Hur man står emotionellt support diabetiska kära

Diabetes är känd som en familjesjukdom, eftersom det kan påverka många människor inom en familj på olika sätt. Att ha en älskad med diabetes kan vara en kamp, ​​speciellt om du försöker vara känslomässigt stödjande av deras behov. För att vara en bra resurs för diabetiska kära, försök att göra snälla och stödjande åtgärder dagligen. Du kan också lära dig mer om omtänksam och stödja kära med diabetes genom utbildningsgrupper och annan träning. Om du behöver ytterligare stöd om hur du är ett bra stöd för diabetiska kära, var inte rädd för att nå ut till andra för vägledning.

Steg

Metod 1 av 3:
Vara snäll och stödjande
1. Förstå effekterna av en kronisk sjukdom. Det är svårt för alla att få oönskade nyheter att de har diagnostiserats med en långsiktig sjukdom. Om det här är något som var beredd på, eller plötsliga nyheter som kommer som en chock, kommer effekterna och påverkan på den som diagnostiserats med sjukdomen att vara på samma sätt negativ.
  • Bli uppmärksam på de emotionella staterna som din älskade kan gå igenom under den här tiden och uttrycka så mycket kärlek och medkänsla som möjligt. Till exempel kan din älskade känna sig hjälplös och hopplös, upplev en förlust av självvärdighet, eller känner sig rädd och / eller frustrerad. Beroende på begränsningar och typ av diabetesdiagnos kan det finnas restriktioner för vad han eller hon kan och inte kan göra det som kan öka sin irritabilitet och agitation. De kan också gå igenom en process av sorg.
  • Inse att alla dessa interna känslor som överstiger din älskade kommer att öka sin stressnivå, vilket gör dem mer benägna att lashing ut på dig eller annan familj och vänner. Det kan lägga ytterligare belastning på relationer, varför det är allt viktigare att du ger så mycket tolerans och förståelse som möjligt i tider som dessa. De kommer att behöva så mycket stöd från dig som möjligt för styrka och uppmuntran. Använd hjälp av ytterligare terapi eller rådgivning om det behövs.
  • Bild med titeln emotionellt stödja diabetiska kära Steg 1
    2. Undvik att föreläsa dina diabetiska kära. Att ha en diabetisk älskad kan orsaka mycket oro och stress på din sida. Du kan sluta nagging din älskade för att kontrollera deras blodtryck eller för att undvika vissa livsmedel på grund av deras hälsa. Undvik att föreläsa dina diabetiska kära, eftersom det ofta kommer att leda till konflikt och problem. I stället fokusera på att vara stödjande och lyhörd mot deras behov.
  • Berätta för andra människor i din älskade liv för att undvika att nagging eller föreläsa dem. Även om föreläsningarna kan vara väl avsiktliga, kan detta sluta känna sig övertygande för din älskade. Det kan också leda till mer stress för din älskade, eftersom de redan arbetar med ångest att ha diabetes.
  • Bild med titeln Emotionellt Stöd Diabetiska Kloktar Steg 2
    3. Fråga dina nära och kära vad de behöver. Snarare än att föreläsa dina diabetiska kära, fråga dem vad de behöver från dig. Fokusera på att svara på deras behov som de hanterar diabetes. Lyssna på vad dina diabetiska kära berättar om det stöd de behöver, i sina egna ord.
  • Till exempel kan du fråga din diabetiker älskade, "Vad kan jag göra för dig?"Eller" Hur kan jag stödja dig och din diabetes?"
  • Bild med titeln Emotionally support diabetiska kära Steg 3
    4. Gå till Doktors möten med kära. Dina diabetiska kära kommer sannolikt att ha många doktors utnämningar planerade att upprätthålla deras tillstånd. Erbjuda att gå med dem till dessa möten som moraliskt stöd. Hålla sin hand om de behöver det under mötena och vara där i väntrummet när de är färdiga. Att bara dyka upp och vara där under stressiga tider, som att gå till doktors möten, kan vara en stor hjälp.
  • Till exempel kan du säga till din diabetiska älskade, "Vill du att jag ska gå med dig till din läkares utnämning?"Eller" Jag är gratis dagen för ditt möte, vill ha företag?"
  • Din älskade medicinsk professionell kommer att kunna hjälpa dig både med hänvisningar och andra former av hjälp (ekonomiskt, känslomässigt, fysiskt). Till exempel kan det finnas invaliditetsalternativ som är tillgängliga för din älskade genom staten. För federala anställda och veteraner kan de vara berättigade till VA-ersättning om de bistås med att ansluta sig till deras lokala VA-gemenskap. Eller det kan finnas andra alternativa behandlingsalternativ för symptomhantering, såsom kompletterande åtgärder för regelbundna västerländska medicinska tillvägagångssätt.
  • Bild med titeln emotionellt stödja diabetiska kära Steg 4
    5. Ha diabetiska vänliga snacks till hands. För att ge en stödjande miljö för din diabetiska älskade, se till att du har matvaror till hands som är lämpliga för dem med diabetes. Detta kan vara chips, popcorn eller kakor som är låga i kalorier och kolhydrater. Håll dessa tilltugg i ditt hem eller i väskan så att om din diabetiker älskade man börjar få lågt blodsocker, kan de få dessa tilltugg.
  • Du kan också fråga dina diabetiska kära som snacks de föredrar och håller dessa lagrade i ditt hem. På så sätt, de känner sig stödda när de är i ditt hus.
  • Bild med titeln emotionellt stödja diabetiska kära Steg 5
    6. Anta en mer diabetisk vänlig livsstil. För att vara ett bra stöd till diabetiska kära, försök att anta en livsstil som är mer diabetesvänlig. Detta kan innebära att du skiftar din kost så att du har mer diabetiska vänliga måltider, speciellt när din älskade är över till middag. Du kan också leda en hälsosam livsstil som innehåller regelbunden motion för att uppmuntra dina nära och kära att vara frisk och passar.
  • En del av att anta en mer diabetisk vänlig livsstil är också en bra förebild och allierad för kära med denna fråga. Försök inte döma eller kritisera dina diabetiska kära. I stället visa stöd och ta hand om dem.
  • Metod 2 av 3:
    Samla diabetesvårdsinformation
    1. Bild med titeln Emotionally stöds diabetiska kära Steg 6
    1. Ta en diabetesutbildningsklass med din älskade. Ju mer du vet om diabetes, desto bättre. Ta en klass på diabetes med din diabetiker älskade så att du både kan bli utbildad om sjukdomen såväl som hur man bäst hanterar det. Be din läkare för en hänvisning till en pedagogisk diabetesklass. Leta efter diabetesutbildningsklasser via ett diabetesresurscenter i ditt område.
    • Under dessa klasser lär du dig om de vanliga tecknen och symptomen på lågt blodsocker, vilket kan hjälpa dig att hjälpa din diabetiker älskade om det behövs. Klassen kan också diskutera olika tekniker och tillvägagångssätt som du kan använda för att stödja din diabetiska älskade.
  • Bild med titeln emotionellt stödja diabetiska kära Steg 7
    2. Gör din egen forskning om diabetes. Du kan också ta initiativet och lära dig mer om diabetes på egen hand. Forskningsdiabetes online, liksom de två olika typerna av diabetes. Ta reda på vilken typ som din älskade har och lära dig mer om diet och livsstilsförändringar som krävs för att leva med diabetes.
  • Ett sätt att få mer uppdaterad information om diabetes är att prenumerera på diabetesmagasiner och nyhetsbrev. Registrera dig för att lära dig mer om att leva med diabetes och hur du kan stödja de som bor med den här sjukdomen.
  • Bild med titeln emotionellt stödja diabetiska kära Steg 8
    3. Lär dig symptomen på diabetiska problem. För att du kan vara där helt för dina nära och kära, utbilda dig själv på symptomen på diabetiska problem som lågt blodsocker, högt blodsocker och hypoglykemi. Att kunna känna igen dessa symtom i dina nära och kära kan hjälpa dig att stödja dem emotionellt och svara på deras behov.
  • Du kan lära dig om symptomen på vanliga diabetiska problem genom att tala med din läkare eller genom att undersöka symtomen online. Du kan också fråga den älskade med diabetes för att berätta om några symtom eller tecken du behöver se upp för.
  • Bild med titeln emotionellt stödja diabetiska kära Steg 9
    4. Adressera några diabetiska problem. Håll ett öga på din diabetiker älskade sitt beteende. Om du börjar märka eventuella oroliga tecken eller symtom, vidta åtgärder. Ibland kan det vara svårt för någon med diabetes att märka varningsskyltar eller oroliga symptom, speciellt om de känner sig yriga, distraherade eller trötta.
  • Till exempel kanske du märker symptomen på lågt blodsocker i din älskade. Du kan då föreslå att de testar sitt blodsocker eller har ett hälsosamt mellanmål. Eller kanske ser du symtomen på hypoglykemi som börjar utvecklas i din älskade. Du kan sedan föreslå att de har en snabb och hälsosam måltid att återhämta sig.
  • Bild med titeln Emotionally support diabetiska kära Steg 10
    5. Känna din älskade behandlingsregimen. Se till att du är medveten om din älskade regim för att behandla deras diabetes, så du kan stödja dem med detta när det behövs. Din älskade kan ta medicin, till exempel insulinbilder och vara på en rutin där de regelbundet kontrollerar sitt blodsocker. Om din älskade är ung, som ett barn, är det viktigt att du vet vilka mediciner de tar så du kan ge det till dem, om det behövs.
  • Detta är också viktigt om din älskade är äldre och har diabetes. Se till att du vet vilka läkemedel de ska ta i händelse av att de blir för sjuka eller svaga att ta dem på egen hand.
  • Metod 3 av 3:
    Nå ut till andra för support
    1. Bild med titeln, emotionellt stödja diabetiska kära Steg 11
    1. Tala med en rådgivare eller terapeut. Om du kämpar för att vara ett gott emotionellt stöd för kära med diabetes, var inte rädd för att nå ut till en rådgivare eller terapeut. Uppkomsten av medicinsk hälsovård och sjukdom, oavsett om det är din eller en familjemedlem påverkar varje person inom den familjen enheten på något sätt. Det kan bidra till många oroande känslomässiga tillstånd, såsom depression eller sorg, ångest, ilska eller sorg. Att prata med en terapeut kan inte bara hjälpa dig att känna dig känslomässigt förberedd för att stödja en diabetisk älskad, utan också hjälpa dig att hitta sätt att klara av dina egna känslomässiga stater också att hålla dig så optimalt som möjligt. När du kan fungera bäst, så blir du bättre förberedd för att hjälpa din älskade med sin diabetiska sjukdom. Fråga din läkare för en hänvisning till en terapeut. Leta efter en terapeut på nätet som specialiserar sig på känslomässigt stöd för dem som bryr sig om nära och kära med hälsoproblem.
    • Du kan föreslå att du och dina nära och kära går till en rådgivare eller terapeut tillsammans för support. På så sätt kan du alla diskutera hur du känner för att hantera sjukdomen och lyssna på varandra i en stödjande miljö.
  • Bild med titeln emotionellt stödja diabetiska kära Steg 12
    2. Gå med i en supportgrupp. Överväga att nå ut till andra i ditt samhälle som också försöker vara emotionellt stödjande för en diabetisk älskad. Leta efter supportgrupper som fokuserar på de som arbetar med vård och stöd av diabetiska kära. Be din läkare för en hänvisning till en supportgrupp i ditt område. Sök efter supportgrupper online.
  • 3
    Öva självvård. Att hantera och ta hand om en älskad med en kronisk sjukdom kan drastiskt påverka ditt liv och ditt övergripande välbefinnande. Du kanske märker att ditt känslomässiga tillstånd blir lite obalanserat. Kanske har din stressnivå ökat, eller du känner dig frustrerad eller alltför utmattad. Kanske känner du dig isolerad med dessa erfarenheter, vilket leder till skuld eller depression. Eller det kan läggas till finansiella stammar med medicinska räkningar och kostnaden för mediciner som kanske inte har blivit täckta av försäkring.
  • Alla dessa interna känslomässiga och situativa erfarenheter kan lägga upp. Du kan vara så inriktad på att stödja din älskade som du glömmer att ta hand om dig själv.
  • Öva din mindfulness och leva varje dag inom ögonblicket. Inkorporera meditation och djupa andningsövningar i ditt liv för att hålla dig jordad. Hantera saker som de kommer, för det är allt du någonsin kan göra är att leva inom ett ögonblick i taget.
  • Öva konsten av självförlåtelse och förlåtelse till den andra personen du kan ge det känslomässiga stödet till.
  • Ta paus och tid bort från din älskade efter behov så att du kan ha tid att dekomprimera. Gå till promenader, ta en kort semester. Bli involverad i en hobby av intresse och komma dit för att träffa nya människor i en annan inställning.
  • Bild med titeln, emotionellt stödja diabetiska kära Steg 13
    4. Luta på andra familjer och vänner. Det kan vara svårt att axla det emotionella stödet av diabetiska kära på egen hand. Luta på andra familjer och vänner i ditt liv för att hjälpa dig att stödja den diabetiska älskade. Be om deras hjälp om du behöver det. Acceptera att dela upp emotionell vård och stöd för den diabetiska älskade bland vänner eller familj. På så sätt är du inte ansvarig för det känslomässiga stödet till den älskade på egen hand.
  • Till exempel kan du säga till familj och vänner, "skulle du vilja hjälpa mig när jag stöder vår diabetiker älskade?"Eller" skulle du också kunna erbjuda stöd till vår diabetiska älskade?"
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande