Hur man väljer hjärtat hälsosam vintermat

Vintermånaderna är ofta förknippade med stora familjen måltider och tung komfortmat. Som ett resultat kastar många människor sina vanliga dietregimer ut genom fönstret och börjar hänga sig i ohälsosamma livsmedel. Detta behöver inte vara fallet. Faktum är att det finns ett antal hjärtat hälsosamma livsmedel som är tillgängliga året runt. För att välja hjärtat hälsosam mat på vintern, bör du välja säsongsvaror, äta en välbalanserad diet, och du kan även skapa friska komfortmåltider.

Steg

Metod 1 av 3:
Välja säsongsvaror
  1. Bild med titeln Välj Heart Healthy Winter Foods Steg 1
1. Köp kale. Kale är en stark lövgrön grönsak som kan fortsätta att trivas i kallt väder. Denna grönsak är också utmärkt för hjärthälsa. Den innehåller antioxidanter, såsom karotenoider och flavonoider såväl som omega-3-fettsyror.
  • Försök att göra en kale sallad eller kale chips.
  • Bild med titeln Välj Heart Healthy Winter Foods Steg 2
    2. Försök att äta rotgrönsaker. Många rotgrönsaker, som morötter, betor och rätter kan fortsätta att växa och överleva i det hårda vinterklimatet. Dessa grönsaker innehåller också många vitaminer och mineraler, såsom vitamin C och vitamin A, liksom beta-karoten, vilket är bra för ditt hjärta.
  • Rostrot grönsaker att äta som en sidrätter.
  • Försök att kontrollera att det finns en vinterbruksmarknadsmarknad i ditt område. Du kanske kan hitta lokalt odlade rotgrönsaker där.
  • Bild med titeln Välj Heart Healthy Winter Foods Steg 3
    3. Inkorporera mer citrus i din kost. Citrusfrukter, som citroner, limes, apelsiner och grapefrukt är bra för ditt hjärta. De innehåller vitamin C såväl som flavonoider, vilket ökar högdensitet-lipoprotein-kolesterol och lägre lågdensitet-lipoproteinkolesterol. Detta kan sänka risken för hjärtsjukdom och stroke.
  • Bild med titeln Välj Heart Healthy Winter Foods Steg 4
    4. Ät granatäpple. Granatäpple är en god frukt som innehåller antioxidanter som hjälper till att hålla ditt hjärta friskt under vintermånaderna. Du kan njuta av hälsofördelarna med granatäpple genom att dricka granatäpplejuice eller äta frön som finns i frukten.
  • Granatäpplen är i säsong från september till januari.
  • Saften innehåller också kalium och vitamin C.
  • Bild med titeln Välj Heart Healthy Winter Foods Steg 5
    5. Tänk frusna frukter och grönsaker. Frysta frukter och grönsaker kan faktiskt innehålla mer näringsämnen än färskvaror. Du kommer också att kunna fortsätta att njuta av dina favorit hjärt-friska frukter och grönsaker hela vintern. Till exempel köp frysta blandade bär att använda i smoothies eller lägga till din morgon yoghurt.
  • Du kan köpa frusen majs, morötter, ärter, blandade grönsaker, jordgubbar, mangos, blåbär, blandade bär, etc.
  • Metod 2 av 3:
    Göra friska komfortmåltider
    1. Bild med titeln Välj Heart Healthy Winter Foods Steg 6
    1. Ät havmeal till frukost. Havregryn är inte bara ett snabbt och enkelt frukost alternativ, det är också extremt friskt för ditt hjärta. Till exempel innehåller havregryn zink, som kan hjälpa till med immunfunktion under vintern. Havregryn innehåller också löslig fiber som bidrar till hjärthälsan.
    • Gammaldags havre är det billigaste och hälsosammaste alternativet.
  • Bild med titeln Välj Heart Healthy Winter Foods Steg 7
    2. Koka en hemlagad soppa. Soppor gjorda med grönsaks- eller kycklingbestånd och packad med en mängd grönsaker, linser och bönor är ett utmärkt sätt att hålla sig varm och frisk under vintern. Försök att göra en soppa som innehåller hjärtat friska grönsaker och proteiner, som vintersquash, morötter, betor eller svarta bönor.
  • Undvik att köpa konserverade soppor. Dessa innehåller ofta överdrivna mängder natrium.
  • Bild med titeln Välj Heart Healthy Winter Foods Steg 8
    3. Gör en varm kruka med vegetarisk chili. Vegetarisk Chili är ett utmärkt sätt att hålla sig varm och frisk under vintern. Detta är en stapelkomfortmaträtt och innehåller många ingredienser som hjälper till att hålla ditt hjärta friskt. Till exempel innehåller chili njurbönor, chili peppar, vitlök och lök. Alla dessa ingredienser är kopplade till hjärthälsan.
  • Du kan också förbereda chili med ett magert köttval, som magert nötkött, markkalkon, eller till och med gräsmatad bison.
  • Bild med titeln Välj Heart Healthy Winter Foods Steg 9
    4. Prova sushi rullar. Under vintermånaderna får du mindre exponering för solen. Som ett resultat måste du öka mängden vitamin D i din kost. Försök att äta lax eller tonfisk sushi rullar. Dessa är fyllda med vitamin D och gör ett bra alternativ till traditionella komfortmat.
  • Du kan njuta av sushi från en japansk restaurang eller du kan försöka göra dina egna rullar!
  • Bild med titeln Välj Heart Healthy Winter Foods Steg 10
    5. Njut av choklad till efterrätt. Många gillar att curl upp med chokladens komfort under vintern. Även om den mest bearbetade mjölkchoklad innehåller många tillsatta sockerarter, innehåller mörkt choklad och obearbetat kakaopulver faktiskt hjärtfriska näringsämnen, såsom flavonoider och antioxidanter.
  • Försök att göra chokladpudding eller njut av en bit mörk choklad.
  • Metod 3 av 3:
    Äta en välbalanserad vinterdiet
    1. Bild med titeln Välj Heart Healthy Winter Foods Steg 11
    1. Prova en mängd nötter. Nötter, som valnötter och mandlar är en utmärkt källa till protein och kan faktiskt hjälpa till med att sänka kolesterol. Nötter har ett antal näringsämnen och innehåller omättade fetter, omega-3-fettsyror, fiber och vitamin E. De kan köpas året runt och skördas vanligtvis på hösten och början av vintermånaderna.
    • Du kan äta nötter på egen hand som ett hälsosamt eftermiddagsmat, eller lägga till dem i dina sallader, granola eller yoghurt.
  • Bild med titeln Välj Heart Healthy Winter Foods Steg 12
    2. Äta lax. Wild Salmon innehåller Omega-3-fettsyror, vilket kan bidra till att minska din sannolikhet att utveckla hjärtsjukdomar. Lax innehåller också höga nivåer av selen, en antioxidant som kan öka hjärthälsan. De flesta stora livsmedelsbutiker kommer att innehålla en fräscha skaldjursektion året runt och du borde kunna köpa lax under vintermånaderna.
  • Bild med titeln Välj Heart Healthy Winter Foods Steg 13
    3. Njut av yoghurt. Försök lägga till en vanlig yoghurt till din vanliga kost. Yoghurt är en utmärkt källa till kalcium och det kan faktiskt bidra till att minska högt blodtryck. Yoghurt är en utsökt, snabb och lätt frukosthäftning. Du kan äta den på egen hand eller blanda yoghurt med din favorit frysta frukter och granola.
  • Bild med titeln Välj Heart Healthy Winter Foods Steg 14
    4. Undvik raffinerade sockerarter. Under de kallare månaderna kommer många att gravitera mot godis och andra komfortmat. Även om dessa tilltugg är läckra, kan de få skadliga konsekvenser för din hälsa. Raffinerat socker kan faktiskt sänka ditt immunsystems funktion.
  • Undvik att äta förpackade godis och godis och istället, välj naturliga sockerarter som finns i sirap, frukter och honung.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande