Hur man ritar

Att lära sig att rita kan verka skrämmande, speciellt när du tittar på mästerverk av dina favoritartister. Det är dock viktigt att komma ihåg att även de stora mästarna var nybörjare en gång. Börja med att öva några grundläggande ritningstekniker, fortsätt sedan till mer komplexa ritningar för att fånga människor, landskap, djur och mer. Om du håller på det kommer du sannolikt att bli förvånad över hur snabbt dina ritningsförmåga förbättras!

Steg

Metod 1 av 4:
Hur man övar allmänna ritningstekniker
  1. Bild med titeln Rita steg 1
1. Börja med att dra grundläggande linjer och kurvor. Om du bara lär dig att rita, börja med att noggrant rita penna över sidan i en rak linje. Öva som håller din hand i olika vinklar för att se vad som ger dig mest kontroll över penna, tillsammans med det som känns mest bekvämt. När du känner dig bekväm att dra en rak linje, träna rotera din handled när du ritar, vilket ska skapa en kurva. Försök att göra en serie stora slingor på papperet, dra sedan små virvlar under det. Detta hjälper dig att bygga upp din hand-ögonkoordinering så att du kan skapa de effekter du vill ha på sidan.
  • Öva ritningslinjer med olika längder, tjocklekar och texturer. Försök att producera vågiga linjer, zig-zag-linjer och trassiga, scribbly linjer.
  • När du har blivit bekväm med linjer och kurvor, prova ritningsformer. Du kan till exempel försöka fylla en sida med tvådimensionella former som cirklar, kvadrater eller trianglar.
  • För mer information om att dra en rak linje, kolla in Hur man ritar snygga linjer.

Dricks: Försök välja en uppsättning grafitpennor i olika hårdheter så att du kan experimentera med de som matchar din ritningsstil bäst. De flesta tillverkare klasspennor på en skala som sträcker sig från 9H (det svåraste) till 9B (det mjuka). Hårdare pennor rita tunnare, lättare linjer, medan mjukare pennor gör mörkare, tjockare slag.

  • Bild med titeln Rita steg 2
    2. Skapa en känsla av djup genom att skugga i en form. Rita en enkel form, till exempel en cirkel och lägg till en imaginär ljuskälla till din sida. Använd en penna för att lätt nyans i områdena längst bort från din ljuskälla, medan du lämnar området närmast ljuskällan oskadad. Fortsätt bygga upp skuggningen tills du har en mild blekna du har en gradient från de mörkaste värdena vid objektets delar längst bort från ljuskällan till det lättaste i området som är närmast ljuskällan.
  • Du kan till exempel föreställa dig att det finns en lampa som skiner ner från det övre vänstra hörnet av sidan. I så fall skulle det övre vänstra delen av din form inte ha någon skuggning. Strax under det området, lägg till ljusskuggning och utvecklas sedan till mycket mörka skuggor i nedre högra hörnet på din sida.
  • Försök blanda dina skuggor med fingret, en suddgummi eller en trasa för att mildra dem.
  • För att lära dig mer om skuggning, kolla in Hur man skuggar ritningar. Du kan också läsa om mer avancerade skuggningstekniker i Hur man korsar lucka och Hur man stonklar.
  • Bild med titeln Rita steg 3
    3. Gör ett objekt som är grundat i verkligheten genom att lägga till gjutskuggor. Bild din ljuskälla och dra sedan en skugga på motsatt sida av objektet från ljuset. Skuggan ska vara densamma som föremålet, även om det kan vara längre eller kortare än själva objektet, beroende på hur långt den ljuskälla är och ljusets vinkel.
  • Till exempel, om du har en skål med frukt på ett bord, kommer bordet att kastas en skugga på golvet, skålen kommer att kasta en skugga på bordet, och frukten kommer att kasta en skugga inuti skålen.
  • Använd ditt finger eller en suddgummi för att suddas på skuggans kanter så det ser mer realistiskt ut.
  • Kolla upp Hur man ritar en skugga att lära sig mer!
  • Bild med titeln Rita steg 4
    4. Rita ett rutnät på papperet om du behöver hjälp med proportioner. Om du drar något från en källbild, rita flera jämnt åtskilda vertikala och horisontella linjer på ditt papper för att göra ett rutnät. Dra sedan samma rader på din källbild. Titta på varje enskild torg på källbilden och kopiera den till motsvarande torg på ditt papper. Din färdiga bild ska vara proportionell med originalet!
  • Du kan till exempel rita 3 vertikala linjer och 2 horisontella linjer för att göra ett 4x3 galler.
  • Det är okej om rutorna inte är samma storlek på din källbild som de är på ditt papper. Du kommer naturligtvis att justera storleken när du kopierar den bild du ser i varje galler. Faktum är att denna teknik ofta används för att ändra storlek på en ritning.
  • Bild med titeln Rita steg 5
    5. Visa ett objekts dimension genom lärande perspektiv. För att börja träna perspektiv, dra en horisontell linje över ditt papper för att representera horisonten. Gör en liten punkt på linjen. Detta kommer att vara din försvinnande punkt. Därefter dra två vinklade linjer som möts vid försvinnande punkt och sträcker sig ner mot botten av ditt papper. Detta kan representera en väg, en ström, järnvägsspår eller någon annan väg. Den bredaste delen av vägen, nära botten av sidan, kommer att verka närmast dig, medan försvinnande punkten verkar vara väldigt långt borta.
  • Perspektiv betyder att föremål som är nära verkar vara större än föremål som är långt borta. Enkla perspektivritningar har bara en försvinnande punkt, även om mer komplexa ritningar kan ha två eller till och med tre.
  • Förstå perspektivet kommer också att hjälpa din skuggning och gjutna skuggor ser mer realistisk ut.
  • Läs mer genom att checka ut Hur man ritar perspektiv. Du kan också läsa Hur man ritar en 3D-låda För ett annat sätt att studera begreppet perspektiv.
  • Bild med titeln Rita steg 6
    6. Bygg ett objekt ur olika former. När du har behärskat konsten att dra och skugga grundläggande former kan du rita mycket mer komplexa föremål genom att bryta dem upp i enklare former. Titta på något du vill rita-som en mänsklig figur, en bil eller din hand - och försök skissa ut de grundläggande formerna som gör det upp.
  • Du kan träna genom att ta en bild-som ett fotografi från en tidning eller tidning - och beskriver de olika formerna direkt på bilden. Ta till exempel en bild av en bil och skissera den rektangulära formen av vindrutan, däckens cirkulära former, och så vidare.
  • När du har skisserat ut de former som utgör din bild, skugga dem in för att skapa djup.
  • För att skapa en mer färdig ritning, anslut de olika formerna tillsammans med linjer för att bygga en sammanhängande helhet. Du kan sedan radera konturerna för de enskilda formerna som du skissade in.
  • Expertips
    Kelly Medford

    Kelly Medford

    Professionell ArtistKelly Medford är en amerikansk målare baserad i Rom, Italien. Hon studerade klassisk målning, teckning och printmaking både i U.S. och i Italien. Hon arbetar främst en pleinluft på Roms gator, och reser också för privata internationella samlare på kommissionen. Hon grundade Sketching Rom Tours år 2012 där hon undervisar sketchbook journaling till besökare i Rom. Kelly är en examen från Florens Academy of Art.
    Kelly Medford
    Kelly Medford
    Professionell konstnär

    Använd en spegel för att träna ritningsobjekt. Håll en spegel framför vad du drar och tittar på sin reflektion. Den reverserade bilden kommer att se det fräscha och ge dig ett nytt perspektiv, vilket kan hjälpa dig att räkna ut hur man drar mer fantasifullt övergripande.

  • Bild med titeln Rita steg 7
    7. Prova en konturritning. Konturritning är en övning som hjälper dig att lära dig att skapa komplexa, realistiska konturer. Välj ett objekt för att rita och följa bildens konturer med ditt öga medan du ritar dem samtidigt. Försök att hålla ögonen på objektet du ritar så mycket som möjligt, istället för att koncentrera sig på handen som gör ritningen. Oroa dig inte om ritningen inte är perfekt - försök bara att få den grundläggande formen av vad du tittar på på papperet.
  • Gör ett spel av det genom att prova en kontinuerlig konturritning - försök att ansluta alla konturer av det du ser utan att lyfta din hand från sidan eller gå tillbaka över vad du redan har ritat.
  • Bild med titeln Rita steg 8
    8. Skissera din skiss först och lägg sedan till detaljer för att hålla din ritning proportionell. När du tar en ritning från skiss till färdigt arbete, oroa dig inte om de små detaljerna direkt. Börja med att fylla i grundläggande former och värden, rengör du din ritning och lägg till detaljer när du går. Om du fokuserar på invecklade detaljer för tidigt kan du göra en del av din ritning för stor eller för liten, och arbetet kommer att känna sig ur balans när du är klar.
  • Till exempel, om du drar en blomma, kan du börja med att skissa ut de kronor och stammar. När du har gjort det kan du börja lägga till detaljer som blommans centrum och blommorna på bladen och kronbladet. Slutligen skulle du lägga till skuggning och eventuella invecklade detaljer som är kvar.
  • Metod 2 av 4:
    Hur man drar folk och ansikten
    1. Bild med titeln Rita steg 9
    1. Skissera en stor oval form och ett kors för att rita en persons ansikte nära. Rita en upp och ner äggform som är lite smalare på botten och bredare på toppen. Sedan skissar du lätt en vertikal och en horisontell linje som går genom den ovala.
    • Dessa linjer hjälper dig att balansera proportionerna av personens ansikte. Dra dem lätt, eftersom du inte vill att de ska visa i den färdiga ritningen.
    • Om du vill lära dig mer, läs Hur man ritar ett ansikte.

    Avancerat tips: Om du vill att personens huvud ska vridas, luta botten av oval till olika vinklar och vinklar korset så det går fortfarande från den bredaste delen av den ovala ner till den smalaste.

  • Bild med titeln Rita steg 10
    2. Använd linjerna för att skissa personens ansiktsdrag. Rita personens ögon längs den horisontella linjen och placera näsan ungefär halvvägs mellan ögonen och hakans botten. Skissa ögonbryn över ögonen, lägg sedan till öronen så att öronens botten sträcker sig upp med botten av näsan och öronens toppar sträcker sig upp med ögonbrynen.
  • Föreställ dig en linje halvvägs mellan näsens botten och hakan, lägg sedan munnen ovanpå den här raden.
  • Härifrån kan du fylla i detaljer som personens ögonfransar, elever och hår, tillsammans med skuggning och andra detaljer.
  • Radera de vertikala och horisontella linjerna när du är klar.
  • Bild med titeln Rita steg 11
    3. Rita en cirkel ovanpå en trapezoid för att göra silhuetten av ett huvud. Om du drar en person från lite längre bort, kommer bilden att se mer realistisk om du skapar formen på en skalle. För att göra detta, rita en cirkel och dra sedan en smal horisontell linje lite under cirkeln. Skapa käften genom att skissera vinklade linjer som kommer från cirkelns sidor ner till var de möter den horisontella linjen.
  • Kvinnor tenderar att ha en smalare haka, medan män ofta har en bredare käke.
  • Du kan fortfarande använda de korsade riktlinjerna från en närbildsteckning för att hjälpa dig att hålla andelen när du fyller i funktionerna i personens ansikte.
  • Rita dessa linjer lätt så att de inte visas i din färdiga ritning senare.
  • Bild med titeln Rita steg 12
    4. Rita en rundad rektangel och en oval för att skapa personens kärna. Strax under huvudet, dra en lång rektangel, som kommer att vara personens torso. Gör rektangeln mycket smal för en smal person, eller bredare om personen är stor. Sedan skissera en horisontell oval överlappande botten av rektangeln. Detta kommer att vara personens höfter.
  • Om personens nacke kommer att visas på bilden, dra en smal rektangel som når från personens huvud till sin kärna.
  • Om personen står stilla, ska rektangeln vara helt upp och ner. Om de lutar lite, lutar rektangeln lite, eller lutar rektangeln dramatiskt för att visa att en person är böjd över eller i rörelse, som någon som sprintar.
  • Bild med titeln Rita steg 13
    5. Använd raka linjer och cirklar för att skissa ut personens lemmar. Använd en rak linje för att representera varje segment av personens lemmar, som deras övre och nedre armar och ben. Då dra små cirklar någonstans som personen böjer, till exempel sina axlar, knän, armbågar och handleder.
  • Rita linjerna och cirklarna lätt eftersom de bara är avsedda att hjälpa dig att visualisera personens form. Du raderar dem efter att du har lagt till detalj till ritningen.
  • Bild med titeln Rita steg 14
    6. Fyll i kläder och andra detaljer när personens kropp skissas ut. När du har dragit personens figur är det dags att lägga till detaljer. Om du inte redan har tagit detaljerna i ansiktet, kan du göra det nu, tillsammans med funktioner som deras hår, kläder och händer.
  • Kom ihåg att ju längre bort en person är, desto mindre detalj måste du inkludera. Fokusera på silhuetter om du drar en stor grupp människor.
  • För fler tips om att fylla i detaljer, läs Hur man ritar kläder, Hur man ritar realistiskt hår, Hur man ritar skor, och Hur man ritar en hand.
  • Bild med titeln Rita steg 15
    7. Prova gestitritningar för att fånga kärnan i poser och handlingar. En gestritning är en grundläggande skiss som fångar både form och en känsla av rörelse. Börja med att göra några mycket snabba skisser (e.g., 30-60 sekunder) med bara några enkla linjer för att fånga formerna och rörelserna som du ser. Håll dina linjer lösa, sketchy och krökta. Tanken är att skapa något som ser dynamiskt och naturligt, inte snyggt och polerat.
  • Om du drar en mänsklig figur, försök att rita en linje genom mitten av figuren, gå från toppen av huvudet till den viktbärande foten. Bygga resten av figuren runt den, skissera i andra linjer för att indikera vinklarna och axlarna.
  • Håll handen flytta, och oroa dig inte för detaljer eller noggrannhet.
  • Metod 3 av 4:
    Hur man fångar landskap
    1. Bild med titeln Rita steg 16
    1. Använd ett referensfoto eller din egen personliga syn. Hitta ett fotografi av en naturlig scen som du gillar, eller titta ut genom fönstret och dra det du ser. När du drar ett landskap är det ofta användbart att ha någon form av referens för att hjälpa dig att få dina proportioner rätt, speciellt när du börjar börja.

    Dricks: Om du inte kan hitta en bild som du gillar och du inte har en bra utsikt från ditt hem, försök att ta en skissbok till en naturlig plats som en nationalpark eller en vildmarksflykt i ditt område.

  • Bild med titeln Rita steg 17
    2. Rita en horisontell linje över din sida för horisonten. Linjen som delar marken och himlen i en landskapsbild kallas horisonten. Skissar den här raden vart du vill att din horisont ska falla. Tänk på att om din horisont har berg, treetops, byggnader eller andra upphöjda element, kanske det inte är en helt rak linje.
  • Enligt tredjedelar, kommer din bild att bli mer visuellt intressant om du placerar horisonten en tredjedel av vägen upp från botten eller en tredjedel av vägen ner från början av sidan.
  • Om du drar din horisont längre upp, kommer tittaren att se mer av marken, och om du drar den längre ner, kommer de att se mer av himlen.
  • I en typisk landskapsbild vrids papperet så att det är brett, snarare än högt.
  • Bild med titeln Rita steg 18
    3. Lägg till en kontaktpunkt i din bild. För att göra ditt landskapsdrag verkar intressant, lägg till något iögonfallande föremål för tittaren att titta på. Detta kan vara ett träd, en byggnad, några intressanta stenar bredvid en ström, en ladugård, ett vattenfall, en bänk, en person eller något annat du kan tänka på. Vanligtvis är kontaktpunkten det största elementet i en målning, även om det också kan vara ett föremål som sticker ut på grund av sin färg eller kontrast.
  • Till exempel, en liten lapp av ljusgula blommor vid basen av en ström skulle sannolikt fånga tittarens öga om resten av färgerna i målningen är mer sedata.
  • En stor buske i förgrunden av en målning kan fungera som en kontaktpunkt, liksom ett högt berg i bakgrunden.
  • Det är bra att försöka hitta ett referensfoto eller en naturlig vinkel med en kontaktpunkt som redan ingår. Men du kan behöva välja bara en del av en större bild för att göra det intressant. Till exempel kan du fokusera din ritning på ett område med ett gammalt träd, istället för att försöka fånga en hel park.
  • Bild med titeln Rita Steg 19
    4. Använd perspektiv för att behålla dina proportioner. När du skapar din ritning, föreställ dig en försvinnande punkt längs din horisontlinje. Alla linjer i bilden ska peka tillbaka till den här platsen. Detta innebär att du ritar element i förgrunden så att de verkar större, medan element i avståndet ska vara mindre.
  • Till exempel, om du drar träd, kan trädens toppar och bottnar i förgrunden sträcka sig upp till kanterna på papperet, om du vill. Men som träd recede in i bakgrunden, bör topparna och bottnarna ställa upp med en imaginär diagonal som vinklar in mot försvinnande punkten.
  • Bild med titeln Rita steg 20
    5. Förenkla detaljerna i din ritning. När du ritar ett landskap, försök inte att rita varje blad på ett träd, varje gräsblad, eller varje tegel på en asfalterad väg. Istället, dra ut den övergripande formen på ett objekt, lägg sedan till detaljer i små sektioner för att ge tittaren förslaget om textur och rörelse.
  • Du kan till exempel dra några wispy linjer för att indikera att ett gran är täckt med nålar.
  • Några detaljer är okej, och det kommer att variera beroende på din ritstil. Om du drar en stenig väg, kan du till exempel fylla i detaljerna i klipporna i förgrunden av bilden, sedan gradvis börja gå ut dem tills du bara använder några cirkulära former som är åtskilda längs vägen.
  • Om du övar en hyperrealistisk ritstil kan du välja att inkludera så många detaljer som du kan, och det är också bra. Men det är en mer avancerad ritningsteknik, så om du bara har börjat, kanske du vill inkludera bara detaljerna på din kontaktpunkt och låt resten av bilden vara enklare.
  • Metod 4 av 4:
    Hur man försöker andra grundläggande ritningar
    1. Bild med titeln Rita Steg 21
    1. Skiss ett enkelt föremål från livet. När du har en uppfattning om hur du kontrollerar dina linjer och skapar olika värden av ljus och mörk, försök att dra ett riktigt objekt eller en grupp av objekt. Välj något relativt enkelt att börja med, som en skål med frukt, en blomma eller en vas. Använd en lampa för att skapa en stark ljuskälla. Skissa i konturerna av det du ser, fyll sedan i skuggorna och inredningen.
    • Försök att verkligen rita det du ser snarare än vad du tycker att föremålen ska se ut. Detta är svårare än det låter! För att göra det, försök att beskriva de negativa utrymmena och mellan föremålen i stället för föremålen för föremålen själva.
    • Dessa kallas stillebenritningar, och de används vanligen i konstklasser för praktiserande teknik.
  • Bild med titeln Rita steg 23
    2. Prova din hand på teckningstartonger om du har en lekfull stil. Tecknade ritningar tenderar att vara enklare än realistiska ritningar, men de öppnar också dörren för att du ska vara mer kreativ. Du kan dra dig som en superhjälte, till exempel, eller du kan rita ett tecknade djur som går på äventyr. Du kan till och med träna en karaktär som redan finns, som din favorit anime eller comic-book hjälte.
  • Fokusera på din huvudperson först, sedan skapa olika bakgrund, stödja tecken och rekvisita för din tecknad film att interagera med.
  • Spela också med din karaktärs ansiktsuttryck och ställer in för att förmedla olika känslor och handlingar.
  • Du kan också skapa realistiska-ser fantasi ritningar från din egen fantasi. Till exempel, om du har en klar idé i ditt huvud av vad en drake skulle se ut, kan du försöka dra det!
  • För fler tips, kolla in Hur man ritar tecknade tecken eller Hur man ritar tecknade djur.
  • Bild med titeln Rita steg 22
    3. Rita en bild av ditt favoritdjur för att träna detaljer. Hitta ett referensfoto av ett djur som du verkligen gillar och studerar sina funktioner innan du börjar rita. Sedan, börja med att skissera skissen av djuret. När du har gjort det, fyll i några större funktioner, som dess ansikte, vingar eller fenor. Sedan, lägg gradvis till detaljer och skuggning tills du är nöjd med bilden.
  • Ritdjur kan vara svåra! Var uppmärksam på ljus och skuggor Om du vill göra din bild att se realistisk ut eller betona djurets mest anmärkningsvärda funktioner om du vill ha en mer cartoonish-teckning.
  • Kolla upp Hur man drar djur För ett mer djupgående utseende. Om du vill rita ett specifikt djur, försök läsa en artikel som Hur man ritar en hund, Hur man ritar en katt, Hur man ritar ett lejon, Hur man ritar en fisk, eller Hur man ritar en fågel.
  • Tips

    Var inte avskräckt om du inte kan få dina idéer ner på papper direkt. Ritning tar mycket övning, så håll på det!
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande