Hur man bygger förtroende i ett förhållande

De lyckligaste, mest tillfredsställande relationerna vilar på grund av implicit förtroende. Om du vill att ditt förhållande är allt kan det vara, båda måste lära dig hur man skapar denna typ av förtroende. De flesta par tänker bara på förtroende när det gäller att vara sexuellt trogen, men det är viktigt, det finns mer än bara det.

Steg

Del 1 av 3:
Begå till ömsesidiga kärnförhållande värden
  1. Bild med titeln Bygg tillit i ett förhållande Steg 1
1. Hålla sig trogen. Om en partner inte är lojal blir ett förhållande snabbt oanvändbart. Människor återhämtar sig från en affär men behöver vanligtvis professionell hjälp att göra det. Gör ett engagemang för att vara trogen och hålla fast vid det. Om du inte är glad i förhållandet, få rådgivning och inte en deltidslärare.
  • Om du är trogen mot någon, betyder det att du är trogen på alla nivåer. Det betyder fysiskt men också emotionellt. Vissa tycker att det är okej att etablera intima obligationer trots att de bara kan spendera tid med en annan person och inget annat, men det är verkligen inte. Det kommer så småningom att orsaka problem i ditt förhållande.
  • Vara tydlig med lämpliga gränser så mycket som möjligt. Det som är lämpligt varierar från kultur till kultur, och ofta med en ålder. Men allt kommer ner för att förstå vad som är respektfullt, tydligt och bekvämt att fråga från ett romantiskt förhållande.
  • Dating en person är en gång inte ett engagerat förhållande, till exempel. Om du frågar en person på ett datum, se till att det är klart - det kan vara besvärligt om en kvinna inte är helt säker på att hon är på en restaurang som en vän eller som ett datum.
  • Var tydlig om du ser ditt sexuella förhållande som mer avslappnad eller mer allvarlig. Vissa människor är bekväma med "byte samtal" och "vänner med fördelar" Typer av relationer. Andra ser sexuella relationer som en mycket djupt emotionell handling görs bara med någon som är engagerad i ett förhållande (eller efter äktenskap).
  • Det finns stora sorter av beteenden som anses vara "seriöst förhållande," från traditionellt äktenskap, till "Live-In Pojkvän eller Flickvän", till mer radikal "öppna äktenskap," och polyamory. En person som söker ett traditionellt äktenskap kan bli besviken om partnern letar efter något annat. På samma sätt kan någon som söker något annat bli besviken om partnern söker ett traditionellt äktenskap.
  • Bild med titeln Bygg tillit i ett förhållande Steg 2
    2. Ge ditt partnerutrymme och främja vänlighet. Förtroende bygger i en atmosfär av säkerhet och säkerhet. Cykeln att skada varandra, antingen verbalt eller fysiskt, och sedan avvisa den andra personen, skapar mycket rädsla - som undergräver förtroende. Dessutom försöker du styra din partners varje rörelse en annan typ av misstro, så se till att du inte är positivt klamrar på din partner. Det kommer bara att driva honom eller henne bort.
  • Om din signifikanta andra vill spendera tid med sina vänner, försök att vara okej med det. Du kan alltid prata om vad som är acceptabelt beteende och det är dock inte. Till exempel, om din partner säger att han eller hon vill gå till en dansklubb med vänner, och du är inte bekväm med det - då är det något du behöver prata om, både i det här fallet och för framtiden, så att det inte fortsätter att hända igen och igen.
  • Bild med titeln Bygg tillit i ett förhållande Steg 3
    3. Älska din partner utan några yttersta motiv. Båda behöver du att känna att du är älskad för dig själv, och inte av någon annan anledning. Dessa andra skäl kan vara din familj, dina pengar, ditt utseende, eller till och med bara rädslan för att vara ensam. Se till att du är med dina betydande andra av de rätta skälen.
  • Bild med titeln Bygg tillit i ett förhållande Steg 4
    4. Gör ditt förhållande till en högsta prioritet. Det kan vara lätt att ta varandra för givet och försumma varandra. Försök att inte ge all energi och tid till andra människor eller aktiviteter. Håll dina prioriteringar klara. Om du är i ett förhållande är viktigt för dig, se till att den stannar överst på din lista.
  • Undvik att bli en workaholic eftersom det här kan komma i vägen för ditt förhållande. Göra tid för ditt förhållande - och om du behöver nå ett mål vid en viss tid, arbeta med din partner för att utveckla lösningar.
  • Bild med titeln Byggt förtroende i ett förhållande Steg 5
    5. Stanna i slutet. Missförstånd, konflikt och ilska kommer att inträffa. Göra det säkert för meningsskiljaktigheter och det noggranna uttryck för ilska att hända utan att höja en rädsla för övergivenhet. Du gör det genom att aldrig använda hotet att gå ut.
  • Del 2 av 3:
    Etablering av förtroende på ditt slut
    1. Bild med titeln Bygg tillit i ett förhållande Steg 6
    1. Håll din rutin. Många människor tror att blandning av saker hela tiden gör ett bra förhållande. Med andra ord planerar han eller hon alltid något nytt för att överraska den andra. Även om överraskningar är trevliga från tid till annan, är stabilitet och enhetlighet mycket viktigare i ett förhållande. Uniformity låter tråkigt, men du måste vara förutsägbar för att göra saker på lång sikt. Förutsägbarhet bygger förtroende.
  • Bild med titeln Bygg tillit i ett förhållande Steg 7
    2. Vara pålitlig. Tillit är bara ett annat sätt att säga att du kan lita på någon. Du litar på att din partner ska göra vissa saker oavsett vad som hela tiden är. Detta förtroende bygger säkerhet i ett förhållande. Se till att din partner kan räkna med dig.
  • Om du säger att du kommer att vara hemma med 5 p.m., Se då att du är eller åtminstone låt den andra personen veta om något annat kommer upp. Den viktigaste faktorn här är konsistens. Om 4 av 5 gånger stör du aldrig att ringa och kom bara hem så sent som du vill, då är det en stark indikator på att du behöver mater mer åt dig än din partner. Ett lyckligt, framgångsrikt förhållande är när båda parter gör ett försök att hålla upp sin slut på fyndet.
  • Bild med titeln Bygg tillit i ett förhållande Steg 8
    3. Menar vad du säger. Din partner kan läsa ditt ansikte bättre än någon annan. Om du ljuger eller försöker dölja någon sann känsla genom att inte säga allt som är i ditt sinne, kommer han eller hon att kunna berätta. Personen kan till och med tro att du lurar. När personen vet att han eller hon kan lita på vad som kommer ut ur din mun utan tvekan, så bygger du ett oskadligt band.
  • Bild med titeln Bygg tillit i ett förhållande Steg 9
    4. Säg sanningen. Håll inte något dolt, ingenting ska vara privilegierad från den andra. Du måste veta det förr eller senare alla saker kommer till ljus, och konsekvenserna av att inte vara helt sanningsenliga kommer att döda förtroendet och förstöra ditt förhållande.
  • Bild med titeln Byggt förtroende i ett förhållande steg 10
    5. Dela hur du verkligen känner. För många människor låter aldrig sina partners veta vad de behöver. Låt inte din partner undrar, eller försök att gissa vad han eller hon ska göra för dig. Det är viktigt Detta händer med båda parter. Om bara en partner tillgodoses av den andra, finns det en chans man kommer att känna sig smothered eller den andra kan känna sig försummade. Antingen scenario är inte bra.
  • Öva sårbarhet för att möjliggöra mer närhet och intimitet i ditt förhållande.
  • Bild med titeln Bygg tillit i ett förhållande Steg 11
    6. Säg nej ibland. Det är okej att lyssna på din partners behov och försöka uppfylla dem, men ibland är det lika värdefullt att säga nej. Du kan inte göra allt hela tiden, och du kommer faktiskt att tjäna lite respekt när du vägrar att göra något en gång i taget. Att ta ställning, och införa din egen vilja kan faktiskt förbättra förtroendet mellan dig.
  • Del 3 av 3:
    Främja förtroende för din betydande andra
    1. Bild med titeln Byggt förtroende i ett förhållande steg 12
    1. Ha tro på din partners förmåga. Med andra ord, om du tror på allt som personen inte är kompetent i några av de saker han eller hon gör, kommer din förtroende inte att vara solid. Om så är fallet måste du vara på förhand med honom eller henne på problemen på ett ärligt och kärleksfullt sätt. Detta gör det möjligt för dig att arbeta igenom detta och hålla förtroendet med varandra.
  • Bild med titeln Bygg tillit i ett förhållande Steg 13
    2. Lita på din partner. Hur kan din partner lita på dig när du inte litar på honom eller henne? Att ha förtroende tar två personer, och utan den andra personen att bygga förtroende, är det som en fisk utan vatten.
  • Det är här du har möjlighet att öva sårbarhet. Att lita på en annan person kommer ofta ner till hur du känner på insidan. Med andra ord, om du tenderar att vara osäker på saker, så kan det falla över i ditt förhållande på ett negativt sätt. Du har all anledning att lita på tills personen faktiskt gör något som visar att du inte kan.
  • Var öppen om eventuella osäkerheter som du kan ha. Om du har någon tidigare erfarenhet av otrohet, låt din partner veta så att de kan förstå vad som går igenom ditt huvud.
  • Bild med titeln Bygg tillit i ett förhållande steg 14
    3. Ge fördelen av tvivel. En indikator på förtroendefrågor är tendensen att tänka på det värsta fallet i alla möjliga situationer. Bara för att någon saknade ditt telefonsamtal betyder inte att personen är fusk på dig. När du litar på din partner betyder det att du ger honom eller henne fördelen med tvivel. Varje person förtjänar en chans att förklara henne eller själv innan han kommer till en slutsats. Först då kan det ses objektivt.
  • Bild med titeln Bygg tillit i ett förhållande Steg 15
    4. Lämna din partners telefon ensam. Gör någon av er lösenord på din telefon? Om så är fallet kan det vara ett tecken på att du har problem med förtroende. Medan integritet är viktigt betyder det inte att din telefon ska skyddas som det är Fort Knox. När det är verkligt förtroende, kommer den andra personen att respektera din integritet även om han eller hon har tillgång till din telefon. Men det större problemet är dock om du känner att den person som kallar din betydande andras telefon är ett hot mot ditt förhållande, då finns det bestämda förtroendeproblem som måste hanteras.
  • Bild med titeln Bygg tillit i ett förhållande Steg 16
    5. Tillåt din partnerfri regering i livet. Ofta, när det finns förtroendefrågor, vill du övervaka allt som den andra personen gör och med vem. Det är lätt att känna territoriell och känna sig hotad av alla. Men förtroende handlar om att ha tro och tillåter den andra personen fri regeringstid. När du litar på någon annan betyder det också att du litar på dig själv, vilket främjar hälsosammare relationer på lång sikt.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Det kommer alltid att finnas försök och tribulationer i ett förhållande, men när du står inför svårigheter med ett öppet sinne och aktivt arbetar genom svårigheterna, kommer förtroendet i ditt förhållande att växa starkare.

    Varningar

    Förtroende kan inte bibehållas om du gör något bakom din partners rygg (e.g. fusk). Din partner kommer att ta reda på så småningom och förtroendet kommer att brytas. Och när förtroende är borta kan det aldrig återupprättas, det kommer alltid att vara lite tvivel i stället för fullständigt förtroende.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande