Hur man botar diarré

Diarré är inte ett villkor - det är ett symptom på en annan hälsofråga, såsom en infektion eller ett virus. Det kan också vara en reaktion på matallergier, mediciner, protozon (10% -15% av fallen), virus (50% -70% av fallen) eller bakterier (15% -20% av fallen) i mat eller vatten. I de flesta fall kommer Diarré att gå iväg själv inom några dagar, men vissa typer av diarré kan orsaka allvarliga problem.Akut diarré kan redovisas som orsaken till mer än 150 000 intrång till sjukhuset varje år.Dessutom är det den femte ledande orsaken till dödsfall världen över, som påverkar 11 procent av den allmänna befolkningen. Ändå är Diarré din kropps sätt att spola toxiner från ditt system. Det är ofta bäst att låta det springa sin kurs när man behandlar den bakomliggande orsaken och minimerar de associerade dehydrerings- och elektrolytobalanserna.

Steg

Metod 1 av 3:
Behandla diarré med icke-läkemedel
  1. Bild med titeln Cure Diarrhea Steg 1
1. Drick vatten och andra vätskor för att återställa vitaminer och mineraler. När du har diarré, skakar din kroppsvätskor som innehåller nödvändiga vitaminer och mineraler. Det är viktigt att få dessa mineraler tillbaka i vätskor, särskilt vatten och sportdrycker.
  • Combating Dehydration är din primära medicinska problem med diarré. Om du är kräkningar förutom att ha diarré, var noga med att ta frekventa, små sippor av vätska istället för att dricka mycket vätska i taget.
  • Andra vätskor som du kan konsumera för att bekämpa uttorkning innefattar kyckling eller köttbuljong, smaksatt mineralvatten eller rehydreringslösningar som pedialyte.
  • Koffeinfria vätskor är bäst. Koffein är ett mildt diuretikum, vilket innebär att det kan ha en dehydrerande effekt. Om det lider av diarré, håller du på vätskor som inte har möjlighet att dehydrera dig ännu mer.
  • Bild med titeln Cure Diarrhea Steg 2
    2. Få extra sömn. Inte så mycket ett botemedel som ett sunt förnuftbehandlingstillägg, sömn är mycket nödvändigt när det gäller att behandla diarré. Eftersom diarré är ett symptom är det en bra indikator på att din kropp försöker bekämpa ett problem som ett virus. Sova och vila är bland de bästa sätten att hjälpa ditt immunsystem.
  • Bild med titeln Cure Diarrhea Steg 3
    3. Byt till Brat Diet. Om du inte längre kräkningar (eller dina symtom ingår aldrig kräkningar), kan du börja utnyttja Brat Diet-bananer, ris, äppelmos och toast. Det här är alla lågfibermat som hjälper till att öka fastheten hos dina avföring. De är också ganska intetsägande på ett sätt som inte kommer att riskera ytterligare störande din mage.
  • Bananerna i denna diet hjälper också att ersätta kalium Din kropp har förlorat genom diarré.
  • Bild med titeln Cure Diarrhea Steg 4
    4. Komplettera Brat Diet med andra alternativ. Men effektiv som en bas Att hjälpa till att behandla diarré, Brat Diet är inte en välbalanserad diet. Saltinkakor, kokta potatis, klara soppor, skinnfria bakade kyckling, kokta morötter och andra något intetsägande matval kan också hjälpa medan du fortfarande upplever en upprörd mage.
  • Vissa människor kan också prova yoghurt. Men laktosen i yoghurt kan vara svårt i magen medan du har diarré. Om du vänder dig till yoghurt, välj en probiotisk sort (med levande bakteriella kulturer) för att hjälpa till att återställa användbara bakterier i magen och hjälpa till med din återställning.
  • Bild med titeln Cure Diarrhea Steg 5
    5. Undvik livsmedel som kan förvärra symtom. Att veta vad som inte äter kan vara lika viktigt som att veta vad man ska äta. I allmänhet bör du undvika oljig, kryddig eller söt mat, liksom de som är höga i fiber. Mjölk och andra mejeriprodukter kan också vara svårt för vissa människor att smälta medan de upplever diarré. Undvik också:
  • Gummi med sorbitol. Sorbitol är en laxermedel.
  • Kryddig mat, frukter och alkohol fram till minst åtta åtta timmar efter att diarré har sänkts.
  • Livsmedel med koffein som choklad eftersom koffein har en dehydrerande effekt.
  • Bild med titeln Cure Diarrhea Steg 6
    6. Ta ett zinktillskott. Studier har visat att zinktillskott kan förbättra resultatet vid behandling av diarré. Zink är en mikronäringsämne som hjälper till med proteinets syntes och transport av både vatten och elektrolyter i tarmarna.
  • Världshälsoorganisationen rekommenderar att man tar zinktillskott genom munnen-10 mg dagligen för barn under sex månader, 20 mg dagligen för barn över sex månader. Vuxna bör ta enligt tillverkarens föreslagna dosering.
  • Bild med titeln Cure Diarrhea Steg 7
    7. Återuppta din normala kost. Ungefär tjugofyra till fyrtioåtta timmar efter att dina symtom har sänkt, kan du återvända till din normala kost. Återintroducera mat långsamt för att se det bästa resultatet.
  • Använd sunt förnuft. Börja med mild fisk eller kyckling istället för en kryddig tallrik med kryddat drog fläsk.
  • Metod 2 av 3:
    Behandla diarré med medicin
    1. Bild med titeln Cure Diarrhea Steg 8
    1. Ta en över-the-counter, anti-diarré absorberande. Absorbenter är läkemedel som binder till tarmens väggar och kolon och absorberar vatten så att dina avföring är mindre vattna. Följ paketriktningar för dosering.
    • Om du använder ett absorberande, är det viktigt att inte ta något läkemedel inom flera timmar att ta absorbenten. Absorbenter kan orsaka att medicinen binder till tarmarna och tjocktarmen, minskar deras medicinska kraft. För bästa resultat, ta absorbenter och mediciner separat.
  • Bild med titeln Cure Diarrhea Steg 9
    2. Ta en OTC-medicinering innehållande vismutföreningar. Vismutföreningar, som finns i vanliga produkter, såsom pepto-bismol, är ansedda att ha antibiotikumliknande egenskaper som motverkar bakterierna som producerar diarré. Det är inte exakt känt hur vismutföreningar bekämpar diarré. De får bara vara fördelaktiga för patienter som lider av resenärens diarré eller de som kämpar för H. pylori bakterie.
  • Bild med titeln Cure Diarrhea Steg 10
    3. Försök ta en anti-motilitetsmedicin. Anti-motility mediciner orsakar en avmattning i tarmens rörelse och kolon. Denna avmattning slappnar av tarmorganen, vilket ger organen mer tid att absorbera vatten, vilket resulterar i en mindre vattnig avföring. Två vanliga anti-motilitetsmedicin innefattar loperamid och difenoxylat. Loperamid är tillgänglig utan recept i olika former (såsom imodium a-d).
  • Individer med infektiös diarré (t.ex. från E. coli) bör undvika anti-motilitetsmedicin.
  • Bild med titeln Cure Diarrhea Steg 11
    4. Se en läkare för antibiotika. Om de mediciner du tar, i samband med intetsägande mat och gott om vatten, verkar inte förbättra ditt fall av diarré efter sjuttiofem timmar, se din läkare. De kan förskriva ett antibiotikummedicin, som hjälper till att behandla diarré orsakad av en bakterie eller parasit. Antibiotika hjälper inte diarré orsakad av ett virus.
  • Det är mycket viktigt att se din läkare om OTC-alternativ har visat sig ineffektiva eftersom diarré från bakteriella eller parasitiska infektioner faktiskt kan förvärras på grund av dessa läkemedel.
  • Din läkare bestämmer det specifika antibiotikumet för att föreskriva dina symtom efter att ha använt en pallkultur för att identifiera bakterierna som orsakar symtomen.
  • Metod 3 av 3:
    Behandla diarré med växtbaserade läkemedel
    1. Bild med titeln Cure Diarrhea Steg 12
    1. Se din läkare. För diarré orsakad av vissa typer av infektioner kan växtbaserade läkemedel faktiskt förvärras istället för att förbättra dina symtom. Kontakta din läkare innan du vänder dig till ett växtbaserat botemedel.
  • Bild med titeln Cure Diarrhea Steg 13
    2. Äta probiotika. De levande bakterierna i probiotika ökar antalet friska bakterier i din tarm, som ofta är förlorade på grund av diarré. Genom att återinföra dessa friska bakterier kan din matsmältningsorgan komma tillbaka till normal funktion snabbare.
  • Probiotika är tillgängliga som kosttillskott, och de finns också i probiotiska märken av yoghurt.
  • Bild med titeln Cure Diarrhea Steg 14
    3. Drick kamille te. Kamille te har traditionellt använts för att behandla inflammation, inklusive i GI-området. Drick upp till tre koppar om dagen, njuter i små mängder för att hjälpa din kropp att absorbera vätskan.
  • Observera att kamomill kan leda till reaktioner i de allergiska mot ragweed, och det kan också störa vissa läkemedel, inklusive hormonella läkemedel.
  • Bild med titeln Cure Diarrhea Steg 15
    4. Prova psyllium. Psyllium är en löslig fiber (vilket betyder att den absorberar vatten). Det kan leda till fastare avföring medan du upplever diarré. Drick alltid psyllium med ett stort glas vatten.
  • Tala med din läkare innan du tar psyllium om du har inflammatorisk tarmsjukdom.
  • Bild med titeln Cure Diarrhea Steg 16
    5. Prova ett marshmallow root supplement. Marshmallow har också traditionellt använts som en inflammationsreducerande ört. Följ tillverkarens anvisningar för ett tillägg.
  • Du kan också kalla den här örten som te genom att sätta två matskedar i en quart vatten över natten. Stam innan du dricker.
  • Denna ört kan störa vissa läkemedel-som litium-så kontakta din läkare innan du tar.
  • Bild med titeln Cure Diarrhea Steg 17
    6. Drick en mix med halt elmpulver. Slippery ELM-pulver har också använts traditionellt för att lugna inflammerade GI-traktor. Följ tillverkarens instruktioner.
  • Branta fyra gram av pulvret i två koppar kokande vatten, och låt det branta i tre till fem minuter. Du kan dricka detta upp till tre gånger varje dag medan du har diarré.
  • Vissa herbalister tror att Slippery Elm kan leda till missfall. Rådfråga med din läkare innan du tar hala elm om du är gravid eller ammar.
  • Bild med titeln Cure Diarrhea Steg 18
    7. Prova äppelcidervinäger. Äppelcidervinäger antas ha antimikrobiella egenskaper. Om det används för att bekämpa diarré, försök omrör två teskedar i en varm kopp vatten. Du kan dricka den här blandningen flera gånger om dagen.
  • Om du tar ättika med andra probiotika, vänta flera timmar mellan att dricka ACV och äta probiotika. Yoghurt innehåller till exempel bra bakterier och anses allmänt vara fördelaktigt för diarré. Vänta en eller två timmar efter att du har haft ACV tills du går för yoghurten.
  • Bild med titeln Cure Diarrhea Steg 19
    8. Försök använda en astringent ört. Astringta örter antas hjälpa till att torka ut slemhinnorna i tarmarna, vilket bidrar till att minska mängden lös avföring. De flesta av dessa alternativ är tillgängliga som kosttillskott eller teer, och de inkluderar:
  • Blackberryblad
  • Hallonblad
  • Carob pulver
  • Extrakt av blåbär
  • Agrimand
  • Tips

    Om dina symtom förvärras, se din läkare.
  • Om diarré inträffar med feber över 101.4 ° F i barn eller 102 ° F hos vuxna, gå till doktorn.
  • Håll hydratiserad!
  • Stanna hemma från jobbet eller skolan tills dina symtom har löst och övar god handtvätt.
  • Försök att ta en butik köpt medicin som imodium eller pepsi bismol (rosa vismut).
  • Ditt hus kommer förmodligen att sluta lukta, så håll en flaska febreze i ditt badrum.
  • Varningar

    Tecken på uttorkning inkluderar trött, känner sig törstig, torr mun, muskelkramper, yrsel, förvirring och en minskning av urinvolymen.
  • Ring läkaren om ett spädbarn eller ett ungt barn har diarré i mer än tjugofyra timmar eller visar tecken på uttorkning.
  • Se din läkare Om det finns blod i din diarré, blir din kropp dehydrerad, om du just har avslutat en omgång av antibiotika, eller om diarré varar i mer än sjuttiofem timmar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande