Hur man gör havregrynsdieten

Havregryn, som är väsentligen havre kokta i vatten, är hög i löslig fiber och håller dig energiserad och full. Havregrynsdieten utvecklades ursprungligen som en möjlig dietbehandling för diabetes 1903, men gör havremjölkdieten också fungera som en aptitkontrollmetod, eftersom havregryn har visat sig öka dina aptitkontrollhormoner. Om du försöker gå ner i vikt eller skapa en diabetesvänlig diet, kan måltider som är strukturerade runt havregryn, kombinerat med att upprätthålla en hälsosam livsstil genom motion och hälsosamma vanor, vara ett lönsamt alternativ för dig.

Steg

Del 1 av 3:
Förstå fördelarna med havregrynsdieten
  1. Bild med titeln gör havregrynsdieten steg 10
1. Var medveten om hur havregrynsdiet fungerar. Havregrynsdieten utvecklades ursprungligen av Dr. Carl von Noorden som ett sätt att behandla vissa fall av diabetes. I von Noodrens version av kosten förbrukar patienten 250 gram havregryn, 250-300 gram smör och 100 gram av ett vegetabiliskt albumin, vilket är protein härrörande från växter eller sex till åtta äggvita. Patienten lagar havregryn med vatten i två timmar och rör sedan i smör och äggvita när havregryn är klar. Denna diet följs i en till två veckor och då får patienten återgå till sin normala diet gradvis.
  • Kom ihåg att denna diet utvecklades 1903 - över ett sekel sedan. Vi vet mycket mer om näring och diabetes nu, och efter denna diet kan det vara mycket farligt för din hälsa och främja oordnad mat.
  • Den moderna havregrynsdieten består av tre faser, där du börjar med vanlig havremjöl i skummjölk i en vecka. I andra fasen kan du lägga frukt till havregryn på morgonen och grönsaker till havremjöl på eftermiddagen. I den tredje och sista fasen kan du gradvis återgå till din normala diet.
  • Fas En av denna diet anses vara extrem och rekommenderas inte. Om du vill använda havregrynsdieten för att gå ner i vikt bör du se till att du har andra hälsosamma måltider tillsammans med havregryn och att du bibehåller en hälsosam livsstil. Detta kommer att se till att din kropp skördar fördelarna med havregryn och kommer inte att få dig risk för andra hälsoproblem under havregrynsdieten.
  • Bild med titeln Gör havregrynsdieten Steg 12
    2. Prata med din läkare först. Medan havregryn är känd som ett hälsosamt mat alternativ, bör det ätas i mått, precis som något annat. Havregrynsdieten är en extremt restriktiv, mycket lågkalori diet och ger inte alla näringsämnen du behöver från andra livsmedel. Om du är intresserad av denna diet måste du prata med din läkare eller en registrerad dietist först. Detta kommer att se till att din kropp skördar fördelarna med havregryn och kommer inte att få dig risk för andra hälsoproblem under havregrynsdieten.
  • Tänk på en restriktiv diet som havregrynsdieten är inte hållbar för långvarig viktminskning. Så snart du återvänder till att äta det sätt du gjorde tidigare, kommer du att få vikten tillbaka.
  • Bild med titeln Gör havregrynsdieten Steg 11
    3. Förstå hälsofördelarna med havregryn. Havregrynsdieten är strukturerad kring de kända hälsofördelarna med havregryn, som inkluderar:
  • Lägre kolesterolnivåer
  • Minskade blodtrycksnivåer
  • Förbättra ditt immunsystem för att bekämpa bakterier, svampar, virus och parasiter
  • Hjälper din kropp att ta bort avfall
  • En minskad risk för typ 2-diabetes
  • En förbättrad känslighet för insulin
  • En ökning av aptitkontrollhormoner
  • Del 2 av 3:
    Lägga till havregryn till din kost
    1. Bild med titeln Do Havregryndiet Steg 4
    1. Balansera din havregrynsförbrukning med andra nyttiga måltider. En diet som endast består av havregryn (även med några tillsatta frukter och grönsaker) anses inte vara en hälsosam, säker eller hållbar diet och du måste också äta andra, friska måltider.
    • För att säkerställa att din kropp får tillräckligt med näringsämnen, överväga att äta havremjöl med frukt på morgonen och sedan ha en hälsosam lunch som består av ett protein (djurbaserat, som kyckling eller fisk eller växtbaserad, som tofu), ett spannmål (Quinoa , brunt ris) och lövgröna grönsaker. Du kan då avsluta din dag med en middag med havregryn med grönsaker.
  • Bild med titeln gör havregrynsdieten steg 1
    2. Gå och shoppa för leveranser innan du börjar kosten. Innan du börjar på havregrynsdieten bör du göra en inköpslista med ingredienser som du måste börja din kost.
  • Tänk på stålskuren havre, snarare än rullade eller omedelbara havre. Även om de tar längre tid att laga sig än rullade eller omedelbara havre, har stålskuren havre en krämig konsistens som kommer att göra dina skålar av havregrynsmjöl, läckra och fyllande.
  • Instant havre-paket har ofta tillsatt socker, så undvik dessa om möjligt.
  • Välj skummjölk över hela mjölken. Skummjölk kommer att ge krämighet för havremjöl utan att lägga till för mycket fett. Mjölken kommer också att hjälpa dig att upprätthålla en hälsosam kalciumnivå under hela kosten. Du kan också ersätta mjölken med äggvitor och smör för att variera smaken, även om skummjölken har mer näringsvärde.
  • Köp frukter och gröna grönsaker att sätta i havremjölen. Dessa kan vara bär, som jordgubbar, blåbär eller björnbär och gröna grönsaker som kale, broccoli och spenat.
  • Bild med titeln Gör havregrynsdieten Steg 2
    3. Börja med slät havremjöl i mjölk eller med äggvitor. För den första veckan av kosten bör du förbereda grundläggande havremjöl i skummjölk eller med äggvitor och smör. Äggvita kommer att se till att du får nog Protein med din havregryn.
  • För att förbereda havremjöl i skummjölk med stålskuren havre, koka 1 kopp skummjölk och lägg till ¼ kopp havre. Om du använder rullade havre, koka 1 kopp mjölk och lägg till ½ kopp havre. Låt havrarna koka i 20 - 30 minuter på Simmer, omrör dem ibland. Ju längre havre kock, de mjukare de kommer att vara.
  • För att förbereda havremjöl med äggvitor och smör, koka 1 kopp vatten och lägga ¼ kopp stålskuren havre eller ½ kopp rullade havre. Låt havrarna laga mat i en timme och sedan lägga till 250 gram smör och 100 gram äggvita (ca ½ kopp) när havremjölen är klar. Du kan också lägga till ett streck salt.
  • Bild med titeln gör havregrynsdieten Steg 3
    4. Lägg till frukt till havregryn på morgonen och gröna grönsaker på natten. Efter en vecka med havremjöl med mjölk eller äggvitor kan du lägga till frukt och grönsaker till din havregryn.
  • Lägg till ¼ kopp bär som blåbär, björnbär, hallon och jordgubbar till din havregryn på morgonen för att bryta upp monotoni av vanlig havregryn och ge din kropp några mycket behövs naturliga sockerarter och fiber.
  • Du kan sedan lägga till ½ kopp ångad grönsaker, som Kale, Spenat eller Broccoli, till din havregryn på natten. Detta kommer att ge näringsämnen, vitaminer och mineraler, och ge dig en mängd för din middagsmåltid.
  • Bild med titeln Do Havregryndiet Steg 5
    5. Återgå till din normala diet gradvis. När du känner att havregrynsdieten har varit fördelaktig, vanligtvis ungefär två till tre veckor från startdatumet, kan du börja gradvis återgå till din normala kost. Undvik att dyka strax tillbaka i din normala diet, eftersom det kan leda till en ökning av blodsockernivån och kan vara skadligt för din hälsa, speciellt om du är diabetiker.
  • Klipp ut en havremjölmjöl och byt ut den med en kopp buljong, åtföljd av ångade grönsaker. Följande dag, byt ut en havregrynsmål med 1/2 kopp kokta kyckling eller nötkött och en liten sallad av sallad eller spenat.
  • Fortsätt att ersätta en havregrynsmål med en 1/2 kopp fast mat som kyckling, nötkött, potatis och en skiva bröd i en vecka.
  • Efter en vecka kan du minska havremjölens måltid till en gång om dagen eller en gång varannan dag.
  • Bild med titeln Gör havregrynsdieten Steg 6
    6. Ha en servering av havregryn en dag när kosten är klar. Även om du kan vara trött på havremjöl när du avslutar havremjölkdiet, bör du försöka att inkorporera havremjöl i din dagliga frukostmjöl. Börja din dag med havregryn och frukt, sötad med honung, kan ge tillräckligt med fiber för att få dig igenom morgonen. Havregryn kommer också att hindra dig från att bli hungrig tills det är dags för lunch.
  • Del 3 av 3:
    Upprätthålla en hälsosam livsstil
    1. Bild med titeln Gör havregrynsdieten Steg 7
    1
    Övning minst två till tre gånger i veckan. För att upprätthålla en hälsosam livsstil under havregrynsdieten bör du försöka göra minst 30 minuter med mild träning två till tre gånger i veckan. Detta kan vara 30 minuters promenad eller yoga.
    • Att göra veckovis motion kommer att se till att du kommer att gå ner i vikt på ett hälsosamt och hållbart sätt på havremjölkdiet.
    • Gör inte alltför beskattning eller intensivt medan du är på en mycket lågkalori diet.
  • Bild med titeln gör havregrynsdieten Steg 8
    2. Drick mycket vatten. Det rekommenderas inte att du dricker juice, läsk eller alkohol under havregrynsdieten. Istället bör du fokusera på att dricka minst en till två koppar vatten efter att du har tränat och en till två koppar vatten under varje måltid och mellan varje måltid.
  • Dricksvatten hjälper din kropp att hålla sig hydratiserad och se till att du utvisar något avfall eller toxiner ur din kropp.
  • Bild med titeln Gör havregrynsdieten Steg 9
    3. Överväga att stoppa kosten om du känner dig svag, har låg energi eller andra hälsoproblem. Om du känner dig svag eller trött när som helst under havregrynsdieten, får du inte få tillräckligt med näringsämnen och protein i din kost. Du kan bestämma att lägga till mer protein eller en näringsrik måltid i din kost eller för att lägga till mer grönsaker eller frukter till din havremjöl.
  • Om du har några hälsoproblem och är oroade över din hälsa medan du är på havremjölkdiet, bör du överväga att stoppa kosten och checka in med din läkare. Din läkare kan sedan avgöra om det är medicinskt säkert för dig att fortsätta på havregrynsdieten.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Återigen är denna diet föråldrad och kan vara farlig för din hälsa. Försök inte den här kosten utan att tala med din läkare eller en registrerad dietist först.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande