Hur man klarar av en dålig dag

Dåliga dagar är en oundviklig del av livet och påverkar alla någon gång. Dåliga dagar kan ha en uppenbar anledning eller de kan krypa upp på dig och stör dig, även om du inte kan lägga fingret på varför. Du kan göra det genom din dåliga dag om du tar hand om dig själv och distrahera dig från negativiteten.

Steg

Del 1 av 3:
Att vara snäll mot dig själv
  1. Bild med titeln Kope med en dålig dag Steg 1
1. Berätta för dig själv att du kommer att bli okej. Tänk på de goda sakerna i ditt liv och berätta att de dåliga dagarna är här för att hjälpa dig att uppskatta de goda. Påminn dig om att du kan gå vidare från vad som hände som gjorde din dag dålig. Du kan göra det högt eller i huvudet.
  • Säger något för dig själv, "Jag vet idag är svårt, men jag kommer att komma över det här." Eller, "i morgon, kommer den här dagen tidigare."
  • Säg positiva saker som "Du kommer att vara okej. Du är modig och stark och kan komma igenom det här."
  • Bild med titeln Kope med en dålig dag Steg 2
    2. Ha ett bra gråt. Ibland behöver du bara gråta ut din dåliga dag. Gå någonstans säker och bekväm, som din säng och sätta på en ledsen sång och gråta ut det. Du kan bli förvånad över hur mycket bättre du känner när du är klar.
  • Om du känner uppmaningen att gråta, motstå inte. Låt dig bara gråta utan dom.
  • Bild med titeln Kope med en dålig dag Steg 3
    3. Behandla dig klokt. Det är okej att belöna dig själv för att hjälpa dig att må bättre, lika länge du gör det här noga. Ibland är känslan av nöje efter att ha behandlat dig själv bara i en minut då gör det dig värre. Så verkligen fråga dig själv om du kommer ångra det innan du äter efterrätten eller går på en shopping spree eller unna dig bara en cigarett. Istället göra din favorit måltid eller titta på din favoritfilm för att få dig att må bättre.
  • Bild med titeln Kope med en dålig dag Steg 4
    4. Skäm bort dig själv. Ibland behöver du bara ett varmt bad eller dusch med din favorit doftande tvål för att få dig att må bättre. Därefter sätt på dina favoritlotioner, torka ditt hår och sätt på dina favorit pyjamas.
  • 5. Gör något kreativt. Att arbeta med kreativa projekt kan hjälpa dig att koppla av och ge dig en känsla av prestation. Gör lite konst, arbeta på ett hantverk, göra lite trädgårdsarbete eller ett roligt hemförbättringsprojekt, eller prova något så enkelt och praktiskt som att göra dig en utsökt måltid från början.
  • Om du inte är den konstnärliga typen kan du fortfarande få några av samma stressbustande fördelar från färgning. Investera i en vuxen färgbok och några färgpennor eller kritor, eller ladda ner en färgprogram för din telefon eller surfplatta.
  • Bild med titeln Kope med en dålig dag Steg 5
    6. Skriv ut dina känslor. Skriva en journalpost om din dag och alla dina frustrationer och känslor kan hjälpa dig att må bättre. Få papper och en penna ut eller öppna ett dokument på din dator och skriv ut dina frustrationer. Oroa dig inte för grammatik, stavning, eller om det ens ger någon mening. Skriv bara exakt vad som kommer att tänka på. Lägg åt sidan en viss tidslucka, som 15 minuter efter middagen, för att göra din journaling.
  • Bild med titeln Kope med en dålig dag Steg 6
    7. Gå och lägg dig. Ibland är en god natts sömn exakt vad du behöver klara av din dåliga dag. Så dumt som det låter, kommer det troligen att känna sig mycket bättre på morgonen. Gå till sängs tidigt och sova bort din dåliga dag. Om du inte får tillräckligt med sömn kan det göra din dåliga dag ännu värre och få det att känna sig längre.
  • Del 2 av 3:
    Hålla dig upptagen
    1. Bild med titeln Kope med en dålig dag Steg 7
    1. Distrahera dig med en uppgift. Gör något för att distrahera dig från vad som helst som gör din dag dålig. Fokusera på en aktivitet eller uppgift som inte tillåter plats för dina tankar att vandra. Tackla omorganisera din garderob eller slutligen städa ut garaget. Du kommer att känna dig stolt över dig själv när du är klar och kommer att ha glömt din dåliga dag i processen.
  • Bild med titeln Kope med en dålig dag Steg 8
    2. Träna för att öka ditt humör. Träning, särskilt utanför där det finns frisk luft, är ett bra sätt att förbättra ditt humör. Övning orsakar din hjärna att släppa naturliga "känsla-bra" kemikalier som kan hjälpa ditt dåliga humör. Det minskar också immunsystemkemikalier som kan få dig att känna sig ledsen och ökar din kroppstemperatur för att lugna dig ner. Du kommer att känna dig stolt över dig själv när du är klar med ditt träningspass.
  • Gör inte en övning som ger dig tid att vandra, som en promenad. Gör något som kommer att hålla dig upptagen och distraherad från situationen.
  • Prova en rolig fysisk aktivitet som du kan göra med en vän, som ett spel av squash eller racquetball. På det här sättet kan du få humörförstärkande fördelar med både motion och socialisering.
  • Bild med titeln Kope med en dålig dag Steg 9
    3. Gör något med andra människor. Att hålla sig socialt kommer att hålla ditt sinne av din dåliga dag och kommer att uppmuntra dig. Häng ut med dina bästa vänner eller din familj och gör dina favoritaktiviteter eller gå till din favoritrestaurang. Vänd din dåliga dag genom att fylla den med roligt med dina vänner eller familj. Prata med dina vänner, familj eller någon du kan lita på vad som stör dig. Ventilation hjälper dig att komma över vad som gör dig upprörd.
  • Bild med titeln Kope med en dålig dag Steg 10
    4. Fokusera på en bättre aspekt av ditt liv. Påminn dig om vad som går bra för dig. Berätta själv "åtminstone jag ..." om de goda sakerna i ditt liv. Saker kan alltid vara värre. Till exempel är problemen på jobbet som ger dig inte hela ditt liv - du har fortfarande stor familj utanför jobbet. Ditt förhållande slutar är inte världens ände. Åtminstone har du fortfarande en bra karriär och fantastiska vänner.
  • Bild med titeln Kope med en dålig dag Steg 11
    5. Exponera dig själv till positiva medier. Om din dag är redan dålig, kommer du inte att hjälpa till med din dag och hörsel om tragedi runt om i världen. Titta på en ledsen film eller lyssna på ledsen musik kommer inte att distrahera dig från vad som är fel. Titta på din favoritkomedi eller lyssna på Upbeat och glad musik om hur du kan erövra världen.
  • Del 3 av 3:
    Gör morgon bättre
    1. Bild med titeln Kope med en dålig dag Steg 12
    1. Reflektera över din dåliga dag. Tänk på vad som hände som gjorde din dag så illa. Ta en sekund för att analysera varför saker gick dåligt och uppskattar vad som gick rätt. Försök att ta reda på vad du kan ändra för att göra imorgon en bättre dag. Straff inte, men styra dig själv för att förbättra din dag i morgon.
  • Bild med titeln Kope med en dålig dag Steg 13
    2. Ta några minuter att meditera. Rensa ditt sinne om dina negativa tankar genom att isolera dig själv från någon och eventuella distraktioner. När en ny tanke kommer in i ditt sinne, tänk på dig själv att sätta det gratis. Att komma till ett tillstånd av mindfulness tar övning, men meditering kan verkligen hjälpa till att rensa ditt sinne.
  • Försök guidade meditationsband eller en meditationsapp för att hjälpa dig. Dessa är särskilt användbara om du är nybörjare.
  • Bild med titeln Kope med en dålig dag Steg 14
    3. Planera din dag i morgon. Ta en sekund i slutet av dagen för att tänka på din dag imorgon. Gör en lista över vad du behöver göra och hur du ska åstadkomma din lista. Detta kommer att bidra till att fokusera dig och hålla imorgon från att vända kaotisk. Imorgon blir en bättre dag om du lägger ut uppgifter för att uppnå och uppnå dem. Planera när du ska ta pauser från att få saker gjort för att koppla av. Imorgon kommer inte vara en bra dag om du arbetar för hårt, heller.
  • Bild med titeln Kope med en dålig dag Steg 15
    4. Ställ in ditt larm för tidigare än normalt. Börja i morgon av på höger fot genom att ställa in ditt larm tidigare än normalt. Inte för tidigt men. Du behöver fortfarande en bra vila. Du vill inte börja i morgon rusar ut dörren, glömmer hälften av de saker du behöver och är sen. Stå upp tidigt så att du kan koppla av när du gör dig redo, äter en hälsosam frukost och åstadkommer allt du behöver för att åstadkomma på morgonen.
  • Bild med titeln Kope med en dålig dag Steg 16
    5. Göra ett försök att ha en bättre dag. Att ha en bättre sinnestillstånd hjälper dig att få en bättre dag. Försök att vara i gott humör och låt inte de små sakerna ta dig ner. Du kommer bli förvånad över hur försök att ha en bättre dag kan faktiskt få dig att få en bättre dag.
  • Tips

    Påminn dig om att imorgon blir en bättre dag.
  • Se till att du tar hand om din mentala hälsa.
  • Rekrytera vänner eller familj för att hjälpa dig att må bättre.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande