Hur man mår bättre om hur du ser ut

Om du känner dig osäker på hur du ser, är du inte ensam. Människor bombarderas med ett stort antal budskap om skönhetsstandarder varje år, vilket enkelt kan bidra till känslor av osäkerhet.Om du vill bli mer självsäker om din kropp och ser, det finns steg du kan ta för att ändra hur du tänker på din kropp. Att börja, arbeta med att ändra din tankegång. Arbeta aktivt mot negativa tankar och göra ett försök att uppskatta dig själv och ditt utseende varje dag. Därifrån arbetar du med att uppskatta din kropp. Snarare än att se din kropp när det gäller sina brister, försök att uppskatta vad din kropp kan göra för dig. Du bör också söka efter hjälp. Prata med stödjande vänner och familjemedlemmar. Låt dem veta att du tar steg för att må bättre om dig själv och ditt utseende.

Steg

Del 1 av 3:
Ändra din tankegång
  1. Bild med titeln Känn bättre om hur du ser steg 1
1. Börja på morgonen genom att exponera dig för något positivt. Du vill börja dagen på ett bra ställe. När du går ut genom dörren för arbete eller skolan, kommer du att bombarderas med mycket negativitet. För att bekämpa detta, arbeta med att må bra om dig själv den andra du vaknar.
  • Leta efter passager från böcker, linjer från filmer, artiklar online eller blogginlägg om kropp och utseende positivitet. Du kan försöka hålla en tidskrift av din säng där du har skrivit ner positiva meddelanden.
  • Du kan också skriva ner positiva meddelanden på indexkort. Du kan lämna dem där du sannolikt kommer att se dem tidigt på morgonen. Skriv till exempel en linje från en dikt på kropps positivitet och placera den på din kaffekanna.
  • Bild med titeln Känn bättre om hur du ser Steg 2
    2. Identifiera vad du älskar om din kropp. Om du är osäker på din kropp, fokuserar du förmodligen mest på vad du tycker är fel med det. I stället för att repetera samma gamla idéer, försök att reframing din uppmärksamhet på att fokusera på vad du gillar om din kropp.
  • Är du bra på sport eller andra fysiska aktiviteter? Har du bra handkoordinering?
  • Har din kropp tillåtit dig att dra av vissa stilar? Ser du väldigt bra ut i vissa typer av kläder?
  • Ger din kropp dig med glädje? Hur känner du dig när du får en massage eller simma?
  • Bild med titeln Känn bättre om hur du ser steg 3
    3. Ta en tid från att läsa skönhetstidningar eller följa kändisar på sociala medier. Du måste ansluta till din kropp bort från yttre influenser. Detta kommer att bidra till att sluta jämföra dig med andra och uppskatta dig för dig. Följ vissa kändisar på Twitter, sluta kontrollera webbplatser som viktminskning och modebloggar, och undvik att titta på tabloiddäck i snabbköpet. Alla dessa saker kan bidra till negativa känslor om kroppen.
  • Om du har svårt att komma bort från yttre påverkan, försök att ställa in gränser istället för att helt klippa ut det. Du kan till exempel begränsa dig till 2 timmars sociala medier varje dag.
  • Försök att ta periodisk "Popkulturen bryter." Stäng av din TV, dator och ringa några timmar om dagen. Försök att göra något som tar dig bort från yttre influenser, som att läsa en bok eller gå på en promenad.
  • Kroppsäkerhet är ofta relaterad till de meddelanden som människor får genom media. Unga kvinnor uppmuntras till exempel genom tv- och skönhetspublikationer för att uppnå en viss vikt, hudton, etc. Många av dessa idealer är orealistiska och skadliga, med tanke på mångfalden av kroppstyper som finns i världen.
  • Bild med titeln Känn bättre om hur du ser steg 4
    4. Identifiera vad som gör dig osäker. Vet du varför du känner så osäker på din kropp? Gjorde dina föräldrar eller vänner dig att titta på ett visst sätt? Har du alltid idoliserat popstjärnor och andra människor i media med "perfekt" kropp? Var du kritiserad för hur din kropp såg ut när du var yngre? Ta reda på situationer och påminnelser som utlöser dina osäkerheter. Försök att undvika sådana saker i framtiden.
  • Har du vänner eller bekanta som är kritiska för sina egna kroppar? Om så är fallet kanske du vill minska kontakten med dem, åtminstone tills du känner dig bättre om dig själv. Du kan överväga att hoppa över lunch med medarbetaren som ständigt dieting, eller inte återvänder din kusins ​​självavgörande av texter om hans fysiska utseende.
  • Tänk på tider på dagen när du kommer att känna dig osäker. Kanske tenderar du att känna dig osäker när du går till mataffären, eftersom din butik har mycket full längdspeglar. Du befinner dig ständigt kontrollera ditt utseende i dessa speglar. Du kan överväga att gå till en annan butik.
  • Bild med titeln Känn bättre om hur du ser steg 5
    5. Undvik att väga dig själv varje dag och besatt över ditt utseende i spegeln. "Kontroll" är vanligt hos människor med kroppsbildkamp, ​​men du kan försöka ändra dessa mönster. Detta är ett sätt att rikta din uppmärksamhet bort från negativa tankar om din kropp och mot mer positiva saker i ditt liv.
  • Du bör överväga att bli av med din badrumsskala. Om du är orolig för att spåra din vikt, väga dig en gång i veckan på ett gym eller en apotek som har en skala. När du går till doktorns kontor kan du be din läkare att inte väga dig om det inte är nödvändigt av medicinska skäl. Du kan också be att din läkare inte berättar din vikt.
  • Om du märker att du kontrollerar din kropp, tänk på något annat istället, som att vara på stranden eller något annat som hjälper dig att slappna av. Du kan också hitta något att distrahera dig direkt när du börjar obsesse över din kropp. Ta upp en avkopplande hobby, som stickning.
  • Bild med titeln Känn bättre om hur du ser steg 6
    6. Öva positivt självtalande. Om du känner dig dålig om dig själv, kan du hitta dig själv med mycket. Du kan engagera dig i negativ självtalande, vilket innebär att du tycker om att du säger saker till dig själv, "Jag kan inte tro hur fet du är" under dagen. Försök att byta negativt självtal med positivt självtalande. Det kan vara obehagligt först, men med tiden är snäll mot dig själv hjälpa till att höja din känsla av självvärt.
  • Var medveten om dina tankemönster. Om du har känt dig dåligt om dig själv, kan du sätta dig själv utan att tänka. Försök att vara medveten om dina tankar hela tiden. Fånga dig själv när du börjar tänka saker som, "Du är så ful. Du är så svag."
  • Försök sedan ersätta negativa tankar med positiva. Till exempel, säg att du är osäker eftersom du känner att dina armar är för skrymmande. Om du befinner dig själv och tänker, "Jag kan inte bära den här toppen eftersom det gör att mina armar ser feta ut," sluta och ersätta denna tanke med något mer positivt. Till exempel, "Jag är verkligen stolt över hur starka mina armar är."
  • Bild med titeln Känn bättre om hur du ser Steg 7
    7. Försök att se osäkerhet som ödmjukhet. Trots dina bästa ansträngningar kan du fortfarande vara osäker ibland. Vissa människor slog sig upp för att uppleva osäkerhet alls. Istället för att känna sig dålig att du har kroppsbildsproblem, försök att se osäkerheten i ett positivt ljus. Försök att tänka på dig själv som blygsam istället för osäker, eftersom det här kan hjälpa dig att må bättre om dig själv övergripande.
  • Försök att tänka på dig själv som ödmjuk. Var tacksam att du kan erkänna att du har brister och ofullkomligheter.
  • Tänk på, medan det är okej att reframe dina tankar om osäkerhet, bör du fortfarande arbeta för att må bättre om dig själv. Det är bra att ha lite ödmjukhet, men intensiv osäkerhet kan vara ohälsosamt långsiktigt.
  • Del 2 av 3:
    Uppskattar din fantastiska kropp
    1. Bild med titeln Känn bättre om hur du ser steg 8
    1. Tänk på din kropp när det gäller funktion över formuläret. Du kan vara benägen att komma ner på dig själv över din kropps ofullkomlighet. Kanske har du inte en platt mage eller muskulös biceps. Du kanske inte har hårfärg eller ögonfärg du vill ha. Men sluta tänka på din kropp när det gäller hur det ser ut. Istället, var tacksam för din kropps förmåga att fungera.
    • Beundra din kropps förmågor bortom fysisk skönhet. Beundra att din kropp kan flytta, bära dig, läka från skada och uthärda fysisk aktivitet.
    • Ange mål för dig själv som inte har något att göra med viktminskning. Försök att driva din kropp när det gäller uthållighet. Till exempel, sträva efter att kunna göra 110 push-ups i rad, eller för att kunna köra 2 miles utan att stoppa.
  • Bild med titeln Känn bättre om hur du ser Steg 9
    2. Acceptera vad du tycker om din kropp medan du älskar det övergripande. Alla har saker om sina kroppar de ogillar. Det är inte realistiskt att förvänta dig att älska allting om din kropp hela tiden. Men lär dig att acceptera vad du inte gillar utan att fixera på det. Kunna avdelas i en examen genom att älska din kropp övergripande, även när du vet är det ofullkomligt.
  • Till exempel kan du ogillar hur din mage ser ut i en topp. Tänk på dig själv, "Jag gillar inte min mage just nu, men jag gillar min kropp övergripande." Efter att ha erkänt dig ogillar din mage, tänk på allt du älskar och uppskattar om din kropp.
  • Självkärlek och uppskattning är inte alla eller ingenting. Det är okej att ha frustrationer utan din kropp och fortfarande älska det sätt du ser överallt.
  • Bild med titeln Känn bättre om hur du ser steg 10
    3. Förlåt din kropp för sina brister. Som folk ålder tenderar de att vara mindre och mindre förlåtande av sina kroppar. Du kan bli frustrerad att du inte bygger muskler så fort du vill, eller att dina ben inte kommer att smala ner trots mycket träningspass.
  • Acceptera att din kropp inte alltid fungerar såväl som du vill ha det, och att du kanske aldrig når vissa fitnessmål. I stället för att bli arg på din kropp, försök att förstå. Påminn dig om att du är mer än din kropp, och uppskattar allt det bra din kropp gör för dig.
  • Gör små förändringar i det sätt du tittar på din kropp. Om du blir skadad träning, vårda din kropp och visa det vänlighet istället för att bli frustrerad. Le på dig själv i spegeln när du känner dig upprörd med din kropp.
  • Bild med titeln Känn bättre om hur du ser Steg 11
    4. Träna med målet att ta hand om din kropp och förbättra din mentala hälsa. Att träna kan vara frisk. Det kan bidra till att minska stress och minska symtom på depression och ångest, vilka båda kan bidra till en dålig kroppsbild. Men besatt över förändring genom viktminskning och muskelbyggnad kan göra dig värre om dig själv. I stället för att träna med specifika viktminskningsmål, träna med målet att närma din kropp och förbättra din övergripande humör.
  • Ge din kropp vad du behöver när du tränar. Skjut inte dig till punkten med belastning eller skada. Var snäll mot din kropp när du tränar. Ge dig själv tillräckligt med mat och vatten för att bränna dina träningspass, och kom ihåg att dina träningspass är ett sätt att ta hand om din kropp. Du tillåter din kropp att hålla sig stark över tiden.
  • Se till att du pratar med din läkare innan du börjar en ny träningsrutin. Du vill inte sluta anstränga dig själv.
  • Bild med titeln Känn bättre om hur du ser steg 12
    5. Ge din kropp näring. Många människor med låg självkänsla försöker dieting eller hälsosam kost som ett sätt att ändra sina kroppar. Att äta rätt kan hjälpa dig att må bättre om dig själv, men gör det med rätt sinne ram. Tänk på hälsosam kost som ett sätt att närma din kropp istället för ett sätt att tvinga din kropp att förändras.
  • Gå till en mängd friska frukter och grönsaker, liksom hela korn och mager proteiner. Tvinga inte dig själv för att äta lågt kalori dietmat du inte gillar. Istället äta mat som du tycker om som är beredda på ett hälsosamt sätt.
  • Använd alla dina sinnen när du äter. Detta gör det möjligt för dig att bättre njuta av måltiden och vara mer medveten om vad du konsumerar. Ät utan distraktioner som TV eller dator. Fokusera i smak och lukt av din mat. Lyssna på ljudmatet gör som du tuggar. Ta i lukten av din mat som du äter. Försök att stänga dina ögon när du äter för att helt fokusera på den mat du äter.
  • Del 3 av 3:
    Komma utanför hjälp
    1. Bild med titeln Känn bättre om hur du ser steg 13
    1. Se en terapeut. Om du har ett intensivt fall av kroppsäkerhet, se om att få hjälp från en professionell psykoterapeut. Kognitiv beteendeterapi är ett effektivt sätt att förbättra din självkänsla som omger din kropp och minska eventuella beteendemässiga symptom som är relaterade till din kroppsbild, som binging eller rensning. Om problem med fysiska utseende påverkar din livskvalitet, se till att du söker professionell hjälp. Kroppsdysmorfisk störning och andra ätstörningar är vanliga, men allvarliga förhållanden. Du kommer att kräva professionell behandling för att återhämta sig.
    • En kognitiv beteendeterapeut hjälper dig att märka de negativa automatiska tankarna om din kropp. Din terapeut hjälper dig att arbeta på sätt att ändra dina tänkande mönster.
    • CBT kommer också att hjälpa dig att stoppa det obsessiva beteendet att kontrollera. Kontroller inträffar när du ständigt kolla för att se hur du ser ut, hur mycket du väger, eller andra aspekter av din kropp.
    • Du kan hitta en terapeut genom din försäkring eller online. Om du är student kan gratis rådgivning erbjudas på din skola. Fråga om en terapeut du överväger gör kognitiv beteendeterapi.
  • Bild med titeln Känn bättre om hur du ser steg 14
    2. Prata med din läkare om medicinering. Vissa psykiatriska läkemedel, som anti-depressiva medel, kan hjälpa om du har att göra med ett allvarligt fall av kropps osäker eller kroppsdysmorfia. Prata med din familjedoktor eller en psykiater om att prova en av dessa droger om du känner att mediciner skulle hjälpa dig att klara dig.
  • Se till att du ska berätta för din läkare om några andra läkemedel du tar, så han kommer att veta om eventuella farliga läkemedelsinteraktioner.
  • Du kanske vill se en terapeut och en psykiater medan du tar psykiatrisk medicinering. Detta kan hjälpa till att försäkra att läkemedlet fungerar effektivt för dig och har inga negativa biverkningar.
  • Bild med titeln Känn bättre om hur du ser steg 15
    3. Omgiv dig med stödjande människor. Om du känner dig dåligt om dig själv är stödet viktigt. Söka vänner och familjemedlemmar som är positiva. Försök att spendera tid med människor som mår bra om sina kroppar och är generellt positiva.
  • Spendera tid med människor som uppskattar dig. Du vill spendera tid med vänner och familjemedlemmar som uppmuntrar dig att vara dig själv och verkligen som du. Vänner som tenderar att vara negativa eller avundsjuka bör undvikas när du kämpar med självkänsla.
  • Var inte rädd att be om hjälp. Du kan begära support genom att säga, "Jag kunde verkligen använda lite hjälp med dessa kroppsbildsproblem jag kämpar med. Tror du att du kan göra ditt bästa för att vara där för mig?"
  • Bild med titeln Känn bättre om hur du ser steg 16
    4. Gå med i ett stödjande, kropps-positivt samhälle. Det finns många onlineforum och personliga grupper att gå med om du behöver support för din kropps osäkerhet. Dessa samhällen ger ett uttag för människor att uttrycka sina bekymmer och relatera till andra som går igenom liknande kamp.
  • Om du har en ätstörning eller om dina kampar är viktrelaterade, kan du börja med att titta på ädelstörningarna på psykforums webbplats: http: // psykforum.com / ätstörningar /
  • Tips

    Du kan ta itu med din osäkerhet på flera sätt. Du kan vara kritisk i samhällets kroppsbildstandarder och gör fortfarande ansträngningar för att komma i form.
  • Bära kläder som gör att du känner dig bekväm och bra om dig själv.
  • Undvik att låta din fokus vila uteslutande på din kroppsbild. Kom ihåg att det finns andra viktiga saker i livet, som dina vänner och kära.
  • Låt inte någon trycka dig på att ha något som får dig att känna sig obekväma eller osäkra. Bara hålla fast vid vad du gillar och vad du mår bra i!
  • Varningar

    Om du känner dig hopplös om din situation, försök att ringa de nationella ätstörningarna hjälplinjen på 1-800-931-2237. Även om du inte har en ätstörning, kan du prata med dem om din kropps osäkerhet.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande