gröna färger när det är möjligt. Ju mer färgstarka en grönsak, desto högre näringsvärde. Några exempel inkluderar röda lök, röda och gula paprika och lila kål.
  • Bild med titeln Minimera arthritis symptom med kost Steg 5
    2. Lägg till grönsaker för att överväga nästan vilken maträtt som helst. Förbered dina favoritgrönsaker, som zucchini, lök och tomater, och strö dem över din tallrik. Detta kommer att ge dina måltider mer substans utan onödiga kalorier.
  • Du kan stapla pizza med grönsaker, oavsett om det är beställt eller gjort hemma! Eller täcka en kötträtt med grönsaker, som grillade lök och paprika på toppen av sirloin.
  • Bild med titeln Bli av med uppblåsthet snabbt steg 18
    3. Utforska de oändliga kombinationerna av sallader. Experimentera med att ersätta din lunch eller middag med en sallad, eller ha en sida sallad med din måltid. Blanda dina sallader med olika lummiga gröna, grönsaker och dressingar så att du inte blir sjuk av dem.Om din sallad är en full måltid, se till att du lägger till gott om protein så det kommer att tillfredsställa din aptit och förhindra onödigt snacking.
  • Till exempel kan lunch vara en spenat sallad med röda lök, italiensk dressing och små bitar av kyckling och hårdkokta ägg, medan middag kan vara biff med en arugula och paprika sallad på sidan.
  • Bild med titeln Ät ett Jicama steg 8
    4. Göra laddade veggie quesadillas.Om mexikansk mat är en favorit av din, försök sedan veggie quesadillas. Stuff två tortillor med ost och några av dina favoritgrönsaker.Detta kan inkludera paprika, zucchini, squash, svamp och röda lökar.Denna måltid kommer att låta dig känna dig nöjd med de näringsämnen du behöver.
  • Bild med titeln Gå Vegetarian som en senior medborgare Steg 8
    5. Prova hemlagad grönsaksoppa. Detta är ett enkelt alternativ som inte tar mycket ansträngning, och är särskilt tröst på kalla vinterdagar. Du kan även lägga den i en termos och ta det med dig!
  • Ta med en kruka med grönsaks lager till hög värme, lägg sedan till kryddor och några av dina favorithackade grönsaker, som hackad lök, morötter och selleri. Tomater, majs och paprika är också utmärkta val.Ta ner värmen till en simmer, och låt grönsakerna laga mat i lager i ca 30 minuter, beroende på receptet.Nu har du en hjärtlig grönsaksmiddag du kan dricka!
  • Bild med titeln Servera friska och tilltalande toddler snacks steg 9
    6. Dölj grönsaker i dina favoritmåltider. Grönsaker kommer att lägga till ny smak för att en gång blidar, men kommer att vara nästan oigenkännlig. Du kan välja att lägga till hela grönsaker, eller blanda allt tillsammans.
  • Lägg till ett grönsakssortiment till din spaghetti sås, som squash, morötter eller blomkål. Köttfärslimpa kan ha strimlad spenat och malet lök blandad i, medan en liten hackad röd peppar i chili skulle blandas perfekt.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 2 av 3:
    Göra hälsosamma substitutioner
    1. Bild med titeln Förbättra din hälsa med blomkål Steg 3
    1. Byt ut hög-carb-livsmedel med blomkål. Blomkål är en otroligt mångsidig grönsak. Även om det är vitt och nästan smaklöst, kan det blandas, bakas och stekas för att ersätta nästan vilken mat som är känd för att vara ohälsosam och hög i kolhydrater.
    • Försök att blanda ett blomkål med din favorit potato-kryddor för en skuldfri potatisutbyte, eller pan-stekning finhackad blomkål i olivolja för att göra "ris."Med lite extra arbete kan blandad blomkål till och med göras till Pizza Crust.
  • Bild med titeln Använd en veggie spiralizer steg 5
    2. Transformera Zucchini till välsmakande pasta. Klipp en zucchini i små, tunna remsor med en kniv eller potatisskalare, sedan mikrovågsugn i två till tre minuter för en grönsak som har en liknande smak och konsistens till kokta pasta.
  • Du kan investera i en zucchini-spiralizer som kommer att skära grönsaken till ängel hårliknande spiraler på några sekunder.
  • En populär zucchini "Zoodle" maträtt är grundläggande spaghetti med köttbullar, men med "zoodles" istället för traditionell pasta. Prova detta med några grönsaker blandade i din spaghetti sås För en två-två stans med ditt grönsaksintag!
  • Bilden med titeln Gå ut ur ett nedgångsteg 12
    3. Byt ut de flesta bröd med sallad. Klipp ut denna matstapel genom att hitta stora salladschefer i snabbköpet och experimentera med vad som fungerar för dig. Detta kommer att eliminera oönskade kalorier och kolhydrater, och ge dig de extra näringsämnen du behöver.
  • Byt ut tortillan i en wrap med ett blad av sallad, eller rulla upp en biffpatty för att ersätta bullarna på en burgare.Det här lilla tricket ger dig nöjet med god mat och tillfredsställelse av en hälsosam måltid.
  • Prova en salladsve med hummus, rödpeppar och grillad kyckling för en sallad mellanmål på-the-go.
  • Gör en traditionell burger patty med alla slags fixeringar du vill ha på toppen, som lök, tomater eller till och med spenat.Sedan linda i ett salladblad och servera!
  • 4. Drick låg natrium grönsaksjuice istället för fruktjuice. Grönsaksjuice är ett utmärkt, enkelt sätt att införliva mer grönsaker i din kost. Det är också friskare än fruktjuice eftersom det inte har så mycket socker. Försök att dricka ett glas grönsaksjuice varje dag.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 3 av 3:
    Snacking på grönsaker
    1. Bild med titeln Gain vikt genom att ha rätt mat Steg 8
    1. Äta rå morötter, selleri, eller någon annan rå grönsak som mellanmål. Skär de råa grönsakerna i pinnar och äta med fetthaltiga dips för ett uppfriskande mellanmål.
    • Du kan göra ditt eget dopp genom att blanda unflavored yoghurt med dina favorit kryddor, som persilja, dill och / eller lök.
  • Bild med titeln Gain vikt genom att ha rätt mat Steg 5
    2. Drick dina grönsaker. Om du ofta trycks för tid, eller hatar smaken och texturen av de flesta grönsaker, är juicicing ett idealiskt alternativ. Välj low-natriumjuicer med så få ingredienser som möjligt om du bestämmer dig för att få juice från affären.
  • Du kan även investera i en juicer och ha alla dina favoritjuice gjorda i minuter.Detta ökar avsevärt näringsämnena och tillförlitligheten i innehållet jämfört med butiksköpte juice, och du kan mixa och matcha vilka smaker du önskar.
  • Vissa juice kombinationer inkluderar, men är definitivt inte begränsade till, mango och spenat, äpple och selleri, morot och jordgubbe, och äpple med lime.
  • Bild med titeln Gör ett grönt smoothie steg 8
    3. Blanda grönsaker i smoothies. Smoothies gör ett bra frukostartiklar eller fyller mellanmål. Blanda ihop några grönsaker med yoghurt och frusen frukt. Du smakar alltid den söta frukten, men smakar nästan aldrig grönsakerna.
  • Bär gör en bra bas för fruktdelen, som blåbär, hallon och jordgubbar.Blanda dessa frukter med yoghurt och en handfull spenat eller kale, och din kropp kommer tacka dig vänligt.
  • Bild med titeln Använd en veggie spiralizer steg 12
    4. Baka Kale eller Zucchini till välsmakande marker. Om du älskar potatischips, överväga att göra dina egna hälsosamma chips med Kale eller Zucchini. De har en mycket liknande smak, med färre kalorier och kolhydrater! Och det tar inte mycket att göra en mycket stor sats.
  • Placera kale eller skivad zucchini på ett bakplåt.Drizzle olivolja och strö en liten mängd salt över varje chip och baka i över två timmar.De borde komma ut skarpa och crunchy!
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Tips

    Dölja grönsaker i huvudrätter kan se till att noga ätare får tillräckligt med grönsaker i deras kost.
  • Rå grönsaker kommer att ha mer näringsämnen än kokta eller konserverade. Matlagning, konservering, och till och med frysning kan minska näringsvärdet i en grönsak. Ät råa grönsaker när det är möjligt, men några grönsaker är bättre än inga grönsaker alls.
  • Avokado är en näringssuperfood, och gå bra i sallader om du vill ändra saker. Guacamole är ett bra dip alternativ, eller du kan äta det själv.
  • Försök att undvika feta dressingar och påfyllningar. Det finns dussintals dressingar i butiker som innehåller dolda sockerarter och överdrivna fetter som kan hindra friska framsteg.Läs alltid ingredienslistan innan du köper förband.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande