Hur uppmuntrar man hälsosam kost i skolor

Skoleluncher, frukost och snacks står för mycket av maten som barnen äter under veckan. Att ha tillgång till hälsosam, näringsbalanserad mat i skolan kan hjälpa barnen att fokusera och excel i sina klasser, och kan också hjälpa dem att utveckla goda matvanor för livet. Som förälder kan du uppmuntra dina barn att äta bra i skolan genom att utbilda dem hemma och engagera sig i skolans måltidsprogram. Lärare, administratörer och studenter kan också arbeta tillsammans för att förbättra näringsalternativen i skolan och uppmuntra eleverna att äta bättre.

Steg

Metod 1 av 4:
Uppmuntra hälsosamma matval som förälder
  1. Bild med titeln Uppmuntra hälsosam kost i skolor Steg 1
1. Prata med dina barn om god näring. Om du Uppmuntra hälsosamma matvanor Hemma, dina barn kommer att ha enklare tid att göra bra val i skolan. Sitta ner som en familj och prata om fördelarna med att äta hälsosamma livsmedel och riskerna med att välja ohälsosamma.
  • Ge dina barns specifika information om de fördelar de kan få från att äta olika livsmedel. Till exempel, "Jag älskar att äta fisk eftersom det är utsökt och bra för min hjärna!"
  • Att vara en bra förebild är också en viktig del av att undervisa dina barn hälsosamma matvanor. Ät måltider tillsammans som en familj och låt dina barn se dig göra bra kostval.
  • Bild med titeln uppmuntra hälsosam kost i skolor Steg 2
    2. Ge hälsosam mat hemma. Barn som har tillgång till hälsosamma livsmedel hemma kommer att ha en lättare tid att utveckla goda matvanor som de kan ta med sig till skolan och andra delar av sina liv. Servera balanserade måltider med en kombination av fiber, frukter och grönsaker, mager proteiner (såsom baljväxter, fisk och fjäderfäbröst), friska fetter (som de som finns i nötter och vegetabiliska oljor), mejeri och helkorn.
  • Se till att ditt barn har tillgång till hälsosamma tilltugg (som färsk frukt, grönsaker och dopp, yoghurt eller spårblandning) om de blir hungriga mellan måltiderna.
  • Undvik att hålla skräpmat runt huset, som godis, söta drycker, söta bakverk och salt eller oljiga snacks.
  • Dricks: Barnens kostbehov förändras när de blir äldre. Om du inte är säker på vad ditt barn ska äta eller hur mycket, prata med din barnläkare.

  • Bild med titeln Uppmuntra hälsosam kost i skolor Steg 3
    3. Skicka näringsrika snacks och luncher till skolan med ditt barn. Om ditt barn tar sina egna tilltugg eller luncher till skolan, packa friska alternativ som de gillar. Undvik att packa bearbetade livsmedel, godis eller livsmedel som är oljiga eller höga i salt.
  • Erbjuda en mängd olika hälsosamma alternativ att välja mellan. Till exempel kan du säga, "Vad vill du ha för ditt mellanmål idag? Vi har jordgubbar, morötter, solrosfrön och yoghurt."
  • Att få dina barn som är involverade i att välja sina livsmedel kan uppmuntra dem att göra bra val. Försök ta dina barn till affären och be dem att hjälpa dig att välja mellanmål och lunchalternativ för dem.
  • Bild med titeln uppmuntra hälsosam kost i skolor Steg 4
    4. Bekanta dig med de matalternativ som erbjuds av skolan. De flesta skolor som erbjuder luncher eller snacks ger menyer online eller skickar eleverna hem med tryckta menyer. Titta över menyn med dina barn och diskutera vilka alternativ som ser bäst ut. Bestäm tillsammans med dina barn om de ska välja mellan alternativen i skolan eller om du ska packa mat för att skicka med dem på en viss dag.
  • Om du har problem eller frågor om alternativen på skolmenyn, kontakta skoladministrationen eller ditt barns lärare för att prata om dem.
  • Bild med titeln Uppmuntra hälsosam kost i skolor Steg 5
    5. Gå med i din skolas PTA och bli involverad i skolmjölprogrammen. Föräldraföreningar och organisationer kan ge viktiga insatser på skolnäringsprogram. Bli medlem i din skolas PTA eller PTO och ta reda på hur du kan engagera dig. Till exempel kan du kanske arbeta med organisationen till:
  • Vidta åtgärder för att förbättra cafeterian så att miljön är bekvämare och roligare för eleverna.
  • Ändra skolans meny för att inkludera hälsosammare och mer aptitretande matval.
  • Informera studenter och deras familjer om förändringar i skolmjöl och uppmuntra dem att engagera sig.
  • Arbeta tillsammans med livsmedelstjänstlaget för att se till att de har de resurser de behöver.
  • Bild med titeln uppmuntra hälsosam kost i skolor Steg 6
    6. Ta med friska snacks till skolevenemang. Om du är involverad i klassrumsfester, skola filmkvällar eller andra skolevenemang, erbjuder att ta med snacks. Att ge hälsosamma, hemlagade alternativ på dessa evenemang kan bidra till att uppmuntra studenter och deras familjer att göra bra val.
  • Till exempel, om du ger snacks till en Halloween parti på ditt barns skola, överväga att ta med mandarinjak-o-lyktor istället för (eller förutom) godis eller bakverk.
  • Metod 2 av 4:
    Tillhandahålla goda matalternativ som skoladministratör
    1. Bild med titeln uppmuntra hälsosam kost i skolor Steg 7
    1. Inkorporera färska frukter och grönsaker i skolmat. Forskning visar att eleverna äter mer frukter och grönsaker när de har en mängd fräscha, attraktivt visade alternativ som är tillgängliga. Försök med att inkorporera en salladsbar och färsk, förskuren frukt i dagliga lunch erbjudanden på din skola.
    • Att sätta upp affischer som uppmuntrar barn att äta mer frukter och grönsaker kan vara till hjälp. Men detta tillvägagångssätt fungerar mycket bättre när de kombineras med att göra sallader och fräscha frukter lättillgängliga för studenter.

    Visste du? En ny studie av barnens säkra och hälsosamma livsmedelsprojekt visar att inkorporering av salladsbarer i skolluncher är ett av de mest effektiva sätten att uppmuntra barn att äta mer frukter och grönsaker i skolan.

  • Bild med titeln uppmuntra hälsosam kost i skolor Steg 8
    2. Justera skolmjöl recept för att få dem att smaka bättre. Trots de senaste ansträngningarna för att göra dem friskare på många områden, har skolkaféet mat ett rykte för dålig smak och kvalitet - särskilt i U.S. Du kan uppmuntra bättre deltagande i måltidsprogram bland studenter genom att erbjuda alternativ som inte bara är bra för barn, men smakar också bra. Arbeta med kockar för att utveckla friska, näringsrika recept.
  • Du kan också få studenter som är involverade av värdstudentkonkurrenser på din skola.
  • Bild med titeln uppmuntra hälsosam kost i skolor Steg 9
    3. Ta bort ohälsosamma alternativ från skolmat och automater. Granska måltiderna och mellanmålen som finns på din skola. Om eleverna har tillgång till ohälsosamma föremål, som söta livsmedel och drycker, feta eller salta livsmedel och bearbetade livsmedel, kan de frestas att välja dessa alternativ istället för hälsosammare alternativ. Ta bort ohälsosamma alternativ från menyn eller vidta åtgärder för att begränsa deras tillgänglighet.
  • Om du lämnar snacks eller drycker från automater, diskutera med de leverantörer som de kan sälja i din skola.
  • Välj leverantörer som levererar hälsosamma alternativ - till exempel kan du ersätta automater som säljer soda med de som säljer juice och vatten.
  • Bild med titeln uppmuntra hälsosam kost i skolor Steg 10
    4. Upprätta en skolträdgård. Att skapa en skolgrönsaks trädgård är ett bra sätt att få eleverna involverade i deras näring. En trädgård är också en bra källa till prisvärda, hållbara färska frukter och grönsaker för skolan. Få elever, föräldrar och skolpersonal involverad i att välja växter och vårdande för trädgården.
  • Att skapa en trädgård hjälper dina elever att utveckla viktiga livskunskaper, utbilda dem om var maten kommer ifrån, och hjälpa dem att känna sig mer upphetsade om maten de äter.
  • Bild med titeln Uppmuntra hälsosam kost i skolor Steg 11
    5. Få eleverna som är involverade i utvecklingen av skolmat. Att få eleverna involverade hjälper dem att känna sig mer bemyndigade och investerat i vad de äter. Nå ut till studenter på din skola och ta reda på hur de tycker att skolmenyn kan förbättras. Utmana studenterna att skapa egna recept eller lunchmenyer och marknadsföra dem till sina klasskamrater.
  • Överväg att skapa en studentrådgivande grupp dedikerad till förändringar och förbättringar av skolmatalternativen.
  • Bild med titeln uppmuntra hälsosam kost i skolor Steg 12
    6. Kommunicera med andra skolor om sina måltidsprogram. Nå ut till skolor i dina egna och andra distrikt. Fråga dem vad som har fungerat för att hjälpa till att uppmuntra hälsosamma matvanor i sina skolor och dela med dig av dina egna insikter.
  • Till exempel kan du lära dig att en grannskola har haft framgång med att ta barn på fältturer till gårdar och bondens marknader.
  • Metod 3 av 4:
    Utbilda barn om näring som lärare
    1. Bild med titeln Uppmuntra hälsosam kost i skolor Steg 13
    1. Inkorporera lektioner på god näring i din läroplan. Dina elever kommer att ges befogenhet att göra bättre matval om de har tillgång till god information. Prata med dina elever om vad deras kroppar behöver och hur äta rätt kan hjälpa dem att må bättre.
    • Förutom att erbjuda lektioner om näring, överväga att arbeta näringsinformation i din diskussion av andra ämnen. Till exempel, om du undervisar en kemi lektion på järn, kan du snabbt prata om dietjärnens roll i människokroppen.
    • Hjälp dina elever att ansluta till utbildningsresurser utanför klassrummet. Till exempel kan du berätta för dem om hur Choosemyplate.GOV kan hjälpa dem att välja vad de ska äta vid varje måltid.
  • Bild med titeln uppmuntra hälsosam kost i skolor Steg 14
    2. Tilldela läxor fokuserade på hälsosamma ätval. När du skickar ditt barn hem med uppdrag relaterade till näring och goda matval, kan detta uppmuntra dem att ta med sig vad de lär sig med dem utanför klassrummet. Skapa uppdrag som eleverna kan slutföra med sina familjer så att andra medlemmar i deras hushåll kan engagera sig också.
  • Du kan till exempel få dina elever att arbeta med sina familjer för att designa en hälsosam måltid som innehåller alla de stora livsmedelsgrupperna.
  • Bild med titeln Uppmuntra hälsosam kost i skolor Steg 15
    3. Samarbeta med skolsjuksköterskan på näringslektioner. Förutom att ge dina egna lektioner om näring, arbeta med skolhälsopersonal för att se till att alla är på samma sida och levererar samma meddelanden. Du kan bjuda in skolsjuksköterskan eller en nutritionist (om din skola har en) att prata med klassen om hälsosam kost.
  • Om din skola inte har någon vårdpersonal som kan prata med din klass om näring, överväga att bjuda in en hälso- eller näringsspecialist från skolan för att tala som gäst i ditt klassrum.
  • Bild med titeln uppmuntra hälsosam kost i skolor Steg 16
    4. Ingripa om du ser mobbning relaterad till vikt eller kroppsform. Peer-tryck kan ha stor inverkan på barnens självbild och matvanor. Om du bevittnar eller hör om barn som mobbar varandra om sina kroppar eller matvanor, prata med de deltagare som är involverade och vidta lämpliga åtgärder för att stoppa beteendet.
  • Olika skolor har olika riktlinjer för hantering av mobbning i klassrummet. Varna administrationen på din skola och diskutera det bästa sättet att hantera situationen.
  • Dricks: Bullying och peer-tryck kan bidra till utvecklingen av ätstörningar hos barn och tonåringar. Om du tror att ett barn i din klass kan ha en ätstörning, diskutera dina bekymmer med skolsjuksköterskan eller psykologen.

  • Bild med titeln uppmuntra hälsosam kost i skolor Steg 17
    5. Undvik att använda eller hålla mat till belöning eller straffa studenter. Eleverna reagerar väl till positiv förstärkning för gott beteende eller skolastiska prestationer. Men givande studenter med mat eller godis kan uppmuntra utvecklingen av ohälsosamma beteenden. Om du vill belöna dina elever, leta efter icke-matalternativ, som klistermärken, böcker eller extra speltid.
  • Omvänt bör du aldrig beröva dina studenter av mat som ett straff. För det bästa av din förmåga, se till att dina elever alltid har tillgång till den näring de behöver under hela skolagen.
  • Bild med titeln uppmuntra hälsosam kost i skolor Steg 18
    6. Modell hälsosamma beteenden för dina elever. Du kan förstärka de lektioner du lär dina elever genom att vara en bra förebild. Ät lunch i cafeterian med dina elever och välj hälsosam mat och mellanmål. Om dina elever ser att du utnyttjar de näringsrika måltidsalternativen, ger din skola, de kan vara inspirerade att försöka själva.
  • Undvik att äta ohälsosamma tilltugg framför dina elever, speciellt om dessa alternativ är begränsade för dem.
  • Metod 4 av 4:
    Att bli involverad i skolnäring som student
    1. Bild med titeln uppmuntra hälsosam kost i skolor Steg 19
    1. Ta reda på om din skola har ett rådgivande råd i skolan. Om du är passionerad för att göra näringsrika matalternativ tillgängliga för dig själv och dina klasskamrater, är det ett bra alternativ att bli involverad i en SLAC. Prata med dina lärare eller skoladministrationen om huruvida skolan har en SLAC och, om så är fallet, fråga dem hur du kan gå med.
    • Även om din skola inte har ett råd som är dedikerat till näring, kan du få involverad genom att gå med i en mer generell studentrådgivande grupp eller en skola näringsklubb.

    Dricks: Ta reda på om din skola har ett social media-konto som ger information om skolmjöl och möjligheter till studentåterkoppling. Om inte, kan du frivilligt hjälpa till med att starta en!

  • Bild med titeln uppmuntra hälsosam kost i skolor Steg 20
    2. Lär känna din skolas näringspersonal. Prata med din skolas administration om att skapa ett möte med cafeteriachefen eller andra medlemmar i näringspersonalen. Under mötet kan du ställa frågor eller ta upp några problem du har om skolmenyn. Du kan också fråga dem om hur du kan engagera dig i att främja bättre näring i skolan.
  • Din Cafeteria Manager kan också hjälpa dig att ansluta dig med näringsledaren som ansvarar för menyn planering för hela ditt skoldistrikt.
  • Bild med titeln uppmuntra hälsosam kost i skolor Steg 21
    3. Prata med din rektor om näringsriktlinjer för skolevenemang. Medan luncher och snacks som erbjuds i skolkafeterias och automater är noggrant reglerade på många områden, är matalternativ för skolevenemang och fundraisers inte alltid föremål för samma regler. Fråga din rektor om att ställa in regler om vilka typer av mat och snacks som är tillåtna vid skolhändelser, klassrumsfester och fundraisers.
  • Till exempel kan du arbeta tillsammans för att skapa en regel att läsk inte kan serveras i skolevenemang.
  • Bild med titeln uppmuntra hälsosam kost i skolor Steg 22
    4. Uppmuntra dina vänner att göra hälsosamma val. Som student kan du använda kraften av peer-trycket för gott! Ställ ett bra exempel för dina vänner och klasskamrater genom att välja god lunch och mellanmål och uppmuntra dem att göra detsamma.
  • Teas inte eller lägg ner dina vänner för att välja mindre hälsosamma alternativ. Istället fokusera på det positiva. Till exempel kan du säga, "Hej, har du försökt salladsfältet? Det är faktiskt riktigt bra!"
  • Varningar

    Väger inte regelbundet ditt barn. Detta kommer bara att lära dem att vikt är viktigare än hälsosamma matvanor.
  • Micromanaging ditt barns matvanor kan leda till ätstörningar senare i livet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande