Hur man heja upp efter en dålig dag

Ibland går dagen inte din väg och du slutar känna dig ganska låg. Det är lätt att låta dig lura eller vara ledsen och upprörd, men snarare än att bo på den dåliga dagen du har haft, finns det sätt att återhämta sig och Gör dig själv bättre, Även om din dag var ganska hemskt.

Steg

Metod 1 av 3:
Distrahera dig själv från dagens problem
  1. Bild med titeln Håll en sovsäck Steg 19
1. Ge dig själv en specifik uppgift eller chore. Kanske finns det en viss chore du har satt av ett tag, som den där tvättstugan i garderoben, eller kanske finns det några rätter i diskbänken som behöver tvättas. Ge dig en specifik uppgift och fokusera på det medan du gör det.
  • Försök spela musik medan du rengör eller arbetar med en uppgift. Detta kommer att ge dig något att lyssna på och fokusera på medan du arbetar, snarare än att låta dina tankar vandra tillbaka till vad som störde dig först.
  • Rengöring och att hålla saker som organiseras kan faktiskt förbättra din övergripande psykiska hälsa, med några extra fysiska hälsofördelar också. Att bli av med rodnad och röra kan hjälpa till att minska stress, vilket är något viktigt att göra när du redan har haft en dålig dag.
  • Bild med titeln Övervinna Boredom Steg 25
    2. Lämna ditt arbete på jobbet. Många har vana att föra stress och problem med att arbeta hem med dem varje dag. Ett sätt att hjälpa dig själv efter en dålig dag, speciellt om arbetet var orsaken, är att lämna dessa påfrestningar och irriterande efter när du lämnar arbetsplatsen.
  • Vara närvarande i ögonblicket. Snarare än att fokusera eller bo på saker som hände på jobbet, låt dem gå med några djupa andetag och center dig själv i det aktuella ögonblicket. Erkänna att du släpper av dessa problem, och att du kommer att hantera dem när du återvänder till jobbet.
  • Använd ditt pendlingshem som ett sätt att koppla från jobbet. I stället för att bara gå om ditt vanliga sätt, ta hand om att märka saker du kanske inte normalt märker, som landskapet på din pendling, vädret eller solnedgången. Erkänna omvärlden på vägen hem istället för att bli fångad inuti ditt huvud och bo.
  • Bild med titeln Undvik att bli uttråkad när du inte har något att göra steg 4
    3. Gå ut ur huset. Kör ett ärende, gå en promenad, ta ut hunden, eller ta en körning. Att vara utomhus är särskilt användbart när du försöker öka ett dåligt humör, så välj något utanför att göra, om vädret är lämpligt.
  • Det kan vara frestande att bara stanna i huset och wallow i ditt dåliga humör efter en dålig dag, men tvinga dig att lämna den frestelsen bakom kan hjälpa dig att slå det humöret. Gå ut, var runt människor och distrahera dig med saker att göra och åstadkomma.
  • Bild med titeln Gör dig själv sömn med hypnos Steg 2
    4
    Ta en tupplur, Eller gå till sängs tidigt. När du var ett barn, satt dina föräldrar förmodligen dig i sängen när du blev cranky. Det är inte så annorlunda när du är vuxen. Att få mer sömn kan hjälpa till att förbättra ditt humör.
  • När du inte får tillräckligt med vila kan du märka att du är mer irriterad eller snabb att bli upprörd över små saker. Brist på sömn kan ha bidragit till den dåliga dagen du hade. Att ta en kort tupplur eller välja till sängs lite tidigare än vanligt kan hjälpa dig att balansera ut och få resten av din kropp behöver känna sig bättre och lyckligare.
  • Stress eller dåliga humör kan ibland leda till att sova svårare, så om du tycker att du har problem med att sova på natten, försök att ta en liten dos (1-3 mg) melatonin. Melatonin är en kemikalie som är naturligt producerad av din kropp som hjälper dig att somna, och du kan köpa den i tilläggsformulär på din lokala drogbutik.
  • Bild med titeln faller somna snabbt steg 1
    5. Koppla ur sociala medier. I denna dag och ålder limmas de flesta praktiskt taget till sina sociala medier via sina smartphones, tabletter och datorer. Det är lätt att sluta känna sig värre om dig själv eller din dåliga dag när du ser dina vänner och bekanta att skicka glada nyheter eller foton på dina flöden. Koppla bort från dessa flöden och ge dig en liten detox från den.
  • Förstå att du inte kan ta allt du ser på sociala medier till nominellt värde. De flesta av vad folk väljer att posta ger en förhärligad bild av vad deras liv verkligen är. De har dåliga dagar precis som du gör-det är bara svårare att se att via inlägg på sociala medier som är inriktade på att visa de bättre aspekterna av sina liv.
  • Sociala medier har en tendens att få vissa människors blodpumpning. Du kan märka att du lätt blir irriterad av politiskt laddade, blatant oförskämda eller okunniga sociala medier. Om du redan är i dåligt humör, kan du bara göra det värre. Koppla bort och ta en paus.
  • Bild med titeln Gör dig själv sömn med hypnos Steg 3
    6. Läs en bok eller titta på en film. Att använda böcker eller filmer kan vara till hjälp för att distrahera ditt sinne från vad som stör dig. Om du förlorar dig själv i en boks värld, film eller tv, kommer du att fokusera på vad som händer i den världen, snarare än i din egen.
  • Försök att välja en film eller tv-show som är komedisk eller rolig, snarare än att välja ett drama. Skrattar på en rolig film eller show är ett bra sätt att öka ditt humör. Vetenskapligt har skratt djupa fysiska effekter på din hjärna och uppfattningar. Att låta dig njuta av lite humor kan verkligen hjälpa dig att heja upp.
  • Att läsa en bok kan inte bara hjälpa till att distrahera dig från vad som är i ditt sinne, men det kan också leda till en känsla av prestation när du avslutar det. Det är så lätt att starta en bok och sluta aldrig, men slutligen att avsluta en kan ge dig lite boost i humör.
  • Metod 2 av 3:
    Cheering dig själv med aktiviteter du tycker om
    1. Bild med titeln faller somna snabbt steg 7
    1. Har något varmt att äta eller dricka. Att dricka eller äta något varmt är känt för att öka humöret, främst på grund av de trevliga känslorna och känslorna kan det ge oss när vi konsumerar det. Drycker som kaffe och te är också kända för att ha andra positiva fysiska fördelar, som en hälsosam mängd antioxidanter.
    • Se bara till att du inte överindulerar i söta eller koffeinfria drycker. Kaffe kan hjälpa dig att känna dig mer vaken och varna, och kan också ge dig ett boost i humör, men för mycket koffein och socker kan leda till svårigheter att sova och ett högre kaloriintag.
    • Bakning och matlagning för dig själv är ett bra sätt att både hålla dig upptagen och arbeta med en uppgift som har fördelen av att ha något gott att äta när du avslutar det! Prova din hand till ett nytt recept för att hjälpa dig själv.
  • Bild med titeln Undvik att bli uttråkad när du inte har något att göra steg 15
    2. Lyssna på din favoritmusik. Du har förmodligen några låtar som omedelbart hjälper dig att heja upp när du lyssnar på dem. Slå på dina favoritlåtar och sjunga med, eller ens dansa runt till dem. Upbeat och Uptempo-musik har en särskilt djupgående effekt på humörstöd.
  • Online streaming-tjänster som Spotify har en uppsägning av spellistor som redan är byggt som du kan välja enligt ditt humör. Välj en av spellistorna för glada stämningar och vrid upp volymen! Du kan även upptäcka några nya favoriter i processen.
  • Istället för att fokusera för mycket om huruvida musiken får dig att känna dig lyckligare, fokusera bara på själva musiken. Förlora dig själv i de känslor som det medför, och bara njut av det som du lyssnar.
  • Bild med titeln Övervinna Boredom Steg 17
    3. Tillbringa tid med ditt husdjur. Det har varit vetenskapligt bevisat att interagerar med djur kan öka humör genom att bidra till produktion av serotonin och dopamin, två hormoner som förbättrar humör. Spendera lite tid att krama eller leka med ditt husdjur, eller gå till ett lokalt djur räddning och spendera tid med djuren där om du inte har ett husdjur.
  • Husdjur och djur är kända för att ge människor en känsla av syfte och tillhörighet. De hjälper oss också att skapa känslomässiga obligationer och äga ett husdjur kan hjälpa till att bekämpa saker som depression, och till och med bidra till längre liv och bättre fysisk hälsa.
  • Bild med titeln faller somna snabbt steg 2
    4. Ta en dusch. Du kan märka att en enkel dusch kan bidra till att förbättra ditt humör bara genom att göra dig fysiskt bättre. En varm dusch är ett säkert sätt att slappna av din kropp och i sin tur förbättra ditt humör.
  • Försök byta vattentemperatur fram och tillbaka från varmt för att kyla. Spendera ca 1-3 minuter vid varje temperatur innan du cyklar tillbaka igen. Detta kan hjälpa till att öka din cirkulation, vilket kan hjälpa dig att slappna av och lugna dig.
  • Bild med titeln Skär ner din shoppingberoende steg 3
    5. Behandla dig om något. Du har nog hört talas om "detaljhandelsterapi" eller använda shopping som ett sätt att göra dig bättre. Det har vetenskapliga meriter-att köpa något för dig själv när du är i dåligt humör kan faktiskt hjälpa dig att heja upp dig.
  • Du behöver inte spendera mycket pengar för att behandla dig själv. Ta tag i något sött att äta på väg hem från jobbet, eller det extra fancy kaffet dricker du från den lokala kaféet. Plocka upp den skjortan du har ätit i affären, eller den bok du har menat att läsa.
  • Metod 3 av 3:
    Kanaliserar din energi till positiva saker att muntra upp
    1. Bild med titeln Undvik att bli uttråkad när du inte har något att göra steg 6
    1. Skriv ner dina tankar och känslor. Försök att jotting ner två listor: en av alla de goda sakerna i ditt liv och en av de dåliga. Du kommer sannolikt att upptäcka att den goda listan är längre än den dåliga, eller ens att sakerna på den dåliga listan är små och triviala i jämförelse med vad du måste vara tacksam för.
    • Handlingen att skriva saker är ett sätt att utvisa dem från ditt sinne och titta på dem från ett nytt perspektiv. Skriv ner vad som stör dig, sedan riva upp det papperet och kasta bort det. Detta kan vara katartiskt eftersom det är som fysiskt kasta bort dina påfrestningar.
  • Bild med titeln Övervinna Boredom Steg 1
    2. Arbeta på ett projekt. Du kanske har något du har menat att göra, som ett gör-det-själv-projekt eller hantverk du hittade online. Ta detta som ett tillfälle att sitta och komma till jobbet på det. Kanal din negativa energi till något positivt och produktivt som ger dig en färdig produkt för att vara stolt över.
  • Om ditt speciella valda projekt hamnar frustrerande dig eller ger dig problem, ställ det åt sidan och gör något annat. Lägg inte dig till ett sämre humör i ett försök att faktiskt göra dig själv bättre!
  • Bild med titeln Travel Steg 4
    3. Göra planer för framtiden. Titta på några resewebbplatser och börja planera en resa eller semester, eller ens planera en rolig aktivitet att göra rätt i din hemstad. Handlingen att planera en aktivitet eller semester kan hjälpa dig att känna dig glad och upphetsad, även om du aldrig faktiskt bokar resan eller tar den.
  • Många tycker om att spendera pengar på att resa mer än de gör på materiella föremål, eftersom de spenderar pengar på en upplevelse. Resor är en bra investering för att göra, så planerar en resa för att hjälpa till att öka ditt humör i ögonblicket faktiskt kan leda till mer positiva känslor och erfarenheter i framtiden.
  • Du kan helt enkelt ringa upp en vän och göra planer för följande dag för att få kaffe också. Att ha något litet och enkelt att se fram emot kan också bidra till att förbättra ditt humör efter en dålig dag.
  • Bild med titeln Undvik att bli uttråkad när du inte har något att göra steg 8
    4. Gör något trevligt för någon annan. Vetenskapen har visat att göra något bra för någon annan resulterar i positiv känslomässig feedback, och i sin tur en ökning i humör. Försök att göra något trevligt för någon, även något så litet som att donera några dollar till din favorit välgörenhet, eller hjälpa en vän eller familjemedlem med en uppgift.
  • Det finns en slags slinga som genereras när du gör något trevligt för någon annan: du gör något trevligt, så de mår bra, vilket i sin tur får dig att må bra.
  • Du behöver inte göra något extravagant för det att materia eller vara meningsfull. Kanske behöver din mamma eller morföräldrare lite hjälp med gård eller hushållsarbete, eller en vän behöver hjälp med att flytta till en ny lägenhet. Att låna en hand och hjälpa någon ut kommer att hjälpa ditt humör lika mycket som, om inte mer än, vilket ger en materiell gåva.
  • Bild med titeln Undvik att bli uttråkad när du inte har något att göra steg 17
    5. Övning. Övning har alltid varit känd som en naturlig humör-booster. Även spendera så få som fem minuter med ljus till måttlig träning kan ha en märkbar effekt på ditt humör. Du kan göra det inomhus eller ute, så det kan hjälpa ditt humör oavsett vädret.
  • Att gå på kort körning eller jog, dans, kickboxning, yoga och till och med trädgårdsarbete är bra sätt att göra lite ljusövning för att förbättra ditt humör genom fysisk aktivitet. Du kan också försöka gå på en cykeltur, en snabb promenad, eller ens gör bara några hoppa jacks för att få ditt hjärta att pumpa.
  • Tips

    Undvik bostad så gott som möjligt. Prova ett av dessa förslag istället för att låta dig sitta och bo på din dåliga dag.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande