Hur man ändrar din attityd

En negativ utsikter på livet kan ha allvarliga konsekvenser för din hälsa, dina relationer och dina känslor av tillfredsställelse i livet. Ändra din attityd kan uppnås genom uppmärksam, medveten tanke och uppmärksamhet. Att generera en positiv attityd, praktiserande tacksamhet och selektivt bilda nya vanor som främjar positivitet är en livslång process som kan leda till en förändrad attityd.

Steg

Metod 1 av 3:
Generera en positiv attityd
  1. Bild med titeln Stopp Alkohol Cravings Steg 5
1. Bli av med negativitet i ditt liv. Om det finns människor, aktiviteter eller situationer i ditt liv som ständigt känner sig stressiga, kan du behöva låta dem gå. En förändring i attityd beror på att leva en ny typ av liv. Detta kan innebära att du slutar dricka, med hjälp av droger, övermålning eller röka. Oavsett de negativa delarna av ditt liv kan vara, måste du låta dem gå om du ska utveckla en bättre attityd.
  • Överväga att gå med i en supportgrupp för personer som är lika motiverade för att ändra sina liv till det bättre.
  • För att göra dessa förändringar är chansen att du märker några mönster av positivitet i ditt liv. Ingen är dåligt, och genom att släppa ut de delar av ditt liv som inte längre tjänar dig, blir du mer medveten om de vanor du vill stärka.
  • Bild med titeln Hjälp ett alkoholhaltigt drickande steg 11
    2. Se till att ditt förhållande är friskt. Om du är i ett intimt förhållande med en annan person, kommer det att påverka din attityd. Ett hälsosamt förhållande ska vara positivt och resulterar i att du känner dig bättre om dig själv. Om du känner dig pressad att göra saker du inte vill, är rädda för konsekvenserna av att vara oense med din kompis, eller om det är skrik eller fysiskt våld under argument, kanske ditt förhållande kanske inte är friskt. Detta kommer att påverka din attityd negativt.
  • Vissa meningsskiljaktigheter är naturligt i friska relationer. De flesta relationer har en kombination av friska och ohälsosamma egenskaper.
  • Prata med en rådgivare tillsammans med din partner om du hittar dig själv kan inte ändra de ohälsosamma mönstren på egen hand.
  • Om du är i ett förhållande som är våldsamt eller emotionellt eller fysiskt missbrukande, sök hjälp med ett lokalt våld i hemmet. Du kan hitta dessa byråer i USA genom att ringa 211.
  • Bild med titeln Stopp Alkohol Cravings Steg 10
    3. Leta efter det positiva. Det finns alltid något i någon situation som är värt att berömma. Till exempel, om det regnar ut, kan du antingen klaga på att du blir våt, eller du kan observera att växterna sannolikt kommer att dra nytta av en bra blötläggning. Någon med en negativ attityd kan enkelt hitta nackdelen med några omständigheter, men att utveckla en positiv attityd bör du tvinga dig att märka det goda. Dela dina positiva observationer med andra, och håll negativa kommentarer till dig själv.
  • Var noga med att leta efter det positiva i dig själv.
  • Kom ihåg att allt är ett tillfälle att lära sig nya färdigheter, särskilt de saker som är mest svåra först. Om inget annat kan du vara tacksam för chansen att lära sig nya saker i en dålig situation.
  • Håll aldrig i en situation helt enkelt för att det är dåligt. Du kan frestas att låtsas att ohälsosamt beteende - en rasistisk chef, en missbrukande partner, en känslomässigt manipulativ vän - ger ett bra tillfälle för dig att lära dig tålamod och tolerans. Även om detta kan vara sant, kanske det inte är det hälsosammaste valet. En av de mest positiva sakerna att lära av en dålig situation är att du kan lämna.
  • Bild med titeln vara en bra person Steg 1
    Bild med titeln vara en bra person Steg 1
    4. Var snäll mot andra. Ett av de snabbaste sätten att känna sig bättre är att vara snäll mot andra människor. Oavsett om det innebär att låta någon annan ha rätt väg i trafik eller skriva en anteckning för att uppmana en vän, ta en handling för att hjälpa någon annan att öka din positivitet.
  • För bästa resultat, hitta sätt att göra snälla saker för andra på ett sätt som är helt anonymt. Till exempel fyller du upp alla myntspår i en tvättmat med kvartaler när ingen ser ut.
  • Tänk inte bara på hur du vill bli behandlad - Föreställ dig hur en annan person kanske vill bli behandlad. För någon som är väldigt blyg, kanske du skriver honom en anteckning för att gratulera honom till sin presentation kan vara kinder än att ge honom ett högt komplement och kram framför andra.
  • Metod 2 av 3:
    Utveckla en tacksamhet med tacksamhet
    1. Bilden med titeln som dig själv steg 14
    1. Skriv en daglig tacksamhetslista. Varje dag har något att vara tacksam för, men vissa dagar är tacksamhet svårare att hitta än andra. Att utveckla disciplinen att hitta tacksamhet på jämna dina hårdaste dagar, träna en daglig lista.
    • Vissa undersökningar tyder på att skrivskyddslistor för hand är en värdefull del av denna process. Den fysiska handlingen att skriva för hand saktar din uppmärksamhet på ett meningsfullt sätt.
    • Om du verkligen inte kan tänka på något att vara tacksam om, låtsas att känna sig tacksam. Kom ihåg att du fortfarande lär dig att ändra din attityd. Tänk på tacksamhet som, "Hej, det kan vara värre."
  • Bild med titeln Express Gratitude Steg 1
    2. Skicka tack kort. Lära sig att säga "tack" är ett viktigt element för att ändra din attityd, och leva i positivitet. Oavsett om du uttrycker tacksamhet för något gjort nyligen, eller något som hände år sedan, skriv det ner och dela det med personen. Kanske vill du låta din 5: e klasslärare veta att hennes uppmuntran till ditt skrivande ledde till din bloggar, eller tackar din bästa vän för att alltid hålla fast vid dig.
  • Om du vill skriva anteckningen, men inte skicka den, det är bra. Syftet med att skriva tack noter är mestadels för att utöva artikulerande uppskattning. Det kan inte vara möjligt att hitta människor från ditt förflutna, eller personen kan vara avliden.
  • Forskning visar att personer som spenderar minst 15 minuter per vecka skriver tacksamhetsbrev, över 8 veckor, visar en påvisbar ökning av positivitet.
  • Bild med titeln Stopp Alkohol Cravings Steg 12
    3. Öva meditation eller bön. Öva meditation eller bön lägger medvetet sinnet i det nuvarande ögonblicket, vilket är viktigt för att odla en positiv attityd. Hitta regelbundna tider under hela dagen för att engagera sig i meditation eller bön. Dessa behöver inte hålla långsidigt åt sidan tre till fem minuter kommer att resultera i en skillnad i din attityd.
  • Om du övar en religion kan du vända dig till böner hittades i denna religion. Om du inte anser dig själv en religiös person, praxis av meditation kan vara mer värdefullt.
  • Även om det kanske inte känns som det, är det en slags motion. Ju mer du övar desto bättre blir du. Du kanske inte märker skillnaden först, men över tiden kommer du att kunna behålla en lugn, fredlig attityd oavsett vad som händer runt dig.
  • Bild med titeln Gör ett huvud i en burk Steg 1
    4. Börja en tacksamhetsburk. Håll en burk på ett centralt läge i ditt hem, och varje dag skriver du en sak som du är tacksam för den dagen. Titta som burk fyller med bra saker. Om du någonsin behöver en "hämta mig," nå in i burken och läs några exempel högt.
  • För en annan typ av tacksamhetsburk, försök att lägga till någon förändring eller en dollar till burken varje dag när du skriver i din tacksamhet. När burken är full, använd pengarna för att hitta kreativa sätt att "Betala det framåt:" köpa presentkort för intet ont anande människor som kan behöva hjälp, eller köpa blommor för någon som sällan får erkännande.
  • Om du är en crafty person, dekorera din tacksamhetsburk med band, färg eller klistermärken.
  • Bild med titeln Deal med människor som alltid klagar i steg 4
    5. Sluta klaga. Istället spendera mer tid att erkänna bra aspekter av ditt liv. Medvetet betala mer uppmärksamhet åt de positiva saker som du märker, så att goda saker blir bra erfarenheter.
  • Märka när du är frestad att klaga, och försöka hitta något positivt för att bli uppmärksam på.
  • Klagande fokuserar din uppmärksamhet på vad du hellre skulle ha annorlunda utan att det verkligen behöver göra något annat. Det håller dig i en position av maktlöshet.
  • Bild med titeln sluta röka när du don
    6. Ta ägande av dina tankar och handlingar. Om du tror att du är maktlös att göra några effektiva förändringar i dina omständigheter eller relationer, kan det hända att det är svårt att ändra din inställning till ditt liv. I stället försök att känna igen din egen del i att göra varje situation eller ett förhållande som det är. Om du kan hitta din egen del kan du arbeta för att antingen acceptera det eller ändra det.
  • Att veta mer om varför du har gjort de val du har gjort kan hjälpa dig att undvika att göra dåliga val i framtiden.
  • Kom ihåg att medan de flesta negativa omständigheter är resultatet av ett medvetet val som gjorts från din sida, ibland händer dåliga saker trots noggrann planering. Ingen är immun från att vara på fel ställe vid fel tidpunkt.
  • Om du inte hittar ett annat sätt att tänka på en dålig situation, fråga någon för hjälp. Prata med en rådgivare, en terapeut, en betrodd vän eller en annan person. Du behöver inte möta det här ensam.
  • Metod 3 av 3:
    Bildar nya vanor
    1. Bild med titeln håll dig vaken när trött steg 12
    1. Vakna upp tidigare. Vakna en timme tidigare varje morgon tillåter dig tid att fokusera på dig själv, dina mål, och din avsikt att ändra din attityd. Du kan spendera den här tiden i meditation, eller läser en favoritbok. Att ha den tid som avses för att planera och reflektera över din dag är ett viktigt verktyg för att ändra din attityd.
    • Om det är lättare för dig att ta en extra timme i slutet av dagen, kan du prova detta. Mest, men inte alla, finner människor det mer produktivt att ta tid tidigt på morgonen.
    • Låt inte dig själv slösa på morgonen i negativa tankar, som att läsa deprimerande nyheter eller rulla genom sociala medier.
  • Bild med titeln sluta röka när du don
    2. Tillbringa tid med positiva människor. Om det finns människor i ditt liv som gör att du känner dig dränerad, oproduktiv och deprimerad, kan du behöva spendera mindre tid med dem om du försöker utveckla en ny attityd. Undvik deprimerande nyhetsberättelser och ta tid att läsa upplyftande journalistik. Sätt dig på en "positivitet" diet och minimera den mängd negativitet du tar på per dag.
  • Det betyder inte att överge en vän som kan ha svårt, men om din väns liv alltid är full av drama och svårigheter, kan du behöva ta en paus.
  • Om det är oundvikligt att vara runt negativa är det oundvikligt (till exempel, om det är din chef eller handledare) kan du kanske lägga sin negativitet. Försök att förstå var det kommer ifrån och motverka det med positivitet.
  • Bild med titeln Uppnå lycka Steg 11
    3. Lägg märke till vad som gör dig lycklig. Det låter lätt, men det kanske inte är något som du är van vid att uppmärksamma. Försök att göra en lista över saker som du gör varje dag (eller, de flesta dagar), gör sedan en andra lista med saker som gör dig lycklig. Jämför dina listor och se vilka ändringar du kan göra för att inkludera mer lycka.
  • Tänk på vilka justeringar du kan göra till din dagliga rutin för att inkludera fler saker som ger dig lycka.
  • Pausa flera gånger per dag för att ta din lycka. Om du känner dig glad, tänk på de omständigheter som har bidragit till den här känslan.
  • Bild med titeln sluta röka när du don
    4. Försök att svara, inte reagera. När du är i en stressig situation, tänk på det, använd anledning att hitta en lösning och gör vad som är vettigt. När du reagerar, hoppar du över resonemangssteget och svarar automatiskt. Detta tjänar bara till att orsaka fler problem och frustration.
  • När du är i en ny, stressig situation, paus och ta ett djupt andetag innan du gör eller säger något.
  • Om du kan, ta dig tid att tänka på något innan du ger ett svar. Säga, "jag behöver tänka på det."
  • Bild med titeln Deal med skuldsteg 5
    5. Behöver inte det förflutna eller framtiden. Om du försöker utveckla en ny attityd, håll din uppmärksamhet på det aktuella ögonblicket. När du befinner dig oroande för framtiden, eller återkommer svåra stunder i det förflutna, försiktigt tillbaka din uppmärksamhet åt det nuvarande ögonblicket.
  • Du kan använda ett visst ord eller en fras för att returnera din uppmärksamhet åt nutiden, till exempel "nu" eller "närvarande" eller "lämna tillbaka."
  • Berör inte dig själv för att förlora fokus. Kom ihåg att vänlighet är viktigt för att utveckla en positiv attityd.
  • Bild med titeln fokus med ADHD steg 2
    6. Fokusera på en sak i taget. Forskning visar att försök att sprida din uppmärksamhet för i stor utsträckning med ökad stress och lägre koncentrationsnivåer. Att utveckla en större kontroll över din uppmärksamhet kommer att påverka din känsla av välbefinnande och positivitet.
  • Försök att inte hålla flera flikar på din webbläsare och stäng av telefonen när du tittar på tv. Om du tvättar, stäng av nyheterna. Att göra en sak i taget, och gör det bra, kommer att öka din positiva attityd.
  • Om du måste multitask, sätt åt sidan specifika tider för det. När tiden är upp, återvänd till din enda uppgiftsutsikter.
  • När du har en konversation med en vän, stäng av telefonen.
  • Sakta ner din uppmärksamhet åt att vara mer helt närvarande i varje aktivitet.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Oroa dig inte om du har svårt att ändra din attityd. Detta är en långsiktig process, och kommer inte att vara annorlunda omedelbart. Var tålmodig med dig själv när du ändrar.

    Varningar

    Om du har tecken på klinisk depression eller ångest kan du behöva professionell hjälp för att ändra din attityd. Kontrollera med din sjukvårdsleverantör, eller ring 211 (i USA) för att hitta lokala resurser.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande