Hur man klarar av ständiga dåliga nyheter

Klara av konstanta dåliga nyheter genom att utveckla friska rutiner som hjälper dig att fokusera på det positiva. Hantera dåliga nyheter i ditt personliga liv genom att lära dig allt du kan om din situation, vidta åtgärder för att förbättra, och prata med någon du litar på. Om den ständiga strömmen av dåliga världsnyheter får dig ner, försök att begränsa din exponering för den. Fokusera på goda nyhetsberättelser och leta efter möjligheter att göra skillnad i ditt samhälle.

Steg

Metod 1 av 3:
Skapa positiva rutiner
  1. Bild med titeln Kope med konstant dåliga nyheter Steg 1
1. Träna lite. Försök att få minst en halv timme av övning per dag. Gå till gymmet, på en daglig jog, eller cykla runt om i närheten. Fysisk aktivitet hjälper dig att hantera stress i ögonblicket och minska stressen på lång sikt.
  • Anmälan till en grupp träningsklass kommer också att lägga till en fördelaktig social dimension i din träningsrutin.
  • Prata med din läkare innan du startar en ny träningsregim, speciellt om du har några befintliga villkor, som hjärtat eller gemensamma problem.
  • Bild med titeln Kope med konstanta dåliga nyheter Steg 2
    2
    Följ en hälsosam kost. Liksom motion är en hälsosam kost också viktig för en hälsosam kropp och sinne.Att ha en hälsosam kost är avgörande för optimal känslomässig och psykisk hälsa. Se till att du innehåller hela ekologiska livsmedel i din kost så mycket du kan.
  • Undvik bearbetade livsmedel.Ät hela frukter och grönsaker, bönor och baljväxter, hela korn och magert protein.
  • Ät tre måltider per dag. Försök att införliva tre måltider om dagen och göra frukost din största måltid.
  • Undvik att äta.
  • Undvik alkohol, speciellt när känslomässig nöd är hög. Dricker när du är upprörd kan orsaka många andra problem med din hälsa, och i dina relationer med din familj och vänner också.
  • Bild med titeln Kope med konstant dåliga nyheter Steg 3
    3. Tillbringa tid i naturen. Hitta en närliggande vandringsled, park eller strand och gå till en vanlig promenad. Sitt och läs din favoritbok i en gräsbevuxen, trädkantad plats med fin utsikt. Du kan också försöka ringa en vän att planera en utomhuspicknick i din bakgård.
  • Naturliga miljöer uppmuntrar lätthet, mindfulness och en känsla av tillhörighet.
  • Bild med titeln Kope med konstant dåliga nyheter Steg 4
    4. Få din sömncykel på spår. Oro kan avbryta sömn och brist på sömn kan öka oro, vilket resulterar i en ond cykel. Få en god natts sömn och upprätthålla en hälsosam sömncykel hjälper till att skära ner den ångest du känner när du konfronteras med en konstant ström av dåliga nyheter.
  • Försök att gå och lägg dig i samma tid varje dag.
  • Minska din ljusexponering en timme eller två innan du lägger dig. Välj en bra bok över din smartphone när du kopplar av före sängen.
  • Undvik tunga måltider före sänggåendet.
  • Hoppa ut på koffein på kvällarna, och gå för ett koffeinfritt örtte om du vill ha en varm dryck.
  • Bild med titeln Kope med konstant dåliga nyheter Steg 5
    5. Försök att leda ett balanserat liv. Ibland när du upprepade gånger får dåliga nyheter, kan det vara överväldigande. Ett normalt svar kan vara att obsessera om dina problem, vilket i slutändan kommer att leda till negativa känslor. Ignorera inte de dåliga nyheterna, men se till att du erkänner de händelser som hände och hur du är emotionellt svarar på det.Gör det bästa du kan ta itu med problemet och hantera problemen och dina känslor.Då hitta sätt att släppa några av sakerna i ditt liv som är för överväldigande för att du ska hantera.
  • Lägg undan lite tyst tid för dig själv att göra något du tycker om, men det lugnar också dig och kroppen. Till exempel kan du använda avkopplingstekniker som meditation, djupandning, lyssnar på lugnande musik, eller lyssnar på en ljudinspelning av guidad bild. Du kan också ta en yogaklass, eller gå ut till en park och delta i Tai Chi eller Qi Gong.
  • Bild med titeln Kope med konstant dåliga nyheter Steg 6
    6. Hålla en journal. Att hålla en tidskrift hjälper dig att klargöra dina känslor och bearbeta dåliga nyheter. Ta 20 minuter per dag för att skriva en post och lägg sedan åt gången varje vecka eller två för att läsa över vad du har skrivit.
  • Överväga att inkludera en sektion i dina poster om saker du är tacksam för eller det gjorde dig glad den dagen.
  • Metod 2 av 3:
    Hantera med dåliga personliga nyheter
    1. Bild med titeln Kope med konstant dåliga nyheter Steg 7
    1. Försök att hålla saker i perspektiv. Många dåliga nyheter på en gång kan verka som världens ände, men det är viktigt att göra ditt bästa för att hålla ett balanserat perspektiv. Försök att leta efter orsaker, leta efter sätt att förbättra en dålig situation och fokusera på positiva aspekter av ditt liv.
    • Överväg att göra en lista över sätt att du är lycklig eller aspekter av ditt liv som du är tacksam för, som att ha ett hem, grundläggande nödvändigheter eller kvaliteter om dig själv som du beundrar.
  • Bild med titeln Kope med konstant dåliga nyheter Steg 8
    2. Fokusera på åtgärder. Tänk på dåliga nyheter som hinder för att övervinna. Bryt dem upp i enskilda delar och tänk på hur du kan agera för att förbättra din situation.
  • Gör ditt bästa för att se dåliga nyheter som möjligheter att växa istället för som enbart negativa erfarenheter.
  • Till exempel, om du har en kamp med en familjemedlem, bryter din bil ner och bröt upp med din betydelsefulla andra i samma vecka, försök att tänka på sätt att lösa saker med din familjemedlem och använd vara ensam som en Möjlighet att arbeta med att älska dig mer.
  • Bild med titeln Kope med konstant dåliga nyheter Steg 9
    3. Prata med någon. Att hålla dina känslor av frustration, sorg, ilska eller ångest inuti när du konfronteras med konstant dåliga nyheter kommer du bara att känna dig värre. Att prata med någon och uttrycka dina bekymmer på lämpliga sätt kommer att bidra till att lindra din stress och göra det lättare för dig att klara av svåra situationer. Om du befinner dig i en sträcka där allt verkar gå fel, nå ut till en betrodd vän eller familjemedlem för att släppa din frustration. Var ärlig och specifik med dem, och berätta för dem att du kan använda en vanlig pick-me-up eller ventilationssession.
  • Försök att tänka på människor i ditt liv som kan för närvarande gå igenom något liknande, eller har tidigare behandlat omständigheter som liknar din egen.
  • Ibland kanske dina vänner och familj inte kan ge dig det bästa stödet för att hjälpa dig att hantera dina bekymmer. Om du inte vill, eller inte kan prata med någon du känner personligen, överväga hitta en rådgivare, Religiös rådgivare, eller annan mentalvårdspersonal.
  • Bild med titeln Kope med konstant dåliga nyheter Steg 10
    4. Hitta en supportgrupp. Om du har att göra med en specifik utmaning, försök att Hitta en supportgrupp. Ibland kan en fråga eller händelse skapa en grov lapp där allt i livet känns negativt. Att dela med och lära av andra människor som går igenom en liknande livshändelse kan påminna dig om att du inte behöver gå igenom upplevelsen själv.
  • Du kan kontakta din vårdgivare, skola, kyrka eller community center för hjälp att hitta en rekommenderad grupp för dina behov.
  • Du kan också söka online för en grupp som riktar sig till ett specifikt livshändelse. Om du har diagnostiserats med en terminal sjukdom, sök den anknutna officiella organisationens webbplats för lokala grupper. Du kan också konsultera Mental Health America för hjälp: http: // mentalhealthamerica.netto/
  • Bild med titeln Kope med konstant dåliga nyheter Steg 11
    5. Lär dig allt du kan om dåliga medicinska nyheter. Om du har fått en ström av dåliga nyheter om din hälsa, ta reda på allt du kan om ditt tillstånd. Be din läkare för resurser och titta online för ytterligare information. Att lära sig om din hälsa hjälper dig att bearbeta och klara din situation.
  • Försök att samla information från välrenommerade källor. Till exempel, för att lära dig mer om hur man klarar av en cancerdiagnos, se till en pålitlig organisation som http: // cancer.org /.
  • Bild med titeln Kope med konstanta dåliga nyheter Steg 12
    6. Försök att använda dåliga nyheter för att förbättra ditt jobbprestanda. Ibland kan en ström av konstanta dåliga nyheter presentera möjligheter till förbättring, särskilt i en arbetsmiljö. Om du har fått en serie mindre än stellära framstegsrapporter på jobbet, försök hitta sätt att svara proaktivt och positivt.
  • Be din chef att träffas med dig privat att diskutera specifika steg du kan ta för att förbättra din prestanda.
  • Prata med en betrodd kollega om områden du kan förbättra, och fråga om de kan erbjuda dig objektiva råd.
  • Fråga dig själv om konstant dåliga nyheter på jobbet är en indikation på att du inte är nöjd med din nuvarande position. Tänk på om du ska driva andra möjligheter, och börja nätverk och uppdatera ditt CV om du tror att du skulle vara lyckligare och mer produktiv annanstans.
  • Metod 3 av 3:
    Hantera dåliga världsnyheter
    1. Bild med titeln Kope med konstant dåliga nyheter Steg 13
    1. Stänga av nyheterna. Ibland är inga nyheter verkligen goda nyheter. Lokala och kabelnyhetsnätverk fokuserar ofta på dåliga nyheter, och studier visar den här konstanta strömmen av dåliga världsnyheter har negativa effekter på hälsan. Försök att begränsa hur mycket du tittar på nyheterna, särskilt bryta nyhetshistorier som inte ger djupanalys eller undersökning.
    • Du kan fortfarande vara informerad om aktuella händelser utan att överexponera dig till de dagliga rubrikerna. Välj din favorit välrenommerade nyhetskälla som ger lång form, analytisk journalistik. Lägg åt tid en gång i veckan eller två för att läsa tankeväckande undersökande bitar istället titta på TV-nyheter varje dag.
  • Bild med titeln Kope med konstanta dåliga nyheter Steg 14
    2. Skära ner på sociala medier. Alla har de här vännerna på sociala medier som fyller nyhetsfoder med varmknapp eller hyper-partisanhistorier. Försök att begränsa den tid du spenderar på sociala medier och minskar din exponering mot kontroversiella, förspända eller negativa ämnen. Överväg att radera dessa appar från din mobila enhet och ange tid för sociala medier för att undvika ständigt uppfriskande ditt foder.
  • Bild med titeln Kope med konstant dåliga nyheter Steg 15
    3. Fokusera på goda nyhetsberättelser. Dåliga nyheter presenteras mer, men det finns fortfarande gott om goda nyheter i världen. Spendera tid regelbundet läser historier om människor som gör det bra och gör skillnad för att balansera de dåliga nyheterna.
  • Kolla in det goda nyhetsnätet för journalistik som sprider positiva globala nyheter: http: // GoodNewsnetwork.org /.
  • Hitta vetenskapliga och bevisbaserade medier som sätter positiva nyheter på det större bra online-tidningen: http: // atorgood.bereley.edu /
  • Bild med titeln Kope med konstant dåliga nyheter Steg 16
    4. Ta dig tid att hjälpa ditt samhälle. Konstanta dåliga nyheter kan leda till medkänsla, som dränerar kapaciteten att vara empatisk och får oss att känna att vi inte kan göra någonting för att göra skillnad. Försök att eliminera känslor av futilitet orsakad av konstanta dåliga nyheter genom att hitta aktiva sätt att förbättra ditt samhälle.
  • Överväg volontärarbete med en organisation som är viktig för dig. Om du älskar djur, kontakta ditt lokala skydd och fråga om volontärmöjligheter och arbetsuppgifter. Erbjuda din tid på ett soppa kök, hemlösa skydd, handledning, eller förfölja någon annan orsak du håller kära.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande