Hur man är en cool tonåring

När du är en tonåring kan det vara coolt att vara det viktigaste i världen. Men att veta hur man är cool och vad det betyder för dig kan du vara tuff, speciellt om du fortfarande är att räkna ut dig själv. I stället för att fokusera på vad som är populärt och som har de flesta vänner, försök att göra dig sval genom att acceptera dig själv för vem du är och ha förtroende att uttrycka dig själv oavsett vad. Innan du vet det, kommer du att känna dig som det coolaste barnet i skolan, samtidigt som du håller dig sant mot dig själv.

Steg

Metod 1 av 4:
Självacceptans
  1. Bild med titeln vara en cool tonåring steg 1
1. Skapa en lista över dina personliga styrkor för att påminna dig om att du är fantastisk. Hitta en comfy och tyst plats, ta en anteckningsbok och penna och skriv en lista över alla de stora sakerna du redan har åstadkommit i ditt liv. Du kan skriva ner utmärkelser du har fått, vänskap du har gjort, eller betyg du fick som fick dig att känna dig smart. Använd listan som en påminnelse om att du redan har gjort mycket fantastiska saker i ditt liv och att du redan är en fantastisk person.
  • Om du har svårt att göra din lista på en gång, gör åtagandet att lägga till ett objekt i listan varje dag (kanske varje morgon när du vaknar eller varje kväll innan du går och lägger dig).
  • Fortsätt att uppdatera listan efter att den skapats. Varje gång du tänker på något nytt, lägg det till listan!
  • Dessa prestationer kan förbättra dina betyg i ett visst ämne, slutföra alla dina läxor i tid, barnpassning av dina syskon, auditionering för skolspelet, även om du inte får delen, få en konsert för ditt band eller äter något friskt för lunch.
  • Bild med titeln vara en cool tonåring Steg 2
    2. Notera de hinder du redan har övervunnit. Dessa hinder kan vara så enkla som att få godkänd kurs på ett matteprov när du trodde att du kanske misslyckades med det. Dessa hinder kan också vara lika komplicerade som att överleva dina föräldrars skilsmässa eller hantera dina psykiska problem. Det är viktigt att komma ihåg vad du redan lyckats göra i livet och fira dessa övervinna hinder.
  • Du har nog övervinna många små saker som du sällan tänker på. Alla dessa saker är en del av vem du är idag och bör firas.
  • Håll din lista uppdaterad när du stöter på nya hinder i ditt liv.
  • Bild med titeln vara en cool tonåring Steg 3
    3. Öva självlöshet för att gynna andra människor. Detta kan innehålla saker så enkelt som att tvätta disken utan att bli frågad, hålla ditt rum snyggt, eller erbjuda att göra middag en natt. När du gör trevliga saker för andra, kommer det att få dig att må bättre också.
  • Du kan också formalisera denna generositet genom volontärarbete för en ideell eller välgörenhetsorganisation.
  • Bild med titeln vara en cool tonåring steg 4
    4. Behandla dig själv med vänlighet och engagera sig i egenvård verksamhet. Självvård eller självkänsla prioriterar dig själv istället för andra, men det är inte själviskt. När du är överarbetad eller för trött kan du behöva ge dig en paus genom att göra något avkopplande och roligt, oavsett det betyder för dig.
  • Att vara en tonåring är inte lätt. Du kan inte förväntas springa i full fart på obestämd tid utan att uppleva utbrändhet. Att erkänna att du behöver en paus för att ladda upp hjälper dig att förstå dina begränsningar.
  • Du kan försöka sitta tyst för att läsa din favoritbok, ta din hund en promenad, cyklar, spelar dina favorit videospel, sover i helgen, eller kommer att titta på sport med din pappa.
  • Metod 2 av 4:
    Självförtroende
    1. Bild med titeln vara en cool tonåring steg 5
    1. Agera självsäker även om du inte känner dig 100% självsäker. Självförtroende inkluderar både känslor och handlingar. Ibland kanske du inte känner 100% självsäker, men det betyder inte att du inte kan agera 100% självsäker. Ju mer du övar som är övertygad om att du börjar känna dig regelbundet.
    • Människor är inte födda med en specifik attityd, den är utvecklad över tiden. Gilla någon annan typ av attityd, kan självförtroende läras och förbättras över tiden.
  • Bild med titeln vara en cool tonåring steg 6
    2. Var stolthet i ditt utseende för att visa ditt självförtroende. Ta hand om dig själv och tänka på din personliga hygien och utseende hjälper dig att få förtroende. Detta inkluderar de dagliga grejerna som att ha en dusch, borstar ditt hår, bär rena kläder och lägger på deodorant.
  • Omsorg om ditt utseende betyder inte att du tänker på vad andra människor kommer att tänka på hur du ser, det betyder att bry sig om och respekterar dig själv.
  • Bild med titeln vara en cool tonåring Steg 7
    3. Bära kläder som får dig att må bra. Du behöver inte ett helt nytt par skor eller de trendigaste jeansna som är coola - allt du behöver bära är något som gör att du känner dig själv. Ha det roligt att experimentera med nya stilar tills du hittar outfits som du gillar.
  • Om du vill ändra din garderob för billig, kolla in dina lokala sparsamhetsbutiker.
  • Bild med titeln vara en cool tonåring steg 8
    4. Undvik att falla i fällan av peer-tryck. Det kan vara lätt att göra något som dina vänner eller klasskamrater gör bara för att det verkar kallt, men går med mängden även när du vet att det är fel är det inte så coolt alls. Om du vill vara sant mot dig själv, behåll dina egna värderingar i åtanke och hålla sig borta från situationer som får dig att känna sig obekväma.
  • Peer-trycket behöver inte vara något stort-det kan vara så enkelt som dina vänner som trycker på dig att umgås när du vet att du behöver studera. Hålla fast vid dina värderingar och ha förtroende för att säga nej, även när det är tufft.
  • Att stå upp till peer-trycket kan vara svårt, och du kanske inte kan göra det varje gång. Det är okej! Om du leder till peer-tryck, bara behandla det som en lektion som lärt sig nästa gång.
  • Bild med titeln vara en cool tonåring Steg 9
    5. Skapa regelbundna utmaningar för dig själv som är realistiska. Ingenting kommer att få dig att känna dig mer självsäker än att framgångsrikt slutföra något utmanande. Utmaningen behöver inte vara enorm, men det borde vara realistisk för dig och din nuvarande situation. Till exempel kan du utmana dig själv för att öka ditt märke med en betygsnivå i vetenskapen, eller du kan utmana dig själv att lära dig att spela en viss musikstycke.
  • Det är också viktigt att komma ihåg att resan du tar för att ta itu med din utmaning är lika viktig som resultatet. Om du inte lyckas med din utmaning, fokusera på de saker du gjorde med och / eller lär dig i processen.
  • Du kan försöka öka dina betyg i ett visst ämne, avsluta en läxa uppdrag tidigt och nå nästa nivå i ditt favoritvideospel, prova för ett idrottslag, auditionering för ett spel eller ansöker om ett deltidsjobb.
  • Bild med titeln vara en cool tonåring steg 10
    6. Delta i en sport eller träna regelbundet för att öka ditt självförtroende. Övning, i allmänhet, producerar kemikalier i din kropp som får dig att må bra. Sporten behöver inte vara genom skolan eller till och med en lagsport. Till exempel kan du ta simma lektioner eller kampsportklasser. Välj en sport eller motion som du är upphetsad över och det du tycker är intressant.
  • Att bli involverad i sport utanför skolan gör det också möjligt att träffa fler människor med vilka du kan bli vänner.
  • Metod 3 av 4:
    Vänskap
    1. Bild med titeln vara en cool tonåring Steg 11
    1. Göra vänner genom att göra aktiviteter som du älskar. Om du vill hitta vänner som har samma intressen som du, leta efter klubbar eller grupper i din skola som du är intresserad av. När du går till dessa klubbmöten kan du träffa likasinnade personer som har minst ett liknande intresse som du. Som du lär känna dem kan du bestämma om du vill bli vänner eller inte.
    • Om din skola inte har några klubbar som du är intresserad av, överväga att starta en dig själv genom att prata med din huvudsakliga eller rådgivare.
  • Bild med titeln vara en cool tonåring steg 12
    2. Var dig själv att låta din sanna personlighet skina. Att göra vänner med människor kan vara tuffa, och det kan tyckas lättare att ändra din personlighet för att passa in. Men det kan bli tröttsamt efter en lång tid, och du kommer förmodligen inte att göra några meningsfulla vänskap på det här sättet. När du börjar lära känna någon, stanna sant mot dina intressen och dina hobby så att de lär känna den riktiga du.
  • När du är sant mot dig själv kan du uppmuntra andra människor att vara sanna mot sig själva. Du kan ta reda på att du har liknande intressen!
  • Bild med titeln vara en cool tonåring steg 13
    3. Häng ut med människor eftersom du gillar dem, inte för att de är "coola."Om du väljer dina vänner baserat på deras sociala status ensam, är chansen att du inte är vänner av de rätta skälen. Försök att hålla fast vid vänskap som är gjorda på dina gemensamma intressen eller hobbyer istället för att leta efter personer som är populära. Du kommer att göra mer varaktiga vänskap på det här sättet, och du kommer noga att ha roligare!
  • Å andra sidan bör du inte titta ner på människor som är "populära" i din skola. Om de är populära av de rätta orsakerna (är snäll, personlig eller charmig) är de förmodligen en rolig vän att ha!
  • Bild med titeln vara en cool tonåring steg 14
    4. Uppfattar dig själv och de saker du gillar i ett positivt ljus. Att vara populär eller cool handlar inte om vad andra tycker om dig, det handlar om hur du uppfattar dig själv. Om du är bekväm med vem du är, hur du ser ut, vem du hänger med, och vilka aktiviteter du gillar att göra, kommer du att vara glad.
  • Du behöver inte accepteras av alla runt dig - du behöver bara känna dig accepterad av de människor du bryr dig om.
  • Bild med titeln vara en cool tonåring steg 15
    5. Behandla andra som du vill behandlas. Om du inte vill skrika på, svurit på, mobbad, eller tryckt runt, är chansen att ingen annan vill behandlas så heller. Behandla alla du möter med respekt. Det innebär att alltid vara artigt, lyssna på vad andra säger (inte avbryt), gör inte ursäkter när du gör ett misstag och håll inte ett grudge.
  • Att behandla andra med respekt betyder också att tänka innan du talar. Antag inte att den sarkastiska kommentaren i ditt huvud inte är stötande när det är högt.
  • Metod 4 av 4:
    Online-bild
    1. Bild med titeln vara en cool tonåring steg 16
    1. Göra inlägg som är sanna mot din personlighet. Om du har en social media närvaro, känner du inte pressad att skicka om saker du inte är intresserad av. Använd istället dina sociala medier för att dokumentera dina roliga aktiviteter, hobbyer och vänskap så att du kan se tillbaka på dem senare.
    • Tänk på dina sociala medier som en förlängning av dig själv.
    • Om du inte är på sociala medier, är det bra också! Det finns inga regler som säger att du behöver en Twitter eller Instagram-sida för att vara cool.
  • Bild med titeln vara en cool tonåring Steg 17
    2. Undvik att göra inlägg som kan måla dig i ett negativt ljus. Uttrycket "Internet är för evigt" är fortfarande sant, och även när du tar bort något, går det aldrig riktigt bort. Innan du gör ett inlägg, försök att tänka på hur det kommer att påverka din framtid. Om du tror att du kan ses i ett dåligt ljus, skicka inte det.
  • Bilder av underlagsdryck, nedsättande språk eller provocerande bilder kanske inte är det bästa innehållet för dina sociala medier.
  • Innan du skickar något, fråga dig själv om det är något som dina föräldrar skulle posta online. Om dina föräldrar inte skulle lägga upp det, skicka inte det.
  • Bild med titeln vara en cool tonåring Steg 18
    3. Använd endast Internet av positiva skäl. Internet kan vara fantastiskt, deprimerande, hjälpsam, irriterande, användbar och störande. Begränsa dig till att använda Internet av positiva skäl och undvik att använda Internet för aktiviteter som bara kommer att sluta skada dig eller andra människor.
  • Internet kan användas av positiva skäl som: Forskning för skolan, jämförelse av högskolor du är intresserad av, ansluter med vänner, tittar upp intressanta hantverksprojektidéer, hitta instruktioner om hur man använder något och deltar i ett online-samhälle som hjälper till du jobbar genom något.
  • Internet kan också användas av mycket negativa skäl, till exempel: jämföra dig med andra människor, mobbning eller skrämmande andra människor, hämnas på någon, vilket minskar din förmåga att kommunicera offline och förbinder med människor som vill skada eller skada dig.
  • Bild med titeln vara en cool tonåring Steg 19
    4. Logga ut om du blir överväldigad. Sociala medier kan vara mycket att hantera ibland, speciellt när du och dina vänner använder den 24/7. Om du känner dig själv bummed eller besatt av din närvaro på nätet, ta lite paus och göra något annat. Du kan ta en vandring, göra lite motion, eller umgås med dina vänner IRL istället för att bläddra igenom dina sociala mediesidor.
  • De flesta smartphones har en funktion för att spåra din skärmtid totalt under hela dagen. Om du befinner dig med din telefon för mer än du vill, försök att ställa ett mål att logga av en gång om dagen och gå ut eller läsa en bok.
  • Tips

    Att vara "cool" är annorlunda för alla, och du behöver aldrig överensstämma med andras standarder.

    Varningar

    Om du befinner dig som noncumbing för att peer-tryck eller mobbas, prata med en pålitlig vuxen.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande