Hur man är en självsäker tonårsflicka

Att vara en tonåring och en självsäker tjej samtidigt är en bra kombination. Det kanske inte är lika lätt för vissa men du kan verkligen vara båda. Göra positiva förändringar och val i ditt liv. Dessa enkla steg kommer att ge din självkänsla En ökning. Slappna av och var dig själv!

Steg

  1. Bild med titeln vara en självsäker tonårsflicka steg 1
1
Börja ta risker! Eftersom varje risk du tar gör dig en mer självsäker och starkare person.Förstå dock att det finns positiva risker och negativa risker. Gör de saker som leder dig framåt mot dina mål.
  • Bild med titeln vara en självsäker tonårsflicka Steg 2
    2
    Definiera vad dina mål är Genom att skriva ner dem. Ange realistiska, uppnåliga mål så att du inte släpper ner om du inte kan åstadkomma allt på en gång.Ta det ett steg i taget och Tänk positivt!
  • Bild med titeln vara en självsäker tonårsflicka steg 3
    3. Öva bra hållning hela tiden (sittande, stående, gå), speciellt när du går ensam.
  • Bild med titeln vara en självsäker tonårsflicka steg 4
    4
    Håll dig väl preparerad. Tvätta håret ofta (tillräckligt för din hårtyp) och bada själv ofta. Bli inte för besatt varje minut om hur du ser. En av de viktiga sakerna om att vara självsäker är bekväm med dig själv och din kropp. Var uppmärksam på att ha på sig kläder som är för avslöjande eller för små för din kroppstyp, eftersom de kan vara unflattering.Om du känner behovet av, bära enkla saker med dig som en liten hårborste, läppglans / chap pinne och en liten flaska kroppsspray.
  • Bild med titeln vara en självsäker tonårsflicka steg 5
    5. Handla för kläder, eller gör dem, för att skapa din egen unika stil. Köp vad du gillar att bära och vad som gör dig lycklig. Använd inte något bara för att en viss folkmassa är. Om du gillar det normala jeans och t-shirt ser då, det är helt du. Så länge du är bekväm, kommer du bli övertygad. Följ dina egna standarder.
  • Bild med titeln vara en självsäker tonårsflicka steg 6
    6. Aldrig bry sig om vad folk tycker om dig, Så länge du vet vad du gör är rätt och det skadar inte någon. Och aldrig vara rädd för att göra det rätta.
  • Bild med titeln vara en självsäker tonårsflicka steg 7
    7. Personifiera ditt utseende. Vara unik och självsäker handlar om din personliga unikhet. Om du gillar att ha på sig Smycken, gör det! Om du inte gillar att ha på sig smycken, är det din personliga smak och ingen ska berätta för dig. Din frisyr, hårfärg, skor, handväska och andra tillbehör är andra sätt att anpassa ditt utseende. Som smycken är dessa saker inte för alla och du borde inte göra det om du inte känner dig bekväm med det.
  • Bild med titeln vara en självsäker tonårsflicka steg 8
    8. Se till att Håll ditt rum rent. Ett rent rum betyder att du kan hitta vad du behöver när du behöver det, så du är inte stressad eftersom du förlorade något. Du kommer också att må bättre när dina vänner kommer om om du kan visa dem ett rent rum. Ingen vill se dina underkläder på golvet!
  • Bild med titeln vara en självsäker tonårsflicka Steg 9
    9. Kom ihåg, se till att du alltid har kuddar / tamponger i väskan hela tiden och byter kuddar regelbundet för att förhindra olyckor.
  • Bild med titeln vara en självsäker tonårsflicka steg 10
    10
    Studie, Gör allt ditt skolarbete, och gör ditt allra bästa varje gång. Studie för test, Gör läxor och all tilldelad läsning. Svara på frågor i klassen och ställa frågor som rör ämnet. Var inte rädd om du fortfarande inte förstår vad du lär dig, prata med dina klasskamrater eller prata med din lärare. Du kan inte skicka dina klasser om du inte ställer frågor. Att vara smart är inte konstigt. Människor som tror det är inte smarta.
  • Bild med titeln vara en självsäker tonårsflicka steg 11
    11
    Tala ordentligt, klart och hörbart, och svär inte en storm. Om du har ett svärproblem, fyll upp din egen "svär ord ersättningar". Istället för att säga "F-ordet", byt ut det med ordet "frick" eller "fudge." Ett enkelt ordbyte är alltid bättre än det faktiska svärordet. Om du kan, så småningom eliminera dessa slang termer.
  • Bild med titeln vara en självsäker tonårsflicka steg 12
    12. Utveckla dina talanger. Om du är bra på att dansa, ta upp en klass och polera dina färdigheter - om du är bra på sport, ta lektioner och gå med i ett lag.
  • Bild med titeln vara en självsäker tonårsflicka steg 13
    13. Gå med i några klubbar om du är en bra socialite eller vill komma över din blyghet. Det kan öka din konfidensnivå, hjälpa dig att utveckla dina sociala färdigheter och hjälpa dig att göra några vänner.
  • Bild med titeln vara en självsäker tonårsflicka steg 14
    14. Delta i dina hobbyer. Om du älskar musik, fortsätt och var inte rädd för att piska ut din iPod eller CD-spelare (om tiden är viktig självklart) Läs böcker eller skriv poesi om du älskar det. Måla, dra, simma, eller titta på anime om det är din personliga sak. Alla har olika hobbyer och det är inget fel med att uttrycka det. Kom ihåg: Det handlar om vad som gör dig lycklig, inte gör det eftersom någon annan vill ha dig.Hitta saker du är passionerad om och var inte rädd för att prova något nytt.
  • Bild med titeln vara en självsäker tonårsflicka steg 15
    15. Släpp av vänner som inte respekterar dig eller gillar dig för dig. Om du känner att dina vänner har mindre respekt för dig, prata med dem. Låt dem veta hur du känner, berätta för dem hur du förväntar dig att behandlas och erbjuda lösningar. Om någon får dig källa eller inte bra nog, De är inte din vän och du borde dumpa dem omedelbart.
  • Bild med titeln vara en självsäker tonårsflicka steg 16
    16
    Skaffa vänner med de människor du gillar, inte de du tror du borde vara vänner med.
  • Bild med titeln vara en självsäker tonårsflicka Steg 17
    17. Förstå att det inte är hälsosamt att låta dina kamrater eller eleverna gå över dig, det här är stort problem om du är blyg eller den typ av person som verkligen gillar att behaga folk. Var inte rädd för säga "Nej" Om situationen kräver det. Exempel Situationer skulle vara om en vän bad dig att hjälpa dem att fuska eller kopiera av dina läxor.
  • Bild med titeln vara en självsäker tonårsflicka steg 18
    18. Håll dig snäll mot alla du stöter på, och leende hos människor när du passerar dem medan du går.Omfamna skillnader i andra och fira mångfald.
  • Bild med titeln vara en självsäker tonårsflicka Steg 19
    19. Socialisera och göra vänner med dina föräldrar och konversera med vuxna, men kom ihåg att vara artig.
  • Bild med titeln vara en självsäker tonårsflicka steg 20
    20. Förstå att det känns hemskt att känna sig pressad att ha ett förhållande eller gå och datera om du inte är redo. Som tonåring växer du upp, men du måste också respektera dina egna gränser och gränser. När tiden kommer, vet du och du blir mycket lyckligare att du väntade tills du var redo.
  • Bild med titeln vara en självsäker tonårsflicka Steg 21
    21. Kom ihåg att aldrig känna sig pressad att göra droger, bli full eller ha sex. Det här är ett av de största problemen som tonåring. Droger är inte bra i första hand och det är att föredra att du inte gör det alls. Det kan göra allvarliga skador och förstöra ditt gott rykte. Gå inte ut och bli full. Först av som tonåring, är du underår. För det andra, att bli full kan vara farlig, du kan göra saker du kommer ångra.
  • Bild med titeln vara en självsäker tonårsflicka steg 22
    22
    Var dig själv. Ge inte till gymnasiet stereotyper som att vara en prep, emo eller punk rocker. Din egen stil är vad du gör det. Om någon kallar dig en poseur, borsta den av. # Tänk positivt! Känn inte pressad att se ut som en modell eller kändis. Skönhet är i ögat av den som ser det och om du tycker att du är vacker, då är du vacker!
  • Bild med titeln vara en självsäker tonårsflicka steg 23
    23. Glöm några små och ta inte förolämpningar i åtanke. Om någon ringer dig ett genomsnittligt namn, ropar det, men om någon komplimangerar dig, ta det in. Tänk på det.
  • Bild med titeln vara en självsäker tonårsflicka steg 24
    24. Ta komplimanger med ett leende. Lär dig om någon kommer upp till dig och säger "Du har en bra figur" eller "Du har, som, perfekt läppar" Tack och le. Inte bara kommer det att göra dig lycklig, men det kommer också att få någon annan att må bra att de gjorde något trevligt. De kan också bli din vän.
  • Bild med titeln vara en självsäker tonårsflicka steg 25
    25. Uppmuntra dig själv. Öva tittar på dig själv i spegeln och säger, "jag älskar dig!" eller, "Titta på mig...Jag ser vacker ut idag."...Du kan ta en stol och sitta framför spegeln, och ange alla de goda sakerna om dig, de saker som gör dig en vacker tjej precis som du är. Jämför inte dig med en filmstjärna.
  • Bild med titeln vara en självsäker tonårsflicka Steg 26
    26. Be om hjälp om du är i dåligt humör eller kan inte komma med din familj. Fråga dina föräldrar, en lärare du litar på, någon i en kyrka eller en skolvägledning för hjälp. Om du inte tar hand om dig själv, din känslomässiga hälsa, kan du göra dåliga beslut som du kommer att ångra senare. Berätta för någon om du är rädd eller upprörd och att du vill ha hjälp med att känna dig bättre.
  • Bild med titeln vara en självsäker tonårsflicka Steg 27
    27. Om någon är meningsfull för dig, säg bara "Var inte patetisk" och gå bort.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Se till att du får tillräckligt med sömn. De flesta tjejer behöver minst 8 timmar eller mer. Ta en tupplur på helgen om du är utmattad.
  • Ta hand om dig själv på alla sätt. Friska människor är självsäkra människor. Konstant träning ökar ditt förtroende på alla sätt. Du känner och ser bättre ut och ens rör sig annorlunda. Gå med i ett gym, jogga, spela fotboll eller basket. Strömstänger är bra att hålla i din ryggsäck i skolan.
  • Försök att göra vänner som får dig att må bra om dig själv, istället för att vara runt människor som får dig att känna sig ensam än du är.
  • Göra tid för dig själv. Var ensam och njut av det! Tänk på vad du värdesätter i människor, skolan och ditt liv.
  • Börja arbeta. Försök att utmana dig själv hela tiden. Förvänta dig inte att vara perfekt eller inte göra misstag. Gör dina egna beslut om skolan.
  • Försök att förbättra dina kommunikationsförmåga så att människor kommer att förstå dig. Att fungera moody eller sullen får dig inte någonstans.
  • Ställ in realistiska mål för dig själv. Vill du vara känd för din personlighet, hjärnor eller sportförmåga? Eller alla tre? Få organiserad och skriv ner vad du vill ha. Gör steg för steg detaljerade listor på hur du kommer att uppnå dina mål. Till exempel om du vill vara känd som tjejen med en "bra" personlighet, än försök att vara mer avslappnad, lekfull (bara inte i klass), flexibel, vänlig och öppen. Komplimang eller märka en annan person varje dag men vara uppriktig. Förvänta dig att vara väldigt ärlig och inte ljuga så att folk kommer att lita på dig. Låt dig själv förändras och växa.
  • Du behöver inte vara rik att vara säker! Du kan köpa kläder från Payless, Target eller Ross som har många av de snygga och trendiga varumärkena för överkomliga priser (och ingen måste veta!)
  • Ser inte ut som du försöker för hårt. Håll ditt hår, smink och naglar på den mer naturliga sidan. Det ser klassigare och lättare att gå.
  • Om du värdesätter din intelligens, börja sedan arbeta hårt för att förbättra det. Intelligenta människor har massor av förtroende. Läs, ansöka om hedersklasser, få mestadels A: s på tester. Organisera dina prioriteringar och hedra dem!
  • Bli inte avskräckt när nästa person verkar som om de gör det bättre än du. Bara hålla dig för att vara dig själv och de mål du ställde för dig själv, så du oroar dig inte för vad den andra personen har pågått.
  • Skäms inte över vem du är. Berätta för folk dina riktiga hobbyer, dina riktiga sport mm. Om de inte förväntar sig dem, är det okej. Ingen är perfekt!
  • Om någon försöker fresta dig i peer-tryck, är det helt okej att säga nej, så länge du är lugn och artig om det. "Hej, vill röka med oss ​​imorgon kväll?" Ett rimligt svar på detta, om det inte är din sak, kan vara något som: "Jag är inte så mycket i det, men jag går på bio lördag, vill du gå med?"
  • Chase dina egna drömmar och mål, och gör vad du vill göra med ditt liv.
  • Var hälsosam! Se till att du får tillräckligt med vitaminer och mineraler, och äter tillräckligt från var och en av livsmedelsgrupperna. Träna minst 3 gånger i veckan. Prova att jogga och bygga upp till 3 miles (4.8 km) om möjligt. Bli involverad i efter skolsportlag.
  • Var alltid snäll mot människor. De kommer att se dig som en bra person, som hjälper dig i framtiden.
  • Varningar

    Säg nej om något inte känns rätt eller farligt. Håll dig borta från självförstörande människor som kommer till droger, vandalism eller gäng.
  • Du har rätt att avsluta några hatliga samtal. Gå bara iväg.
  • Undvik att agera arroganta för att dölja dina osäkerheter. De flesta tycker inte om det och kan se igenom det.
  • Om du har allvarliga problem med en nära vän, starta inte en kamp. Lugna dig och använd dina ord. Prata ut det och respektera sina känslor. Behandla dem med värdighet. Berätta för dem att du förväntar dig att de alltid är ärliga med dig.
  • Att vara självsäker betyder att inte grävas i peer-tryck. Du gör ditt eget sinne om saker.
  • Överdriv inte om du inte gillas av vissa människor. Håll en känsla av humor om dig själv.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande