Hur man bekämpar förstoppning på atkins

Förstoppning är en potentiell bieffekt av någon låg-carb diet, särskilt under de tidiga stadierna av regimen, medan du lär dig hur man får mer fiber. Förstoppning kan göra din pall torr och svår att passera. Du kan ha problem med att få tillräckligt med fiber först, om bröd, crackers, chips och andra höga kolhydrat snacks hade varit din huvudkälla av fiber. Dessutom måste du se till att du får gott om vatten och väsentliga fetter / oljor. Att ta vissa tillskott och äta fiberrik, låg-carb-livsmedel inklusive gröna grönsaker hjälper dig att bekämpa förstoppning medan du är på Atkins diet.

Steg

Metod 1 av 3:
Fiber
  1. Bild med titeln Combat Förstoppning på Atkins Steg 3
1. Få det mesta av din fiber från icke-stärkande grönsaker. Atkins diet begränsar frukter, stärkelse grönsaker (som potatis och morötter), plus korn och mjöl. Men du kan äta icke-stärkelse grönsaker, som salladgröna, så länge du fortfarande räknar dina kolhydrater. I själva verket, i den första fasen, bör de flesta av dina kolhydrater komma från icke-stärkande grönsaker. Syfte att få upp till 20 gram netto kolhydrater om dagen från grönsaker. Grönsaker är ett av de bästa sätten att få fiber i din kost.
  • Försök att bygga hälften av din tallrik med icke-stärkande grönsaker.
  • Några icke-stärkande grönsaker du kan äta inkluderar fransk stil gröna bönor, sallad och andra gröna, selleri, svamp, rädisor, sparris, kale, broccoli och blomkål.
  • Bild med titeln Combat Förstoppning på Atkins Steg 4
    2. Lägg till lite vete kli till din mat. En annan bra källa till fiber, du kan använda detta tillskott genom att sprinka det på toppen av sallader eller blanda det i låg-carb smoothies-eller i vilken maträtt du äter.
  • Alternativt, fyll av dina sallader och snacks med linfrön. Du kan också blanda mark linfrön till en mängd olika livsmedel, som yoghurt, buljong eller nötkött.
  • 3. Håll reda på hur mycket fiber du får. Syfte att få minst 25 gram fiber om dagen om du är en vuxen kvinna och 36 om du är en vuxen man (åldrarna 19-50). Läs näringsetiketter på produkter för att se hur mycket fiber är i varje servering. Använd en journal eller en app, till exempel Atkins mobilapp, för att spåra ditt fiberintag.
  • En enda servering av de flesta grönsaker är ca 2-4 gram fiber. Till exempel är en kopp spenat, schweizisk chard eller kale också 4 gram.
  • Du kan också få fiber från att äta små mängder mandlar, valnötter, havrebran och risklocka.
  • Metod 2 av 3:
    Hydratisering
    1. Bild med titeln Combat Förstoppning på Atkins Steg 5
    1. Drick minst 8 glas vatten om dagen. Atkins Diet rekommenderar att man dricker minst 8 glas vatten om dagen för att hjälpa till att upprätthålla en vanlig regim. Vatten hjälper till med förstoppning genom att hålla avföring lösare.
    • Institutet för medicin rekommenderar att män dricker minst 13 koppar (3,100 ml) vatten om dagen, medan kvinnor ska dricka minst 9 koppar (2 100 ml).
  • Bild med titeln Combat Förstoppning på Atkins Steg 6
    2. Drick inte för mycket koffein. Du kan räkna koffeinhaltiga drycker som kaffe, te och diet soda som en del av ditt vattenintag. Men för mycket koffein kan göra dig längtan socker, vilket är begränsat på Atkins diet, så begränsa ditt intag av koffeinhaltiga drycker.
  • Om du är en stor fan av kaffe eller te, prova lägre-koffeinalternativ så att du fortfarande kan få den smak du älskar. Till exempel, gå till decaf eller halvkafé kaffe eller te, eller drick ett örtte.
  • Bild med titeln Combat Förstoppning på Atkins Steg 7
    3. Ät saftiga grönsaker för att öka ditt vattenintag. Till exempel är färska gurkor hög i vatten, så de kan hjälpa dig att hålla dig hydratiserad. De är också icke-stärkelse, så de är godkända för Atkins diet.
  • Andra saftiga, låga stärkelse grönsaker inkluderar spenat, selleri, sallad och zucchini.
  • Bild med titeln Combat Förstoppning på Atkins Steg 8
    4. Smaka ditt vatten med frukt eller veggie skivor för att göra det mer intressant. Atkins diet kräver att du hoppar över de flesta frukter (citron eller lime är okej) och eliminerar stärkelse grönsaker, speciellt under de första veckorna, tills du börjar behålla din vikt. Men du kan lägga till vissa icke-stärkande grönsaker till vatten, tillfoga intresse och att smaka det, som skivor av gurka, några färska jordgubbskivor.
  • Du kan också använda smakpaket som sötas med små mängder av sockersubstitut, såsom sukralos (Splenda), Stevia, Aspartam (nutrasweet) eller sackarin (söt-n-låg). Men du behöver räkna med dessa paket som ett gram kolhydrater på grund av fyllmedel i dessa typer av sötningsmedel.
  • Metod 3 av 3:
    Andra metoder
    1. Bild med titeln Combat Förstoppning på Atkins Steg 9
    1. Träna regelbundet för att främja bättre matsmältning. Att få tillräckligt med motion kan hjälpa till att flytta saker i din matsmältningsorgan. Försök att träna lite varje dag, 20 till 30 minuter åtminstone.
    • Totalt sikter på 150 minuters träning varje vecka, inklusive vissa styrka övningar som lyfter vikter eller bukövningar.
  • Bild med titeln Combat Förstoppning på Atkins Steg 12
    2. Förbättra din matsmältningshälsa med probiotika. Försök att ta ett probiotiskt i speciella kapslar som löser upp i tarmarna. Undvik de som smälter i magen, vilket kan störa aktiva fördelaktiga bakterier. Studier har visat att probiotika kan bidra till att minska förstoppningen. Att ta ett sådant tillägg kan minska hur lång tid det tar för mat att gå igenom ditt system. Det mjukar också avföring och kan öka antalet gånger du går på toaletten per dag till 2 eller mer. Minska dina tillskott om det är för ofta eller obekvämt.
  • Leta efter de probiotiska tillskott som innehåller L-Plantarum (Lactobacillus-Plantarum). Det bidrar till att bibehålla intestinal hälsa tillsammans med en mängd andra fördelar, inklusive reducerat blodtryck och bättre immunfunktion.
  • Bifidobacteriumtillskott kan också hjälpa till.
  • Fråga din läkare innan du startar något tillägg. Dessutom kan de hjälpa dig att bestämma hur ofta du ska ta ett tillägg.
  • Bild med titeln Combat Förstoppning på Atkins Steg 1
    3. Blanda psylliumfiber i ditt vatten för en laxerande effekt. Psylliumfiber är gjord av skinkorna som omger psylliumfrön. Det är lösligt i vatten. Blanda en matsked eller så (ca 5 gram) i ett glas vatten och drick blandningen. Du kan dricka den här lösningen en gång om dagen.
  • Var noga med att få marken så att den lätt löser sig. Du borde kunna hitta detta tillägg på hälsokostaffärer.
  • Bild med titeln Combat Förstoppning på Atkins Steg 10
    4. Använd laxermedel för att lindra tillfällig förstoppning. Om du bara har förstoppning en gång i taget, kan du ta laxermedel från tid till annan för att hjälpa dig att gå på toaletten på de få tillfällen. Du har ditt val av flera over-the-Counter-laxermedel som hjälper till med din situation.
  • Ett alternativ är att använda en avföring mjukmedel. Dessa lossnar upp dina avföring genom att dra mer vatten i dem. I sin tur gör lösaren avföring det lättare för dig att gå på toaletten. Ett par exempel på denna typ av laxermedel är miralax, collace och surfak. Dessa tar vanligtvis 6 till 8 timmar att fungera.
  • En annan typ av laxermedel är ett smörjmedel. Mineralolja är ett exempel på denna typ. Smörjmedel är precis vad de låter som-de täcker din kolon och aktiverar avföring att passera lättare.
  • Du kan också använda mjölk av magnesia och laktulos, som är utformade för att hjälpa dig att passera avföring genom att öka flytande / fukt i din kolon.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Alla har olika tarmmönster. Om dina normala mönster ändras kan du ha förstoppning eller ett annat problem.
  • Håll laxermedel utom räckhåll för barn.
  • Be en läkare innan du använder något laxermedel om du har buksmärta, illamående eller kräkningar, en plötslig förändring i tarmvanor som varar mer än 2 veckor, eller har redan använt ett laxermedel i mer än 1 vecka.
  • Sluta använda laxermedel och kontakta en läkare om du har rektal blödning eller ingen tarmrörelse efter att ha använt laxerande produkter. Dessa symtom kan indikera ett allvarligt tillstånd.
  • Varningar

    Medan tillfällig förstoppning i 1-2 dagar inte är ett problem, prata med din läkare om du har förstoppning upprepade gånger eller har blivit förstoppad i mer än 3 eller 4 dagar.
  • Om du har beständig förstoppning kan du behöva en bättre laxermedel eller medicinsk behandling för problemet. Du kan försöka glycerin suppositorier, som är tillgängliga över disken. Dessa producerar i allmänhet en tarmrörelse på 15 minuter till 1 timme. Om du av misstag tar en av dessa genom munnen, kontakta omedelbart ditt giftkontrollcenter.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande