Hur balanserar du dina chakras med kristaller

Om du har känt och inte som dig själv, kan du vara orolig att dina chakras är ute av whack. Du har nog hört att kristaller kan hjälpa till med det, men hur? Människor använder specifika kristaller för att rikta sig och ge balans till olika chakras. Kristallerna du använder för att balansera din rotchakra skulle inte vara densamma som de du skulle använda för ditt hjärta Chakra, till exempel. Det finns också olika sätt att du faktiskt kan använda kristallerna när du har avgjort på rätt, beroende på vad som fungerar bäst för dig. Medan du kanske upptäcker att kristaller är allt du behöver för att känna dig som dig själv igen, tveka inte att prata med en läkare eller psykisk hälso-professionell om du känner att du fortfarande kan använda något stöd.

Steg

Metod 1 av 3:
Välja dina kristaller
  1. Bild med titeln Balansera dina chakras med kristaller Steg 1
1. Välj en kristall för din rotchakra. Det ligger vid basen av din ryggrad och är din anslutning till jord, familj, överlevnad, hälsa och progression. Om denna chakra är ute av balans kan du uppleva brist på förtroende, ensamhet, depression, ångest, missbruk, ryggsmärta, lägre kroppsvinster och stammar, förstoppning eller diarré och vattenretention.
  • Röda eller svarta kristaller som granat, rubin och svart turmalin är bäst.
  • Bild med titeln Balansera dina chakra med kristaller Steg 2
    2. Välj en kristall för din sakrala chakra. Det ligger också vid basen av din ryggrad och är din anslutning till andra människor, förtroende, kreativitet, energinivåer och sexuell hälsa. Om denna chakra är ute av balans kan du uppleva ätstörningar, lågkön, sexuella störningar, menstruationscykelproblem, urinvägsinfektioner, infertilitet och problem med dina tarmar.
  • Orange kristaller som carnelian, orange kalcit och orange granat är bra.
  • Bild med titeln Balansera dina chakra med kristaller Steg 3
    3. Hitta en kristall för din solplexus. Det ligger vid ditt membran och är din anslutning till dina känslor, önskningar, känsla av själv och självkontroll. Om denna chakra är ute av balans kan du uppleva sömnlöshet, problem med att koncentrera och komma ihåg saker, rädsla, sockerberoende, matsmältningsproblem, akne, eksem, diabetes, fetma och metabolismsfrågor.
  • Använd gula kristaller som citrin, gul jasper och gyllene kalcit för att balansera.
  • Bild med titeln Balansera dina chakra med kristaller Steg 4
    4. Välj en kristall för ditt hjärta Chakra. Det ligger på samma plats som ditt fysiska hjärta och är centrum för din varelse och alla dina andra chakras. Det är din anslutning att älska, relationer, förlåtelse, förtroende och säkerhet. Om denna chakra är ur balans kan du uppleva att känna sig hopplös, känner sig apatisk, oförmögen att förlåta, engagemangsproblem, andningsproblem, axelvärk och övre ryggsmärta.
  • Gröna eller rosa kristaller som rosquarts, grön fluorit och rhodochrosit är bäst.
  • Bild med titeln Balansera dina chakra med kristaller Steg 5
    5. Välj en kristall för din hals chakra. Det ligger vid basen av halsen och är din anslutning till din kommunikation, frihet och ledarskap. Om denna chakra är ute av balans kan du uppleva svårigheter att kommunicera, vara nervös, problem med att hantera, sinusproblem, käksmärta, sköldkörtelproblem och hals- och tandproblem.
  • En ljusblå kristall som blå spets agat, turkos och blå kyanit kommer att fungera.
  • Bild med titeln Balansera dina chakra med kristaller Steg 6
    6. Välj en kristall för din tredje öga / panna chakra. Det ligger strax ovanför dina fysiska ögon och ansluter till dina tankar, sinne, drömmar och psykiska förmågor. Om denna chakra är ute av balans kan du uppleva huvudvärk, mardrömmar, svårigheter, hjärnstörningar, ögonproblem, öronproblem och hårbotten och hårproblem.
  • Prova mörkblå kristaller som Blue Tigers Eye, Lapis och Dumortierite för balansering.
  • Bild med titeln Balansera dina chakra med kristaller Steg 7
    7. Välj en kristall för din kronchakra. Det ligger högst upp i ditt huvud och ansluter till din andlighet, visdom, upplysning och anslutning till universum. Om din kronchakra är ute av balans kan du uppleva brist på tro, psykiska problem, autoimmuna störningar, psykiska problem och demens.
  • Vita eller violett kristaller som klart kvarts, ametist och klar topas kan användas för balansering.
  • Metod 2 av 3:
    Lägger oncrystaller
    1. Bild med titeln Balansera dina chakra med kristaller Steg 8
    1. Skölj dina kristaller. Innan du börjar balansera, skölj dina kristaller under kallt rinnande vatten. Detta tar bort eventuella föroreningar. Du kan också ta anteckningar och skriva ner hur du känner dig före balanseringsprocessen.
    • Dessa kristaller ska endast användas för balansering. Det kan hjälpa till att bara ha en uppsättning av 7 kristaller som du använder för att balansera dig själv.
  • Bild med titeln Balansera dina chakra med kristaller Steg 9
    2. Koppla av och förbereda dig för att balansera dina chakras. Gå till ett lugnt ställe och lägg på ryggen (eller din mage om du använder kristaller till din rotchakra, som att ligga på ryggen kan göra det svåra och obekväma). Ta några djupa andetag och andas långsamt för att koppla av. Du kan också ställa in humör med allt annat du tycker att koppla av som musik, naturljud eller ljudet av rinnande vatten.
  • När du andas in, föreställ dig att du andas i ett helande vitt ljus. När du andas ut, föreställ dig att du andas ut alla dina stress och negativa känslor.
  • Din energi är ansluten till dina tankar. Det är viktigt att du har positiva tankar när du försöker balansera dina chakras.
  • Bild med titeln Balansera dina chakra med kristaller Steg 10
    3. Placera kristallen på din chakra. Ta kristallen som motsvarar din chakra och placera den på den chakra. Kristallens energi kommer att vibrera och återställa balans. Föreställ dig att kristallen är glödande och sprids genom hela din chakra.
  • Placera kvartskristaller runt din färgade kristall för att intensifiera effekten. Quartz Crystals aktiverar energikällorna i din kropp och har befogenhet att ändra befintlig energi.
  • Dina symtom kan vara värre efter att du ställer kristallerna på din kropp. Detta är all den dåliga energin som arbetar ut och är början på din helande process.
  • Du kan placera kristallerna direkt på din hud eller på toppen av dina kläder.
  • Börja vid roten och arbeta dig upp. Placera kronkakra kristallen precis ovanför huvudet istället för direkt på huvudet.
  • Bild med titeln Balansera dina chakra med kristaller Steg 11
    4. Låt kristallerna fungera. Kristallerna arbetar på egen hand. Du behöver inte göra något extra. Lämna dem på plats mellan fem och 10 minuter och utvärdera hur du känner. Gör mentala eller handskrivna anteckningar om dina symtom. Om du känner dig mer balanserad, ta bort kristallerna.Om du inte mår bättre, lämna kristallerna på ytterligare fem till 10 minuter.
  • Om du har en långsiktig blockering (e.g. kronisk smärta eller långvarig depression), det kan ta mer än en session för att balansera din chakra. Fokusera på att göra små förbättringar istället för att uppnå fullständig balans i en session.
  • Bild med titeln Balansera dina chakra med kristaller Steg 12
    5. Ta bort kristallerna. När du är klar med din session, ta bort var och en av kristallerna. Börja på kronan och arbeta dig ner. Du behöver inte avaktivera dina kristaller.
  • Drick mycket vatten efter din session för att fortsätta balanseringsprocessen.
  • Metod 3 av 3:
    Bär och bär dina kristaller
    1. Bild med titeln Balansera dina chakra med kristaller Steg 13
    1. Sova med en chakra väska. Rengör dina kristaller och placera dem i en liten väska. Denna väska bör bara användas för att hålla dina kristaller. Placera påsen under din kudde när du går och lägger dig på natten.
    • Innan du går och lägger dig, fråga stenarna för att balansera dig som du sover.
  • Bild med titeln Balansera dina chakra med kristaller Steg 14
    2. Bär dina kristaller. Du kan bära dina kristaller med dig när du går om din dag. Du kan bära alla sju av dina kristaller med dig, eller du kan bara bära några som du vill fokusera på. Placera kristallerna så nära din kropp som möjligt.
  • Till exempel, om du har problem i ett förhållande, kan du bära en rosenkvart eller grön fluoritkristall runt med dig för att balansera ditt hjärta chakra.
  • Du kan bära dina kristaller med dig hela dagen eller för en viss situation. Till exempel, om du har att göra med ångest om en presentation du måste göra, kan du hålla en granat (root chakra) och turkos (hals chakra) kristall i fickan under din presentation. Garnet hjälper dig med ditt självförtroende och turkos kan hjälpa dig med din kommunikation.
  • Bild med titeln Balansera dina chakra med kristaller Steg 15
    3. Använd kristall smycken.Köp ett halsband eller ett armband från kristaller som du behöver för balans. När du bär kristallerna kommer kristallerna att sända den energi som du behöver. Återigen kan du bära smycken hela dagen eller bara för en viss tid.
  • Innan du bär dina smycken, placera dem på en säng med salt för att ta bort tidigare föroreningar.
  • Du bör också programmera dina smycken innan du bär den. Håll det i handen och tänka på all den positiva energin du vill att kristallerna ska få till ditt liv.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Att hålla kristaller som motsvarar varje chakra i din kudde, under din kudde eller under din madrass kan hjälpa till att balansera chakranerna. Du kan uppleva mer levande eller till och med lucid drömma.
  • Några stenar, som selenit, bör rengöras med alternativa metoder (rök, ljud, månsken, solljus), eftersom vatten kommer att få dem att lösa upp.
  • Det hjälper bara att hålla kristallen nära dig när du sover och vaken.
  • Reiki hjälper till att balansera chakras eller energiarbete i allmänhet. Om du har en pendel, testa var och en av dina chakra genom att hålla pendulen några inches framför chakraerna i din kropp. Det borde göra cirklar medurs. Om det inte rör sig eller bara rör sig fram och tillbaka eller moturs är din chakra inte öppen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande