Hur man kommunicerar i ett nytt förhållande (plus, vad som inte ska göra)

Vi vet att du är glad över att se någon ny, men det kan känna sig lite skrämmande att veta vad man ska säga till dem. Saken är öppet att kommunicera dina tankar och känslor till din partner gör ditt förhållande så mycket starkare. Du undrar nog hur man ska prata med dem effektivt, så fortsätt läsa för svar på några av dina vanligaste frågor!

Steg

Fråga 1 av 8:
Hur kommunicerar jag mina behov i ett nytt förhållande?
  1. Bild med titeln kommunicerar i ett nytt förhållande Steg 1
1. Var ärlig med dina känslor när du pratar med din partner. Vi vet att det kan vara svårt att öppna upp, men det gör det mycket lättare att uttrycka dig själv. Tänk på vad du vill säga på förhand, och leta efter en tid där du kan prata utan några avbrott. När du tar upp dina bekymmer, ta upp vad du behöver från förhållandet och det som gör att du känner dig rädd så att din partner förstår dig bättre.
  • Till exempel kan du dra åt dem åt sidan och säga, "Hej, kan vi prata i några minuter? Jag vet att arbetet har varit upptagen, men jag är oroad över att det påverkar vår tid tillsammans."
  • Som ett annat exempel kan du säga något som, "Jag känner mig lite nervös och stressad eftersom det här är mitt första förhållande. Har du ett par minuter så jag kan berätta varför jag är orolig?"
  • 2. Berätta för dem om alla gränser du har. Om du är obekväm med offentliga visningar av kärlek eller inte vill vara intim, ta det till din partner direkt. Berätta för dem alla saker du gillar och ogillar så att de vet vad du känner dig bekväm med. På det sättet kommer de inte att tro att du är ointresserad i dem om du drar iväg.
  • Fråga 2 av 8:
    Hur pratar jag om problem i ett förhållande?
    1. Bild med titeln kommunicerar i ett nytt förhållande Steg 3
    1. Använd "I" -utlåtanden så att du inte lägger skulden på din partner. Snarare än att använda negativa "du" uttalanden, berätta för dem hur det får dig att känna dig istället. Försök att undvika att de gjorde något fel eller att de behöver fixa det. Se i stället om du kan komma med en lösning på hur du vill lösa problemet.
    • Till exempel kan du säga något som, "Jag känner mig frustrerad när jag är avskuren under konversationer eftersom jag inte känner sig respekterad. Jag hoppades vi kunde vänta tills den andra personen slutade prata innan jag säger något."
    • Undvik att starta meningar med fraser som, "du är", "du borde," "du behöver" eller "du måste."
    • Var inte respektlös mot dem. Det är okej om något gjorde dig arg, men leta efter ett konstruktivt sätt att säga det. Till exempel, istället för att säga, "lämnar du alltid en stor röra," du kan säga, "märkte jag röra på golvet och det gör mig lite ängslig. Kan vi städa upp det?"
    Fråga 3 av 8:
    Hur bygger jag förtroende i ett förhållande?
    1. Bild med titeln kommunicerar i ett nytt förhållande Steg 4
    1. Fråga dina partner öppna frågor om sina känslor. Enkelt ja eller inga frågor bidrar inte mycket till konversationen, så det blir mycket tuffare att växa närmare. Istället, fråga dem om deras bekymmer, hur de vill kommunicera, och vad som gör dem lyckliga. Se till att du tänker på dina svar på frågorna så att du kan öppna upp till din partner också. Några frågor du kan försöka fråga inkluderar:
    • Vilka saker gör dig lycklig och får dig att känna dig ansluten?
    • Vad som gör dig besviken?
    • Vilka saker är obekväma för dig att prata om och vad som håller dig från att ta upp dem?
    • Hur vill du att jag ska kommunicera med dig annorlunda?
    • Det kan vara ganska svårt för vissa människor att öppna upp, men det blir bättre så länge du fortsätter att arbeta med din kommunikation.
  • 2. Dela intima stunder så att de känner sig bekväma att öppna upp. Göra tid för din partner där du båda kan känna sig nära och kopplad till varandra. Intima stunder behöver inte vara sexuella, så försök överraskande dem med en kopp kaffe när de är trötta, gör en chore för dem, eller kramar medan du är tillsammans. Snart nog, de kommer att inse att du verkligen bryr dig och de kan prata ärligt med dig.
  • Gör aktiviteter tillsammans och visa henne dina hobbyer för att vara mer tillgivna och stärka ditt band.
  • Fråga 4 av 8:
    Hur mycket kommunikation är normal i ett förhållande?
    1. Bild med titeln kommunicerar i ett nytt förhållande Steg 6
    1. Det finns inget "vanligt" Eftersom alla har olika kommunikationsbehov. Fråga bara din partner hur de känner för de konversationer du har haft och om det finns något som du ska göra annorlunda. Lyssna på dem noga eftersom de förklarar problemet och tänker på vad de sa innan de svarade. När du lär dig om vad den andra personen förväntar sig, känner du dig mer bekväm att prata med dem i framtiden och ansluta till dem på en djupare nivå.
    • Om du inte är säker på vad de menar, var direkt och fråga dem istället för att anta något annat.
    Fråga 5 av 8:
    Kan jag överlämna i ett förhållande?
    1. Bild med titeln kommunicerar i ett nytt förhållande Steg 7
    1. Att prata för mycket kan sänka kvaliteten på dina konversationer. Texting och prata hela dagen Lämnar inte mycket att prata om när du faktiskt spenderar tid tillsammans. Försök spara några av dina konversationsämnen för när du är ute på ett datum eller hänger med din partner så du har alltid något nytt att säga. På det sättet kan du undvika obekväma tystnader eller ytliga konversationer.
  • 2. För mycket negativitet kan vara skadlig för ett förhållande. Även när du diskuterar problem eller problem du har, var snäll och använd konstruktivt språk. Gör ditt bästa för att undvika att skrika eller personligen kritisera din partner medan du pratar eftersom det lätt kan leda till att slåss. Lyssna istället på dem när de pratar om ett problem och visar dem respekt.
  • Kom ihåg att det är helt normalt att vara oense och argumentera i ett förhållande, men var noga med att du är uppmärksam på hur de känner sig om frågan.
  • Fråga 6 av 8:
    Vad gör brist på kommunikation till ett förhållande?
    1. Bild med titeln kommunicerar i ett nytt förhållande Steg 9
    1. Dålig kommunikation kan göra dig frustrerad och motbjudande. Tappa upp dina känslor och inte prata kan så småningom leda till argument och skrika, och det är inte konstruktivt för ett förhållande. Så länge du öppnar och pratar med din partner, kan du ta itu med problemet direkt innan det blir ett problem senare i förhållandet.
    • Att ge någon den tysta behandlingen gör det bara svårare för dem att veta hur du verkligen känner. Vara vokal om hur du känner istället.
    Fråga 7 av 8:
    Hur utvecklar jag goda kommunikationsförmåga?
    1. Bild med titeln kommunicerar i ett nytt förhållande steg 10
    1. Ge din partner din fulla uppmärksamhet när de pratar med dig. Sätt din telefon bort, kom ifrån några distraktioner och behåll ögonkontakt med dem. Som de talar, nickar du några gånger och säger saker som "ja" eller "mmhmm" för att uppmuntra dem att fortsätta prata. Snarare än att skära in för att säga något, vänta tills de är färdiga att prata innan du tar upp dina bekymmer.
    • Undvik att försöka tänka på nästa sak du vill säga eftersom det distraherar dig från att verkligen lyssna på dem.
    • Om du är förvirrad av vad som helst sa din partner, be dem att klargöra det. Du kan också försöka att upprepa vad de sa och frågade om du förstår det korrekt.
  • 2. Matcha dina ord med ditt kroppsspråk. Din hållning och ton kan motsäga det du säger, så se till att du är medveten om hur du stöter på. När du säger något kärleksfullt och tillgiven, ljud och ser verkligen upphetsad så att du inte ger dina partner blandade meddelanden. Undvik att korsa dina armar, hålla huvudet ner, eller slouching eftersom det gör det verkar som om du är ointresserad.
  • Till exempel, om du sa "Jag älskar dig" med en uttråkad, platt ton, kan de inte berätta om du är äkta eller om du är upprörd.
  • Fråga 8 av 8:
    Hur fixar jag dålig kommunikation i ett förhållande?
    1. Bild med titeln kommunicerar i ett nytt förhållande Steg 12
    1. Ta reda på kommunikationsstilen som din partner föredrar. Över nästa dag eller två, se hur de reagerar på olika sätt du kommunicerar. Försök att göra små ansiktsuttryck, lätt rör dem som du säger något, och säger exakt hur du känner, och se vad som gör dem mest mottagliga. Om din partner behöver klarhet, kommer de förmodligen att berätta exakt vad de vill ha. Om de föredrar att få andra människors åsikter först, kan de beröra ämnet mer indirekt.
    • Till exempel, om de svarar mer på känslan av beröring, lätt gnuggar armen när du säger "Jag älskar dig" kan få det att känna sig mer meningsfull.
    • Som ett annat exempel, om de säger något som, "Jag vill gå ut för att äta", säger de direkt. Om de sa, "Jag önskar att vi skulle gå till fler restauranger", de kommunicerar mer indirekt.
    • Det enda sättet att verkligen berätta hur någon gillar att kommunicera är att prata med dem mer. Om du fortfarande inte är säker på vilken kommunikationsstil de föredrar, fråga dem. Till exempel kan du säga, "Jag vill inte mischema och orsaka ett missförstånd. Hur skulle du vilja prata om problem med dig?"
  • 2. Validera sina känslor för att bekräfta vad de säger. Det kan vara väldigt svårt för din partner att öppna sina känslor för dig, så empathize med dem för att visa att du bryr dig. Känna igen exakt hur de känner sig utan att vara avvisande, annars kan de känna att du inte bryr dig och kan vara mindre villiga att prata om sina känslor senare.
  • Till exempel, undvika att säga något som "varför är du så arg? Du överreagerar."Istället kan du säga något som," Jag förstår varför du är arg och det är vettigt varför det gjorde dig upprörd."
  • Tips

    Att bygga upp stark kommunikation tar tid, så fortsätt att arbeta med den med din partner så att du kan känna dig mer bekväm att dela dina känslor.
  • Det är okej om du behöver gå bort, lugna dig och samla dina tankar. Bara se till att du kommer tillbaka till konversationen när du är redo så att du helt kan diskutera problemet.
  • Varningar

    Om du fortfarande har kommunikationsfrågor och seriösa om förhållandet, försök att nå ut till en rådgivare att prata om problemen.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande