Hur man köper salladgrönsaker

Salladgrönsaker är färska grönsaker som vanligtvis serveras råa. De gör en bra bas för andra salladsingredienser, som hackade grönsaker, frukter, ostar, kött, nötter och bönor, och är väldigt näringsrika. De flesta lokala livsmedelsbutiker och bönder marknader bär salladgrönsaker som en gång ansåg exotiska och svåra att hitta, så att köpa greener kan vara lite knepiga. Att välja rätt typ av gröna beror på vilka andra ingredienser du använder i din sallad, men du vill också välja de färskaste gröna som möjligt. Var uppmärksam på bladens färg och skarpa, liksom förpacknings- och utgångsdatum för förpackade gröna.

Steg

Del 1 av 3:
Välja salladgrönsaker
  1. Bild med titeln Köp Salad Greens Steg 1
1. Välj sallad för ett mångsidigt alternativ. Om du inte är säker på vilken typ av gröna fungerar bäst med salladen du planerar, är sallad vanligtvis det bästa valet. Sallad har en mild, ofta söt smak som går bra med nästan vad som helst, och finns i en mängd olika former och storlekar.
  • Du kan välja mellan lösa blad och huvudlov. Lösa lövsorter kommer i lösa bunkar, medan huvudsallat växer i en hårdare boll.
  • Vissa salladsorter för att försöka inkludera isberg, romaine, smör och ekblad.
  • Bild med titeln Köp Salad Greens Steg 2
    2. Välj en cikoria i en djupare sallad. Chicory Greens är nära relaterade till sallad, men har en starkare, mer bitter smak. De parar bra med starka, djärva smaker, så de är ett bra val för sallader som inkluderar skarpa ingredienser, såsom skarpa ostar och syltade grönsaker.
  • Vissa chicories att överväga inkluderar frisee, escarole, belgiska endiv, lockigt endiv och radicchio.
  • Bild med titeln Köp Salad Greens Steg 3
    3. Välj en grön från Brassica-familjen för att para med sötare ingredienser. Brassicas är en del av senapsfamiljen, och kan ha en peppery, kryddig eller jordig smak. De fungerar bra med sallader som innehåller en hint av sötma, som en honung eller lönn vinaigrette, eller en krämig dressing, som en kärnmjölk, ranch eller bleuost.
  • Brassicas som fungerar bra i sallader inkluderar vattenkryss, Mizuna, Arugula och Kale.
  • Bild med titeln Köp Salad Greens Steg 4
    4. Ta tag i spenat för icke-sura förband. Spenat har en mild örtsmak som parar väl med ett brett utbud av ingredienser. Det kan dock lätt vinna om det kastas med sura förband som vinaigrettes. Istället, par det med mild krämig dressing för den bästa texturen.
  • Både barn och fullvuxen spenat gör idealiska salladsgrönsaker.
  • Del 2 av 3:
    Plocka ut färska salladgrönsaker
    1. Bild med titeln Köp Salad Greens Steg 5
    1. Välj gröna med livlig färg. När du handlar för färska salladgrönsaker, är färgen nyckel. Leta efter löv med en pulserande djupgrön färg. Det borde inte finnas några gula eller bruna fläckar som kan indikera att gröna är bortskämda eller ruttna.
    • Vissa sorter av salladgrönsaker, som Radicchio, kan också innehålla röda färger. De röda tonerna bör också vara levande.
  • Bild med titeln Köp Salad Greens Step 6
    2. Leta efter skarpa löv. För de färskaste gröna, vill du välja de som har skarpa, fasta löv. Undvik det som ser ut, limp, eller skrynkligt.
  • Bild med titeln Köp Salad Greens Step 7
    3. Välj tätt furled huvuden av gröna. Om du köper gröna som kommer i ett huvud, kontrollera att de är i tätt komprimerad i en boll. Om bladen är lösa eller faller av huvudet, kan det vara en indikation på att gröna inte är färska.
  • Bild med titeln Köp Salad Greens Steg 8
    4. Gå organiskt om möjligt. Gröna behandlas ofta med bekämpningsmedel, vilket kan påverka deras smak och lägga till kemikalier i din sallad. När det är möjligt, välj Organiska gröna för din sallad, särskilt om du köper Kale eller Spenat.
  • Del 3 av 3:
    Inköp Packaged Salad Greens
    1. Bild med titeln Köp Salad Greens Steg 9
    1. Leta efter plast clamshell behållare. Medan förpackade gröna i en väska kan vara lite billigare, erbjuder väskan inte mycket skydd när greenerna är i transit, som kan lämna dem skadade. Istället väljer du förpackade gröna i en plast clamshell behållare som kommer att ge mer skydd.
  • Bild med titeln Köp Salad Greens Steg 10
    2. Välj för hjärtare salladsgrönsaker. För att säkerställa att gröna kommer att hålla sig bra i förpackningen, välj deälskande sorter som inte är så sårbara för blåmärken. Spenat, Kale och Radicchio är bra alternativ.
  • Spenat och Kale är särskilt bra val för förpackade gröna eftersom de kan ätas råa och kokta. Du kan använda dem i en sallad när de är mycket färska och sedan laga dem när de börjar vända.
  • Bild med titeln Köp Salad Greens Steg 11
    3. Kontrollera utgångsdatumet. Förpackade gröna är stämplade med ett utgångsdatum som kan ge dig en uppfattning om hur länge de är färska. När du väljer ett paket, försök att hitta en med det senaste utgångsdatumet så du vet att det är det färskaste alternativet.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Store sallad gröna bort från andra starka doftande livsmedel som lök och vitlök.
  • Kom ihåg att återkalla salladsgrönsaker omedelbart, oavsett om de är lösa eller förpackade. Håll dem i kylskåpet på 35 till 40 grader Fahrenheit (1.67 grader till 4.44 grader Celsius) i en låda eller en vegetabilisk crisper för att säkerställa friskhet.
  • Tvätta alla salladgrönsaker innan du använder dem och ta bort eventuella ruttna eller skadade löv.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande