Hur man bryter dåliga nyheter

Att bryta dåliga nyheter till någon är aldrig en trevlig uppgift. Men att bryta den vid fel tid eller på fel sätt kan vara ännu värre. Det är viktigt att veta de bästa metoderna för att bryta dåliga nyheter. Den verkliga svårigheten (förutom innehållet i de dåliga nyheterna) är att det är lika svårt för personen som bryter de dåliga nyheterna som det är för den person som tar emot det. Lär dig några metoder för att hjälpa dig att bryta dåliga nyheter med minst försämring för båda parter.

Steg

Del 1 av 3:
Välja dina ord
  1. Bild med titeln Hjälp det hemlösa steget 17
1. Arbeta genom din egen reaktion. Innan du förbereder dig själv för att berätta för någon annan, ta hand om dig själv. Nyheterna kan också påverka dig. Eller kan det störa dig betydligt även om det inte påverkar dig direkt. Det är viktigt för dig att ha gett dig en chans att återställa din känslor Innan du försöker förklara saker för någon annan.
  • Kanske har en kopp kaffe, Ta en dusch, meditera eller djupa andas i några minuter, eller bara sitta i en lugn mörk plats för några ögonblick för att ge dig chansen att dra ihop. När du har flyttat förbi den första chock, Det blir mindre skrämmande att berätta för den andra personen, men det är viktigt att erkänna att det fortfarande kan vara svårt.
  • Bilden med titeln frågar någon steg 6
    2. Besluta om berättande. Innan du bryter några dåliga nyheter är det viktigt att ha en uppfattning om hur mycket du är villig och kunna dela. Var försiktig och dela information om den nya utvecklingen som kan hjälpa till att kasta mer ljus för personen.
  • Inte ramble eller gör små prat. Det här är lättare på den person som får dåliga nyheter än att slå runt busken. Ge berättelsen om vad som hänt (berättelsen) för att förklara händelserna. Se personen rakt i ögat och lugnt berätta för dem vad som har hänt.
  • Bild med titeln vara en bra debatter Steg 3
    3. Öva vad du ska säga. Detta kan hjälpa dig att formulera de ord du vill använda, men var beredd att vara flexibel och redo att anpassa sig till den andra personens signaler. Orden och din leveransstil är beroende av vem du är, ditt förhållande till den person du bryter den till, och sammanhanget med nyheterna.
  • Om det har varit en olycka och någon har dött, öva att säga så direkt, men försiktigt:"Jag är så ledsen att berätta för dig. Michael var i en hemsk bilolycka."
  • Syftar till att ge personen lite tid att känna av det som du kan berätta för dem, och efter att de har ett andetag att samla sig, säger de, "Vad hände?" eller "Hur mår han?" Följ sedan upp direkt med, "Jag är så ledsen, men han dödades."
  • Om du förlorat ditt jobb, säg något som: Jag är verkligen ledsen att jag måste säga detta men företaget har tagits över av ett större nätverk. Då följer du upp med, Och jag har tyvärr blivit överflödig.
  • Del 2 av 3:
    Välja rätt sammanhang
    1. Bild med titeln frågar någon steg 15
    1. Bestäm om du är rätt person att bryta nyheterna. Om du är en avslappnad bekant som just har hänt att lära sig tidigt om några att bryta dåliga nyheter, kanske du inte borde vara bäraren av de nyheterna. Men om du är en kvinnas syster som har rusats till sjukhus, är du förmodligen rätt person att bryta nyheterna till resten av familjen.
    • Det är okänsligt att spränga personlig eller känslig information över hela sociala medier, till exempel, bara för att du vet något. Om nyheterna avser en död eller annan allvarlig omständighet, ge familjen och stänga vänner tid att ringa eller besöka personer personligen innan du hoppar in och engagerar sig.
  • Bild med titeln frågar någon steg 2
    2. Se till att den fysiska inställningen är bekväm och privat. Det värsta som du kan göra är att blaskigt ut i ett offentligt utrymme med ingenstans för mottagaren att vända eller ens sitta ner för att klara av efterdyningarna av att höra det. Välj ett område som har någonstans att sitta eller vila. , Överväga att ta personen till en plats som har en låg sannolikhet att bli inkräktad av andra människor. Andra saker att göra för att förbättra miljön inkluderar:
  • Stäng av alla elektroniska distraheringar som TV, radio, musik, etc.
  • Dra blinden eller gardinerna om det kommer att förbättra privatlivet, men stäng inte för mycket ljus om det är dagtid.
  • Stäng dörren eller dra över en skärm eller annat objekt för att skapa ett privat utrymme för de två.
  • Om du tror att det skulle vara till hjälp, ha en familjemedlem eller en vän åtfölja dig.
  • Bild med titeln kommunicerar effektivt steg 1
    3. Välj rätt tid om möjligt. Ibland väntar inte är möjligt eftersom nyheterna måste levereras omedelbart innan rykten Start. Men om det är möjligt, fördröja de dåliga nyheterna tills en tid då den andra personen är tillgänglig och mottaglig.
  • Med andra ord, att leverera dåliga nyheter som en person kommer i dörren från en dag med arbete eller skolan, eller efter att du bara har haft en stor rad med din partner är det inte troligt att det är det bästa av tiderna. Medan det inte finns det "Bra" Tiden att berätta dåliga nyheter, det finns en punkt att vänta tills en person inte är i mitten av att anlända eller liknande.
  • Om nyheterna är av sådan import och brådskande karaktär att det inte kan vänta på en "bättre tid," bara ta ett djupt andetag och bryta in till vad som händer med något som, "Jag måste prata med dig, Jane, och jag är rädd att det inte kan vänta."
  • Begreppet brådskande kan också ges över telefonen, men det är bra att fråga om det är möjligt att träffas snabbt så att du kan dela nyhetens ansikte mot ansikte. Om det inte är möjligt, eller om personen verkligen behöver veta nu, frågar du bäst mottagaren om de sitter ner som du behöver berätta för dem något obehagligt. Om du är orolig för hur de kan klara sig ensam, föreslår också att de har någon annan i närheten för support.
  • Bild med titeln kommunicera effektivt steg 21
    4. Bedöm hur mottagaren av nyheterna känner sig på förhand . Det är också viktigt att ta reda på vad personen redan vet, för att undvika att upprepa saker eller förlänga en redan svår situation. Detta steg är viktigt eftersom det hjälper dig att skräddarsy orden och tillvägagångssättet du ska använda för att initiera de dåliga nyheterna.
  • Saker att leta efter omfattar om den andra personen redan verkar ha en inkling att något dåligt är uppe, närvaro av rädsla, ångest, eller oro, och huruvida den här nyheten kommer att komma ifrån "ut ur det blå" (som en död i en bilolycka) eller är något oundvikligt men ändå inte inför (som misslyckande av en cancerbehandling).
  • Tänk på vad de dåliga nyheterna är. Hur illa är det? Försöker du berätta för någon att deras katt dog, eller att du förlorade ditt jobb? Har en familjemedlem eller nära vän dog? Om de dåliga nyheterna är relaterade till dig (till exempel att du förlorar ditt jobb) kommer effekterna att vara annorlunda än om problemet avser dem (t.ex. att katten dör).
  • Del 3 av 3:
    Levererar dåliga nyheter effektivt
    1. Bild med titeln kommunicera effektivt steg 25
    1. Signera de dåliga nyheterna innan du dyker in. Ett övergångsbeställning kan hjälpa personen att bli redo för oväntade dåliga nyheter. Även om du vill komma till punkten direkt istället för att slå runt busken, vill du åtminstone förbereda personen för utsikterna att störa nyheter.
    • Du kan använda fraser som: "Jag har några ledsna nyheter att berätta för dig", "Jag har just fått ett samtal från sjukhuset: det har varit en olycka och..."- eller "Jag har pratat med din specialist och...", "Det finns inget enkelt sätt att säga detta men..." eller "Det finns några riktigt dåliga nyheter du behöver veta..." etc.
  • Bild med titeln Gör ögonkontakt Steg 3
    2. Erbjuda komfort till personen, om det är lämpligt. När du berättar händelserna, reagera på känslor av den andra personen som de uppstår genom att erkänna och ta itu med dem. Den viktigaste delen av att bryta nyheter är hur bra du svarar på den andra människans känslor.
  • Gör sambandet mellan identifieringen av känslorna och orsaken, och klargör den mottagaren som du får anslutningen. Gör detta genom att erkänna deras svar, till exempel "Detta är en tydlig en fruktansvärd chock" eller "Jag kan se att du verkligen är upprörd och arg på vad som har hänt", och så vidare.
  • Att göra det här låter personen veta att du får sin smärta eller annan reaktion och att du har knutit det till de nyheter du justrelydat, utan att överföra någon dom, vilket gör några antaganden eller försöker minimera sina känslor.
  • Bild med titeln kommunicera effektivt steg 24
    3. Acceptera tystnad som ett möjligt svar. Alla kommer inte att ställa frågor eller kräva svar efter att ha hört sig av nyheter. Vissa människor kan bara sitta där i chock. Det kan ta tid att låta nyheterna sjunka in. Om han eller hon gör det, placera din arm runt personens axlar och bara sitta med honom eller henne i en visning av sympatisk solidaritet.
  • När du tröstar personen, kom ihåg sociala och kulturella konventioner för att undvika att situationen är värre.
  • Bild med titeln Hjälp det hemlösa steget 12
    4. Bestäm vad du ska göra nästa. Det är helt bra att leverera dåliga nyheter men det måste finnas en strategi för efter leverans av det. Åtgärden kan hjälpa till att förhindra att en person går in i ett tillstånd av chock, och kan ge dem en känsla av att vara involverad eller göra något för att lösa, hantera, hantera eller möta resultaten av de dåliga nyheterna. Hjälpa till att bestämma hur man hanterar nyheterna. Om en person har dött, hur kommer vännen eller relativ klara? Om en katt dog, hur kommer ägaren att hedra det? Om någon förlorade sitt jobb, Hur hittar de en ny?
  • Kanske kan du erbjuda att ta emot mottagaren någonstans, som att besöka ett sjukhus, samla tillhörigheter, se en rådgivare, gå till polisen eller vad som behövs.
  • Gör det enkelt vad som sannolikt kommer att hända nästa, särskilt med relation till ditt eget engagemang. Om du är en läkare som levererar dåliga nyheter om behandling, till exempel, kan du redogöra för de nästa stegen för patienten som fortsätter att besöka dig. Helt enkelt låta personen veta när du kommer att vara runt eller tillbaka igen för att kontrollera dem kan vara en hjälp i och av sig själv.
  • Oavsett vilka lovar du gör för att hjälpa den person som har fått dåliga nyheter, var noga med att följa igenom vad du har sagt att du ska göra.
  • Ge personen din tid där det är möjligt, och acceptera deras behov av att lura där det är relevant.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande