Hur man kämpar mot ätstörningar

I Förenta staterna är nästan 30 miljoner människor i alla åldrar och könen drabbade av ätstörningar. Bland de som lider, är en stor majoritet kvinnlig. Om du eller någon du känner uppvisar tecknen på en ätstörning, är det viktigt att vidta åtgärder omedelbart. Dessa villkor har den högsta dödligheten för alla psykiska störningar, så att få hjälp för dig själv eller din älskade kan rädda ett liv.

Steg

Metod 1 av 4:
Att känna igen sätt som alla kan hjälpa till
  1. Bild med titeln Kamp mot ätstörningar Steg 1
1. Bekanta dig med de olika typerna av ätstörningar. Denna artikel fokuserar på de tre huvudsakliga ätstörningarna. Enligt det accepterade psykiatriska kategoriseringssystemet i DSM-V inkluderar ätstörningar tre huvudsakliga störningar: anorexia nervosa, bulimia nervosa och binge-eating disorder. Det är viktigt att vara medveten om att det finns andra typer av ätstörningar också. Om du har ett svårt eller olyckligt förhållande med mat, tala med någon i det medicinska eller terapi som kan hjälpa till att identifiera ditt speciella problem.
  • Anorexia nervosa är en ätstörning som kännetecknas av att inte äta och överdriven viktminskning. För personer med anorexi blir lusten att gå ner i vikt en all konsumtions besatthet. Den har tre huvudegenskaper: oförmågan eller vägran att ha en hälsosam kroppsvikt, rädslan för att få vikt och en förvrängd kroppsbild.
  • Människor med bulimia nervosa har återkommande binge som äter obsessions och använder sedan olika rensningsmetoder, såsom kräkningar eller laxerande missbruk, för att hålla sig från att få vikt som ett resultat av binge eating.
  • Binge-eating-störning uppstår när en person äter stora mängder matimpulsivt. Till skillnad från Bulimia rensar inte människor med en binge ätstörning efteråt, även om de kan diet sporadiskt på grund av skuld, självhat eller skam.
  • Bild med titeln Kamp mot ätstörningar Steg 2
    2. Lär dig om de faktorer som orsakar eller bidrar till ätstörningar. Det finns ett antal möjliga bidragande riskfaktorer i samband med ätstörningar. Dessa kan innefatta: neurobiologiska och ärftliga faktorer, låg självkänsla, hög ångest, önskan att vara perfekt, det ständiga behovet av att behaga människor, oroliga relationer, sexuella eller fysiska missbruk, familjekonflikt eller oförmåga att uttrycka känslor.
  • Om du är intresserad av att lära dig mer om ätstörningar, undersöka dessa villkor på välrenommerade platser som National Eating Disorders Association, de National Institute of Mental Health, de National Association of Anorexia nervosa och associerade störningar.
  • Bild med titeln kämpar mot ätstörningar Steg 3
    3. Överväga att donera till organisationer som hjälper dem med ätstörningar. Det finns många organisationer, som de som anges ovan, arbetar för att förbättra kunskapen om ätstörningar och hjälpa dem som lider av sådana störningar. Om du känner någon eller är omtänksam för någon som lider av en ätstörning, kan en donation hjälpa till att bekämpa ätstörningar genom att förbättra de erbjudna tjänsterna och spridningen av kunskap.
  • Bild med titeln Kamp mot ätstörningar Steg 4
    4. Avsluta kroppskamning. Kroppskamning är att vara kritisk om din egen eller någon annans kropp. Människor kan sänka sig saker som "Jag kommer aldrig att kunna bära en baddräkt med denna mage." Individer som föräldrar, syskon och vänner kan också kritisera andra framför eller bakom ryggen. Till exempel kan en mamma göra en hård kommentar till sin dotter som "Du hittar inte ett datum till prom om du inte släpper ett par pund."
  • Helt enkelt sätta, om du inte har något positivt eller uppmuntrande att säga om dig själv eller någon annan, undvik att säga någonting alls. Ord kan skada. Du kan bara skoja runt, men de som lyssnar kan ta dina ord till hjärtat.
  • Stå ut mot andra (jag.e. vänner, familj, medarbetare, media, etc.) som kroppsskam. Och, gör ett val för att främja dem som markerar något positivt om alla kroppar.
  • "Dietkultur" är kulturell trend där vi lägger högt värde på människors utseende - särskilt deras fysiska kondition och prisdietering för viktminskning. Men dieting är inte densamma som att följa en näringsrik diet, och du kan inte berätta hur frisk någon är bara genom att titta på dem.
  • Metod 2 av 4:
    Övervinna din egen ätstörning
    1. Bild med titeln Kamp mot ätstörningar Steg 5
    1. Var uppmärksam på de fysiska varningsskyltarna. Du måste vara ärlig med dig själv när du upptäcker varningsskyltarna på en ätstörning. Att ha ett sådant tillstånd kan vara livshotande. Underskatta inte din ätstörningens allvar och överskatta inte din förmåga att behandla dig själv. Några av varningsskyltarna är att omfatta:
    • Du är underviktig (mindre än 85 procent av den accepterade normen för din ålder och höjd).
    • Din hälsa är dålig - du har märkt att du lätt, du har ingen energi, din hud är blek och sallow och ditt hår är tråkigt och torrt.
    • Du är yr, du känner förkylningen mycket mer än andra (dålig cirkulation), dina ögon är torra, din tunga är svullen, ditt tandkött blödar, och du behåller vatten mycket.
    • Om du är kvinna och du har missat tre eller flera menstruationscykler.
    • För Bulimia kan vissa ytterligare tecken vara att du har tänder markerar på baksidan av fingrarna, illamående, diarre, Förstoppning och svullna leder.
  • Bild med titeln Kamp mot ätstörningar Steg 6
    2. Notera beteendemässiga tecken på ätstörningar. Förutom fysiska förändringar som påverkar din kropp är ätstörningar också förknippade med känslomässiga och beteendemässiga effekter. Dessa kan innefatta:
  • Om någon sa att du är underviktig, skulle du inte tro på dem och du skulle till och med argumentera motsatsen - och du kanske inte kan ta några förslag om att du är underviktig.
  • Du är benägen att bära baggy eller lösa kläder för att försöka dölja en plötslig eller dramatisk viktminskning.
  • Du gör ursäkter för att inte vara närvarande vid måltider eller du har hittat sätt att äta väldigt lite, göm maten eller kasta upp det efteråt
  • Du är besatt av dieter, pratar om dieting och med att hitta sätt att äta mindre mat.
  • Du är rädd för att vara eller få "fett-" Du är hård på dig själv om din form och vikt.
  • Du följer en grusande och straffande träningsregim som kan ses som överutövning.
  • Du undviker relationer eller går ut med människor.
  • Bild med titeln Kamp mot ätstörningar Steg 7
    3. Prata med en terapeut som specialiserar sig på att behandla ätstörningar. En utbildad professionell kan hjälpa dig att arbeta genom tankar och känslor som är övertygande om diet för mycket eller binge-eat. Om du känner dig för skäms över att prata med någon, är försäkra om att en terapeut utbildad i ätstörningar inte kommer att få dig att skämmas av dig själv. Dessa terapeuter har ägnat sin professionella liv för att hjälpa andra att övervinna ätstörningar. De vet vad du går igenom, de förstår de bakomliggande orsakerna och, viktigare, de kan hjälpa dig att arbeta genom dem.
  • Det bästa behandlingsmetoden för hantering av ätstörningar är någon form av terapi eller psykologisk rådgivning i samband med nära hantering av medicinska och näringsbehov.
  • När du deltar i terapi kan du förvänta dig:
  • Att lyssna på respektfullt.
  • Att ha en chans att berätta för hela din historia och att be om riktad hjälp.
  • Att släppas från trycket och vänner kan placera på dig. En terapeut kan fungera som en buffert och en rådgivare för dem, eller, åtminstone, lär dig att hantera strategier under läkningsprocessen och hur man ska övervinna konflikter inom familjeinställningen.
  • Att bli behandlad som någon värdefull och att bli säkrad att, med de rätta verktygen på plats, kan du bli bra igen.
  • Bild med titeln Kamp mot ätstörningar Steg 8
    4. Bestäm varför du kan ha utvecklat oordnade matvanor. Du kan hjälpa terapin genom att göra lite självutforskning i varför du känner dig tvungen att fortsätta att gå ner i vikt och för att förneka din kropp. Det kan finnas några självuppröjningar som hjälper dig att personligen bättre förstå hur dina matvanor har morfat till ett ohälsosamt sätt att klara av något annat som skadar dig, som familjekonflikt, brist på kärlek eller aldrig känner sig tillräckligt bra.
  • Finns det ett område i ditt liv där du känner för kontroll? Har det varit senaste förändringar i ditt liv som du inte gillar (skilsmässa, flyttar till en ny stad) men du kan inte styra?
  • Har du missbrukats fysiskt, känslomässigt eller sexuellt?
  • Har din familj styva standarder för perfektion? Är din familj överskyddande, kontrollerande och saknar gränser?
  • Är dina föräldrar oinvolda i eller fristående från ditt liv?
  • Jämför du dig själv med andra? Mediabilder är de värsta synderna i det här fallet, men också vänner, populära människor och människor du ser upp till kan vara en jämförelse källa.
  • Äter du skräpmat eller äta mer när du är känslomässig? Om så är fallet kan det ha blivit en vana som sparkar i omedvetet och har tagit platsen för lämpligare själv-lugnande aktiviteter som utmanande negativ självtalande eller lärande att berömma dig själv för allt det bra du gör.
  • Tror du att ha en tunnare kropp tillåter dig att fungera bättre i din sport? Medan vissa sporter, som simning eller gymnastik, kan gynna mindre, lita kroppar (avseende kvinnor), kom ihåg att många andra faktorer går i att bestämma vem som lyckas i någon sport. Ingen sport är värt att offra din hälsa för.
  • Bild med titeln Kamp mot ätstörningar Steg 9
    5
    Håll en matbok. En mat Journal har två ändamål. Det första, mer praktiska syftet är att etablera dina ätmönster och låta dig och din terapeut att utarbeta vilka typer av mat du äter, när och hur. Den andra, mer subjektiva delen av en matbok, är att skriva ner dina tankar, känslor och känslor i samband med de matvanor du har odlat. Och i slutändan är det en plats att skriva ner dina rädslor (så att du kan möta dem) och dina drömmar (så att du kan börja planera mål och arbeta mot dem). Några saker att utforska i din matbok inkluderar:
  • Fråga dig själv vad du kan gå igenom.Jämför du dig själv med modeller i tidskrifter?Är du under massor av stress (skola / högskola / arbete, familjeproblem, peer-tryck)?
  • Skriv ner ritualerna runt mat som du har utvecklat och hur du känner för dessa.
  • Skriv ner dina känslor om din kamp för att styra dina ätmönster.
  • Om du manipulerar människor för att lura dem och dölja dina beteenden, hur påverkar det dina relationer och närhet med andra? Utforska det här problemet i din matbok.
  • Skriv ner saker som du har uppnått i ditt liv.Det hjälper dig att bättre inse vad du har gjort. En sådan lista får dig att må bättre om dig själv när du ser de goda sakerna lägger till.
  • Bild med titeln Kamp mot ätstörningar Steg 10
    6. Söka stöd från en betrodd vän eller familjemedlem. Prata med den här personen om vad du går igenom. Det är ofta så att de kommer att vara oroliga över dig och kommer att vara väldigt villiga att försöka hjälpa dig att arbeta genom ätstörningen, även om det bara handlar om att vara där för dig.
  • Lär dig att uttrycka dina känslor högt och var okej med de känslor du har. Vara assertiv handlar inte om att vara arrogant eller självabsorberad - det handlar om att låta andra veta att du är värdefull och förtjänar att värderas i sin tur.
  • En av de viktigaste faktorerna som ligger till grund för många störningar är en ovillighet eller en oförmåga att stå upp för sig själv och helt uttrycka sina egna känslor och preferenser. När detta blir en vana, gör förlusten av påstående att du känner dig mindre värdig och mindre kunna flytta genom konflikt och olycka. Som ett resultat blir sjukdomen en kryp av sorter som "order" saker (om än på ett mycket skevt och ohälsosamt sätt).
  • Bild med titeln Kamp mot ätstörningar Steg 11
    7. Hitta andra sätt att klara dina känslor. Hitta positiva försäljningsställen för att koppla av eller varva ner efter en stressig dag - något som inte involverar mat. Tillåt dig själv dessa personliga ögonblick, fokuserade precis på dig. Lyssna på musik, ta en vandring, titta på solnedgången, eller skriv i en journal. Möjligheterna är oändliga - hitta något du tycker om att göra som slappnar av dig för att hjälpa dig att hantera skadliga och stressiga känslor.
  • Gör något du länge ville göra men har ännu inte gjort tid eller arrangemang att göra. Ta en klass för att lära dig något nytt som du alltid har velat försöka, starta en blogg eller webbplats, hämta ett musikinstrument, gå på semester, eller läs en bok eller en serie böcker.
  • Alternativa behandlingar kan vara användbara för att hjälpa till med en ätstörning. Prata med din vårdgivare om möjligheten att prova aktiviteter som meditation, yoga, massage eller akupunktur.
  • Bild med titeln Kamp mot ätstörningar Steg 12
    8. Anta friska copingmekanismer för att motverka stress. Malda dig själv när du känner dig ur kontrollen. Ring någon i telefon och fokusera på personens röst, berör saker nära dig, till exempel ett skrivbord, disk, fluffig leksak eller vägg, eller krama någon du känner dig säker med. Jordningstekniker gör att du kan återansluta med verkligheten och avstå från att bo i antingen det förflutna eller nuvarande.
  • Få kvalitet sova och institut en hälsosam sovrutin. Sova kan återställa både ditt perspektiv och din energi. Om du inte får tillräckligt med sömn beror redan på stress och oro, utforska sätt att förbättra din sömnrutin.
  • Bild med titeln Kamp mot ätstörningar Steg 13
    9. Var så snäll mot dig själv som du är till andra människor. Titta på människor runt dig som du tycker är vacker med alla sina quirks. Uppskatta dig på samma sätt. Titta på skönheten inuti dig istället för att fokusera på bristerna. Sluta vara så hård på ditt utseende - Varje konfiguration av människokroppen är ett mirakel, ett ögonblick av livet andas in i tidens kontinuum, och du förtjänar att vara glad och här just nu.
  • Bild med titeln Kamp mot ätstörningar Steg 14
    10. Sätt bort skalan. Ingen borde väga sig dagligen, äta störning eller inte. Att göra det är att kartlägga en orealistisk fluktuation av personlig vikt och att ställa sig upp för en besatthet med siffror istället för att fokusera på det större hela. Gradvis minska frekvensen av självvägning tills du bara väger dig en eller två gånger i månaden.
  • Låt dina kläder vara din indikator snarare än din skala. Välj dina mest favoritkläder som är i det hälsosamma viktintervallet och använd dem som barometern för att se bra ut och vara på en hälsosam vikt.
  • Bild med titeln Kamp mot ätstörningar Steg 15
    11. Ta barnsteg. Lägg märke till varje liten förändring till ett hälsosammare själv som ett stort steg i läkningsprocessen. Öka dina matdelar gradvis, träna något mindre ofta osv. Att försöka sluta plötsligt kommer inte bara vara svårare på dig själv emotionellt, men kan chocka din kropp och orsaka andra hälsoproblem. Återigen är denna aspekt bäst gjort under överinseende av en professionell, som din ätstörningsspecialist.
  • Om du är allvarligt undervikt, tar du barnsteg inte möjligt. I sådana fall kommer du sannolikt att vara på sjukhus och placeras på näringsregimen för att säkerställa att din kropp får de väsentliga näringsämnena det behöver.
  • Metod 3 av 4:
    Hjälpa en vän att bekämpa en ätstörning
    1. Bild med titeln Kamp mot ätstörningar Steg 16
    1. Lära sig hur Identifiera en ätstörning. Om du ser tecknen i din vän, tveka inte att gå in. Detta tillstånd har blivit mycket allvarligt när de ovan angivna tecknen är uppenbara. Ju tidigare du kan hjälpa din vän att bekämpa ätstörningen, desto bättre.
    • Utbilda dig själv på ätstörningen genom att läsa om det.
    • Var beredd att göra allt du kan för att få lidaren till lämplig professionell behandling så fort som möjligt. Också vara beredd att stödja behandlingsprocessen och vara en hjälpare eller supporter om det behövs.
  • Bild med titeln Kamp mot ätstörningar Steg 17
    2. Prata med din vän privat. Dra din vän åt sidan och kandidat fråga om vad de går igenom, och berätta för personen vad du har märkt. Var försiktig och framför allt icke-dömande. Förklara för dem att du är orolig för dem och vill hjälpa på något sätt du kan. Be dem att föreslå sätt att du kan hjälpa till.
  • Var en källa till lugn i sitt liv. Undvik att överdriva, visa chock eller ranting.
  • Till exempel, undvik att tilldela skyller som "Jag visste att du inte borde ha hängt med de tjejerna. De är alla underviktiga."
  • Bild med titeln Kamp mot ätstörningar Steg 18
    3. Visa din oro genom att använda "Jag" uttalanden. Istället för att skämma din vän, låt dem bara veta hur oroliga du är. Säg saker som "Jag bryr mig om dig och vill att du ska vara frisk. Vad kan jag göra för att hjälpa dig?"
  • Bild med titeln Kamp mot ätstörningar Steg 19
    4. Var där. Lyssna på sina problem utan dom, och låt dem uttrycka sina känslor utan att de känner att du inte bryr dig om sina problem. Detta kräver äkta lyssnande färdigheter och omformulering eller sammanfattning av deras känslor så att de är säkra på att du båda hörde och erkände deras smärta. Vara stödjande men försök inte att styra.
  • Ser Hur man lyssnar För fler tips om aktivt lyssnande.
  • Var tillgiven, omtänksam och öppen. Älska dem för vem de är.
  • Bild med titeln Kamp mot ätstörningar Steg 20
    5. Tala inte om mat eller vikt på negativa sätt. Om du går ut till lunch, undvik att säga saker som "Jag vill ha en glass så illa, men jag borde verkligen inte..."Fråga inte vad de har eller inte har ätit, hur mycket vikt de har förlorat eller vunnit, och så vidare, och aldrig uttrycka besvikelse i deras viktminskning.
  • Undvik att kräva att de får vikt.
  • Förskjut aldrig eller skyller lidaren för sin ätstörning. Detta är långt bortom viljestyrka.
  • Undvik att göra skämt om kroppsvikt eller andra saker som din vän kan ta fel väg.
  • Bild med titeln Kamp mot ätstörningar Steg 21
    6. Fortsätt vara positiv. Ge din vän komplimanger, och hjälpa till att öka sitt självkänsla i allt de gör, inte bara deras kroppsbild. Ha en beröm-fest när de är runt dig.Stöd din vän som har en ätstörning genom den svåra tiden med kärlek och vänlighet.
  • Bild med titeln Kamp mot ätstörningar Steg 22
    7. Få hjälp till din vän. Prata med en rådgivare, terapeut, make eller förälder om de bästa sätten att hjälpa din vän. Som tidigare sagt är det den viktigaste delen av din väns förmåga att återhämta sig, så gör vad du kan för att underlätta det.
  • Metod 4 av 4:
    Vidtar åtgärder för föräldrar och andra vårdgivare
    1. Bild med titeln Kamp mot ätstörningar Steg 23
    1. Observera de förslag som beskrivs under avsnittet för vänner. Många av dessa tillvägagångssätt är lika tillämpliga på de som är i stånd att ta hand om eller lever med en ätstörning. Framför allt, var noga med att personen blir läkarvård och behandling - om du är juridiskt ansvarig för personen, var noga med att få dem professionell hjälp omedelbart.
    • Det mesta av detta avsnitt förutsätter att personen med en ätstörning är antingen ett barn eller en ungdom, men vuxna barn eller hushållsmedlemmar kan ersättas för de flesta av dessa steg också.
  • Bild med titeln Kamp mot ätstörningar Steg 24
    2. Var lugn och stödjande. Som en familj eller hushållsmedlem kommer du att vara i ständig kontakt med barnet eller ungdomar och de behöver veta att du inte är arg på dem eller att du kommer att burst ut i krav varje gång de visas. Detta kan känna sig mycket begränsande för dig, men det här är en tid för ditt lärande så mycket som för lidande och du behöver tålamod, mod och en lugn attityd att vara en positiv och effektiv supporter.
  • Visa kärlek och vänlighet. Personen behöver veta att de är älskade. "Jag älskar dig ____. Vi kommer alla att komma igenom det här tillsammans."
  • Stöd terapiprocessen men försök inte att invadera din älskade privatliv eller ta kontroll över det. Fråga inte påträngande frågor, ta inte upp viktproblemet direkt med dem och om du har specifika problem, höja dem direkt med terapeuten eller läkaren.
  • Bild med titeln Kamp mot ätstörningar Steg 25
    3. Upprätthålla ett hushåll av kärlek och omsorg för alla medlemmar. Försumma inte andra människor som ett resultat av att stödja lidande. Om oro och uppmärksamhet riktas mot dem, kommer andra att känna sig försummade och de kommer att känna sig otillbörligt fokuserade på. Så gott du kan (och förvänta dig att alla ska göra det också), fokusera på att skapa en balans i hushållet som vårdar och stöder alla.
  • Bild med titeln Kamp mot ätstörningar Steg 26
    4. Var emotionellt tillgänglig. Det kan vara frestande att ignorera, dra tillbaka eller överge lidanden om du känner dig hjälplös eller arg på situationen. Men återkallande av ditt emotionella stöd kommer att skada dem intensivt. Det är möjligt att älska dem och att hantera sina manipulativa sätt effektivt. Om du finner det här svårt, tala med terapeuten för förslag.
  • Ditt barn kommer att känna igen din oro om du istället för att rusa dem, bara låt dem veta att din dörr alltid är öppen om de behöver prata. "Jag vet att du är förvirrad. Jag förstår att du kanske behöver tid för att bearbeta allt som händer. Jag vill bara att du ska veta att jag är här för dig och du kan prata med mig om någonting."
  • Bild med titeln Kamp mot ätstörningar Steg 27
    5. Behandla mat som en livsuppehållande, hälsosam och uppfyllande av hushållsrutinen. Om någon i hushållet tvivlar på mat eller vikt, måste de tona ner det. Ha ett samtal med någon familj eller hushållsmedlem som gör det utan att tänka. Använd dessutom inte mat som straff eller belöning när du ökar barn. Mat är något som värderas, inte att rationeras eller användas som belöning. Om det betyder att hela familjen behöver ändra hur det ser mat, så är det här ett bra sätt att gå vidare för alla.
  • Försök inte att begränsa lidarens matintag, om du inte har blivit specifikt berättad att göra det av en medicinsk professionell.
  • Bild med titeln Kamp mot ätstörningar Steg 28
    6. Vara kritisk för mediemeddelanden. Lär barnet eller ungdomar som inte accepterar mediemeddelanden direkt. Lära dem Kritiska tänkande färdigheter och uppmuntra dem att ifrågasätta de meddelanden som media ger, liksom att lära sig att ifrågasätta meddelandena från kamrater och andra som påverkar dem.
  • Uppmuntra öppen kommunikation från en ung ålder. Lär barnet eller ungdomar att kommunicera med dig öppet och ärligt och prata med dem på samma sätt. Om de inte känner att de måste gömma någonting, är ett nyckelelement av ätstörningar redan borttagen.
  • Bild med titeln Kamp mot ätstörningar Steg 29
    7. Bygga barnet eller ungdomars självkänsla. Visa den lidande som du älskar dem oavsett vad, och ge dem komplimanger och beröm för saker som görs bra ofta. Om de misslyckas med något, acceptera det och hjälpa dem att lära sig att acceptera det också. Faktum är att en av de bästa lektionerna en förälder eller vårdgivare kan ge är hur man lär sig av misslyckande och hur man ska Bygg motståndskraft att försöka igen.
  • Hjälpa ditt barn att acceptera och uppskatta sin kropp. Uppmuntra motion och självförtroende i kroppen från en ung ålder. Förklara vikten av flexibilitet och styrka skapad genom motion och hjälpa dem att få en uppskattning av att vara utomhus och i naturen genom att ta frekventa promenader, cykelturer, vandringar och körs tillsammans. Om du kan, delta i Family Running, Cykling eller Triathlon-evenemang så att barnen växer upp med att se aktivitet så hälsosam och bindning.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Kom ihåg att modeller och aktörer i det verkliga livet inte ser så perfekt ut som de visas på tidskriftsöverdrag. De har professionella smink, kläder och kroppsartister som får dem att se mer perfekta ut än de faktiskt är. Dessutom, varje dag som ökar berättelser sprider sig avslöjar hur mycket Photoshopping görs på dessa människor för att få dem att se orealistiskt - jämföra dig med en tidskrifts skapade bild är orättvist för dig själv.
  • Hitta hälsosammare skönhets idealer än de orealistiska porträtten som finns på sidorna av tidningar. Strävar inte efter att se ut som de extremt mager landningsmodellerna. Fokusera mer på vad du tycker är vackert om vardagliga människor, de av alla former och storlekar.
  • Ät bara när du är hungrig. Ibland känner vi oss frestade att äta något sött när vi är ledsna, uttråkade eller frustrerade, men det har negativa biverkningar på vår hälsa och utseende. Anledningen till vilken du känner behovet av att äta godis medan du i ett visst humör är att socker och sockerbaserade livsmedel innehåller endorfiner (ett ämne som inducerar ett tillstånd av lycka och välbefinnande) och när endorfin-nivån i kroppen är låg , du känner ofta behovet av att äta något sött. Försök att få din från fysisk aktivitet - öva en sport har samma effekt på din lycka nivå, utan negativa biverkningar på din vikt. Om du befinner dig självklart godis och snacks när du känner dig, kan du drabbas av känslomässig ätning (som också är en ätstörning).
  • Varningar

    Om du någonsin känner dig frestad att inte äta i flera dagar i rad eller kasta upp efter att du bara har ätit, sluta.Så här börjar en ätstörning.

    Saker du behöver

    • Matjournal
    • Terapeut utbildad i ätstörningar
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande