Hur man hanterar dina föräldrar som kämpar

Att se dina föräldrar argumentera är en svår upplevelse att hantera, men det finns steg du kan ta för att skydda dig från konflikten. Att hantera dina föräldrar som kämpar kan också inkludera att prata med dem direkt eller med en professionell rådgivare för att hjälpa dem att förstå hur deras kamp påverkar dig. Du kan också vidta åtgärder för att börja klara av att gå igenom det här. I alla fall är det viktigt att komma ihåg att trots att du kanske känner hjälplös kan du göra något, men det är inte ditt ansvar att hålla freden och deras kamp är inte heller ditt fel.

Kämpa dina föräldrar mycket? Kämpar deras strid riktigt intensivt? Att se dina föräldrar argumentera är en svår upplevelse att hantera, men det finns steg du kan ta för att skydda dig mot konflikten, hjälpa dem att förstå hur de påverkar dig och klara av efterdyningarna av ett argument.

Steg

Del 1 av 3:
Vidta åtgärder för att skydda dig själv
  1. Bild med titeln Deal med dina föräldrar som kämpar Steg 1
1. Förbli neutral. Du vill inte bli fokus för argumentet. Undvik att ta sidor och försök att inte delta alls - det är inte ditt jobb till domare.
  • Om en förälder försöker dra dig till ett argument, var ärlig och säg att du inte vill välja sidor. Detta är din rätt.
  • Bild med titeln Deal med dina föräldrar som kämpar Steg 2
    2. Hitta ett säkert ställe i ditt hem. Det är viktigt att ha en helgedom du kan dra tillbaka till om kampen betonar dig. Att ha en plats att gå kommer att spara dig från att behöva se och höra dessa intensiva utbyten. Här är några olika alternativ att överväga:
  • Häng ut i bakgården om du har en.
  • Gå till ditt rum om det är privat och du kan inte höra kampen.
  • Bild med titeln Deal med dina föräldrar som kämpar Steg 3
    3. Gå till någon annans hem. Om du inte har en säker plats i ditt eget hem, gå någon annanstans. Prova en granne som du är nära. Du kan också prova en annan familjemedlem eller en vän, om de är på gång / cykling avstånd, eller om du kör.
  • Bild med titeln Deal med dina föräldrar som kämpar Steg 4
    4. Titta på din favoritfilm eller lyssna på musik. Om du inte kan lämna huset, åtminstone hålla dig ockuperat så att du inte behöver bevittna kampen. Något med volym du kan dyka upp kan vara ditt bästa alternativ. Använd hörlurar om du har dem. Ytterligare saker du kan göra:
  • Avsluta läxor. Använd chansen att ta hand om dig själv och ditt ansvar.
  • Läs en bok, speciellt om ljudnivån är låg eller du kan bära hörlurar.
  • Spela tv-spel. Dessa kan vara bra att tänka på argumentet.
  • Bild med titeln Deal med dina föräldrar som kämpar Steg 5
    5. Undvik att skylla dig själv. Även om dina föräldrar ibland argumenterar "om" du, undviker du att du är orsaken till tvisten. Du kan inte "göra" "dem kämpa, de väljer att göra det baserat på sätt att interagera de har lärt sig i det förflutna. Inget du gör är tillräckligt för att tvinga dem att ha ett argument.
  • Bild med titeln Deal med dina föräldrar som kämpar Steg 6
    6. Ha dina egna friska relationer. Ett bra sätt att skydda dig från stressen av föräldrar som kämpar är att utveckla dina egna relationer. Forskning visar att starkt socialt stöd är goda nyheter för din hälsa. Det är även möjligt att utveckla positiva relationer om dina föräldrar inte har varit de största förebilderna. Det kan ta lite arbete, men så länge du fokuserar på viktiga aspekter som kommunikation och förtroendebyggnad, kan du undkomma cykeln av skadliga relationer:
  • Bild med titeln Deal med dina föräldrar som kämpar Steg 7
    7. Lär dig att hantera skilsmässiga eller separerade föräldrar. Om dina föräldrar är separerade eller skilda, finns det steg du kan ta för att göra sina strider enklare på dig själv, till exempel:
  • Be dina föräldrar att överväga dina känslor. Skilsmässa och separation kan verkligen skaka upp ditt liv. När det gäller vem du spenderar tid med, där du bor, vilken skola du ska, och andra problem, be dina föräldrar att inkludera dig i diskussionen.
  • Undvik att oroa sig för skilsmässan själv så mycket. Den viktigaste källan till skada för dig är föräldrakonflikt, oavsett om dina föräldrar är skilda eller inte. Tillbringa din energi som handlar om konflikten.
  • Del 2 av 3:
    Pratar med dina föräldrar
    1. Bild med titeln Deal med dina föräldrar som kämpar Steg 8
    1. Berätta för dina föräldrar det gör ont för att se dem slåss. Ibland inser föräldrar inte ens den effekt de har på sina barn. Var noga med att uttrycka dina känslor till dina föräldrar när argumentet är över. Undvik att ta upp det under argumentet, vilket bara får göra det värre om de känner sig skyldiga. De kan också skylla på den andra föräldern om känslor är höga.
    • Försök att vara lugn när du uttrycker dig själv. Undvik att ägga dem på eller försöker skölja dem. Ditt mål är att hjälpa dem att förstå vad du känner så att de kommer att ompröva sina handlingar. Du försöker inte få återbetalning.
  • Bild med titeln Deal med dina föräldrar som kämpar Steg 9
    2. Utbilda dem om effekterna av striderna. Forskning visar att bittra tvister mellan föräldrar kan försämra den känslomässiga utvecklingen av barn. Psykologer har känt i åratal att en säker bilaga mellan förälder och barn är viktigt för en hälsosam utveckling. Nyare forskning tyder på att uppfattad säkerhet mellan vårdgivare är också betydande. Oupplöst konflikt mellan föräldrar kan orsaka ångest, depression och beteendemässiga problem.
  • Bild med titeln Deal med dina föräldrar som kämpar steg 10
    3. Be dem att lära sig om bra och dåliga kamp. Vissa meningsskiljaktigheter är naturliga och kan hjälpa till att lösa problem. Andra typer av kampen skadar alla involverade, skadliga relationer och skapa känslor av osäkerhet. Här är egenskaperna hos olika slags slagsmål:
  • Bra: kompromiss. Bra slagsmål slutar med människor som håller med om att göra något annorlunda för att göra saker bättre. Till exempel, om de tycker att middagen ska börja vid olika tidpunkter, kan de kompromissa genom att välja en ny tid att de båda kan komma överens om.
  • Bra: Positiva uttalanden trots att man har en meningsskiljaktighet. Otillverkande behöver inte betyda varandra eller inte uppskatta saker om varandra. Till exempel kan en av dina föräldrar säga, "Jag är arg att du glömde att ta ut papperskorgen, men du gör normalt ett bra jobb som hjälper till runt huset."
  • BAD: Personliga förolämpningar. Till exempel är namnsamling och förolämpande varandras förmåga att vara en bra förälder / partner skadliga sätt att hantera konflikter.
  • Dålig: Stonewalling, eller vägrar att erkänna den andra personen. Den tysta behandlingen kan vara lika illa som skriker, eftersom den lämnar oupplöst spänning i luften och lär fattiga kommunikationsförmåga.
  • Bild med titeln Deal med dina föräldrar som kämpar Steg 11
    4. Föreslå att de argumenterar i privat. Denna rimliga förfrågan kan hjälpa dig från de känslomässigt skadliga effekterna av dina föräldrars argument. Dina föräldrar som kämpar framför dig stör stabiliteten i din hemmiljö. Det lär dig också att det är okej att engagera sig i "dåliga kamp" med människor som ett sätt att försöka lösa konflikter.
  • Berätta för dina föräldrar att det skulle vara mindre smärtsamt för dig om de tog argument till deras rum eller en annan privat plats.
  • Bild med titeln Deal med dina föräldrar som kämpar steg 12
    5. Nämna par rådgivning eller familjeterapi. Föräldrar som har svårt att uttrycka sina behov utan att engagera sig i "dåliga kamp" kan dra nytta av att se en professionell terapeut. Parrådgivning kan hjälpa människor att ta itu med många olika problem som de kan ha, till exempel:
  • Kommunikations svårigheter och inte förstå varandra.
  • Praktiska frågor som ekonomi.
  • Konflikter om hur man höjer barn.
  • Del 3 av 3:
    Hantera efterdyningarna
    1. Bild med titeln Deal med dina föräldrar som kämpar Steg 13
    1. Förstå att vissa kamp är normal. Det är faktiskt inget fel med att ha en oenighet. Att uttrycka meningsskiljaktigheter är hälsosamt i ett förhållande. Bottling känslor upp kan orsaka mer skada på lång sikt än enstaka tvist. Slagsmål blir bara problem när de händer konsekvent och de berörda känslorna är verkligen intensiva. Så länge dina föräldrar sminkar efter kamp och inte har dem för ofta, har du förmodligen inte något att oroa sig för.
  • Bild med titeln Deal med dina föräldrar som kämpar steg 14
    2. Få stöd från en äldre syskon eller vän. Det är viktigt att ha källor till stöd än dina föräldrar, som kan vara för trötta eller frustrerade efter en kamp för att trösta dig och förklara vad som händer. Om du är nära en äldre syskon, närma dig honom eller henne och fråga om du kan prata om dina föräldrar som argumenterar. Berätta för din äldre syskon om du är orolig för någonting i synnerhet, till exempel en potentiell skilsmässa eller en av dina föräldrar skadas. Om du har en nära vän som du litar på, kan du också närma dig honom eller henne. De kanske inte kan lösa problemet för dig, men om han eller hon är en bra vän så kommer de att lyssna och vara där för dig.
  • Bild med titeln Deal med dina föräldrar som kämpar steg 15
    3. Prata med din skolrådgivare. Skolrådgivare är utbildade för att hantera personliga problem som att klara av föräldrar som kämpar. De står till ditt förfogande om du går i en skola som har en. Du behöver inte berätta för dem vad du inte vill ha. Du kan säga att du har att göra med familjekonflikt och behöver någon att prata med om det. Om du inte är säker på hur du kommer i kontakt med din skolrådgivare, eller om din skola även har en, fråga en av dina lärare.
  • Bild med titeln Deal med dina föräldrar som kämpar Steg 16
    4. Undvik att hoppa till slutsatser. Det är vanligt att oroa dig för ditt föräldrars förhållande om du ser dem med en intensiv kamp. Inte alla tvister leder dock till att splittra upp. Mycket av tiden, kämpar har mer att göra med att ha en dålig dag och vara frustrerad än någonting seriöst. Alla förlorar sin coola då och då menar det inte alltid att något dåligt kommer att hända. Om du är orolig kan du ta med dig med dina föräldrar och be dem att lugna dig.
  • Föräldrar kan kämpa över personliga vanor som renlighet, ekonomiska utgifter och andra detaljer om det dagliga livet. Även om det blir uppvärmt är dessa typer av tvister vanliga och kan vara ett hälsosamt sätt att släppa av ånga.
  • Bild med titeln Deal med dina föräldrar som kämpar Steg 17
    5. Släpp av din egen ånga. Det är okej att vara arg på dina föräldrar för att slåss. Som barn kan du känna att det är deras ansvar att hålla dig säker och borta från skada. Om de har intensiva slagsmål är det normalt att känna sig osäker och frustrerad. Här är några aktiviteter du kan göra för att kanalisera den här ilska:
  • Spela sport. Ilska kan faktiskt vara användbar i något som fotboll eller baseball. Använd den extra energin för att trycka mot slutzonen eller slå en hemkörning. Våld hjälper inte, men, så ta inte ut det på de andra spelarna.
  • Öppna upp om din frustration. Detta kan göras med någon av de tidigare nämnda personerna: föräldrar, syskon, vänner eller rådgivare. Forskning tyder på att allmänt rekommenderade tekniker som "stansa en kudde" Arbeta inte, men utforska dina känslor med någon som kan hjälpa dig att bearbeta dem är en mer effektiv typ av ventilation.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Aldrig ta sidor. Detta kan orsaka spänning eller konflikt mellan dig och dina föräldrar.
  • Vet att det inte är ditt fel.Vuxna kommunicerar på sätt som kan verka skrämmande men det är mellan dem och du borde inte känna att du gjorde något fel.
  • Om du inte kan tolerera det längre, kan du be om att gå till ett annat släkting. De skulle sannolikt hjälpa dig och få dig att känna dig trygg.
  • Textvänner. Prata om något slumpmässigt och, om möjligt, humoristisk (e.g memes) för att ge dig något att göra och att tänka på det. Detta ger dig också möjlighet att konfigurera i din vän hur du känner när de argumenterar.
  • Tar verkligen tid att bara sitta där, försök att ignorera allt och andas in och ut, in och ut. Det hjälper verkligen.
  • Försök att spela musik eller något med ljud och bära hörlurar så att du inte hör samtalet.
  • Stäng dig själv där du kan vara ensam och göra något underhållande. Att spela musik eller läsa en bra bok är bra aktiviteter för att avleda ditt sinne från dina föräldrar som kämpar.
  • Om du lämnar huset, se till att låta dina föräldrar veta var du går så de oroar dig inte.
  • Varningar

    Om dina föräldrar skadar varandra fysiskt, kontakta en vuxen du litar på och fråga dem om hjälp. Om våldet är dåligt, ring nödtjänster.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande