Hur man klarar av att vara i en tonårs psykiatrisk avdelning

I TV, filmer och böcker, psykiatriska avdelningar (oftare kallad mentala sjukhus) är avbildade som platser med de vadderade rummen, patienter som hallucerar och kloerar på väggarna och har en övergripande mörk ton till den. Som ett resultat kan det vara skrämmande att behöva gå in på ett mentalt sjukhus - särskilt som en tonåring. Men dessa typer av sjukhus är inte så dåliga som de är porträtt i media, och det finns sätt att klara av att vara i en tonårs psykiatrisk avdelning.

Steg

Del 1 av 4:
Innan du antas
  1. Bild med titeln Kope med att vara i en tonårspsykiatrisk avdelning Steg 1
1. Förstå vilka psykiatriska avdelningar som är. Mentala sjukhus är inte chock-fulla av människor som slår på väggarna som skriker på rösterna i huvudet - folket där är allt där av många olika skäl. Vissa människor går för Självmordstänkande eller självmordsförsök, vissa går på grund av saker som ätstörningar, vissa går på grund av sina psykiska störningar som orsakar problem i sitt liv, och vissa går helt enkelt för förändringar i deras medicinering. Många av dem är bra människor.
  • Bild med titeln Kope med att vara i en tonårs psykiatrisk avdelning Steg 2
    2. Vet vilken typ av anläggning den är. Vissa mentala sjukhus är engagerade enbart till en sak-ätstörningar, till exempel. Andra typer, ibland hänvisade till som bostäder, är avsedda för vistelser som är en månad eller längre. Oavsett vilken typ av anläggning, bör den adolescerande enheten och den vuxna enheten inte blandas.
  • Bild med titeln Kope med att vara i en tonårs psykiatrisk avdelning Steg 3
    3. Tänk på varför du behöver gå. Psykiatriska sjukhus tar vanligtvis bara patienter som riskerar att skada sig själva eller andra, så räkna ut anledningen till att du går. Oavsett orsaken, Skäms inte. Mental sjukdom är inte ditt fel, och att gå till sjukhuset betyder inte att du är svag-det betyder att du är tillräckligt stark för att få hjälp.
  • Bild med titeln Kope med att vara i en tonårs psykiatrisk avdelning Steg 4
    4. Om möjligt, undersöka den anläggning du ska. Om du vet namnet på den anläggning du ska bo på, gör lite forskning om det innan du går. Även om du inte kan ändra vilken du ska, veta att den allmänna kvaliteten på anläggningen kan vara en motivator för att komma ut snabbare.
  • Bild med titeln Kope med att vara i en tonårspsykiatrisk avdelning Steg 5
    5. Vet att du inte är "galen" eller "svag". På grund av stigmatisering av psykisk sjukdom har psykiatriska avdelningar ett rykte för att vara fylld med "galen" människor, och det finns en vanlig stigma i samband med att gå till en. Men vet att du inte är "galen" eller "svag" för att behöva gå till en psykiatrisk avdelning. Ha en psykisk sjukdom Är inte ditt fel. Genom att gå till sjukhuset accepterar du att din psykiska sjukdom - om det är depression, schizofreni eller något annat - är för mycket för dig att hantera säkert, och du ber om hjälp.
  • Del 2 av 4:
    Går till sjukhuset
    1. Bild med titeln Kope med att vara i en tonårspsykiatrisk avdelning Steg 6
    1. Förbered dig för att sökas. I en psykiatrisk avdelning kommer du att utvärderas för att se om du riskerar att skada dig själv eller andra, och hålls i avdelningen om du uppfyller de kriterierna. Du kan bli ombedd att ta bort kläderna, och beroende på avdelningen får du antingen hålla kläderna eller få kläder från avdelningen.
    • Saker som kommer att konfiskeras, oavsett plats, inkluderar:
    • Något skarpt (om det är rakhyvlar eller pennor)
    • Allt med ledningar i det, som underwire bras eller kablar
    • Saker med dragsträngar, snören eller något repliknande (till exempel skosnör eller halsdukar)
    • Alkohol eller droger, inklusive cigaretter (obekolda läkemedel kommer att hållas vid receptionen)
    • Personliga tillhörigheter, såsom plånböcker eller mobiltelefoner
    • Örhängen och andra smycken som anses vara en risk
  • Saker som kan konfiskeras beroende på din plats inkluderar:
  • Kläder
  • Smycken som armband
  • Uppstoppade djur
  • Andra saker som anses vara en risk - var inte rädd att fråga varför!
  • Bild med titeln Kope med att vara i en tonårspsykiatrisk avdelning Steg 7
    2. Känn antagningsprocessen. I en psykiatrisk avdelning ställs du om frågor om dig själv, speciellt om det här är din första vistelse. Frågorna är vanligtvis begränsade till din fysiska hälsa och om du har diagnostiserats med några psykiska problem. Var ärlig när du svarar på dessa frågor, som att ljuga om det kan orsaka a massa av problem senare.
  • Du behöver troligen ha blod tagen vid någon tidpunkt - möjligen omedelbart om du inte hade tagit det vid akutrummet. Om du är rädd för nålar, låt dem veta - de kan stödja dig och ge anti-ångest medicinering om det behövs. Sjuksköterskorna kan väcka dig under natten för att försöka få blodprover. Du kommer också att behöva ge ett urinprov.
  • Bild med titeln Kope med att vara i en tonårs psykiatrisk avdelning steg 8
    3. Utforska sjukhuset. Beroende på när du anländer till sjukhuset kan du få lov att lära dig vägen runt sjukhuset, eller du kan behöva gå direkt till sängs. Se till att du känner till ditt rumsnummer och där patienterna samlar under dagen och var medveten om reglerna om rum i avdelningen.
  • Beroende på avdelningen kan du behöva stanna i det gemensamma rummet hela dagen och är inte tillåtna i ditt rum till sänggåendet. Andra avdelningar låter dig stanna i ditt rum, men sjuksköterskor kommer att kolla på dig regelbundet. Argera inte dessa regler om du inte har en legitim anledning - sjuksköterskorna kommer inte att låta dig stanna i ditt rum hela dagen om du bara inte känner dig som att gå upp.
  • Bild med titeln Kope med att vara i en tonårs psykiatrisk avdelning Steg 9
    4. Känna till rumskvarteren. Beroende på sjukhuset kan du eller kanske inte ha rumskamrater. Numret och åldern för rumskamrater kommer att variera, men försök att prata med dem lite. Även om du inte får prata om varför du är där, har någon att chatta med om sjukhuset vara en stor lättnad.
  • Rumskamrater kommer att vara av samma kön. Människor som är transgender eller icke-binära kommer sannolikt att få rum ensam eller med människor som har samma tilldelade kön.
  • Vanligtvis är de som inte är i ditt rum inte tillåtna i ditt rum, speciellt om de är av ett annat kön. Överträdelse av denna regel kan leda till konsekvenser som beslutas av sjuksköterskor som ansvarar för avdelningen.
  • Bild med titeln Kope med att vara i en tonårs psykiatrisk avdelning steg 10
    5. Känna till schemat för dagen. Vanligtvis har psykiatriska avdelningar ett bestämt schema för veckan, inklusive måltider, gruppsessioner, skola, besökande timmar och telefontimmar. Medicineringstider och sängtider varierar bland faciliteter, men sänggåendet i ungdomar kommer vanligtvis att vara mellan 8 och 21:00.
  • Bild med titeln Kope med att vara i en tonårs psykiatrisk avdelning Steg 11
    6. Var medveten om vad som anses vara felaktigt. Psykiatriska avdelningar kommer att ha vissa regler som måste följas, och patienter som inte följer dessa regler kan läggas på synfält (vilket betyder att en sjuksköterska måste titta på dem hela tiden) eller ta en medicin för att slå dem ut. Om du känner att du har blivit felaktigt märkt som felaktig, förklara så lugnt och tålmodigt som möjligt, och vet att om sjuksköterskorna fattade beslutet, gjorde de troligen det av en anledning - även om det inte verkar rättvist.
  • Om en patient är extremt aggressiv eller försöker flyga på sjukhuset, kommer de att administreras ett läkemedel genom ett skott i botten. Detta kallas ibland som "bytejuice". Om du kommer till den punkten att behöva slås ut, ta medicinen frivilligt- När du får skottet, är du fasthållen till en säng, och många patienter är i smärta för följande dagar.
  • Del 3 av 4:
    Under din vistelse
    1. Bild med titeln Kope med att vara i en tonårs psykiatrisk avdelning steg 12
    1. Känna den dagliga rutinen. Normalt vaknar patienterna, få sina vitala (blodtryck, vikt och temperatur) kontrollerad, få medicin och gå och äta frukost. Då kommer du sannolikt att ha grupper eller skolan. Schemat är dock annorlunda för varje sjukhus. Fråga om schemat eller hitta det i det gemensamma rummet.
  • Bild med titeln Kope med att vara i en tonårspsykiatrisk avdelning Steg 13
    2. Följ schemat. Om du har en hård dag och stanna i ditt rum utan att äta eller delta i grupper, kommer du sannolikt att stanna längre än du vill. På flipsidan, om du samarbetar med grupper och gör ditt bästa för att följa scheman, inklusive duscha när duschper är tillgängliga, kommer du sannolikt att släppas ut snabbare.
  • Bild med titeln Kope med att vara i en tonårs psykiatrisk avdelning steg 14
    3. Vet om mediciner. Om dina föräldrar samtycker, kommer psykiatristen på sjukhuset att försöka starta dig med medicinering för din mentala hälsa. Var noga med att fråga om medicinen om du inte redan har, eftersom sjukhus kan tilldela det fel att börja med. Om du redan är på mediciner, om de är relaterade till mental eller fysisk hälsa, kommer de att hållas vid läkemedelsräknaren och ges till dig när du behöver dem.
  • Om ett läkemedel som du har lagts på ger dig försvagande biverkningar eller gör att du känner dig värre, berätta för din psykiater så snart som möjligt. De kan justera din dosering eller ta dig av medicinen och prova en ny.
  • Bild med titeln Kope med att vara i en tonårs psykiatrisk avdelning steg 15
    4. Om det är tillåtet, prata med patienter. Några avdelningar är extremt strikta och tillåter dig inte att prata med patienter eller berätta varför du är på avdelningen. Men vissa gör, så dra nytta av att prata med patienterna. Göra vänner på avdelningen och lära sig historier om avdelningen. Många patienter har varit på sjukhus flera gånger, och de kan dela sin åsikt om vissa sjukhus och sjuksköterskorna där. Om möjligt, utbyta telefonnummer när du eller den andra personen blir urladdat. Du kanske har gjort en bra vän.
  • Några av de andra tonåren kommer mest att hålla sig själva. Du kan försöka prata med dem, men du kan få varierande resultat.
  • Nästan alla psykiatriska avdelningar har regler mot patienter som rör varandra, så du kommer inte att kunna krama andra patienter medan du är där. På vissa sjukhus kan sjuksköterskorna se det andra sättet om någon lämnar och du vill krama dem farväl.
  • Psykiatriska avdelningar strängt förbjuda romantiska relationer mellan patienter. Om du fångar kramar med, håller händerna med, eller kyssar en annan tonåring i avdelningen, kommer sjuksköterskorna sannolikt att lägga båda på dig om att hindra dig två från att komma nära.
  • Del 4 av 4:
    Bli urladdad
    1. Bild med titeln Kope med att vara i en tonårspsykiatrisk avdelning Steg 16
    1. Känna till urladdningsprocessen. Vanligtvis måste dina föräldrar eller vårdnadshavare kontrollera dig av sjukhuset när du har ansetts vara säker på att återvända hem. Detta kan ta lite tid, så var noga med att dra nytta av den tid du har lämnat.
  • Bild med titeln Kope med att vara i en tonårspsykiatrisk avdelning Steg 17
    2. Hämta dina tillhörigheter. Se till att dina föräldrar får dina tillhörigheter från receptionen, och du tar dina kläder och andra föremål från ditt rum. Försök att lämna ditt rum - eller din del av det - rent och kolla överallt i ditt rum för dina saker.
  • Det rekommenderas att ta bort din säng medan du gör det här. Det gör mindre arbete för sjuksköterskorna, och krävs ibland av dem.
  • Bild med titeln Kope med att vara i en tonårs psykiatrisk avdelning Steg 18
    3. Känna till rekommendationerna för att lämna sjukhuset. Efter att ha lämnat sjukhuset kan du behöva fortsätta att se en psykiater och starta eller fortsätta terapi sessioner. Se till att hitta bra passar för psykiatriker och terapeuter, eftersom sessionerna inte kommer att vara fördelaktiga.
  • Bild med titeln Kope med att vara i en tonårspsykiatrisk avdelning Steg 19
    4. Var beredd att prata med dina föräldrar eller vårdnadshavare. Efter att ha varit på sjukhus kan det finnas många frågor från dina vårdgivare, till exempel "varför gjorde du det" eller fler offensiva frågor. Dessa kan vara ganska uppvärmda konversationer, så se till att de förstår att du fortfarande är känslig och behöver avstå från att skrika.
  • Bild med titeln Kope med att vara i en tonårs psykiatrisk avdelning Steg 20
    5. Håll ögonen på dina varningsskyltar. Tyvärr måste vissa tonåringar gå till en psykiatrisk avdelning mer än en gång. Om du är en av dessa tonåringar, håll ett öga på ditt beteende och dina tankeprocesser - medan du inte kan kontrollera din psykiska sjukdom, kan du göra mycket för att stoppa ohälsosamma tankeprocesser, och det kan inte känna igen det Jag kommer till ett dåligt ställe och varna en förälder, vårdnadshavare eller terapeut.
  • Du kanske skäms över att berätta för dina föräldrar eller vårdnadshavare att du kämpar. Dock stor majoritet av föräldrar eller vårdnadshavare vill att deras tonåring ska vara frisk och glad. Om du berättar att du har självmordstankar, till exempel, skulle de vara mer fokuserade på att du är säker än att döma dig.
  • Tänk på - bara för att du är på ett dåligt ställe betyder inte att du måste gå till sjukhuset igen. Det är möjligt att utvecklas "säkerhetsplaner", där du och dina föräldrar (och ibland är din terapeut) överens om att göra vissa saker att hålla dig hemma och säkra. Du kan komma överens om att sova i ditt föräldrars rum, och dina föräldrar kan komma överens om att ta bort alla potentiellt farliga saker från områden som är lättillgängliga för dig.
  • Tips

    Om en patient på avdelningen gör att du känner dig hotad eller osäker, prata med en sjuksköterska omedelbart. Förklara varför du känner det här sättet, och sjuksköterskan kommer sannolikt att göra något åt ​​det.
  • Vissa sjukhus har goda sjuksköterskor, vissa har dåliga sjuksköterskor, och vissa har en blandning av båda. De dåliga sjuksköterskorna är inte värda att argumentera med, eftersom de inte kommer att se din synvinkel och kan bara förlänga din vistelse.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande